Şimdi Ara

Sorunum Darboğaz mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Pcde birkaç oyunu oynarken kasma sorunu yaşıyorum. Örneğın H1Z1, GT730 lu pc, GT740m li notebook, GT 650m li notebook sorun çıkarmazken ben GTX 660 ile sorun yaşıyorum; Her ayar en düşükte olmasına rağmen.
    Sistemim;
    ASUS P5QL SE anakart,
    Intel Core 2 Quad q8300 İşlemci,
    ASUS GTX 660 ekran kartı,
    2x2 GB DDR2 ram,
    5400 RPM 1.5 tb hdd,
    Zalman ZM500 LE 500 watt psu.
    Eger sıkıntı darboğaz ise islemci ve anakart değiştirmeyi düşüneceğim fakat durumum pek de iyi olmadığı icin en son çarem o.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TolunayK -- 19 Aralık 2015; 23:08:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• TolunayK kullanıcısına yanıt
    valla ramlerin falan ddr2 olduğu için ekran kartını tam besleyemiyor olabilir yazılımsal bir şey de olabilir
  • olabilir
    İşlemciye O.C yaparsan sorunun büyük ölçüde düzelir. İşlemci darboğazı gibi görünüyor.
  • Muhtemelen yüksek ihtimal darboğaz yapıyor. O.c. yapsan 3.00ghz veya biraz da belki üstüne çıkarsın ki gene istediğini tam alamayabilirsin + soğutu alıcan macun vs. uğraşacaksın değişebiliyorsan sistemi değiştirmeni öneririm ki bende aynı sorunu yaşadım

• o işlemciden daha hızlı eski nesil i5'ler ocsuz haliyle gtx 660'a darboğaz yapıyordu.

gtx 660, gt740m'den vs çok daha hızlı kart biliyorsun.
  • Oncelikle cevapladiginiz icin teşekkür ederim.
    @merdas: RAM konusunda bir sıkıntı var mı bilemiyorum fakat degistirmeye karar verirsem onu da değiştireceğim mecburiyetten.

@berke_21: Islemci daha önce de bana sorun çıkartmıştı sıcaklık degerleri hayli yüksekti soğutucu almak zorunda birakti beni.

@alito:İşlemciye oc yapinca pc açılmıyor. Hata veriyor vs. Durumlar ortaya çıkıyor. Daha once denemiştim oc yapmayı bu islemciye.

@BZTRL: Dediğim gibi işlemciye oc yapılmıyor, yaptigimda pc hata veriyor açılmıyor. Sogutucu olarak gecen gunlerde Hyper Tx3 aldım. Macun da mevcut evde.

@_Anarsist_: Biliyorum, isyan ettigim nokta orası zaten, anlam verememistim bir türlü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TolunayK -- 20 Aralık 2015; 13:19:28 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Darboğaz olurmu?
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Darboğaz yapıyor büyük ihtimal

• birde h1z1 müthiş sorunlu bir oyun onuda göz önünde bulundur derim.
  • Sorunun darbogaz olduğu anlaşıldı, fakat butcemi ona dokmek istemiyorum. Zaten önümde universite sinavi var, universite de de kullanacagimi sanmıyorum sanirim benim icin ps oyunculuguna dönüş vakti geldi.
    H1Z1 in sorunlu bir oyun oldugunu biliyorum zaten fakat sorun oyunun sorunlu olmasi degil, benim Ekran kartimdan daha kotu kartlarin kasma yapmayip benim kartimin kasma yapması.

• Üniversite sınavı daha önemli

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ukilavuz kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam, ben de diyorum ki üniversite sınavı var iken önümde boşa masraf yapmış olurum şimdi bir PS3 ya da PS4 alsam üniversitedeki öğrenci evinde de kullanırım fakat PC için aynı görüşte değilim; Şu anlık boşa masraf gibi görünüyor.
    İnsan kendini PS ye kaptırırsa üniversite zor biter aman dikkat

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ukilavuz kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam tavsiyeleriniz ve düşünceleriniz için teşekkür ederim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.