Selamlar kayıpsız yada kayıplı diye birşey olmadığından böyle bulma imkanınız olmaz netflix amazon disney gibi platformlar 5.1 atmos kullanır. genelde tvler atmosu passthrought eder. bluray discler yada malum yerlerden 7.1 truHd atmos diye bulabilirsiniz. bunları aktarmak için android boxlar (hepsi yapmaz) yada blueray player a ihtiyacınız olur. |
SOUNDBAR [ANA KONU] (1868. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Eyv hocam :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Eski tizen tv için xaomi 4k 2. Nesil box vardı. Bu tv gelince kaldırdım ama acaba o iş görür mü. Tv android google tv
özeldende yazdığım gibi tv nin kullanım klavuzundan bakmanız gerekiyor neleri destekliyor neleri desteklemiyor
mibox ların ilk modelleri destekliyordu güncelleme ile iptal oldu ama şuan son durum nedir bilmiyorum.
ben nvidia shild tv pro kullanıyorum.
-
Sağolun hocam
android 12 güncellemesi aldı ise destekler yoksa boşa uğraşma sat homatics al
bu arada tomsawyer google drive linki ölmüşömü ne olmuşsa torrente koymuş dosyaları avs forum linki aşağıda
https://www.avsforum.com/threads/2024-home-theater-demos-for-dolby-vision-atmos-dts-x-4k-uhd-and-video-games.3297254/
-
çok teşekkürler bendede samsung q800c var bu soru ne zamandır kafamı kurcalıyordu
-
-
Haklisiniz bu konuda. Kompakt cihaz yapacagiz diye Bose led koyuyor samsung da led matrix yarim ekran koydugumuza dua edin diyor:)
Eski crt (tuplu) tv’lerde uayinda bir ozellik desteklenirse isik yanrdi cok hosuma giderdi. Stereo yayin cok azdi ama stere isigi yandi mi harika iolurdu. Sony str de695 avr’nin sesi cok iyi eegildi ama dolby digital 5.1 sesi okudugu zaman ana govdede parlement mavisi bir isik yakardi ne guzel derdik. Tv’lerde on screen display cikinca isiklar ortadan kayboldu. Avr’lerde ekranlar minicik. Artik gozler bozuldu ama daha kotusu gozlukle bile goremeyecegim miniklikte kirmizi birseyler yaniyor. 4 senedir kullaniyorum avr’yi neyi ne zaman yaktigini bilmiyorum ekrandaki minik isaretleri anlayamadigim icin. Samsung da kendine gore bir yol tutturmus gidiyor. Detayci musterinin degil, aldim kullandim guzeldi diyecek musterinin tercihlerini onemsiyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bende Samsung HW-Q990D almak için uzun süredir takipteyim. Ama fiyatlar hep 30K üzeri. Hatta Samsung Bayisinde 37K.
30K altını gördüğü anda alacağım ama hayırlısı bakalım...
-
Daha önce paylaşılmıştı heralde, bakamamış aralarda karışıp gitmişti; yeniden gündeme getirdiğiniz için teşekkürler. DTS-X'li müzik nasıl olur diye merak ediyordum, sayenizde kulaklarım onu da tattı.
Müzik videoları içerinde "Von Grey" adındaki kadınların oluşturduğu "Poison In The Water" isimli gotik klipde, özellikle sona doğru seslerini yükselttiklerinde DTS-X'i müziğin sizi iyice sarması ile hissediyorsunuz.
Edit: Auro 3D sesler q990d ekranında DTS-HD olarak beliriyor. Bilenler biliyordur belki ama benim gibi ilk defa dinleyenler için bilgi olsun...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 27 Kasım 2024; 15:19:48 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Gerçekten çok mantıklı. Uygulamada dolby atmos ture hd yazsa böyle bide kırmızı yazıyla yada sarı ne güzel olur.
O kadar güzel olur ki şu lanet kumandayı alıp her seferinde info tuşuna basmaktan gına geldi bana.
-
Yabancı ilgili forumda bu konu çok tartışıldı kesinlikle işe yarıyor ama EQ,spacefit off , ses yükseltici, bass yükseltici vb. ayarlar kullanılacaksa kalibrasyondan önce açılması ve ayarın öyle yapılması gerekiyor. Çünkü kalibrasyonda sonra bunlar açılınca kalibrasyon bozuluyor ses seviyeleri değişiyor.
-
Müthiş bir paylaşım üstad.
Teşekkürler.
-
Rica ederim kontrol etmedim ama arşivi bayağı genişletmiş gibi
Ben nimet diyim gerisini siz anlayın :)
-
Aynı durumdayız her filmde en az 1 defa info tuşuna basarım
Arkadaşlar merakımdan soruyorum remux filmden dense Av codect li film daha net geliyor sizin düşünceniz nedir. Bilgisayarda izliyorum Samsung nu8000 ile. Remux en az 60 GB av1 5 GB felan.
Av1 de opus ses kodegi var dtsx ile gayet iyi ses veriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Red_devil33 -- 27 Kasım 2024; 21:20:43 >
Aynı kaynakla denemek lazım daha hızlı ve daha verimli sıkıştırma yapar ancak netlik olarak bence x265e ulaşması için daha çok somun ekmek yemesi lazımquote:
Orijinalden alıntı: Red_devil33
Arkadaşlar merakımdan soruyorum remux filmden dense Av codect li film daha net geliyor sizin düşünceniz nedir. Bilgisayarda izliyorum Samsung nu8000 ile. Remux en az 60 GB av1 5 GB felan.
Av1 de opus ses kodegi var dtsx ile gayet iyi ses veriyor.
Muhtemelen izlediğiniz görüntü hdr degildir hdr olmayan 4klar daha net ve parlak görünür panel üst kalite değil ise
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X