Hocam, bende Onkyo TX-NR696 ve Heco Aleva set var. Yıllarca deneye yanıla, pek çok sistemi tecrübe ederek bu noktaya geldim. 20 yıldır bu hobiyle uğraşıyorum, dolayısıyla neyin iyi, neyin vasat olduğunu ayırt edebilecek kadar deneyim sahibiyim. Q990D’yi de aldık, test ettik, deneyimledik. Eğer gerçekten iyi bir sistem olsaydı, bunu burada ilk söyleyen ben olurdum. Ama ne yazık ki öyle değil. Buna rağmen, bazıları iyi olmayan bir sisteme övgü dizmemi bekliyor. Kusura bakmasın kimse ama ben denediğim, tecrübe ettiğim şeyler hakkında dürüst konuşurum,böyle oluncada dokuz köydende kovuluyorsun. |
SOUNDBAR [ANA KONU] (1925. sayfa)
-
-
Homepod kullanmadi ama soundbar ile farkli kategoride cihazlar. Himepad ayni zamanda apple cihazlar icin bir kopru gorevi goruyor. Homepod mu sounbar mi sorusunun karsiligi yok. Ya ikisi de ya da hiicbiri.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Siz beğenmemiş olabilirsiniz ama bu cihazı kötü yapmaz. Size uymamış demektir. Dünya kullanıyor bu cihazı. En iyi soundbar arasında gösteriliyor. İnceleme sitelerine, reddit e bakın, youtube a bakın. Tartışmasız en üstte cihaz. Herkesten daha mı iyi biliyorsunuz. Binlerce q990d kullanıcısına siz bilmiyorsunuz, en iyisini ben biliyorum demek anlamına geliyor ve o yüzden tepki görüyorsunuz. Cümlelerinizde 'bence' veya 'ben böyle düşünüyorum' olmalı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Apple TV için kullanışlı olduğunu biliyorum 2 veya daha üstü sayıda. Atmos sanırım sadece o zaman alıyorsunuz.
Soundbardan daha iyi diyemem ama cihazı tavsiye ederim kullanım amacınıza bağlı tabi. Ben benim bebeğin odasına homepod mini aldım. Hey siri ninni radyosu çal diyorum. Apple music den çalıyor. Hatta iphone yanınızda bile olmasına gerek yok. İphonedan stream etmiyor yani kendisi wifi ile bağlanıp çalıyor. Hatta bebek ağladığında otomatik şu listeyi çal gibi kestirme oluşturuyorsunuz sanırım. Daha o kadar advanced olmadım ama çok değişik kullanım senaryoları var internette.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyohead -- 5 Şubat 2025; 16:33:31 >
Pio Vsx 921 + Wharfedale diamond 9 set + Svs Pb1000 sistemden geçtim q990d'ye. Ne beklediğinizi ne istediğinizi bilirseniz harika bir sistem Q990d.
Az yer kaplıyor,
Kablo derdi yok,
Cevresel ses gayet iyi,
Eleştirilecek yanlarıda var evet ama bu cihazı berbat kötü leş dedirtecek kadar değil asla. Böyle diyorsanız yaptığınız eleştiriden çok kötülemeye giriyor.
Dünyada bir sürü inceleme sitesinden yüksek puanlar almış F/P bir ürün.
-
Elbette herkesin beklentisi ve algısı farklı olabilir, buna saygım sonsuz. Ancak burada kişisel bir tercih meselesinden değil, ses kalitesi ve teknik performans açısından objektif değerlendirmelerden bahsediyorum. Yıllardır Hi-Fi ve ev sinema sistemleriyle ilgileniyorum, pek çok farklı ekipmanı deneyimledim ve Q990D’yi de aldık test ettik. Eğer iyi bir cihaz olsaydı, ilk olarak ben bunu kabul ederdim. Ancak maalesef deneyimlerim bunun aksini gösterdi.
