Şimdi Ara

Sosyoloji (Mimar Sinan ya da Ankara Üniversitesinde)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.103
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Bölüm #Sosyoloji
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar.Düne kadar iibf bölümlerini özellikle de Marmara-Çeko'yu düşünen ben, büyük bir aydınlanmayla bugün Sosyoloji'ye kaydım.Çünkü bu bölümü okumayı,egitimini almayı Çeko dan ya da diger iibf bölümlerinden daha çok istedigimi fark ettim.Bunda tüm sene boyunca psikoloji hedefleminin sebebi olabilir.Lakin gel gör ki neredesye kimseden sosyoloji ile ilgili iyi bir şey duymadım.Kpss de alımların oldukça kısıtlı ve normal şartlar altında da bulmanın zor oldugunu biliyorum.Lakin bunun ben iibf bölümleri içinde (boagazçide falan degilse elbette) böyle oldugunu düşünüyorum.Çeko okusam da dil bilmeden,kendimi geliştirmeden özelde iş bulmam zor olacak sosyolojide de.Ama bu farkın sosyoloji için çok daha zor oldugunu farkındayım.Bizim ülkemizde sosyoloji çok bilinmemekle birlikte bilinenlere de gereken deger verilmiyor gibi.Tüm bu artıları ve eksileri düşününce işin içinden cıkamıyorum.Sosyoloji okuyan ya da mezun olan hiç kimseyle irtibat kuramadım.Bana bu konuda herhangi bir bilgi verebilicek olan varsa çok sevirinim..

• iibf bölümlerinin kpss alımları mı kısıtlı ?

sosyoloji meselesine gelirsek insanın sevdiği şeyi okuması önemli üniversite olarak dtcf'yi öneririm.
  • Çok fazla iibf mezunu var ve buna oranla atamalar kısıtlı diye düşünüyorum ben ama? Çeko'nun mesela.Aslında Sosyolojiye ilgi duyuyorum ben de sizin gibi inanın sevdigi bölümü okuması düşünüyorum.Çeko'nun da Sosyolojinin derlsrine baktım ve ikisinde de sevecegim dersler oldugunu düşünüyorum aslında.Lakin ikisi de farklı puan türlerinden alıyorlar.

Sosyoloji tm 3 den alıyor onda 69 bindeyim. Çekoysa tm-1 den alıyor onda da 82 bindeyim.Tm-3 de yüzdelik dilimler cok degişmiyor ama iibf(tm-1) bölümlerinde bir yıl 70 binle alan bölüm öteki yıl 55 binle kapatabiliyor.Geçen yıl Marmara-Çeko 82 binle almıs mesela İstanbul-Çeko 85 binle.Bu yıl kaç binle alır diye tereddüde düşüyor insan.

Öte yandan Sosyoloji yazsam muhtemelen gelir ve işsiz kalma pahasına severek dw okurum o bölümü.Ama herkes yazma diyor.Bogaziçi-sosyoloji okuyan kız bile.Ne yapacagımı sasırmıs durumdayım :(

• quote:

Orijinalden alıntı: kafasıkarısıkk

Çok fazla iibf mezunu var ve buna oranla atamalar kısıtlı diye düşünüyorum ben ama? Çeko'nun mesela.Aslında Sosyolojiye ilgi duyuyorum ben de sizin gibi inanın sevdigi bölümü okuması düşünüyorum.Çeko'nun da Sosyolojinin derlsrine baktım ve ikisinde de sevecegim dersler oldugunu düşünüyorum aslında.Lakin ikisi de farklı puan türlerinden alıyorlar.

Sosyoloji tm 3 den alıyor onda 69 bindeyim. Çekoysa tm-1 den alıyor onda da 82 bindeyim.Tm-3 de yüzdelik dilimler cok degişmiyor ama iibf(tm-1) bölümlerinde bir yıl 70 binle alan bölüm öteki yıl 55 binle kapatabiliyor.Geçen yıl Marmara-Çeko 82 binle almıs mesela İstanbul-Çeko 85 binle.Bu yıl kaç binle alır diye tereddüde düşüyor insan.

Öte yandan Sosyoloji yazsam muhtemelen gelir ve işsiz kalma pahasına severek dw okurum o bölümü.Ama herkes yazma diyor.Bogaziçi-sosyoloji okuyan kız bile.Ne yapacagımı sasırmıs durumdayım :(

Geçen sene tmden tercih yapan mflerden puan kesilmedi, bu yüzden 60k-100k bandındaki özellikle tm-1 bölümlerinin sıralamaları yükseldi bu sene pek değişiklik olmaz diye düşünüyorum.

Bunun dışında hem sosyal derslerin ağırlıklı olduğu hem de iş olanaklarının çok olduğu (kamu da işsiz kalmak imkansıza yakın) sosyal hizmet bölümü var ona bakmak istersin belki.

• Evet biliyorum o bölümü de.Aydınlattıgınız için de çok teşekkür ederim ben sebebin bu oldugunu bilmiyordum.Zaten muhtemelen sosyoloji yerine çeko yazacagım hayatımın su döneminde sosyoloji biraz fazla riskli olacak.Umarım 2 çekodan biri gelir :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.