Şimdi Ara

SOY AĞACI BULMA (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
6
Favori
304.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Bir Kedi Gördüm Sanki

quote:

Orjinalden alıntı: Szopen

Benim var hazır grafik olarak yapılmış ama çok eski. Foto albümlerin içinde buldum ki albümlerdeki resimler nerdeyse 19.Yydan kalma En eski gördüğüm 1910 var, 18XX de olması lazım bakıcam hepsine foto makine vardı çünkü o zamanda. Büyük Büyük dedem bi Osmanlı Kıyafetleri var asker bi Cumhuriyet ilan edildikten sonra var asker yine Soy ağacı ise sanırım 1940larda yapılmış babamla ben yokum ama onlardan öncesi var. Oturup devam ettirmek lazım. (Yani soy ağacını devam ettirmek soyu ayrıca ettirecem ben seri olarak)

Ben de 1448 yılına kadar biliyorum,soyağacımız var ancak daha öncesini bilmiyoruz.
    Öyle internetten bulunabileceğini sanmıyorum,bir çok devlet arşivi kullanılarak çıkartılmış bizimki.

1448 mi,
    mümkün değil

• quote:

Orjinalden alıntı: rondo1194

quote:

Orjinalden alıntı: Bir Kedi Gördüm Sanki

quote:

Orjinalden alıntı: Szopen

Benim var hazır grafik olarak yapılmış ama çok eski. Foto albümlerin içinde buldum ki albümlerdeki resimler nerdeyse 19.Yydan kalma En eski gördüğüm 1910 var, 18XX de olması lazım bakıcam hepsine foto makine vardı çünkü o zamanda. Büyük Büyük dedem bi Osmanlı Kıyafetleri var asker bi Cumhuriyet ilan edildikten sonra var asker yine Soy ağacı ise sanırım 1940larda yapılmış babamla ben yokum ama onlardan öncesi var. Oturup devam ettirmek lazım. (Yani soy ağacını devam ettirmek soyu ayrıca ettirecem ben seri olarak)

Ben de 1448 yılına kadar biliyorum,soyağacımız var ancak daha öncesini bilmiyoruz.
    Öyle internetten bulunabileceğini sanmıyorum,bir çok devlet arşivi kullanılarak çıkartılmış bizimki.

1448 mi,
    mümkün değil

Bence de çok zor 1448

• 1448 hicri takvim felandır ama hicri yıl o kadar olmadı....bi terslik vardır kesin...
  • http://www.soyumsopum.com/

kimlik numaranı yaz akrabalrın çıkıyor. ben dedemin babasını ve annesini buldum.
  • hz. ademe kadar indim gerisinide araştırcam
  • benim soyum battal gaziye dayanıyomuş!!
  • quote:

Orjinalden alıntı: aykutyılmaz

benim soyum battal gaziye dayanıyomuş!!

eee banada sen Batytal gazinin evladısın dedi yoksa akrabamıyız :):):):)
  • konunun görüntelenme sayısına bak
  • bırak interneti nufüs müdürlüğü dahil o kadar geriye gidemez, ancak osmanlı arşivlerinde bulabilirsin, o da belki savaştır göçtür kafkaslara göç olmuş ondan sonra tekrar gelmişler vs, çok zor. niye? soyadı kanununu atatürk çıkardı, bundan önce bilmem kim oğlu kim diye hitap ediliyordu, kimlik belge birşey yoktu, bugün bile güneydoğuda çocukların kimlikleri olmayabiliyorken, o kadar eski zamanda, eski zaman dediğimde 1900 den sonrası yani öyle herkesin kimliği yoktu, ancak devlet memurlarının öğretmenlerin vs ise olabilir kimliği, doğum tarihi vs., benim annemin babasının babası muallimdi, büyük dedem yani, en fazla onun doğum tarihine ve tc kimlik numarasına ulaşabildim ve tabiki hanımınınkine, ondan önce dediğim gibi kimlik yoktuki, verilere ulaşabilesin, babamın babasının babası ise köylü bir çiftçi, adam ne anlar soyadından kimlikten vs, tabiki kayıtları yok, bakma sen türkiye herşey kayıt altına alınıyor laflarına, hiçbirimizin garantisi yok, yok ederler adamı, kimsenin ruhu duymaz...

biraz karışık yazdım kusura bakma ama anladın sanırım, kısaca imkansız demiyimde çok zor, ya da büyük deden falan yani senden 2-3 kuşak öncesi yaşıyorsa ancak onlardan yazılı değilde işte, sözlü olarak birşeyler öğrenip not edebilirsin.

• quote:

Orjinalden alıntı: Drazy

www.tckimlik.gov.tr adresine gir. ordan önce kendi bilgilerini cilt sayfa sıra diye değiştir sonra mesela senin adın ali ak baba adın veli ise bu sefer veli ak ı arattır.

Ben böyle böyle 1846 ya kadar indim. Ama baba tarafından tabiki. Anne tarafı zaten ahıska göçmeni.

biraz daha anlatır mısın tam olarak yapamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: savasturko

quote:

Orjinalden alıntı: Drazy

www.tckimlik.gov.tr adresine gir. ordan önce kendi bilgilerini cilt sayfa sıra diye değiştir sonra mesela senin adın ali ak baba adın veli ise bu sefer veli ak ı arattır.

Ben böyle böyle 1846 ya kadar indim. Ama baba tarafından tabiki. Anne tarafı zaten ahıska göçmeni.

biraz daha anlatır mısın tam olarak yapamadım

Bende tam yapamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beylerbeyi01 -- 27 Mayıs 2009; 15:28:34 >

• www.gecmisimibulayim.com/bohbulursun.pdf
  • ARKADAŞLAR topik canlansın önemli bir konu yardım edin burdaki linkler hep ölü kapatılmış siteler....
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreFB1907

www.gecmisimibulayim.com/bohbulursun.pdf

• evet bende cok merak ediyorum ama bende ulasamadim,internet uzerinden ulasamiyoruz,tc kimlik sorgulama vs ondada deneme yanilma yoluyla bulmak cok zor
  • Önceden böyle programlar vardı gösteriyordu ama bir kaç yıl önce yasaklandı mı iptal mi oldu sistem değişti vs vs bir şeyler oldu artık nüfus müdürlükleri dışında böyle netten öğrenemezsiniz
  • önemli olan soy değil loy loy kibar yarim esmerim loy
  • Bende anlatılanlara göre biliyorum baba tarafının kökü Bursa anne tarafının kökü Kırım tatarlarıymış
  • Ben Türküm
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZuCcaCiYeCi

quote:

Orjinalden alıntı: oxsıde

Bende araştırıyorum...Babamın dedesi Mollaymış yani bulunduğu çevrenin en bilge en düşünür kişisiymiş...Onu rüyalarında görenler oluyormuş...

molla ömerse yemende ölmüş ise akaraba çıkarız...

oha oha oha benim de büyük büyük dedem mollaymış yemende ölmüş ama dını bilmiyorum kesinlikle şaka değil ciddiyim galibe bütün türkiye tek bi adam dan türemiş

şaka değil ciddi
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.