Şimdi Ara

SOUNDBAR [ANA KONU] (1864. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Frank Slade , cingiz Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
38.546
Cevap
558
Favori
1.860.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
72. Sırada  bugün en iyi #21
Sayfa: önceki 18621863186418651866
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bence evi değiştir 😀...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • taskonamco kullanıcısına yanıt
    Tcl home indirin. Adaprasyon özelliği ile oturduğunuz yere göre aletin sesi dizayn etmesi var. Onu yapın.
    Bide uygulama içinde hoparlör ses seviyesi var. Onu max yapın artıyor. Ama soundbar hoparlörü de artıyor bence.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • tiestoly kullanıcısına yanıt
    Denedim uygulamadan hocam, dediğiniz gibi ön hoparlör de artıyor :) Ai positiondan arkalardan baya uzaklaşıp bir pozisyon da yaptım ama o da kar etmedi. İnsan daha bir yüksek ses istiyor.

Hoşgeldiniz :). Ben de 3 gündür aynı şekildeyim. Kaça aldınız bilmiyorum ama ben 14.900 vermesem iade ederdim. Ederi max 13.
    Ama 990d denemedim. Avr denemedim. Belki 990d bundan bi tık fazla ses veriyordur bilemiyorum.
    Beni tek kurtaran şey izleme mesafem kısa. Bu sebeple 2.5 metre iki hoparlör arası. Ben de tam ortalarındayım. Arkalardan sesi duyabiliyorum biraz daha.
    Atmos demo amaze yazın videoyu izleyin. Fena değil. Filmlerde atmosu beklemekten daha hızlı sonuç alıyor insan.

Hocam ben de 14.500'e aldım 3 hafta önce falan :) Yani aslında çok güzel cihaz ben ses kalitesini çok beğendim, bazen arkalardan aşırı güçlü ses de geliyor. Aslında yani potansiyeli var o sesi vermek için ama bence yazılımsal bir sorun var gibi. Uygulamadan yapay genişletmeyi surroundu da fulledim ama bir şey farketmiyor

Evet. Sinir bozucu. Alet yapmışsın. Her biri fişe takılıyor. Bataryalı değil. Birbirine bağlı değil. Kutular da çok küçük değil. Neden daha güçlü bir hoparlör yerleştirmiyorsun.

Bir şekilde çözüleceğini düşünüyorum hocam. Dediğim gibi bazen çok yüksek ses veriyor arkalardan :D

• tayaydin kullanıcısına yanıt

Değerini verene neden olmasın 😅

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Nasıl çözülecek? Acaba güncelleme gelir mi? Yazılsa tcl e :)

Hiç bilmiyorum ki hocam yeni bir model mi bu :)

• merhaba herkese, konuya biraz baktım genel olarak samsung q990 tavsiye ediliyor yurt dışına göre uyguna satıldığını gördüm şaşırdım. 2+1 küçük apartmanda oturduğum için bana fazla geleceğini düşünüyorum zaten koltuk duvara sıfır olduğundan arka hoparlorleri düzgün konumlandıramayacağım, fiyatta 30k bandı çok geldiğinden almayı düşünmüyorum. Bütçem 20 bin civarı, jbl bar 500 almayı düşünüyorum. Başka bir tavsiyeniz varsa almak isterim.

• Merhaba daha önce yazıldı mı bilmiyorum ama bir sorunumdan bahsetmek istiyorum.

Samsung HW-T450/TK T450 Soundbarım var. Samsung Q55RT tv im var. Soundbarda şöyle bir sıkıntım var. Uygulama olarak netflix veya prime açtığım zaman atıyorum filmi izliyorum 5 dk sonra ses kendi kendine bayağı bir kısılıyor. Filmi pause yapıp devam edince geri düzeliyor. Fakat 5 dk sonra tekrardan ses kendi kendine kısılıyor. Soundbarı hem bluetoth hem optik kabloyla bağladım ikisindede bu sorun devam ediyor.

Başına böyle bir sorun gelen veya çözümünü bilen var mı arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.

• UğurcanGürler KCK4L U kullanıcısına yanıt

optik ya da bluettohda hdmi-cece ihtiyacın yok muhtemelen hdmi cec açıktır arada yoklama çekiyor olabilir ya da digitürk v.s. gibi başka bir alet bağlı ise o yapıyor olabilir samsung anynet diye geçiyor olabilir o ayarları kapatıp deneyin

• OneEighty kullanıcısına yanıt
    Evin yada odanın küçük olması soundbar kullanacak biri için avantaj aslında. Soundbar yapısı itibari ile büyük alanları ve hacimleri doldurabilecek bir cihaz değil.

