Şimdi Ara

SOUNDBAR [ANA KONU] (1842. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
38.657
Cevap
559
Favori
1.865.337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18401841184218431844
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Geri bildiriminiz için teşekkürler... Üç ay önce konu tartışılmış, geçenlerde de yine konusu geçmişti. Herkesin kurulum yaptığı mekan farklı olduğundan sizin kadar net hissedemiyor olabilir. Şahsen ben 32 m²'lik salonumuzda net bir şekilde farkını anlayamamıştım. Dolayısı ile uygulamadaki açıklama sizi yönlendirmiş oluyor. Üst mesajda bahsettiğim gibi düzeltme ile artık konu netleşmiş oldu 👍🏻...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • -Bende ilave şunu söyleyeyim. Ben iPhone ile LG Oled TV'me Airplay ile ses aktarınca arka kitlerdende ses alıyorum atmos parçalarda hocam. Ama bahsettiğiniz şeyden sonra aklıma şu soru geldi. Apple Music bağımsız. Atmos bir içerikte sound grouping özelliğini açınca soundbar nasıl davranıyor? Atmos mu veriyor. Bildiğim kadarıyla sound grouping arka kitlerden de ön taraftan gelen sesleri mirror yapıyor.sadece önden değil hem ön hem arkadan aynı ses geliyor. ama içerik atmos ise bu özelliğin çalışmamasını beklerim. atmos un baskın gelmesini yani. ama pratikte bu nasıl?

-peki geçen konuştuğumuz konu ile ilgili @sadays @tayaydin üstadlarım şöyle birşey okudum. hi res destekleniyor demiş ama bu bilgi yanlış mı sizce? sadays hocamın dediğinden ben ALAC destekleniyor ama CD kalitesi gibi anlamıştım. yüksek çözünürlüklü değil.

SOUNDBAR [ANA KONU]

Samsung Q990D review: the best Dolby Atmos soundbar, and now perfect for PS5 and Xbox Series X, too | TechRadar

-bir diğer sorumda telefondan bir şarkıyı cast ederken TV yi ve soundbarımı seçmem arasında bir fark varmı kalite olarak? sanki bana şöyle geliyor.(tamamen tahmin). airplay yaparken TV yi seçtiğimde TV deki apple music uygulaması oynatıyor şarkıyı. tv ye sadece hangi şarkıyı oynatmak istediğim bilgisi gönderiliyor. o bilgiyi aldıktan sonra tv uygulamasının yetenekleri kadarıyla şarkı oynatılıyor. ama soundbar ı seçtiğimde bütün şarkı wireless olarak soundbara iletiliyor. kaynak telefon olmaya devam ediyor.

SOUNDBAR [ANA KONU]

bütün sorularım birbirinden alakasız oldu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyohead -- 26 Ekim 2024; 16:2:28 >

• tayaydin kullanıcısına yanıt

iOS da yok henüz güncelleme. Kumandadaki "i" butonu uygulamaya gelmişmi? En çok onu bekliyorum. Sadece i butonu yüzünden kumandayı kaldıramıyorum ortamdan.

• radyohead R kullanıcısına yanıt

Sanırım samsung genel ifadeyi yazmış tidalden gönderebilirsin tidal connect ile onun bant genişliği uygundur ancak airplayin maksimum bant genişliği 48khz her tarafı hi-res olsa ateşi kadar yer yakarSOUNDBAR [ANA KONU] 

apple'a kalsa 256kbps AAC müziğe dolby atmos diyor dilin kemiği yok ki

öteki soruna gelince airplay ya da tidal connect gibi servisler sese dokunmadan karşıya gönderir karşıdaki hedef cihazın kabiliyetine bağlı olarak iş değişir lg tvde dinlesen muhtemelen çözerdi sesi ama o da bitstream edeceği için sounbdara bitstreamın bitstreamı olmaz diye herhalde tvdeki apple music devreye giriyor olabilir

