Şimdi Ara

SOY AĞACI BULMA (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
6
Favori
304.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • anne tarafında 1335 e kadar gidebilmişiz baba tarafında el de var 0 babamlar hiç uğraşmamış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Takao -- 5 Haziran 2011; 9:14:19 >
  • siz bunları aileden öğreniyorsunuz yoksa nüfüs müdürlüğünden demi öğrenebiliriz
  • Up
  • Bende dedemin dedesine kadar gidebiliyorum. Ama kesin olan şey Bizim aile Karamanoğullarından soyundan degil ama soya yakın aileden Osmanlı Karamanoğullarınıyenemeyınce uç beyı olarak Rumeliye (Balaknlara )gonderiyor Karamanlıları. Bulgaristan Şumnuya Yerleşiyolrlar yani ben boyle biliyorum.Ama dedemin Dedesinin öncesini çıkaramadım :S

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fear Dot Com -- 23 Ekim 2011; 10:56:42 >
  • beyler malesef sorgulama yapamıyorsunuz internette nüfus müdürlüğünün sitesinde bug vardı bakılabiliyordu ama kaldırılmış o artık artık bakamıyorsunuz ben online dilekçe yöntemiyle başvurdum nüfus müdürlüğüne kanunlara göre verilmesi yasakmış devlet bana ait olan bilgileri benimle paylaşmıyor nasıl sistemdir bu mahkemeye başvurmak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: oys14

beyler malesef sorgulama yapamıyorsunuz internette nüfus müdürlüğünün sitesinde bug vardı bakılabiliyordu ama kaldırılmış o artık artık bakamıyorsunuz ben online dilekçe yöntemiyle başvurdum nüfus müdürlüğüne kanunlara göre verilmesi yasakmış devlet bana ait olan bilgileri benimle paylaşmıyor nasıl sistemdir bu mahkemeye başvurmak lazım

Hocam bence rest cekmelisiniz Bana ve Aileme Ait olan bilgilerin paylaşılmaması dahilinde Hukuk gerekli şartlarından destke alarak sizi zor durumda bırakmak istemem.
    Bana ait bilgilerin Şartlara uygun şekilde bana verilmesini arz eder saygılarımı sunarım
    Boyle yaz bakalım ne diyecekler

• Birde bana su siteyı verirmisin bende bir yazayımö baklım ne diyecekler ben mahkemeye hatta insan haklarına kadar gıderim sorun değil ugrasmak
  • ben başvuruyu yaptığımda gelen mesajda zaten yasalara dayanılarak verilmediği yazıyor birçok yasa var bununla ilgili eğer sizde yazarsanız gelecek mesajda görürsünüz o yüzden mahkemenin onları haklı bulacağını düşünüyorum ve hiç uğraşmadım ama ileride mesleğe atılınca bu olayın peşini bırakmayacağım mutlaka dava açacağım aslında ufak tefek şeyler biliyorum aydınoğlu aşiretlerinden tam hatırlamadığım kara koyun yörükleri soyundan geliyor ama yinede insan merak ediyor kimdir kimler var nedir
  • hocam bana sitenın linkini atarsanız sevinirim müdürlüğün mail adresını verırsenız sevinirm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fear Dot Com -- 23 Ekim 2011; 12:38:46 >
  • quote:

ben başvuruyu yaptığımda gelen mesajda zaten yasalara dayanılarak verilmediği yazıyor birçok yasa var bununla ilgili eğer sizde yazarsanız gelecek mesajda görürsünüz o yüzden mahkemenin onları haklı bulacağını düşünüyorum ve hiç uğraşmadım ama ileride mesleğe atılınca bu olayın peşini bırakmayacağım mutlaka dava açacağım aslında ufak tefek şeyler biliyorum aydınoğlu aşiretlerinden tam hatırlamadığım kara koyun yörükleri soyundan geliyor ama yinede insan merak ediyor kimdir kimler var nedir