Üstüne üstlük arka hoparlörler olmadığında surround etkiyi alabilmek için sesi daha da fazla açmanız gerekir. Çünkü yan taraflardaki sürücülerden çıkan sesin duvardan yansıyıp arkaya o efekti verebilmesi için daha fazla enerjiye ihtiyaç var. Daha fazla enerji de daha yüksek ses ve rahatsızlık demek. Bu nedenle eğer imkan varsa mutlaka arka hoparlörü de olan bir model almanızı kesinlikle tavsiye ederim. Bu sayede arka efekt seslerini sesi fazla açmadan da alabilirsiniz ve çok daha keyifli olur.

Bu arada benim koltuk da duvara dayalı ve arka hoparlörler duvara dayalı 3’lü koltuğun 0,5 mt kadar yanlarında duruyor. Yani illa herşey en ideal yerleşimde olacak diye bir zorunluluk yok.

Aynı yanlış mantık sub konusunda da mevcut. Aman sub olmasın komşular rahatsız olmasın diye bir genel algı mevcut.

Sub olmadığı zaman mevcut hoparlörlerin bas frekansları üretebilmesi için yine sesi açmanız lazım. Bu sefer de ses gümbür gümbür oluyor.

Halbuki sub olsa diğer hoparlörlerin sesini çok yükseltmeye gerek kalmadan sub ile bas sesleri makul şekilde alabilirsiniz.

Ben AVR’li sistem kullanıyorum. Aynı yanlış mantığa ben de sahiptim. Daha deneyimli arkadaşların tavsiyesi ile sisteme sub ekledikten sonra film izleme ses seviyem 70’den 50’lere düştü. (AVR’de ses ayarı 0 ile 100 arası)

Sub’ın ses seviyesini de makul şekilde ayarlarsanız hem komşular rahatsız olmaz hem de kullanan kişi daha iyi bir bas performansı alır.

Neyse ezcümle, imkan varsa 990d gibi arka hoparlörü olan bir model almanızı kesinlikle tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 25 Kasım 2024; 13:25:8 >

• Soundbar'ı yeni kurdurabildim hocam.

Kısaca deneyimlerim ve ses konusunda ki geçmişim;

Eskiden beri çok fazla odyofil forumlarında takılmış, daha çok kulaklık alanında ciddi donanımlar edinmiş el yapımı amfiler kullanmış birisiyim.

AVR ise hiç deneyimlemedim, bana biraz yorucu bir hobi olarak geliyor. Hakkını vermedikçe de istenen sonuca ulaşmak çok zor.

Q990D ise müzik, film, normal TV yayınları ve surround olarak beni fazlasıyla memnun etti, FLAC müzikler de dinledim, gayet güzeldi.

Tabi burada kaynağınız çok önemli, kayıpsız kaynaklarda tatmin daha üst seviyeye çıkacaktır.

Ama ben kayıpsız ses ve mükemmel ses konusunda eskiden beri çok fazla uğraştım ve deyim yerindeyse "bıktım"

Fark ettim ki dolmuşta çalan cızırtılı radyodan bile modun yüksekse son derece mutlu olabiliyorsun,

Modun tutmuyorsa en kral sistem olsun aman deyip geçiyorsun :)

Q990D benim tüm beklentimi karşıladı açıkcası, eskisi gibi apartmanı da inletemiyoruz düşük frekans ile, o yüzden düşük seste kaliteli sesi yakaladım ve benim için tamam oldu.

Düşük dediysem de 20-25 arası çalıştırdığım da oluyor gündüzleri. Geceleri ise 10-15 arası çalıştırıyorum, tabi biraz yukarıları test etmek isterim ama yer müsait değil :)

Samsung'un Türkiye'ye uyguladığı politika sebebiyle fiyatı gayet alınabilir seviyelerde baktığımız zaman. Düşünen varsa ve 30k civarını veriyorsa parasının hakkını alacağı bir sistem Q990D.

@tiestoly

• turuncu55 kullanıcısına yanıt

hocam cevabınız için teşekkür ederim güzel bilgiler edindim.

• samtual kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam

• cankan2 C kullanıcısına yanıt

Techno müzik fln dinler ken mi film oyun da mı?

Bu soundbarlar asla müzik için tasarlanmamış hocam bilginize. Bende bu model var bu sorun yok sadece subwoofer yetersiz geldi bana atmos fln ço başarılı.

Hatta şimdi 9500s uyduları getirticem inşallah aldım bile..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • JUNE8O kullanıcısına yanıt

hocam baktığımda atmos simgesini görüyorum film de veya dizide ama girdiğimde eskiden dolby atmos akti olurken şimdi dolby digital aktif oluyor. Ses seçeneklerinde english sadece dediğiniz gibi English-Dialog Boosted var yalın ingilizce yok malesef. Reklamlı falanda yazıyor sanırım ses seçeneklerinde.

• Tayff kullanıcısına yanıt
    Aynı durum Cross dizinde oldu. Ses seçeneklerinde English seçtiğimde Dolby Atmos geldi.

• 
Sayfa: önceki 18621863186418651866
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.