• Thundarios T kullanıcısına yanıt

Hocam bu altta kalan bir koli, açılmamış ama üzerinde yük olduğu için hareket gördüğünden bu hale gelmiş, üründe sorun var mıdır bilemiyorum ama fiziksel deformasyon olması oldukça düşük ihtimal. Bu durumu destekleyecek şunu söyleyebilirim; MM'in bazı ürünleri depoda oluyor ve mağazalara dağılmıyor, bu üründe öyle sanırım. Aynı şekilde q990d içinde söyleyebilirim çünkü 3 yada 4 mağazada (şehirde) fiziksel stok görebiliyorsunuz. Mesela bu ürün için; 2 mağaza buluyordu demek ki ellerinde çok fazla ürün yoktu diye düşünüyorum. Şimdi baktım ne ürün için mağazada fiziksel stok gösteriyor nede indirim gösteriyor. İndirim yok fiyat 28.999 TL.

İçinize sinmemiş sanırım en iyisi iade etmek. Çünkü mutlaka bir şeyi gözünüze batacaktır artık...

• James_Sunderland kullanıcısına yanıt
    Mesajınız için teşekkür ederim hocam.

Evet muhtemelen dediğiniz gibi olmuş, dün akşam müşteri hizmetleri ile görüştüm ve açılmış kutu göndermediklerinin ve ürünü açarsam eğer yine de şüphelenirsem ya da üründen memnun kalmazsam 14 gün içerisinde iade edebileceğimin sözünü aldım. Bunun üzerine de dün akşam kutusunu açıp kurulumunu yaptım. Ürün gerçekten de sıfır çıktı, hiç bir sorunu yok.
    Şu an deneme aşamasındayım, bir kaç gün deneyip ona göre karar vermeyi düşünüyorum.
    İlk izlenimime göre cihaz tasarım olarak güzel, kibar duruyor ve benim ünite ile daha uyumlu oldu. SNH5'e göre şimdi TV'nin önünde konumlandırabiliyorum, ekranın görüntüsünü engellemiyor daha ince olduğu için. Yalnız subwoofer çıkışını kabinin sol tarafından vermişler, benim üniteye göre ters kalıyor, mecbur biraz öne alarak kullanıyorum. Ses netliği ve vurguları güzel, surround etki daha hissedilir oldu ama uydular çok zayıf, beklenileni tam olarak veremiyorlar maalesef. Aldığımız fiyata göre fena değil diyelim ama üstü fiyatlara almaya değmez sanırım.
    Biraz daha kullanayım yine yorum yaparım. SOUNDBAR [ANA KONU]

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Selam, sounbar bakıyorum iki model arasında ne önerirsiniz Bose Akıllı Ultra Soundbar Hoparlör mu Samsung q990 d mi, bose da arka hoparlör ler yok tavsiyeniz ne olur?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sesten kalitesinden bağımsız olarak arka hoparlör olmayan hiçbir soundbarı önermiyorum

• Thundarios T kullanıcısına yanıt

Selamlar hocam, tcl görüşünüz nedir?

14500 güzel bir fiyat yakalamıssınız. Memnunsanız 14 bin civarı yakalarsam bende değerlendirmeyi düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Scof1eld S kullanıcısına yanıt

Selamlar hocam, aldınız mı memnun musunuz?

• Günaydın iyi pazarlar Battelstar Galacticayı tekrar izledim seriyi yıllar sonra prime video da mevcut 990D ile izlemek gerçekten çok farklı oldu sevenler varsa tavsiye ederim

• Hocalarım selamlar, tcl x937 modeli 7.1.4 olarak geçiyor ancak teknik özelliklerde Dolby atmos olarak 5.1.2 yazmışlar.
    Bu doğru mu? Fiyatı 14 bin bandı denk getirirsem almayı düşünüyorum ancak bu durum biraz kafamı karıştırdı.
    Kullananlar, tecrübesi olanlar aydınlatırlar mı?

@sadays üstadım selamlar, 2. Televizyon için Dolby atmos olan bir soundbar almak istiyorum, makul fiyatlı bişi olursa içim daha rahat eder gibi, çok aktif kullanmayacağım.

Evde Lg sn11r aktif olarak kullanıyorum.