Eyerki karakoyunlulardansan aynı boydanız karakoyun akkoyun Karamanlılar Avsar boyundan Yıldız hanlıgından gelıyor
    Yoruk Turmkemnlırıdır..
  • doğrudur çok yayılmış ama bu boy zamanında herkes farklı bir yere gitmiş ama çoğunluk yine toroslara yakın
  • quote:

doğrudur çok yayılmış ama bu boy zamanında herkes farklı bir yere gitmiş ama çoğunluk yine toroslara yakın

Ama ama boylar bveylıkler devletler degısmez Misal Osmanlı hanedanlıgı Kayı boyudur Turkmenler Avşar boyuna mesuptur yıldız hanlıgından gelmektedirlerBalkanların Çoğunlugu dikkat edersen Osmanlı Karamanoğullarıyla bas edemeyınce Uç beyı olarakl balkanlara gonderiyor çünki koskoca Devlete Yıkılmadan ayakta duran tek beylık Karamanlılar kendileride diyor zaten Biz Selçuklunun devamıyız Turkmenler savaşkan oldukları için birde Osmanlı Turkmenleri gonderiyor Balkanlara Yani Balkanlara gıdenlerı Cogunlugu yada hepsi diyeyim Turkmen sulalerı Karamanda olsa Akkoyunluda olsa karakoyunda olsa hepsi Turkmenlerden geliyo Turkmenlerse Avşar boyundan
    Ve oraya gonderilenlerın hepsi seckın aileler hepsinin kaydı net tutulmustur kım kımlerın gıttıklerı
    yani Sende Balkanlardansan kesın demıyıyım ama bulursun arastırmanda fayda var Turkmenlerın kayıtları var...

• ben en eskilere kadar araştırdım. peygamber soyundan geliyorum. hz adem'miş en büyük dedem.
  • biz balkanlardan gelme değiliz aydın civarından gelmişiz uzun zamanlar toroslarda konar göçer yaşamışız yani balkanlarla bir ilgimiz yok
  • Bizim nufüs müdürlüğü t.c ilk yıllarında yanmış nasıl olmuşsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: judith

199 euro karşılığında DNA örneğinizle test yapan bir firmanın Türkiye şubesi açma çabalarındayım.

Fiyat evet pahalı ama size dünya haritası üzerinde kaç tane ırkınızdan adam var onu bile yolluyorlar

Her an Afrikadan akrabanız çıkabilir

İlgilinenler olursa hızlandırabilirim prosedürü.

dedemin dedelerini anlattıklarına göre perslerle bir bağımız varmış ama iyice araştırmak lazım bu dna işi nasıl olacak arkadaşım biraz daha bilgilendirsen
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fear Dot Com

Bende dedemin dedesine kadar gidebiliyorum. Ama kesin olan şey Bizim aile Karamanoğullarından soyundan degil ama soya yakın aileden Osmanlı Karamanoğullarınıyenemeyınce uç beyı olarak Rumeliye (Balaknlara )gonderiyor Karamanlıları. Bulgaristan Şumnuya Yerleşiyolrlar yani ben boyle biliyorum.Ama dedemin Dedesinin öncesini çıkaramadım :S

Laaan. Aynı. Karamanoğulları alınınca iskan yüzünden Bulgaristan Şumnuya gönderilmişler. Balkan Savaşları sırasında da ilk önce Bursaya sonra Bursa kaybedilince Eskişehire gelmişler. 1918'den beri Eskişehirdelermiş.
  • Fatih bizi balkanlara sürgüne göndermeden öncesine kadar Konya Karamanlar. Sonrasında dedelerden duyma bilgilerle ...

Bizden sonrada konyaya devşirme rumları koymuşlar
  • Bu soy ağacını devlet yoluyla yani kanuni yolla öğrenmenin prosedürü nedir? Nüfüs müdürlüğüne dilekçe yazmak mı? Nedir?

Kimse yok mu devlet yoluyla soyunu araştıran?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KutlugKagan -- 2 Şubat 2012; 9:55:30 >
  • Politik nedenler dolayısıyla netten yasak ama başka türlü nası araştırıcaz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.