Evet, dünya genelinde bu cihazı kullanan binlerce kişi var, çünkü soundbarlar kompakt, pratik ve kablo derdi olmayan çözümler sunuyor. Ancak yaygınlık, kalite anlamına gelmez. Fast food restoranları da dünya genelinde milyonlarca insan tarafından tüketiliyor ama bu, onların iyi yemekler olduğu anlamına gelmiyor. Aynı şekilde, popülerlik bir ürünün ses mühendisliği açısından en iyisi olduğunu göstermez.
İnceleme siteleri yorumları elbette önemli ama unutmayalım ki bunların çoğu sponsorlu içerikler ve reklamlarla şekilleniyor. Gerçek deneyim, uzun süreli kullanım ve doğrudan karşılaştırmalarla ortaya çıkar. Ben de deneyimlerimi paylaşıyorum. Bu, başkalarının beğenmesini engellemez ama eleştiriye tahammül gösterememek de sağlıklı bir tartışma ortamı oluşturmaz. Herkes dilediğini kullanabilir,bende burada test ortamıda sunarak yardımcı olmaya çalışıyorum.
-
Merhaba arkadaslar. Samsung sitesinden edu ile indirim oranı %5 diye duydum bılgınız varmı q990d model için
Edu(egitim) daha yuksek indirmli olmasi gerek. Yuzde 30'lara cikan var. Memurlara da indirim mevcut..
Önce ürünü stokta görmemiz lazım :) Stokta olmadığı için şu andaki görünen fiyatlar değişkenlik gösterebilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Müşteri hizmetlerini aradım az önce nasıl yapılacagını anlattı fakat kontrol ettırdım indirim oranı nedir 990 d için diye 35 bin kusure iniyor dedi . Memurlar için nasıl bir yol izliyoruz bilginiz varmı
mevcut samsung hesabını kampanyalar kısmında bulunan kamu kampanyasına girip oradan adalet/emniyet/içişleri vb org.tr ile biten mail adresinizi bağlıyorsunuz sonrasında indirimli mağazaya yönlendiriyor
-
Hocam bence de avrler ile karşılaştırılamaz ama soundbar olarak ben sennheiser jbl falanda denedim sadece soundbarını bundan pahalıya satıyorlar ve sesi tatmin etmiyor jblin bassı daha iyiydi net bir şekilde siz daha önce hangi soundbarları denediniz?
Hocam, soundbar olarak sadece Q990D’yi deneyimledim, daha önce de Sony BDV-E380 kullanmıştım. E380 her ne kadar eski bir sistem olsa da, ayrı hoparlörlere sahip olduğu için çevresel ses hissiyatı ve netliği Q990D’ye göre çok çok daha iyi. Q990D’yi kendi elimdeki AVR tabanlı sistemle de karşılaştırdım (Onkyo TX-NR696 + Heco Aleva set) ama tabii ki AVR ile kıyaslamak doğru olmaz, çünkü bambaşka bir ligde,ezip geçti resmen o derece fark var.
Benim Q990D’ye dair eleştirim, fiyatına ve iddialı pazarlama söylemlerine rağmen beklediğim ses netliğini ve çevresel ses derinliğini verememesi. Ama tabii ki bunu karşılaştırma yapma imkanın varsa görüyorsun.
-
Peki hangi soundbar’ı alalım, siz hangisini tavsiye edersiniz? Malum burası soundbar konusu ya…
Sizin yaptığınız airfryer konusuna gelip de taş fırın çok daha lezzetli pişiyor, bütün ürünlerin doğal lezzetini ayrı ayrı alabiliyorsunuz demek gibi bir şey oluyor biraz da abartırsam. Biz airfryer kullanıyoruz ne yapalım taş fırın mı alalım? Airfryer tavsiyesi istiyoruz, o da yok…
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hicks -- 5 Şubat 2025; 17:0:51 >
Hocam, ben kimseye taş fırın alın demiyorum ama burada soundbarların ne kadar "fırın gibi" gösterildiğini de sorgulamak lazım. Bir ürünün popüler olması ya da çok satması, onun en iyi olduğu anlamına gelmez. Biz de Q990D’yi aldık, denedik, sonuç ortada. Eğer gerçekten iddia edildiği kadar iyi olsaydı, zaten burada övüyor olurdum.
