< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
SOUNDBAR [ANA KONU] (1866. sayfa)
-
-
Hocam rip mip bilmiyorum ki :) tv ditekt içinden geç ile soundbara gönderiyor da. Flasaha mı atmak lazım bulup?
Yada prime video netflix falan var başka bilemiyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
En temel fark arka hoparlorlerin q990d’de yer olmasi. Acikcasi apartman ortaminda sesi acinca ikisi de gurultu yapar. Arka hoparlorlerin eksik olmasi ses gucu daha az anlamina gelmez. Dinleme seviyesine geldiginde 990d nin arka efektleri arka hoparlore dagilir, 800d ise ayni sesleri uzerindeki hoparlorlerden vermeye calisir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Son bir iki sayfa tcl’nin arka hoparlorlerinin gucune odaklanmis durumda. Arka hoparlorlerdeb efekt sesi duymayi hedefleyen kullanicilar dahi memnun degilse, cok bir sey degismez.
Ses isi kolay is degildir. Markalarin ses konusunda es kaza veya tesadufen iyi bir model cikarmasi cok zordur. Ses muhendisligi cok ayri bir konu ve bu muhendisligi uzun suredir icra edenler zaten farkli kulaklara farkli ses karakterlerini verebilecek sekilde kulvarlara ayrilmislar.
Daha once de yazdim; tcl bir ses firmasi ile isbirligi yapmadan bu isi cozmesi zor.
Gecen hafta evse tv yenileme vakti geldigi icin 2 tv aldim. Vestel olanda jbl, grundig olanda ise elac hoparlorler kullnilmis. Sadece 2 hoparlor ve kucucuk subeoofer ile gelen basarili ses, bu muhendisligin urunu oldugu icin ses konusunda uzman olmayan esim bile eski tv’lere gore sesi fark etti.
Avr harici ses sistemi olmaz dedigim donemlerde samsung ve lg soundbarlarin sesleri derinligi olmayan, tizleri boguk sesler ureten modellerdi. Lg once sonos sonrasinda meridian ile isbirligi yapti. Samsung ise direk harman kardon ve dolayisi ile jbl, akg gibi markalarin cati markasi oldu ve degisim bu sekilde basladi.
Lg las950 sonos ile uretildigi soylenen, uzerinde tizler haric orta olcekli 7 adet surucu bulunduran ve musicflow hoparlorler ile(bu hoparlorlerin icinde bt ve wifi alicilar vardi. İster tek, ister birbirleri ile stereo, istendiginde de las750 ve las950 ile eslesip surround ses verebiliyordu.) 10-12 sene once icin cok iyi teknolojiydi. Avr kullanicisi olarak risk aldim ve iyi bir hoparlor fiyatina bu siistemi kurdum. Maalesef arka hoparlorlerin surekli kopma sorunu iyi bir fikri golgeleyip kullanilmaz hale getiriyordu. Las950 harika bir ses cikisina sahipti ama kötü yazilim nedeni ile tizler perde arkasindaydi. Oldukca buyuk subi da tam performans kullanmiyordu ama sinema dsp’si ile muazzam sinematik sesler verip, tizleri parlatiyordu.
Cihazi satmadan ikinci riske girip samsung wlhw 7500 aldim. Belki bu sisteme de arkaya samsung r1 ve sinrasinda r3 hoparlorleri alarak surround sistemi olusturdum. Bu sefer isler yolundaydi. Harman ile ilk urunler cikmis. Tizler harika calarken slim bas punch tarzi vurup kaciyordu. Arka hoparlorler isini cok iyi yapiyor, kesilme olmuyordu. Hatta istersem tv’yi sadece arka hoparlorlere baglayip stereo olarak bile kullanabiliyordum.
İki sisteme de avrcilerin cogu para vermeye deger bir sonuc alamayacini dusunduklerinden yatirim yapmayacaklari asikardi. Ancak sonuc hic de fena degildi ve bu sayfalarda baslayan rkabetci oneriler 10 sene oncesine bu denemelere dayanir.
İste bu tecurbeler, ayrilan butceler ve yasana hayal kiriklari ses hobi hastaliklarinin ayrilmaz parcalaridir. Bu tecrubeleri yasayan bir cok arkadasinda da onerisi genel begeniye kulak verilmesi yonundedir. Baskasinin kesfedemedigini daha ucuz bir yoldan kesfetme arzusu bir sure sonra pahaliya gelecektir. Ucuz mal alacak kadar zengin degilim ingiliz atasozundeki ozne olunmamasi icin bu konuda onerilen cihazlar cok buyuk olcude o yillarin da trendlerini belirleyeb cihazlar olmuslardir.
Bir gun gelecek tcl de piyasayi yakacak ama o zaman bu zaman degil, en azindan bunu biliyoruz.
Saygilarimla.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sizin öneriniz nedir peki bunu başaran firma hangisi şu an hangi modelde en etkili sonuçlaarı alabiliriz(bütçe max 20)
İkinci el alın burada q990d alanlar q990c ve bleri sizin bütçenize yakin fiyatlara sattılar
Tvden alamazsın media player lazım homatics box r 4k plus veya ikinci el nokia 8010quote:
Orijinalden alıntı: tiestoly
Hocam rip mip bilmiyorum ki :) tv ditekt içinden geç ile soundbara gönderiyor da. Flasaha mı atmak lazım bulup?
