Şimdi Ara

Soundbar vs aktif stereo hoparlör

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Umarım konuyu açtığım yer yanlış değildir yanlış ise şimdiden özür dilerim ve yardım edip ilgilenlere de şimdiden çokça teşekkürler

Odama projeksiyon cihazı aldım ve akşamları film ve dizi izleyeceğim ses olarak şuan kulaklık kullanıyorum ama ses sisteminin daha iyi olabileceğini düşünüyorum bu nedenle bir haftadır araştırma içerisindeyim ilk etapta soundbarlar gözüme takıldı ama dün nasıl oldu ise aktif hoparlörlere geçiş yaptım gözüme çarpan marka model ise Edifier r1280dbs

Acaba bu aktif hoparlörler film dizi alanında zevk verir mi ve 2.el de dahil olmaz üzere daha düşük bütçeye ürün bulabilir miyim acaba

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• PoleStar25 P kullanıcısına yanıt
    Kişisel tercihlere göre her ikisi de olabilir.
    Edifier tarzı bir hoparlör alırsanız müzikal olarak daha memnun kalırsınız ama arka hoparlörleri de olan bir soundbar alırsanız da filmler/diziler daha eğlenceli olur.

Bunun yanı sıra herhangi bir ses sistemi almadan önce bir eldeki cihazlar ve neyin ne şekilde bağlı olduğu da önemli.

Öncelikle projeksiyon cihazı nedir?
    Cihazdaki giriş çıkışları bilmek için gerekli.

Ayrıca film ve dizileri nereden oynatıyorsunuz?
    Örneğin pc üzerinden mi, projeksiyona takılı harici bir mi stick tarzı bir android oynatıcı mı yoksa projeksiyonun dahili oynatıcısı vs mi?

Örneğin projeksiyon sizin oturduğunuz tarafta olsun ve karşı duvarda görüntü olduğunu düşünürsek, filmleri projeksiyonun dahili oynatıcısı ile oynattığınızı ve de projeksiyonda sadece 3,5mm kulaklık çıkışının olduğunu düşünürsek ses çıkışını karşı duvardaki hoparlörlere aktarmak için 5-10 mt kulaklık kablosu kullanmanız gerekecek.
    Bu tarz bir kablo ile seste kayıp olması çok olası.

Bu sebeple daha doğru bir öneride bulunmak için diğer detayları da belirtmeniz gerekli

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim hemen aklıma gelen tüm detayları paylaşayım
    Projeksiyon cihazı Viewsonic px701-4k
    Homatichs R 4k TV box üzerinde optik, BT ve av out giriş çıkışları mevcut PC üzerinde de optik çıkış mevcut
    Platform olarak şuanlık blutv ve prime video mevcut yeryer Netflix üyeliğimde oluyor ve tarayıcı üzerinden de izlediğim oluyor
    Yansıtma yaptığım duvara 2.5-3 metre mesafeden izliyorum içerikleri odanın uzunluğu 4.5 metre genişliği ise 3.5 metre
    Şuanlık aklıma gelen tüm detaylar bunlar hocam

• PoleStar25 P kullanıcısına yanıt
    Rica ederim

Pc ve ayrı bir android oynatıcının olduğu bir kullanım senaryosunda öncelik bence soundbar olmalıdır.

Soundbarların bir handikapı ise şu, sadece üst modellerde 2 tane hdmi giriş oluyor.
    Samsung 990b yada c gibi modellerde 2 hdmi giriş, 1 de çıkış oluyor.
    2 tane giriş olduğunda birine pc, diğerine homatics vs gibi oynatıcıyı bağlarsınız. Soundbar kaynaktan gelen sesi çözerken görüntüyü de hdmi çıkış ile projeksiyona aktarır. Bu sayede hem sesten hem de görüntüden taviz vermemiş olursunuz.

Bu arada Samsung yeni 990d modelini çıkardı ve beklenilenden ucuz bir fiyata (30 bin gibi) çıktı. Hali ile önceki 990b yada 990c gibi modelleri 15-20 bin gibi nispeten uygun fiyata 2.elde bulabilirsiniz.

Bu arada 990 serisinde ayrı arka hoparlörler de olduğu için çevresel (surround) ses çok daha başarılı.
    Açıkçası şahsen eğer film için bir ses sistemi alınacaksa mutlaka arka hoparlörleri olan bir set olmalı. O yüzden şu an, bu kadar para vermeyecekseniz bile bir süre para biriktirip arka hoparlörleri de olan üst seviye bir soundbar alın. Bu sayede hem çevresel ses konusunda büyük bir fark olur, bir yandan da bağlantı seçeneği daha fazla olduğu için elinizdeki cihazları kullanmak daha kolay olur

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Vakit ayırıp ilgilendiğiniz için tekrar teşekkürler
    Evet şuanlık malesef böyle bir bütçeyi ayıramam şuan bile 23.500 harcadım ki projeksiyonu 2.el aldım olmadı dediğiniz gibi biraz kulaklık ile devam edip soundbar alacağım 2.el olarak 990b-c min 24k bandında bulabildim takipte ederim fırsat uakalarsam değerlendirme yaparım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.