< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
SOUNDBAR [ANA KONU] (1927. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
7500tlnbence fiyat/perfirmans olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
TV'deki ses ayarı konusunda kafam karıştı ChatGPT'ye sordum her seferinde farklı bir cevap verdi
kullandığım TV: Philips 58 PUS8506
Soundbar: TAB6405 https://www.philips.com.tr/c-p/TAB6405_10/kablosuz-subwooferli-soundbar-2.1
Soundbar Philips'in sitesinde sadece Dolby Digital destekliyor gözüküyor ve 2.1 kanallı bir soundbar. TV'ye HDMI kablosuyla bağlı
TV'de 3 farklı ayar gözüküyor bu soundbar için hangisini seçmeliyim tecrübeli bilen arkadaşlar cevaplayabilir mi
en iyi verimi almak istiyorum bu cihazdan
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grikurtccc -- 7 Şubat 2025; 19:14:8 >
-
TV'nizin HDMI'ına bağlı başka cihazınız var mı? PS5, Apple TV vs..
-
HDMI'dan sadece bu soundbar bağlı bir de arada bir laptop bağlayabiliyorum boşta başka bir kablo var
-
Soundbariniz 2.1 dolayısı ile stereo. Tv'den de stereo göndereceksiniz.
O zaman Dolby Digital içerik nasıl işlenecek örneğin Netflix’te film izlerken
netflixin kendi dublaj ses seçeneğinde 5.1 Türkçe ses seçiliyken nasıl olacak
5.1 icerigi destekleyecek hoparlor sayiniz olmadigi icin stereoya dusecek. dolby digital kaydin ismi. Hoparor sayisina gore stereo da olur, 5.1 de olur. Sizin netflixte 5.1 secenegini sectiginizde stereo veriyor zaten
doğru olmaz eiskent o zaman ses ayrışımı ve subwoofer kullanımı etkin olmaz
tv çıkışında çok kanallıyı seçeceksin bu soundbar 2.1 olmasına rağmen dolby digital sesi işleyip öndeki iki kanala ve subwoofera etkin bir şekilde dağıtabilir
-
Merhaba. TV'yi gören kanepenin arkasında boşluk yok, duvar var. Bu şekliyle arka hoparlörleri olan bir ürün alırsam anlamı olur mu? Onları duvara asılı konumlandırabilirim ya da kanepenin 2 yanında olabilir belki.
-
ben kanepe kenarında kullanıyorum arka duvara açılı sabitleyen apratlar da var
-
şöyle bir yazı buldum hocam bu yazıya göre nasıl bir anlam çıkarabiliriz
ChatGPT çevirisi:
Stereo (sıkıştırılmamış)
Tüm ses sinyalleri PCM 2.0'a downmix edilir (TV, orijinal ses formatını desteklediği sürece).
Dönüşümler:
- PCM → PCM
- AC3 → PCM
- DTS → PCM
- DD+ → PCM
Çok Kanallı (Multichannel)
Tüm ses sinyalleri her zaman AC3 5.1'e dönüştürülür.
Dönüşümler:
- PCM → AC3
- AC3 → AC3
- DTS → AC3
- DD+ → AC3
Çok Kanallı (Bypass)
TV, sesi işlemden geçirmez ve doğrudan bitstream olarak çıkış cihazına iletir. (Yani, ses formatı ne olursa olsun PCM, AC3, DTS veya DD+ TV doğrudan iletir, hatta alıcı cihaz bu formatı desteklemese bile.)
-
Siz ses alamiyor musunuz bagladiginizda? Sonucta secenek var. Denediginjzde anlarsiniz hangi ses daha iyi oldugunu Soundbariniz cok karisik bir model degil. Ben stereo gonderin dedim, sadays dogrudan gonder secenegi ile dedi. Stereo haric secenekler Tv mi sesi isleyip gondersin, yoksa tv sese dojinmadan soundbar mi sesi islesin. Chapgpt ile aldiginiz cecaolar da bunlar.
Benim dediğimi diyor işte ac3 5.1 dediği dolby digitalquote:
Orijinalden alıntı: grikurtcccşöyle bir yazı buldum hocam bu yazıya göre nasıl bir anlam çıkarabiliriz
ChatGPT çevirisi:
Stereo (sıkıştırılmamış)
Tüm ses sinyalleri PCM 2.0'a downmix edilir (TV, orijinal ses formatını desteklediği sürece).
Dönüşümler:
- PCM → PCM
- AC3 → PCM
- DTS → PCM
- DD+ → PCM
Çok Kanallı (Multichannel)
Tüm ses sinyalleri her zaman AC3 5.1'e dönüştürülür.
Dönüşümler:
- PCM → AC3
- AC3 → AC3
- DTS → AC3
- DD+ → AC3
Çok Kanallı (Bypass)
TV, sesi işlemden geçirmez ve doğrudan bitstream olarak çıkış cihazına iletir. (Yani, ses formatı ne olursa olsun PCM, AC3, DTS veya DD+ TV doğrudan iletir, hatta alıcı cihaz bu formatı desteklemese bile.)
Sen çok kanallı çıkışı seçeceksin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 9 Şubat 2025; 16:16:19 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Ben çok Kanal atlamalı seçeneğini kullanıyorum pml9507 TV ve b650 3.1 Soundbar da.
TV ve YouTube da PCM 2ch yazıyor info da, DTS atmos falan bir film açarsam da onun formatı yazıyor, ne izlediğimi biliyorum
O senin soundbara özel olabilir bitstream edince dolby digital plus geriye uyumlu olmadığı için ses alamayabilirsiniz dolby digital olarakquote:
Orijinalden alıntı: MySunBen çok Kanal atlamalı seçeneğini kullanıyorum pml9507 TV ve b650 3.1 Soundbar da.
TV ve YouTube da PCM 2ch yazıyor info da, DTS atmos falan bir film açarsam da onun formatı yazıyor, ne izlediğimi biliyorum
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba Q990d samsung sitesinde bir 46 bine bir 37.500 e düşüyor 2 güne bir. 46 bin iken m.temsilcisini aradım edu indirimi ile 35 bin küsüre gelıyor dedi. 37.500 iken aradım edu indirimi ile 35 bin küsüre düşüyor dedı yıne. Bu edu indırımı fıyatla orantılı degısıyormu iki gune bir fiyat gibi ??
Daha önce ekran görüntüsü ile burada paylaşmıştım. Eğitim indirimi uygulandığında q990d'nin fiyatı 36.499 TL'den 31.387 TL'ye düşüyordu:
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/160518642
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Şimdi neden boyle peki .
Kamu çalışanlarına da 31.387,00 TL fiyat suan stokta var bilginiz olsun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X