arkadaslar bundan yaklasık 10 ay once samsung hd300ld 300 gb ide aldım.. 2 hafta kadar önce bozuldu ve teknik servise gonderdim değiştirdiler..yeni gelen hdd şöyle bi 5 gun falan çalıştı.. daha sonra dosya atarken takılmaya başladı.küçük boyutlu dosyalarda sıkıntım olmuo ama büyük boyutlularda resmen bilgisyar donuyodu. hemen çıkardım arkadasın bilgisayara taktım.. bi checkdisk ten sonra buyuk boyutlu dosyaları attıgını da gordum.. sonra cıkardım ve external kutusuna taktım.. an itibariyle : external kutuyu calıştırınca ya sadece fan calışıo.. yada hdd de çalısıo ama tık tık die ses gelio.bende hemen kapatıyorum. bu durum arkadasın bilgisayara taktıktan hemen sonra oldu yani ondan sonra extra bi durum olmadı..durum.. external bazen hdd yi çalıştırıo bazen sadece fanı çalısıo.. ikisi birlikte çalısınca windostan donanım bulundu sesi gelio ama bilgisayarımda goremeden hdd kendisi duruyor.. ama bu durumda hdd den kafa atma seside gelmioyor..bazende çalısıyor.. durmuyor ama windowsta goremiiyorum(daha dogrusu hiç biyerde)..bu durumda da kafa atma sesi gelmiyor. external kutuda bi tutarsızlık war. şimdi: kutu fiyatlarına baktım..eli yuzu duzgnu 80 milyon flan.. Çözüm önerilerinizi bekliyorum.. teşekkurler..
evet sorun kutudaymış değiştirdim su an çalışıyor.. eşsiz bilgileriniz ve yardımlarınız için çok saolun(!)