Airfryer benzetmesine gelirsek, eğer bir airfryer alıp içinde lezzet alamıyorsam, evet, o zaman farklı bir pişirme yöntemi aramak mantıklı olur. Aynı şekilde, eğer Q990D ses konusunda beni tatmin etmiyorsa, bunu söylemek de en doğal hakkım. Soundbar alacak biri varsa da en azından bu detayları bilerek alsın diye deneyimlerimi paylaşıyorum. Ama gerçekten üst düzey bir ses deneyimi isteyen biri için AVR + pasif hoparlör her zaman bir soundbar’dan ezici sekilde daha iyi olacaktır. Gerçekleri söylemeye çalışıyorum,denediğim ve gördüğüm şeyi anlatıyorum, sonuçta karar sizlerin.Bu arada benzetme güzeldi.
-
Ben sizi anlıyorum, haklı olduğunuz noktalarda var ama bu işin çözümü yok, ben Q990C kullanıyorum, geçen sene en mantıklı seçenek oydu, fiyat/performans oranı da ulaşılabilirliği de en yüksek üründü, şimdi de aynı şekilde Q990D tavsiye ediliyor. Biz keyfimizden soundbar’a geçmedik, diğer sistemlere göre artıları eksilerinden fazla olduğu için geçtik, dolayısı ile burada bu tartışma yapılacaksa Q990D’den daha tercih edilebilir ve iyi bir soundbar önermelisiniz, yoksa boşa tartışma oluyor, gerçi forumun en keyifli tartışmaları şu an bu konuda dönüyor orası da ayrı bir dilemma…
Bende sizi anlıyorum hocam, soundbar’ı tercih eden birçok kişi gibi siz de kullanım kolaylığı, kompakt yapı ve fiyat/performans dengesi açısından bu yolu seçmişsiniz. Burada kimseye "soundbar almayın" demiyorum artık, sadece Q990D’nin iddia edildiği kadar üst düzey bir ses deneyimi sunmadığını ve bazı noktalarda beklentiyi karşılamadığını söylüyorum.Daha iyi bir soundbar önerisi isterseniz, tabiki farklı markaların daha pahalı alternatifleri değerlendirilebilir. Ama soundbar kategorisinde de fiziksel sınırlar var ve ne kadar ileri gidilirse gidilsin, bağımsız bir AVR ve hoparlör sisteminin yerini tutamayacak.Tartışma konusuna gelirsek, elbette herkes kendi sisteminden en iyi verimi almak ister ve seçiminden memnun olmak ister. Burada önemli olan, deneyim paylaşıp karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak,bende elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum vakit buldukça.
-
hocam tamam sizin onerilerinizi pahalidan ucuza dogru bir siralar misiniz bi gorelim sizin tavsiyelerinizi
Hocam, ben burada şu ürünü alın diye bir satış danışmanlığı yapmıyorum. Benim derdim, Q990D’nin anlatıldığı kadar üst düzey bir cihaz olmadığını, özellikle ses kalitesi ve surround deneyimi açısından beklentileri tam olarak karşılamadığını anlatmak. Ama görüyorum ki konu sürekli Hangi soundbar'ı öneriyorsun noktasına çekiliyor.
Benim söylediğim şey şu, soundbar’lar belirli kolaylıklar sağlıyor ama fiziksel olarak bir sınırları var. Gerçek anlamda geniş ve derin bir ses sahnesi, güçlü bir surround etkisi ve doğal bir ses dengesi istiyorsanız, bağımsız bir AVR ve hoparlör sistemi her zaman daha iyi bir seçenek olacaktır.
