Arkadaşlar Elektrik Elktronik 3. sınıf öğrencisiyim. Bu yıl iki dönemlik bir proje aldım tüm arkadaşlardan bilgi ve yardım bekliyorum. Kesinlikle pic c ile programlamam lazım..
--3 tane değişik sensör bağlamam lazım.. --Alarm durumunda hep hoporlarden alarm verilecek hemde lcd ye alarm diye yazdırılacak.. --Sizce hangi pic-i kullanayım. --Bu projeye benzer bir proje yapan oldu mu? --Kesinlikle pic c ile programlamam lazım.. --Nasıl bir sıra ile gitmem lazım. Yani önce programımı yazmaya çalışayım yoksa internetten hazır devre bulup onu değiştirerek tasarlayımmı. ali_hanbey@hotmail.com msn adresimdir akşam 8-10 arası ve gündüz 2-4 arası bana ulaşabilirsiniz. Bilgi paylaşarak çoğalır şimdiden teşekkürler..
alihanbey, -programlama dilini, yazdığın programı derlemeyi, derledigin kodları pic e yüklemeyi, -kullanmayı düşündüğün sensörlerin çalışma mantığını ve nasıl bir çıkış işareti alabilecegini, -16 seri pic ler le projeni gerçekleştirebilirsin, bu piclerin datasheet i temin edip çalışma mantığını ögrenmen gerekli, -hazır bulacağın devre ve kodların senin bilgi dağarcığına nasıl bir katkı yapacak ? -konu ile ilgili internette aradığında yeteri kadar bilgiye ulaşabilirsin, - ama herşeyden önce projenin bir noktasından başlayıp takıldığın noktalarda yardım istersen sana yardımcı olacak çok kimse olacaktır. - 3 değişik sensör kullanacağım yerine, pir sensorü pic nasıl bağlarım diye soracak duruma geldiğin zaman bilki projenin sonuna gelmişsindir... kolaygelsin
Öncelikle bir sensörü nasıl pice bağlayarak çalıştırabilirim arkadaşlar ?
kardes bence sen önce linkini verdigim yerden okumaya ve arastırmaya baslasan iyi edersin ht2lgl arkadasın tavsiyeleride cok degerli bunları mutlaka uygula daha sonra takıldıgın yer de burda seninle bilgisini ve deneyimini paylasmak istiyecek cok kişi var kolay gelsin http://forum.donanimhaber.com/m_9950796/tm.htm
Bu linkten hiçbirşey anlamadım tamamen plc yorumu var burda,,