Şimdi Ara

SOY AĞACI BULMA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
99
Cevap
6
Favori
304.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler ben dedemin dedesini onun dedesini annemin dedesinin dedesinin dedesini falan:D
    merak ediyorum

internetten bulabilirsin dediler yaklaşık 45 dakikadır araştırıyorum araştırmalarım sonucu somut bi bilgilyle karşılaşmadım uyduruktan siteler meşgul etti beni

sağlam güvenilir soyağacımı bulabileceğim 1 link verirseniz çok mutlu edersiniz şimdiden teşekkürler

• Bulabilirseniz benim içimde güzel olur
  • up?

yokmu önceden uğraşmış olan
  • bende hep istemişimdir ama netten yapıldığını bilmiodum pekte olacağını sanmıyorum
  • bence intden aramak mantıksız olsa olsa nfus müd. sitesinde olur orada yoktur
  • Sanırım bunu nufus müdürlüklerinin haricinde, bazı devlet görevlileride görebiliyor. Kimlik paylaşım yetkisi olan memurlar adını soyadını baba adını ve doğum tarihini bildiği bir kişinin Türkiye de kayıtlı bütün akrabalarını görebilir. Bi yerlerden göçmen gelmediyseniz 1850 li yıllara kadar inilebiliyor. Baba tarafınızın kütüğünü rahatlıkla inceleyebilirsiniz ancak anneniz babanızın kütüğüne kaydolduğundan annen tarafının akrabaları görülemeyebilir.
  • ya arkadaşım bu bilgileri internete kimin koyacağını düşünüyorsun. Bizim ülkemizde daha yeni nüfus müdürlükleri online sisteme geçti. Onların database inde sorgulatma yapamazsın. Belki bi tanıdın varsa nüfus müdürlüğüne gidip bakabilirsin ama eski kayıtlar hala defterlerde. Görmüşsündür belki nüfus müdürlüklerinde koca koca defterler vardır. Önceden vukuatlı nüfus kayıt örneği istediğinde çıkarır ondan elle yazarlardı. O defterden aratacaksın bulacaksın dedenin dedesini. Orada da çok eski bilgiler yok daha eskileri arşivde bulunur hatta daha geriye gitmek istersen soyunun kullanılan lakabını bulup osmanlı arşivlerinde geçip geçmediğini kontrol edip varsa oradan da bilgi alabilrisin.

Tabi bunları yapman için yani bu bilgileri görebilmen için en azından bi tez için kitap için araştırm yapıyor olman lazım yani elinde onlara gösterebileceğin bi neden olması lazım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim var hazır grafik olarak yapılmış ama çok eski. Foto albümlerin içinde buldum ki albümlerdeki resimler nerdeyse 19.Yydan kalma En eski gördüğüm 1910 var, 18XX de olması lazım bakıcam hepsine foto makine vardı çünkü o zamanda. Büyük Büyük dedem bi Osmanlı Kıyafetleri var asker bi Cumhuriyet ilan edildikten sonra var asker yine Soy ağacı ise sanırım 1940larda yapılmış babamla ben yokum ama onlardan öncesi var. Oturup devam ettirmek lazım. (Yani soy ağacını devam ettirmek soyu ayrıca ettirecem ben seri olarak)
  • www.ailekutugu.com
  • zor ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: Macromedia

www.ailekutugu.com

kimlik bilgilerimizi kullanmasınlar sonra guvenılır mi?
  • bende bi program var çıkartıyor ancak biraz elemek lazım.Lazımsa pm at.arayıp bulmak zor biraz.uğraşmayayım lazım değilse..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmetkb

quote:

www.ailekutugu.com

bikaç ay önce denedim sorun çıkmadı
  • kral kraliçe soyundan gelmiyorsa prens prenses değilse kimsenin soyağacı internette yazmaz olmaz olamaz
  • www.tckimlik.gov.tr adresine gir. ordan önce kendi bilgilerini cilt sayfa sıra diye değiştir sonra mesela senin adın ali ak baba adın veli ise bu sefer veli ak ı arattır.

Ben böyle böyle 1846 ya kadar indim. Ama baba tarafından tabiki. Anne tarafı zaten ahıska göçmeni.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Szopen

Benim var hazır grafik olarak yapılmış ama çok eski. Foto albümlerin içinde buldum ki albümlerdeki resimler nerdeyse 19.Yydan kalma En eski gördüğüm 1910 var, 18XX de olması lazım bakıcam hepsine foto makine vardı çünkü o zamanda. Büyük Büyük dedem bi Osmanlı Kıyafetleri var asker bi Cumhuriyet ilan edildikten sonra var asker yine Soy ağacı ise sanırım 1940larda yapılmış babamla ben yokum ama onlardan öncesi var. Oturup devam ettirmek lazım. (Yani soy ağacını devam ettirmek soyu ayrıca ettirecem ben seri olarak)

Ben de 1448 yılına kadar biliyorum,soyağacımız var ancak daha öncesini bilmiyoruz.
    Öyle internetten bulunabileceğini sanmıyorum,bir çok devlet arşivi kullanılarak çıkartılmış bizimki.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: ahmetkb

quote:

www.ailekutugu.com

bikaç ay önce denedim sorun çıkmadı

sakat geldi banada ama yapacağım

• Bende araştırıyorum...Babamın dedesi Mollaymış yani bulunduğu çevrenin en bilge en düşünür kişisiymiş...Onu rüyalarında görenler oluyormuş...
  • varmı bulabilen
  • quote:

Orjinalden alıntı: Bir Kedi Gördüm Sanki

quote:

Orjinalden alıntı: Szopen

Benim var hazır grafik olarak yapılmış ama çok eski. Foto albümlerin içinde buldum ki albümlerdeki resimler nerdeyse 19.Yydan kalma En eski gördüğüm 1910 var, 18XX de olması lazım bakıcam hepsine foto makine vardı çünkü o zamanda. Büyük Büyük dedem bi Osmanlı Kıyafetleri var asker bi Cumhuriyet ilan edildikten sonra var asker yine Soy ağacı ise sanırım 1940larda yapılmış babamla ben yokum ama onlardan öncesi var. Oturup devam ettirmek lazım. (Yani soy ağacını devam ettirmek soyu ayrıca ettirecem ben seri olarak)

Ben de 1448 yılına kadar biliyorum,soyağacımız var ancak daha öncesini bilmiyoruz.
    Öyle internetten bulunabileceğini sanmıyorum,bir çok devlet arşivi kullanılarak çıkartılmış bizimki.

Devlet dairelerinden özel izin mi alıyoruz ne yapıyoruz?
    Baba tarafını babamdan öğrendim.Ona da babası ve annesi anlatmı,dedem ve babaanneme falan da annesi ve babası anlatmış işteDede tarafım(Babamın babası olan yani) Nogay Kavimi'nden geliyormuş,babaanne tarafım ise Azeri veya Çerkez olması lazımdı onu tam hatırlamıyorum.Anne tarafındaysa hiçbir bilgi yok.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.