NEW YORK (ANKA)- Türk Yazar Taner Akçam'ın "Utanç Verici Bir İş: Ermeni Soykırımı ve Türklerin Sorumluluğu Sorunu" adlı kitabı Minnesota Kitap Ödülü'nü aldı.
ABD'de yayın yapan Startribune adlı gazetenin haberine göre, ödül jürisi Akçam'ın tikabını, "öncü bir çalışma" ve "1 milyona yakın Ermenin ölümü ile ilgili Türkler'in sorumluluğu üstüne vicdani bir hasaplaşma" ifadeleriyle tanımladı. Jüri ayrıca, Akçam ve kitabın yayıncısını "soykırımın inkar edilmesine karşı meydan okudukları" için övdü. Akçam da açıklamasında, "Ödülü, öldürülen yakın arkadaşım Hrant Dink'e adıyorum" dedi.
Minnesota Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi olan Akçam, derslerinde Ermeni soykırımı iddialarını işliyor.
mynet.haber
Hrant drink'in arkadaşıymış.Yani ne mal olduğu belli
Bunlar kukladan baska bırsey degıl. Orhan PAMUK'ta oyle. Bız ıse hala bunların aralarına gırmeye calısıyoruz. Asırlardan berı bızı Anadoludan atmaya calısıyorlar. Bunu basaramayıncada kendılerıne kuklalar bulup ıc catısma cıkarmak ıstıyorlar. Ama basramıyacaklar. Odul verılen sahıs her nekadar Turk kımlıgı tasısada sadece kagıt uzerınde Turktur. Ondan oteye gıdemez. Elınde yetkı bulunanlar bu alcakları neden vatandaslıktan reddetmıyorlar anlamıyorum
bütün bu konuda olanlara çok üzülüyorum ama biz bunları hakediyoruz..Neymiş elimizde kanıtlar varmış haber bülteninde gösteriyorlar yarım yamalak, sen bundan tüm dünyada gösterime girecek bir belgesel yapsana, yabancı kanallara parası neyse verip göstertsene..Ama yokki o akıl bizimkilerde. Biz ancak ermenilerin bizimle ilgili iddialarını film yaptıkları Ararat'ı TV lerimizde gösteririz..Bir takım cahil insanlarımız da yaa biz böyle mi yapmışız desinler diye.. Ermeniler Geceyarısı Ekspresi ile oscarları bile toplarken biz aval aval bakarız.
Amerikalılar olmayan tarihlerinin filmlerini çekiyorlar yıllardır.. Biz olan tarihimizizle ilgili dünya sinamasına kaç tane film sunabildik.. Ermenilerde ki azim bizde olsaydı sözde ermeni soykırımından bahsedebilirlermiydi acaba
quote:
Orjinalden alıntı: CaN®
Amerikalılar olmayan tarihlerinin filmlerini çekiyorlar yıllardır.. Biz olan tarihimizizle ilgili dünya sinamasına kaç tane film sunabildik.. Ermenilerde ki azim bizde olsaydı sözde ermeni soykırımından bahsedebilirlermiydi acaba
hiç valla doğru.. Amerika tamam savaşlar yapmış ama amerikan topraklarında savaş oldu mu? sanmıyorum..Onlar hiçbir zaman hayatları için savaşmadılar..onlar ancak nasıl daha zengin olurum, nasıl petrolü alırım savaşı verdi.. Bir de utanmadan marifetmiş gibi Japonyayı atom bombasıyla yıkmasıyla ile ilgili film yapıyorlar.Utanmaz rezil herifler..
İkinci dünya savaşında Japonya ve Almanya kaybeden taraflardı ve onlarca yıl savaş gücü ve askeri yatırım yapmaları yasaklandı ambargo kondu.. Onlar da askeri yatırımlarını sanayi ve elektroniğe yatırınca dünyanın en büyük iki sanayi ve teknoloji devi oldular.