Şimdi Ara

Sorun Yumağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımla uzun süredir başım dertte. Kendi bildiklerimle sorunları düzeltmeye çalıştım ancak bir türlü beceremedim. Birde bu işte daha ehil olanlar sorunları yorumlarlarsa sevinirim. Muhabbeti uzatmadan hemen konuya geliyorum:

Bilgisayardaki sorunlar:

-exe hataları: Her programda zaman zaman exe hatası gelebiliyor. Ancak çoğunlukla explorer(ve hemen ardından sevgili doktorumuz drwtsn.exe hata veriyor), iexplorer.exe (özellikle flash içeren web sayfalarında) ve winamp.exe (nedense media playerda hata vermiyor kolay kolay, bellek kullanımıyla ilgili olabilir diye düşündüm)

-reset sorunu: Bazen açıldığı gibi, bazen saatler sonra, bazen arka arkaya 3-4 defa, bazen de tüm gün boyunca nadiren yaptığı oluyor.

-Kilitlenme sorunu: Bilgisayar durup dururken kiltlenebiliyor.

-Yüklemelerde gelen hatalar: Bu nadiren oluyor. Bir program yüklerken yarıda kesebiliyor, hata mesajlarıyla birlikte tamamladığı da oluyor. Ara sıra "bellek read olunamadı" gibi tarzanca hata mesajlarıda geliyor:)

-Ses sorunu: Bazen ses kendi kendine gidip geliyor ya da cızırtılı geliyor.

Gördüğünüz gibi tam bir sorun yumağı benim bilgisayar:) Çözüm olarak ilk önce formatla başladım. C ye format attım olmadı, bütün partları silip yeniden böldüm yine olmadı. Pilini çıkartarak bios'u sıfırladım olmadı. Buradan anlıyoruz ki sorun donanımsal. Çünkü farklı cdlerle xp yüklediğim ve daha hiç program vs yükemediğim halde sorun verebiliyor. Ben de donanımda ufak tefek değişikliklere gittim. İlk olarak işlemci fanını değiştirdim reset sorunu dahil hepsi devam etti. Sonra güç kaynağını değiştidi aynı... Arkadaşın hdd sini aldım ona yeniden xp yükledim olmadı... Geriye işlemci, RAM, ekran kartı ve anakart kalıyor. Sorun bunlardan birinde ama hangisinde?

Sistem özellikleri:

asus p4 v800-x anakart
    intel p4 2.6 işlemci
    fx5200 ekran kartı
    512 mb RAM (433 mhz)
    ses kartı bütünleşik onboard soundmax

Artık canıma tak etti sorunlu parçadan emin olabilsem hemen değiştiricem ama bir türlü emin olamıyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim. Yazımı sabırla okuyup yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoSFeRaTu_ -- 2 Aralık 2007; 21:23:54 >

• Millet bir de donanım hatalarını test etmek için hangi programları kullanabilirim acaba?
  • Yardımcı olabilecek birisi yok mu?
  • bence bu kadar hatayla baş edilmez birini yapsan diğeri bozuk uğraşmaya değmez at formatı gitsin sonra sistemini yedekle (bilgi için yazılım genel kısmına bakabilrsin ... acronis true image ......) bidahada format atmana gerek kalmaz
  • Teşekkürler ama yazının tamamını okumamışsın sanırım.

quote:

Gördüğünüz gibi tam bir sorun yumağı benim bilgisayar:) Çözüm olarak ilk önce formatla başladım. C ye format attım olmadı, bütün partları silip yeniden böldüm yine olmadı. Pilini çıkartarak bios'u sıfırladım olmadı. Buradan anlıyoruz ki sorun donanımsal. Çünkü farklı cdlerle xp yüklediğim ve daha hiç program vs yükemediğim halde sorun verebiliyor. Ben de donanımda ufak tefek değişikliklere gittim. İlk olarak işlemci fanını değiştirdim reset sorunu dahil hepsi devam etti. Sonra güç kaynağını değiştidi aynı... Arkadaşın hdd sini aldım ona yeniden xp yükledim olmadı... Geriye işlemci, RAM, ekran kartı ve anakart kalıyor. Sorun bunlardan birinde ama hangisinde?

• sorun anakart gibi duruyor.

reset 5 diye bişey var.güveli kipte deneyebilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sg165

sorun anakart gibi duruyor.

reset 5 diye bişey var.güveli kipte deneyebilirsin.

Çok sağol sg165. Bence de en şüpheli anakart gibi duruyor.

Bu arada reset 5'i sanırım XP etkinleştirmesini kaldırmak için kullanıyorlar ama donanımları test etme gibi bir özelliği de mi var?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir garip arıza
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • test için hiren's boot cd yi tavsiye ederim.

bir çok test programı var.
  • Bilgisayarı birkaç test programından geçirdim. Neticede RAm de sorun var gibi duruyor. Son olarak da Hot CPU Tester ile tarattım sonuç:

Fast Fourier Transforms: Error FFT:CPU 0: Error FFT checksums do not match ChkSum1=5295.12,ChkSum2=5295.12

Fast Fourier Transforms tam olarak nedir? Bu hata neyi ifade ediyor bilgisi olan var mı?
  • sesi bios' dan kapatarak pc' yi kullan. buna karşılık, driver ve programını geçici olarak kaldır. ie kullan veya program yükle vs. fark görürsen, git bir tane basit pci 4-1 ses kartı al. bence pci ses kartı senin işini görür.
  • Bu kadar çok komplike sorun sadece anakartın başının altından çıkabilir...

quote:

Orjinalden alıntı: NoSFeRaTu_

Fast Fourier Transforms tam olarak nedir? Bu hata neyi ifade ediyor bilgisi olan var mı?

Bir algoritma çeşidi bildiğim kadarı ile. Derin bir bilgim yok ama bu konuda...
  • Arkadaşlar elimde daha yeni toplanmış AMD 3000 + bi pc var fakat bir türlü sistem kuramıyorum ilk kurmayı denediğimde kur devam edemiyor disk hasarlı olabilir diye bir uyarıyla karşılatım saha sonra hdd yi değiştirdiğimde bu sorun gitti fakat şimdi de cd den dosya kopyalama hatası veriyor onu da geçtiğimde kur başladıktan sonra mavi ekran yiyo makine. Anakartı, işlemciyi, ram'i , hdd yi, power supply'ı hatta cd rom u bile değiştirdim o da kar etmedi orijinal xp cd siyle denedim fakat her seferinde dosya kopyalama hatası verdi cd sağlamlığından şüphe ederek farklı bir pc ye kurmayı denedim takır takır kuruldu kafayı yemek üzereyim 4 günde bi pc ye format atamadım sizce sorun nerededir yardımcı olursanız sevinirim...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.