Şimdi Ara

sorun ne olabilir, yardım lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    PIII 500 MHZ. işlemcili eski bir bilgisayar var, çalıştırmak istediğimizde ekrana hiçbirşey gelmiyor ve monitorün sarı ışığı yanıyor, açılınca arıza tespiti için gerekli bip sesleride duyulmuyor, PSU fanı çalışıyor ve çıkışlarını ölçtüğümde 5 V. ve 12 V. çıkış veriyor, hard disklerden de çalıştığına dair ses geliyor, ekran kartı agp değiştirdim, yine sonuç yok. Ramler sağlam, bildiğim kadarıyla ram, ekran kartı veya işlemci arızası olsa bip sesi duyulması gerekir, ama hiçbir ses duyulmuyor.
    Ana kartla veya BIOS la ilgili bir sorun olabilirmi, yardımlarınızı bekliyorum.

• monitor den ne haber?
  • monitor sağlam, onuda denedim
  • kardes psu diger hatlarında sorun olabilir sisteme sadece cpu ram ve ekran kartı tak ve baska bir psu ile dene ilemci slot galiba onuda iyi oturt yerine olmadı anakart derim ama ilk dediklerimi dene
  • Problemi hallettim. Bir arkadaştan Celeron 300A slot işlemci buldum, taktım, makina çalıştı. Sorun işlemcideymiş, ama neden makina açılışta uyarı sinyali vermiyor anlamadım.
    Bu arada piyasada ikinci el PIII500 bulunurmu acaba.
  • Kardeş aynı sorunu bende geçen gün yaşadım. Açtım baktım bazı jumper ayarları ile oynadım, biosu rasetledim, ekran kartını değiştirdim normale döndü. Sonra eski ekran kartımı taktım bir daha normale döndü

Eski bilgisayarlarda böyle sorunlar olabiliyor.

Son olarak bence senin işlemcin bozulmamıştır.
  • biosu bende sıfırlamıştım ama faydası olmadı, jumper ayarlarıyla nasıl oynadın, açıklarmısın.
    birde işlemciyi çalışan başka bir makinada denedim yine çalışmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bmww -- 5 Eylül 2005, 14:10:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • eski makinelerde nedense bu sorunlar cok oluyor
  • bi çok sey olabilir ram ekran karti ankartta bi problem
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.