Q990D'yi kullandım, denedim ve eksiklerini gördüm bunu paylaşıyorum.Madem beğenmedin, ne öneriyorsun diye soruluyor bana ama, önce neden beğenmediğimi anlamak daha önemli değil mi? Amacım bir liste çıkarmak değil, Q990D’nin anlatıldığı kadar iyi olmadığını vurgulamak ve deneyimlerimi burada paylaşmak.
-
Hocam ABD'de yasiyorum. JBL Bar1000, 1300X, Klipsch Flexus 200+Sub10+Surr100 gibi guncel cihazlar arada burada da indirime giriyor ama Q990X serisi burada da her zaman (surekli indirimli fiyattan ulasilabiliyor) en iyi fiyat/performans urunu.
Bose, Sonos vs diger Hi-Fi soundbarlar burada da 1.5-2K USD civarina geliyor set yapinca ve 1000USD alti fiyati ile Q990X serisine karsi pek sanslari yok.
TR icin Samsung'un yaptigi fiyatlama arada gelen zamlar disinda gayet uygun ve alternatifsiz bir cihaz sunuyor.
Samsung E'yi pas geçip Q990F olarak duyurmuş yeni modeli. Subwoofer küçülmüş. Yarı boyutta. Performansını görmek lazım.
Google ile geliştirdikleri 3D Spatial ses formatı Eclipsa Audio desteği gelmiş. Özel bir çipe dayandırmıyorlarsa (detaytlara pek bakmadım) diğer modellere de gelecektir güncelleme ile. AI işi her yerde olduğu gibi burada da var. Yine fiyat performans cihazı olacaktır.
Ama ufak subwoofer işine bir bakmak lazım.
Tam kapasite fiziksel kanal ayrımlı AVR setup kullanılmadıkça soundbar için 700-800 USD üzeri bir fiyat ödemek bana makul gelmiyor.
TR şartlarında bu rakam biraz daha değişebilir ama indirim ile Q990D da hep 850-1000USD aralığında alınabiliyor gördüğüm kadarıyla.
Alternatif farklı sistem olarak Sony Quad sistem olabilir ama Sony de ona subwoofer ile birlikte 3 adet Q990 parası istiyor.
Hisense aynı yapıda 4.1.2 bir set (HT Saturn) çıkartacak. Onu da göreceğiz bakalım.
Açıkçası soundbar bakanlara piyasadaki marka/model/fiyat segmenti olarak her türlü soundbara erişimi olan ancak Q990C (evet D bile almadım) ile merak ettiğim ve markayı sevdiğim için Klipsch Flexus Core 200 kullanan birisi olarak gözüm kapalı TR için Q990 serisini tavsiye ederim.
Samsung Q900 serisi ile bu işi globalde sürüklemeye devam eder. Eğer özellikle kendisi ürünü kötüleştirmez ise.
Ama Q990F kalkıp da 50K gibi bir rakama satılırsa o zaman ona da soru işareti derim. O zamana (belki) kurlar artar ama Samsung TR yeni modelde de fiyatı 40K-43K bandında tutmalı. Maks 40K daha iyi olur aslında
Ama çok keskin fiziksel kanal ayrımı isteyen de hiç gidip daha pahalı soundbar seti kurmasın boş yere. Onun adresi AVR kurulumu. Makul fiyatlı kurulumlar da yapılabilir. Ama evde dört başı mamur düzgün bileşenlere sahip 5.1.4 Atmos sistemin sadece kablolarına (Hi-Fi kablosu kaliteli olacak arkadaş) Q990 parası harcayınca fikri değişebilir.
Soundbarların sundukları, avantajları ve kısıtları belli. Açıkçası %90 seviyesinde herkesin işini görüyor/görecektir. Geriye kalan da zaten AVR setup'tan vazgeçmeyip ne olursa olsun o ürün grubunda güncelleme yapar.
Not: Geçen yazdan beri bu ana konuya da pek girmiyordum. En son bir ara "önüne gelene Samsung soundbar öneren yaşlı adamlar" olarak kınanmıştık ama dayanamayıp biraz uzun yazdım yine
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 6 Şubat 2025; 1:26:43 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X