• Merhaba arkadaşlar, eve bir soundbar almak istiyorum ancak sizlere şöyle bir sorum var. Alacağım soundbarın subwooferını aynı zamanda evde bulunan ses sisteminin anfisi olan Denon 3311'e de bağlayıp kullanabilmek istiyorum. İncelediğim modellerin subwooferları ise sadece bluetoothlu gibi gözüküyor. Bu bluetoothlu subwooferları aynı zamanda Denon amfime bağlayabilmenin bir yolu varmıdır?

• Cole Trickle kullanıcısına yanıt

Cogunda yoktur. Belki hicbirinde yoktur ama Yamaha’nin zamaninda kablolu baglanabilen subwooferli mideli vardi, belki biyle bir model kalmistir diye ihtiyat oayi biraktim. Ancak yamaha da bu guzelligi yaparken; kendi subwooferini baska cihazla kullandirmak icin degil, begendiginiz bir subwooferi soundbar ile kullanabilmeniz icin yapmisti. Soundbarlarin subwooferlarinda detayli ses ve kesim frekanslari olmadigindan basit bir subwoofer avr ile daha iyi performans sunabilir.

• eiskent E kullanıcısına yanıt

Hocalarım selamlar, tcl x937 modeli 7.1.4 olarak geçiyor ancak teknik özelliklerde Dolby atmos olarak 5.1.2 yazmışlar.

Bu doğru mu? Fiyatı 14 bin bandı denk getirirsem almayı düşünüyorum ancak bu durum biraz kafamı karıştırdı.

Üstadım selamlar, 2. Televizyon için Dolby atmos olan bir soundbar almak istiyorum, makul fiyatlı bişi olursa içim daha rahat eder gibi, çok aktif kullanmayacağım.

• sawyer1 S kullanıcısına yanıt

Atmosun bildigim kadari ile orjinal formati 5.1.2 olarak biliyorum. Burada bir hata yok. Fiyat/performansinda ise daha once kullanan ve memnuniyeti engelleyen yorumlar bu konuda paylasildi. Tcl iyi bir marka ama ses konusunda guclu rakipleri ile mucadele etmesi bana gore zor ve piyasaya girisine bakilirsa erken bir evrede. Kullandiginiz lg meridian ile isbirligi, samsung ise jbl’i satinaldiktan sinra kaliteli isler yapabildiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cole Trickle

Merhaba arkadaşlar, eve bir soundbar almak istiyorum ancak sizlere şöyle bir sorum var. Alacağım soundbarın subwooferını aynı zamanda evde bulunan ses sisteminin anfisi olan Denon 3311'e de bağlayıp kullanabilmek istiyorum. İncelediğim modellerin subwooferları ise sadece bluetoothlu gibi gözüküyor. Bu bluetoothlu subwooferları aynı zamanda Denon amfime bağlayabilmenin bir yolu varmıdır?

Bağlayamazsın

• quote:

Orijinalden alıntı: sawyer1

Hocalarım selamlar, tcl x937 modeli 7.1.4 olarak geçiyor ancak teknik özelliklerde Dolby atmos olarak 5.1.2 yazmışlar.

@sadays üstadım selamlar, 2. Televizyon için Dolby atmos olan bir soundbar almak istiyorum, makul fiyatlı bişi olursa içim daha rahat eder gibi, çok aktif kullanmayacağım.

Nerede yazıyor teknik özelliklerde 11x30 watt +180watt sub diyor

Sesini bilemem 14-15 bine atmos sistem yok zaten

• sadays S kullanıcısına yanıt

Peki dostum, anfinin sub çıkışını kabloyla

SOUNDBAR [ANA KONU]

görseldeki gibi bir bluetooth transmittera bağlasak, bu transmitter da soundbarın bluetoothlu subwooferıyla eşleştirilemezmi?

• Cole Trickle kullanıcısına yanıt

Anfinin sub cikisindan bt ile hic bir ses iletemezsiniz. Lfe cikisi frekans iletir, buna uygun sub ise bu frekansi uzerindeki amfi ile isler. Soundbarlarin subwooferi zaten bluetooth ile baglanmadigi gibi, uzerlerinde hicbir giris cikis yoktur. Sadece calismasi iicin eslestigi soundbarin kesim frkeanslarini soundbar islemcisinden alarak alcak frekansi calar.

• 
Sayfa: önceki 18401841184218431844
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.