Dell precision m6500 covet bilgisayarım var (2. el olarak aldım) aldıktan kısa bir süre sonra nvidia quadro fx3800m ekran kartımda >sadece prize takılıyken< sebepli sebepsiz ekran gidiyordu ve yeniden başlatana kadar geri gelmiyordu (arkaplanda işlemler devam ediyordu) bu sorunu uzun bir süre çözemedim ve amd firepro m7740 aldım uzun bir süre sorun yoktu daha sonra grafiklerde yırtılmalar başladı ekranda rastgele renkli renkli pikseller oluşmaya başlandı idare edilir dedikçe bu olayların sayısı ve sıklığı artmaya başladı. Bende en azından nvida pilde hiçbir sorun çıkarmıyor diye onu taktım fakat pil ömrüm kısa olduğu için sorunu çözme arayışlarına girdim (bu aşamada nvidia ile amdnin sorunları birbirinden çok farklı amd de kapanma sorunu yok piksel sorunları var nvida da piksel görüntü sorunları yok prizdeyken kapanma sorunu var)nvidia için bulduğum çözüm şuydu: GPU ve Memory Clock hızlarını neredeyse yarı yarıya düşürmek... Hiçbir şekilde sorun kalmamıştı düşürdüğüm değerleride, dell'in destek forumlarında aynı sorundan muzdarip başka birinden gördüm. (GPU ve Memory arasında bir oran varmı yokmu bunlar neye göre aşağı veya yukarı çekilir hiç bir bilgim yok) nvidia kart uzun bi zaman hiç sıkıntı vermeden hızı yarı yarıya azaltılmış halde prizde de pilde de kapanmadan çalıştı. ta ki düne kadar. dün gece bilgisayarı sapasağlam kapattım sabah açtığımda amd karttaki sorunun aynısını gördüm hemde ondan çok çok daha fazla öyleki kart iyice ısınmadan soğuk haldeyken ekrana görüntü bile vermiyor sürücüsünü kaldırmak vesaire çözüm değil ta bios ekranından itibaren pikseller dans ediyor(underclock yapınca ayarları bios olarak yükledim kart default ayarlarında başlamıyor yani). Çaresiz amd kartı taktım bana ilginç geliyor, amd karttaki piksel sorunu driveri yükleyene kadar oluşmuyor (nvidiada driver farkı yok). bende nvidia da yapmıştım olmuştu belki bundada olur mantığıyla amd deki 650 olan GPU hızını 450ye çektim memory ve VDDC ye dokunmadım çünkü memorye dokununca (aşağı veya yukarı) monitörde yenileme sorunu oluşuyor pencere geçişleri arasında görüntü netleşinceye kadar birkaç defa görüntü hızlı hızlı gidip geliyor. Şuan için sadece GPU hızı azaltılmış halde hiçbir sorun yok asıl soru şu ? görüntünün monitöre ulaşmasında izlediği yol cpu>ekran kartı hafızası>ekran kartı gpu su olduğuna göre ben gpu hızını düşürerek görüntüyü normalleştirebiliyorsam sorun cpu'mda mı? belkide ekran kartı hafızasını doldurmakta yetersiz kalıyordur. hemen cpu bilgilerinide vereyim. intel i7 x 920 2.00 GHz. ikinci soru ise over&underlock işlemlerinde ekran kartı için çekirdek hızı ile hafıza hızı arasında bi oran varmıdır?
teşekkürler
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme