Arkadaşlar daha önce Şu cihazları kullandım ve bundan sonra nasıl bir sisteme geçsem karar veremedim. Sony HT-S40R 5.1 Samsung HW-Q990B Samsung HW-Q990D Samsung Q990B ve Q990D ile arasında hiçbir fark görmediğim için Q990D modelini iade edip bir AVR sistem kurmak istiyorum, Ama sadece film değil Müzikte dinlemek istiyorum, Bunun için 1 aydır araştırma yapıyorum ama karar veremedim, çünkü AVR sistemlerde çok fazla parametre var hangi hoparlörler hangi anfi ile güzel çalışır bilmiyorum. Maliyeti arttırmamak için ilk önce AVR bir cihaz (denon 1700H) olabilir şuan kampanyada 2 tanede kule tipi hoparlör ile başlayıp sonra center ve arka hoparlörler oda yetmezse bir subwoofer. 1 - Bu AVR komple set için yeterli olur mu? Değilse fiyat performans olarak nasıl bir avr almak mantıklı olur? 2 - Kule hoparlör mi yoksa ayaklı masaüstü hoparlör mü mantıklı olur? 3 - Yada AVR setler var onu alıp geçmek mi mantıklı Denon AVR-S970H Receiver + Polk Audio Signature 5.0 Sinema Paketi https://www.teknohifi.com/urun/denon-avr-s970h-receiver-polk-audio-signature-5-0-sinema-paketiAraştırdığım hoparlörler Dali Spektor 6 Dali Oberon 5 Magnat Tempus 77 Polk Audio Monitor XT60 Polk Audio T50 Polk Audio Signature S55 Bowers & Wilkins 607 S2 2.El Wharfedale Linton 85 Heritage 2. El Klipsch R-800F 2.El Bowers & Wilkins 603 S2 |
SOUNDBAR [ANA KONU] (1926. sayfa)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/Forum-Ios.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
![](/static/forum/img/popularite.png)
-
-
990b ile d arasinda ses kalitesi olarak bana gore oldukca fark var. Tizlerin parlakligindan baslayarak subwooferin calisma prensibi dahi farkli. Siz bu farki gormedim dediginiz icin onerilerimi de biraz endise ile yapacagim.
Destek istediginiz cihazlarin ve hoparlorlerin de birbirlerinden karakter olarak farklari olacaktir. Ancak muzik dediginizde isler degisir. Avr muzik cihazi degildir. Husrana ugrayacaginiz cihazlar olabilir.
Hoparlorlerde ise muzige yarkin olanlar polk signature ve bw. Dalileri cok bilmiyorum. Magnat sert bir hoparlotdur. Dinleyeceginiz muzik turune gore uyumsuz calabilir. Klipsch de muzik icin iyi sonuclar verir ama horn tip tizler sert calar.
Signatiure s60, s20 ve S30 seti kullanicisi olarak ses renklerini cok seviyorum. Fiyatindan daha fazlasini sunan yenilikci hoparlorler. En basitinden kulelerin bas portlaeinin asagida olmasi duvara sifir yanastirma imkani sunar.
Monitor Audio Silver gibi bir hoaprloru 18.000tl'lerdeyken elimde olmayan sebeplerle kacirdigimda cok uzuldum ama Polk'u kesfetmis oldum. Simdi degistirecek olsam Kef denemek isterim.
Muzik icin avr'ye gelecek olursam Yamaha advangarte 6 serisi , marantz ya da ikinci.el onkyo rz serisi olabilir. Ya da sounbar film icin duracak, yanina stereo amfi ve iki hoparlor alacaksiniz. Hoparlorlerde oda 20-30 m2 ise bookshelf tarzi ufaklarin buyuk suruculwri de cok iyi sonuc verir. Oberon 1 serisi(ohm degerine dikkat edin), polk s20 ya da halefleri, kef, bw olur.
Son olarak daha dar bir butce de monitor hoparlorler de tercih edilebilir. Abi burada uygun bir dac veya anfi bulmak gibi zorluklar olsa da 5-6" boyutunda studio monitorler ve bas yetersiz gelirse ek bir monitorlere uygun bir sub ile daha naturel ve temiz bir ses alinabilir.
Saydigim Tum sisremleri bizzat faal olarak farkli alanlarda kullaniyorum. Ancak ses isi icine girdikce oyle bir girdaba donusecek ki, en sonunda yine bu konunun ana onermesi olan en guxeli soundbar akirtula gelecek konu.
Sonra da samsung oneren ihtiyarlar olaraka adimiz komisyoncuya cikiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben de yıllarca Onkyo 656 AVR ve 5+1 sistem kullanıcısı olarak 1 ay önce AVR sistemini iptal ettim ve Soundbar'a geçtim.
O koca Atmos desteği olmayan AVR'mi yi kaldırıp, o koca koca hoparlörleri de çıkarınca bir ferahladım ki anlatamam.
Benim size önerim Soundbar alıp, odanızda film izleyin. İlla yok bu soundbar'dan müzik dinlenmiyor derseniz de, aktif bir çift hoparlör seti alın derim (bass desteği iyi olan).
-
-
Ben müzik işini 2x Adam Audio t5 ve Behringer Umc404 ile hallettim. Hem kayıt hem dinleme için gayet iyi performans veriyorlar. Salondaki kocaman Avr, kule hoparlörler ve subwooferdan kurtuldum. Eldekileri satınca soundbar ve adam audiolar bedavaya geldi :) win win...
-
Avr ile ikisi birarada pek cikmaz. Baktiginiz avr atmos dahi desteklemiyor. Denon icin x serisine bakacaksiniz ki stereo da da iyi bir sonuc versin. Ancak ben bu kadar detaya girmem derseniz belki. Bu arada bahsettiginiz sette subwoofer olmadigini da hesaba katin derim. S55 'i iyi suren bir avr'de bas derinligi olusur ama serimin ustu 60 olan subwoofersiz kullanim icin (film de izleyeceksiniz sonucta) daha uygun olur.
70.000 tl'ye kuracaginiz sistem q990d'den iyi olmaz. Aslinda anlatmaya calistigimiz da tam bu. Size islemen en kotu avr bile soundbardan daha iyi ama degil. Uzun sure kullanmadan kulagi alistirip denemeden soundbar kotu yorumlari denildiginde elinde sistemi olan icin sorun yok ama almaya caliacak icin sorun cok buyuk.
Ben ilsam q990'yi asla satmam. Film icin bunu kullanirim.
Stereo icin ise asagidaki gibi bir set(sonradan sub ilave olur) ve stereo amfi oneririm. Hoparlorler kucuk demeyin, salonda ideal sekilde dinlenir. Zaten onemli olan detay ses alabilmek.
app.hb.biz
Hepsiburada TR - Google Playhttps://www.hepsiburada.com/elac-debut-connex-dcb41-aktif-hoparlor-cift-subwoofer-cikisli-hdmi-arc-usb-optik-phono-aptx-bluetooth-p-HBCV00003G5IJ2?magaza=Avelkon&Stereo amfi ornek
app.hb.biz
Yamaha A-S 201 Stereo Amplifier - Black Fiyatı - Taksit Seçeneklerihttps://www.hepsiburada.com/yamaha-a-s-201-stereo-amplifier-black-p-HBV00000OF8O0?magaza=İstanbul Hifi&
-
Selamlar Hocam,
Ben de ufak çaplı AVR (Yamaha RX-V357 + JBL Cinema 510) sistemden daha derli toplu görünüşü olan bir soundbara (990B/990D ya da JBL Bar 2.1 MKII gibi) geçme düşüncesindeyim. Bu durum için 30 bin lira civarı bir bütçe de ayırmak istemiyorum açıkçası. Bu yüzden 990D modeli biraz bana uzak kalıyor.
Ses sistemini genellikle müzik, film ve PS5'de oyun oynama amacıyla kullanıyorum.
990B ya da 990D'de ses berraklığı haricinde memnun olmadığınız bir nokta var mıydı?
-
Sanırım 2 cihaz almak daha mantıklı olacak gibi.
Filmler için Soundbar ( fiyat performans olarak samsung sanırım, F modeli çıkıcakmış onu mu beklesem 990D alıp geçmek mi lazım?
Müzik olarak da aktif bir cihaz mı almak lazım yoksa sterio anfi ve pasif hoparlör mi almak mantıklı.
Ben kule değilde masaüstü bir hoparlör alırsam muzik için ayrıca ayaklarda almam lazım iyi bir ayakta 7500 tl civarı sanırım.kef ayaklarını beğeniyorum :)
Sterio sistem için ;
Dali Oberon 7
Yamaha A-S501
Sizin önereceğiniz bir set olur mu?
Bu seti alsam ayrıca yine bir SUB almak gerekir mi yoksa bookshelf hoparlör alırsam ona mı SUB gerekir?
-
Ben Samsung Sounbarda yaşadığım yani begenmediğim belki ben ayarlarını tam yapamadım ama bass - lere almama ragmen çok bass ses oluyordu, birde film lerde atmos özelliği çevresel ses çok iyi idi ama muzik dinlediğim vokal seslerinden çok memnun değildim ve berrak bir ses değildi.
Ama dinlenmicek kadar kötü değil tabiki ama ben zor begenen biri olduğum için olabilir :)
Ama şuana kadar kullandığım en iyi soundbardı ama o kesin.
-
Bu tarz bir stereo sistemde aslinda subwoofer olmamasi gerekir. Dogal stereo kayitlarda hoparlorun verdigi bas yeterli. Ancak elektromuzik ya da altyapili pop gibi akustik cihazlardan cok synth ve bilgisayar destegi varsa subwoofersiz sonuk kalir, eski kayitlarda da mixajin yetersizliginden kaynakli alcak frekanslari one alir. Bu nedenle stereo bir sistem kurarken once stereo setup yapip, bir sure (20 gun ustu) dinletiden sonra hoparlorun yanmasi ve kulaginizin yeni sese alismasi sonrasi subwoofera gerek var mi diye karar vereceksiniz. Buyuk kule hoparlorun avantaji suruculerinin cogalmasi ile yarattigi fazladan basinci, daha buyuk bir hacimde kullanmasi ile pasif bas etkisini hissettirmesi. Ancak portlu/portsuz farkli ses muhendisligi ile iyi sonuclar alinabildiginden, hic umulmayan raftiplerinde dahi basarili baslar alinabilir. Ben stereo icin raf tipini daha rafine buluyorum. Eger yeterli gelmezse sub alinabilir ama sizin butcenizde kulelerin cogu kulaginiz alcak frekans ararsa bu acigi kapatamaz. Ben ki polk signature s60’i sub kapali dinledigimde cok begenmeme ragmen sub’i acinca da yumruk etkisinin aslinda eksik kaldigini goruyorum. Ancak yine dinlediginiz muzik cok onemli. Yani siz plakcalardan dinleti yapacaksaniz orada sub akustik gercekligi bozacaktir.
dali hoparlorleri hic bilmiyorum o yuzden iyi kotu dersem yanlis olur. Dalilerde 3 ohm hoparlorler olabiliyor. Amfi bunu desteklemezse sorun yasarsiniz. Burada onerim kule alacaksaniz (4”)13,cm suruculu modelse 3 tane olmasi iyi olur. Ancak suba cok buyuk ihtimalle ihtiyac duyar. (6.5”) 16,5cm olanlarda 3 surucu buyuk oranda subsiz iyi dinletir. (8”) 20 cam olanlarda 2 surucu oldukca hacimi bas verir ama bu modellerde de sub kullanilacaksa rastgele bir sub alinmamasi gerekir. Bu dediklerimin muzik dunyasinda karsiligi yoktur aslinda ama fiyat yukseldikce tek surucude bile muhtesem sonuclar alinirken dustukce destek surucu ya da sub gerekir.
-
Müzik kaynağı olarak yine tv i kullanıcam sanırım youtube yada spotify gibi servislerden dinlerim diye düşünüyorum.
Kule tipi seçmemin nedeni daha iyi bass sesler vericeğini düşünmemden kaynaklı, eğer 2 tane bookshelf hoparlör + sub daha iyi verim alırım diyorsanız oda olabilir ayaklı olmak şartı ile çünkü tv sehbamda öle bir yer yok malasef.
Ve tv sehpamın yanlarında max 1 er metre boşluk var sadece. TV imde sehbanın üzerinde oldugu için soundbar koydugumda bile tüm masayı kaplıyor malasef. Duvara assam daha çok yer açılır aslında ama 65" OLED tv de çok tavsiye etmedi servisi ondan bende sehpasının ayagın üzerinde kullanıyorum ve yüksekliği çok yok.
Ayaklı olarak böle bir sistem buldum böle bişey nasıl olur sizde? ve anfi olarak bu yeni cihazları mı önerirsiniz yoksa klasik anfilerden mi?
-
Dinlemeniz lazim. Uzaktan bakaramrak bir sey diyemeyiz. Ayak icin sinious sp200 bakin. Ben asagidaki hoparlorleri bunun ustune koymustum. Ayrica asagidaki boparlorlerin yorumlarini okuyun, istanbuldaysaniz magazalara gidip diger markalarla beraber dinleyin. Ben sesinden cok memnun kaldim ama su anda surroundlar icin atmos kullandigim icin bir suredir kullanmiyorum ama kutusunda ihtiyac olacagi gune kadar sakliyorum.
Polk Audio Signature S-20 El Raf Tipi Hoparlör Çift Siyah
-
Ben bu ayakları Samsung Q990B için almıştım onları bile taşımadı kırıldı 1 tanesi direk çöp oldu benim için, ben hem şık görünen hemde sağlam bir ayak seçerim bundan sonra o kesin.
Polk hoparlörlerin görünüşünü çok begenmiyorum oyuncak gibi duruyor :) ben daha çok Vintage tasarımları begeniyorum :)
-
Sp200 kirilamaz. Sp300 olmasin?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Goruntuden giderseniz cok para harcarsiniz. Estetik kaygi bir hoprlorde en gerilerde gelmeli
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu modelmiş dostum
trendyol.com
ULTIMATE Camlı Ayarlanabilir Hoparlör Ayağı Surround Standı Spg-100-b-005 Fiyatı, Yorumları - Trendyolhttps://www.trendyol.com/ultimate/camli-ayarlanabilir-hoparlor-ayagi-surround-standi-spg-100-b-005-p-107154225?boutiqueId=61&merchantId=106202
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X