Yada prime video netflix falan var başka bilemiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 26 Kasım 2024; 23:25:38 >
2.el ürün sevmiyorum kutu açılışı yapmam lazım😂
Bulamazsın 20.000e yok soundbar bekleyeceksin kampanya vs 20 olmaz 25 olur arka kitli bir soundbar alacaksın
Son çare hw-q800d alırım diye düşünüyorum. Ek kablosuz arka hopörler sonradan alınabilir mi
alınır da biraz uğraştırıcı ve fiyat olarak bir espirisi kalmayacak hemen hemen 990d fiyatına daha alt bir sisteme sahip olacaksın
-
Merhaba hocam tcl s643w almayı düşünüyorum bende aldınız mı tavsiye eder misin
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam yanlış anlamayın da burada ince ayar yokki, siz sadece genel ses seviyesini yükseltmek yerine kanalların sesini yükseltmişsiniz direk.
-
Siz yanlış anlamışsınız. İnce ayar yaptığımı yazmadım ki, öyle bir iddiam yok...
Salon nispeten büyük, eşyalar dört duvara yaslı; dolayısı ile izleme mesafesi derin ve geniş olduğu için kanalların ses seviyesini artırarak surround ve Atmos'u daha iyi hissettiğimi yazdım. Mesaja üç boyutlu salon yerleşim planı görüntüsü eklememin sebebi o zaten...
(Bir de ince ayarın tanımı nedir? Subjektif bir tabir, teknik karşılığı yok. Bu tabirin içine her ayarı da sokabilirsiniz, hiç bir ayarıda...
Aslında bir açıdan bakarsanız benim yaptığım ince ayar sayılır. Bana kalırsa ses modunu değiştirme, sub'u etkisini artırma, hazır ekolayzır ayarlarını uygulama haricindeki tüm müdahaleler ince ayara girer)
Aslında şunu demek istemiştim kendimi ifade edememiş olabilriim.
Kanalları böyle fullemek yerine genel ses seviyesini yükseltseniz aynı sonuca ulaşırdınız büyük ihtimalle. Çünkü neredeyse bütün kanallar fullenmiş yani herhangi bir kanalın ayar etkisi kalmamış.
Ama siz bunu mutlaka test edip, kulağınıza hoş gelecek şekilde yapmışsınızdır zaten. Benimkisi biraz gereksiz bir yorum oldu kusura bakmayın iyi geceler dilerim.
-
İçinden geçir yapsak soundbar çözemez mi?
Yok, estağfurullah... Düşüncenizde haklısınız, ilk bakışta ayarların verdiği intiba bu...
Temel mantığım şu idi:
- arkalar, koltuğa yakın olduğundan direkt kulağa bakıyor ==> iki-üç kademe kıs,
- yine arkalar, koltuğa yakın üstğndeki atmos hoparlörlerini ==> bir-iki kademe kıs,
- tam karşıda, bar orta hoparlöründen ses engelsiz direkt geliyor ==> bir-iki kademe kıs,
- yan hoparlörler sesi geniş açıdan gönderiyor, oda geniş ==> Sonuna kadar aç,
- ön atmos hoparlörlerinden izleme mesafesi olarak uzaktayım ==> Sonuna kadar aç...
Genel olarak yukarı çekilmiş, içerik tükettikçe kanallarda farkettiğim duruma göre bir iki tık aşağı oynatacağım bir düzen seçtim. Yani zamanla oturmuş olacak ayarlar...
Arkadaşlar merhaba. Sonos Arc Ultra almayı düşünüyorum. Televizyon sony 55 xf9005, Dolby atmos desteklemiyor. mac mini m4(dolby atmos destekli olduğu yazıyor) ile kullanmayı düşünüyorum tvye bağlayıp. Bu şekilde sorunsuzca hem tv aktarımı hem de dolby atmos kullanabilir miyim?
990D için okuyup denediğim ve harika performans aldığım bir kurulum var Atmos için. Bütün ayarları sıfırlayarak kapatıp, (EQ,spacefit off , ses yükseltici, bass yükseltici, woofer ve kanal seviyeleri) ses modunu surrounda alınarak, https://download.dolby.com/us/en/test-tones/dolby-test-tones_7_1_4.mp4 , bunu indirin. Sonra telefonlarda Db ölçer var uygulama olarak. İzleyeceğiniz yerde uygulamayı açıp sesi 65db ye getirin. Referans sol hoparlör olabilir. Sonrasında diğer hoparlörlerin sesleri 65db olana kadar kanal seviyeleri ile oynayın (Sub hariç). Kenar, geniş ve arka kenar hoparlörlere geldiğinizde bunlarıda 65db yapın ama biri hangi ayardaysa diğerleride aynı olmalı bunlarda. Sonrasına bass yükseltme ses yükseltme vs ayarları açabilirsiniz. Olay çevresel dengeli bir ses elde etmek aslında.
-
Mac eger destekliyorsa baglantisini Sonos’a yapacaksiniz. Sonos ile tvyi ise arc hdmi uzerinden baglayacaksiniz. Bu sekilde atmos alirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X