Şimdi Ara

SOUNDBAR [ANA KONU] (1869. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
38.528
Cevap
557
Favori
1.857.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
66 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18671868186918701871
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kalibrasyon sonrasında sadece bas yükseltici açılırsa kalibrasyonun bozulacağını zannetmiyorum. Kendim öyle kullanıyorum ara ara test ettiğimde bozulmadığını gördüm. Tabi ben sadece bas yükseltmeyi açtım. Ses yükseltme açılırsa bozuyor olabilir. Bence ses seviyelerine dokunmamak lazım ve spacefit açılmamalı sonrasında. EQ kalibrasyon öncesinde ayarlanırsa oda bozmayabilir.

İki farklı yöntemle denedim. Eğer otomatik bir kalibrasyon isteniyorsa yine her şey kapalı efektleri iyi bir atmos film veya kalibrasyon için atmos müzik minimum 20 dakika civarında oynatılıp sonrasında spacefit açarak bir 20 dakika daha oynatılırsa yine çevresel sesi kendi güzel ayarlıyor. Sonrasında sadece bass ve ses yükseltme açılabilir. 2. yi denediğimde upfire olanların seslerinin diğerlerine göre biraz daha yüksek db olarak ayarlandığını gördüm yalnız belirteyim. Biraz deneme yanılma bu tabi :)

• Hocam teneti denemedim ama bir hocamızın (BILGILI) büyük yardımlarıyla stremio kurdum. openheimer film giriş sahnesi ef sa ne. :) sanki oda içinde patlama oldu. Gayet iyi ses aldım x937u dan. Videoda dts ve hdr10 yazdı tv. Soundbarda dts HD yazdı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Red_devil33 kullanıcısına yanıt

Sorma takıntıya dönüştü biraz benimki :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Film başlarken yazıyor ya o zaman bakmıyor musunuz da infodan bir daha bakıyorsunuz

• tiestoly kullanıcısına yanıt
    Sevindim. Kodi'den sonra Stremio'dan bahsedecektim, siz zaten öğrenmişsiniz. Stremio stream yaparken kayıpsız sesleri passthrough ediyor. İnternet hızınız yeterli, dosya boyutu çok büyük değil, takılmadan oynuyorsa tamamdır.
    BILGILI üstadı bilirim; LG OLED TV, Shield TV, soundbar konusunda karşılaşıp yazıştığımız konular olmuştur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tayaydin kullanıcısına yanıt
    Hocam hız 100 mb ama donma oluyor. Henüz akan bi yapım bulamadım. Hızımdan mıdır paylaşım mı güçsüz oluyor. Tam çözemedim. Bazıları 50 gb baxıları 5

• Tayff kullanıcısına yanıt

Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

Sizin nezdinizde tüm foruma sormuş olayım. Otomatik kalibrasyonu cihaz süreklimi yapıyor yoksa manuel tetiklemek mi gerekiyor?

Belirttiğiniz '' Eğer otomatik bir kalibrasyon isteniyorsa yine her şey kapalı efektleri iyi bir atmos film veya kalibrasyon için atmos müzik minimum 20 dakika civarında oynatılıp sonrasında spacefit açarak bir 20 dakika daha oynatılırsa yine çevresel sesi kendi güzel ayarlıyor.'' Bu kısmı yapmak için manuel bir şey tetiklemek gerekmiyorsa eğer zaten atmoslu veya normal her dizi ve filmde kalibrasyon yapıyor olmuyor mu ? Kaçırdığım bir kısım olabilir o yüzden sormak istedim. Cihaz samsung Q990B

• Resurrectionn R kullanıcısına yanıt

Samsung nasıl çalıştığına dair detaylı bir bilgi paylaşmadığı için böyle deneme yanılma ile birşeyler bulmaya çalışıyoruz. Cihaz sürekli kalibrasyon yapıyor bence soundbardaki mikrofon bunun için ama burada referans bir kalibrasyon için ilk seferinde spacefit kapalı ve açık bir şekilde yine referans denilebilecek bir atmos içerik ile yapmak benim deneyimlerime göre daha daha iyi bir çevresel ses alınmasını sağlıyor. Cihaz kendi ilk kalibrasyonunda stereo PCM veya Dolby digital bir içerikle ne kadar doğru bir kalibrasyon yapabilir.

• teknoCat kullanıcısına yanıt

Nerden kaça aldınız hocam?

• 1 haftadır Q990D sahibiyim ve maalesef subwoofer'ın performansından memnun değildim. Dün akşam sub'ı soundbarın olduğu tv ünitesinin yanından alıp, oturduğum kanepenin arkasına koydum ve sub bir anda coştu. Ortam renklendi, şenlendi SOUNDBAR [ANA KONU]  Bu kadar fark edeceğini tahmin etmezdim. Sub'ın performansını benim gibi, düşük bulan arkadaşlara, (hatta bu yüzden keşke jbl 1000 alsaydım dedim) sub'ın yerini değiştirerek denemelerde bulunmasını tavsiye ederim...

• Q990D almayı düşünenler varsa adet belirleyip Burak Bey'den fiyat alabilir miyiz?

Burak Bey bu konuda yardımcı olabilir mi acaba ?

