Şimdi Ara

Sosyoloji düşünüyorum önerir misiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet hocalarım düşüncelerinizi merak ediyorum tavsiye edermisiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ataması yok galiba

• oneriyorum toplumlar onemli sahip cıkalım toplumlara

• arkadaşım bu sene sosyolojiden mezun olcak
    klinik yüksek lisans yapıp psikolog olcakmış
    yav he he
    yapar yapar
    ya sosyoloji nerde psikoloji nerde

• Ben de düşünüyorum ikilemde kaldım napcam bilmiyorum

• Boğaziçi sosyoloji icin bile cok iyi yorumlar duymadım o yüzden bir daha düsün

• atamasi yokmus argumana bak :) sanki her universite mezunu devlete girme zorunluluguna sahip. 800bin kisi universiteye giriyorsa onun max 100bini devlete giriyordur.

bizim insanimizda soyle bi olay var. universiteyi meslek edindiren bir yer saniyorlar. universite meslek lisesi degil arkadas kafaniza sokun sunu. universite dunya gorusunu gelistirmen icin sana zaman ve mekan veriyor. ben ne muhendislik mezunlari gordum bir sey bildigi yok ve issiz. ne sosyoloji mezunlari gordum, kendini gelistirmis, okumus buyuk yerlere gelmis.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • selambeylerr kullanıcısına yanıt
    ben de sosyoloji düşünüyorum. odtü geçen sene 29binle almış bu sene nolur acaba?
  • mezunu çok mu bu bölümün ?
  • Up

• yedimseniygs Y kullanıcısına yanıt
    Helal olsun sen, tam kitabin ortasindan konustun be! İnan bana Harvard'da Stanford'da filan sosyal bilimler ve sosyoloji cok onemli bi bolum ve cok saygib, sosyoloji bi toplum bilimi ve amerikalilar bunu cok onemsiyor, bizim gibi ulkeler de anca insaat sektorunden koseyi donmeyi calissin bina diksin...

• quote:

Orijinalden alıntı: kayzoku

Helal olsun sen, tam kitabin ortasindan konustun be! İnan bana Harvard'da Stanford'da filan sosyal bilimler ve sosyoloji cok onemli bi bolum ve cok saygib, sosyoloji bi toplum bilimi ve amerikalilar bunu cok onemsiyor, bizim gibi ulkeler de anca insaat sektorunden koseyi donmeyi calissin bina diksin...

Biz mezun olunca iş imkanı olan bir bölüm olur mu sizce

• Gaius Cladius Glaber kullanıcısına yanıt
    Sosyoloji alaninin is imkani cok aslinda, sorun Turkiye'de. Git bi Fransa'ya, bi Almanya'ya ya da Kanada'ya bir suru alan, cunku meraklilar ilgileniyolar onlar icin bir sosyologun degeri var ama ulkemizde sosyolog demek "hmm psikoloji tutmadi heralde, neyse hayirlisi" tepkisi almaktir. Biraz daha evrensel ve buyuk dusunursen cok rahat is bulursun

• sosyoloji bitirince direkt hadi gel sen bizim sosyoloğumuz ol işe alalım seni demezler. çok geniş bir bilim dalı. emin olun en önemli bilim dallarından birisi. ki zaten bölümün materyallerinin çoğu henüz türkçeye çevrilmemiş durumda. birçok makalesi hala ingilizce. yani türkiye'de tam anlamıyla yerleşmiş bir bilim değil. bu bilimin türkiye'ye yerleşmesinde öncü olabilirsiniz. sosyoloji birçok bilim dalının temelini oluşturuyor. sonuçta tüm bölümler insanlar için var ve sosyoloji de insanları oluşturan toplumun bilimi işte. birçok fakültede sosyoloji dersleri gösterilir. iibf olsun, hukuk olsun, eğitim olsun. aklınıza gelebilecek her fakültede vardır sosyoloji dersleri. iyi kötü kendinizi geliştirirseniz en kötü ihtimalle üniversitede hoca olursunuz ve bahsettiğim bu fakültelerde ders verirsiniz. o kadar zor bir durum değil bu, dediğim gibi neredeyse her fakültede sosyoloji dersleri var.

• quote:

Orijinalden alıntı: kayzoku

Sosyoloji alaninin is imkani cok aslinda, sorun Turkiye'de. Git bi Fransa'ya, bi Almanya'ya ya da Kanada'ya bir suru alan, cunku meraklilar ilgileniyolar onlar icin bir sosyologun degeri var ama ulkemizde sosyolog demek "hmm psikoloji tutmadi heralde, neyse hayirlisi" tepkisi almaktir. Biraz daha evrensel ve buyuk dusunursen cok rahat is bulursun

Anladım hocam

• Hukuk gelmedi diye dusunuyorsaniz eziyet olur, gercekten o bolumu istiyorsaniz cok guzel. 2015 yilinda kimse ben reklamcilik mezununu art direktor yapayim, edebiyat mezunu ogretmen olsun demiyor. Is sizde bitiyor. Sosyoloji size kendinizi gelistirebilmeniz icin sayisiz firsat sunan bir bolum olacak. Tabii, "Bitirince ne oluyoruz?" sorusunu merak ediyorsaniz hemsirelik, ilahiyat gibi bolumler halihazirda zaten var.

• Mezunu çok mu diye sormam daki kasıt turkiyede bu bölümün bir fonksiyonu varmı anlamında

• Up

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hoca yok bitirince devlette işin hazır değil akademisyenlik düşünmüyorsan yazma, bu saate kadar bi foucault, delueze, weber, marx vs duymadıysan ilgini de çekmez. Pskilojinin alternatifi değildir yani. Bilim olarak ilgileniceksen akademisyenlik var onun dışında pek bir iş imkanı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluePage -- 28 Haziran 2015; 13:31:59 >
  • arkadaşlar konuyu uplatıyorum. aöften sosyoloji okumayı düşünüyorum. bazı arkadaşlar buna karşı çıksada kendimi geliştirip bir yerlere gelmek konusunda kararlıyım. amacım okuduğum bölüm olan reklamcılığa biraz katkısı olsun ve aynı zamanda herkesin düşüncesi olan şey yani devlete kapak atmak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.