Şimdi Ara

Sovyetler Birliği kitap önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba millet. Sovyetler Birliği hakkında net bilgi almak istiyorum. Nasıl kuruldu? Kurulmasına sebep olan olaylar neydi? Sosyal yaşantıları nasıldı insanların? Ekonomi nasıl işliyordu? Yönetim nasıldı? Dünya genelinde görüşler neydi? Bunları öğrenmek istiyorum. Farklı farklı ve net kitaplar önerirseniz çok memnun olurum.

NOT: Orwell'ın kitabını önermeyin, rica ediyorum. Aradığım şey o kitapta yok.

• Bir arkadaşım Sovyet Yüzyılı okuyup bana baya önermişti kendisi 20. Yüzyıl dünyasına meraklı bir arkadaştı

http://www.babil.com/sovyet-yuzyili-kitabi-moshe-levin?gclid=Cj0KCQjwybvPBRDBARIsAA7T2khkA5qH135R9pZZdGRd2LTEa5Z8fBxdcZPC-vGXwE47YZUV7aP-MGUaAtvREALw_wcB
  • quote:

Orijinalden alıntı: 280xbench

Bir arkadaşım Sovyet Yüzyılı okuyup bana baya önermişti kendisi 20. Yüzyıl dünyasına meraklı bir arkadaştı

http://www.babil.com/sovyet-yuzyili-kitabi-moshe-levin?gclid=Cj0KCQjwybvPBRDBARIsAA7T2khkA5qH135R9pZZdGRd2LTEa5Z8fBxdcZPC-vGXwE47YZUV7aP-MGUaAtvREALw_wcB

Teşekkür ederim tavsiye için.

• Böyle şeyleri net şekilde o zaman yaşamış insanlardan öğrenebilirsiniz özellikle köylülerden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Patrick Yıldız

Böyle şeyleri net şekilde o zaman yaşamış insanlardan öğrenebilirsiniz özellikle köylülerden.

Öyle bir insan bulamayacak durumdayım ne yazık ki. O yüzden kitaplara ihtiyacım var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ItachiUchiha

quote:

Böyle şeyleri net şekilde o zaman yaşamış insanlardan öğrenebilirsiniz özellikle köylülerden.

Öyle bir insan bulamayacak durumdayım ne yazık ki. O yüzden kitaplara ihtiyacım var.

Valla ben bizzat gidip bilgi aldim ruscam ile isterseniz cevaplayabilirim sorulari.

Edit: Açıkçası kitaplardan okumanizi veya internetten okumanizi önermem, cunku cogu çarpıtılmış bilgi iceriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patrick Yıldız -- 24 Ekim 2017; 20:11:4 >
  • quote:

quote:

quote:

Valla ben bizzat gidip bilgi aldim ruscam ile isterseniz cevaplayabilirim sorulari.

Edit: Açıkçası kitaplardan okumanizi veya internetten okumanizi önermem, cunku cogu çarpıtılmış bilgi iceriyor.

Sorum olduğundan değil pek, öğrenmek istiyorum. Sovyetler Birliği sanki bir şeytan imparatorluğu gibi gözüküyor. Kötü olaylarda elleri bulunsa bile tamamiyle böyle olduğunu sanmıyorum. Bilgi verici bir kaynağa ihtiyaç duyuyorum. O yüzden özellikle kitap istedim zaten. :) Açıp tekrar tekrar bakacağım, arada bir etüt edeceğim bir şeye ihtiyacım var. Yine de fikrinizden ötürü teşekkür ederim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sorum olduğundan değil pek, öğrenmek istiyorum. Sovyetler Birliği sanki bir şeytan imparatorluğu gibi gözüküyor. Kötü olaylarda elleri bulunsa bile tamamiyle böyle olduğunu sanmıyorum. Bilgi verici bir kaynağa ihtiyaç duyuyorum. O yüzden özellikle kitap istedim zaten. :) Açıp tekrar tekrar bakacağım, arada bir etüt edeceğim bir şeye ihtiyacım var. Yine de fikrinizden ötürü teşekkür ederim.

İste kaynaklarin %90i seytan imparatorluğu gibi gosteriyor. Oysa ki oyle guzel bir sistem varmış ki on numara, mesela cuma universiteden mezun olduktan sonra pazartesi günü isin ve masan hazirdi.

• Gugılda aratırsan yüzlerce sonuca çok daha kısa sürede ulaşabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: istemsizhareket

Gugılda aratırsan yüzlerce sonuca çok daha kısa sürede ulaşabilirsin.

Dostum buz gibi kitap kapaklarına bakmaktan daha iyi bir şey var o da fikir alarak tavsiye almak. Buna mecburum.

• Bolşevik Devrimi – 3 cilt, E.H. Carr – Metis
    Sovyet Yüzyılı – Moshe Lewin – İletişim
    İhanete Uğrayan Devrim-Lev Troçki, Bulabilirsen Alef yoksa Yazın Yayıncılık
  • Dostum buz gibi forum postlarını okumaktan daha iyi bir şey o da google'dan, kitap sitelerinden, sosyalizm-sovyetler vs ilgili sitelerden çok daha hızlı bilgi almak... misal:

sovyetler birliği ile ilgili kitaplar

diye arama çubuğuna yazıp aratırsna hedefine çok daha çabuk ulaşırsın

ben yaptım anında bir kaç saniyede bunlar çıktı:

en başta bu: http://gazeddakibris.com/sovyet-devriminin-99-yilinda-okunmasi-gereken-10-kitap/

ardından
    http://www.iletisim.com.tr/kitap/sovyet-yuzyili/8165

bir de buraya göz atman faydalı olur
    http://www.toplumsol.org/buyuk-ekim-sosyalist-devrimi-tarihi-kitaplari/

umarım yardımcı olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istemsizhareket -- 25 Ekim 2017; 19:6:6 >

• Teşekkürler önerileriniz için. :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.