• Cole Trickle kullanıcısına yanıt

Oda sekli, odadaki sonumleyici unsurlar bas performansini olumsuz etkilliyor. Bas bir ses degil, frekans hissettirici oldugundan nereden geldiginin onemi yok, daha iyi ildugunu dusundugunuz heryerde kullanilabilir. Ancak siz gercekten bası olmasi gereken noktadan yuksek seviyor olabilirsiniz. Q990c ile ikinci evimizdeyiz. İkisinde de ayni konumda, tv’ye karsidan baktiginizda sag tarafta konumlu. Ses siddeti -2’de. Bu bas benim icin yeterli ve hissedilebilir seviyede. Odada sonumleyici hali yok, tavanlar 3m. Yakinda birsey yok.

Benim internet hızım 500mb. Nivedia shield pro. Ama malesef bendede aynı sıkıntı takiliyor. Neyi yanlış yapıyorum. Veya stremio danmi kaynaklı yoksa bendemi bir sıkıntı var anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozcan69 -- 28 Kasım 2024; 14:38:9 >
  • ozcan69 O kullanıcısına yanıt

ben de dün aynılarını yaşadım. siz ilk kez mi kullandınız önceden sorunsuzdu da yeni olan bir durum mu bu?

RealDebrid diye bir mevzu dönüyor. ücretli. ondan alınca izleniyormuş zaten rahatca. o da şuan sıkıntıda sanırım stremio ile bir uyuşmazlık varmış bakalım nasıl olcak.

Ben realdebrid kullanıyorum 3 aylık alıyorum takılmadan izliyorum ama stremioda takiliyor burasını anlamadım.

RD'in resmi bir Android uygulaması yok. Masaüstü Chrome ve Firefox browser'ları için eklentileri var sadece. Üçüncü parti olarak Unchained diye bir uygulama var.
    Google Play'de ne hikmetse ülkemizde kullanılmadığı ikazı veriyor, indirilemiyor:

Geliştiricinin github sayfası var, ordan indirebilirsiniz:
    github
    GitHub - LivingWithHippos/unchained-android: App to interact with real-debrid API
    https://github.com/LivingWithHippos/unchained-android

Unchained'ı kurup RD hesabınız ile giriş yaptıktan sonra oldukça hafif, her türlü medya içeriğini oynatan Just (Video) Player'ı da indirip kurun:
    play.google.com
    Just (Video) Player - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.brouken.player

Stremio'da izlediğiniz içeriklerin linkleri RD hesabınızdan silmediyseniz durur. Stremio'da izlerken takılan içerikleri Unchained'da bulun ve Just (Video) Player ile oynatarak deneyin...

500Mbps gibi bir internet hızınızda kayıpsız sesli 100GB'a sahip BluRay remux ripleri bile takılmadan izleyebilmelisiniz.
    Mümkün olduğunca Shield'in internet bağlantısını kablolu yapmaya çalışın.

Hocam bence o stremio kaynaklı. Aynı filmi aynı sunucudan kodiden yada farklı bir stream uygulamasından izliyorum takılmıyor ama stremio da takılıyor. Hiç sevmedim zaten o uygulamayı kodi bana daha güzel geliyor.

• mediamarkt
    TCL X937U 7.1.4 Kanal 1020W Dolby Atmos Kablosuz Uydu Hoparlörlü Wireless Soundbar Fiyat & Özellik | MediaMarkt
    https://www.mediamarkt.com.tr/tr/product/_tcl-x937u-714-kanal-1020w-soundbar-1238155.html?utm_source=new%20owned&utm_medium=ema-other%20email&utm_term=appshare&utm_campaign=appshare

Arkadaşlar biraz daha uygun fiyatlı ses sistemi arayanlar için fiyatı iyi şuan sepeti 15kya tamamlayıp iş bankası veya yapıkredi 15.000₺ MediaMarkt alışverişine 1000₺ puan veriyor cihaz size 13.5a gelir

• Cole Trickle kullanıcısına yanıt
    O benimde sorunum maalesef sesi zaten açamıyorum rahatsız ediyor o ayrı bir konu basda bi o kadar yetersiz köşeye koydum bu seferde uğultu yapıyor boşluğu duvara çarptığı için eski ses sistemimi kökleyince bangır bangır ses ve bas vuruyodu bunda ses bozuluyor nedense ben hala alışamadım ses yüksekliğiyle alakası yok arkadaşlar imaxde de kulakları sağır edecek kadar ses var ama rahatsız etmiyor bunda sesi açınca bozuyor anlayamadığım bir şekilde yakın zamanda tekrar bar 800 deneyimleme şansın oldu o da bunun yanında çok cırt kaldı ama 1000i kendi odamda denemedim bir şey diyemiyeceğim bi yakınımda var bar 1000 o memnun testlerde de samsungla jbl arasında da çok fark var ya bir şeyi yanlış yapıyoruz ya bizim cihaz sıkıntılı :)

Bende hızım 100 MB stremio ve kodi de
    Nokia 8010 ile true HD sesli filmleri oynatamadim
    Donuyor akmiyor

• 
Sayfa: önceki 18671868186918701871
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.