Şimdi Ara

Söylenti: PS4'den İkinci El Oyunlara Kısıtlama

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
50
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

•     Xbox One'ın oldukça radikal kararlarla birlikte duyurulmasının ardından oyun medyasının gözü tamamen o tarafa yöneltilmişti. Fakat PlayStation 4 cephesinden yeni söylenti haberleri de gelmeye başladı. Gelen yeni söylenti haberi, Xbox One'da eleştirilen bir sistemle ilgili.

Oyun endüstrisinin basın tarafının önde gelen isimlerinden Geoff Keighley, GameTrailers'da yayınlanan Bonus Round isimli programda PS4 adına bazı sözler söyledi. Endüstri içerisinden duyduğu bazı haberleri anlatan Keighley'in belirttiklerine göre Sony de PlayStation 4 adına ikinci el oyunlarla ilgili bir DRM sistemi hazırlıyormuş.

Konuyla ilgili Keighley daha fazla açıklama yapmasa da, daha sonra sitelerden gelen haberlere göre Sony'nin bu kararı kesin değilmiş. NeoGaf'tan gelen haberlere göre Sony'nin ikinci elle ilgili alacağı kesin karar, E3'te duyurulacakmış.

• Koskoca Sony baskani 2. elde hicbir durum soz konusu olmayacak dendi simdi Xbox editorleri Xbox One basarisizligi icin ortami PS4 uzerinden germeye calisiyorlar.

Tek sebep su an Xbox One ile Microsoft ustundeki yuku azaltmak ve tepkileri baska yone cekmek :) Bu kadar cirkeflesme be Microsoft yakismiyor koskoca firmaya.
    Geoff Keighley ortalik karistiriyor baska bisey degil :)

Not: Ha birde bu adam değilmiydi PS4 sunumundan sonra "konsol göstermeden sunummu olur?" diye böyle çapsız konuşan. Gördük konsol gösterip yaptıkları sunumuda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GamerHand -- 27 Mayıs 2013; 6:22:01 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Geoff denilen adamin sitesine bakin gametrailers bir çok kişi bilir bu siteyi
    Site başdan sona xbox reklamı sonucda xboxun partneri. Hatta xbox one icin özel videolar ve reportajlar bile hazirlamişdır kendisi. Sony bu satilmiş haberçiye yada askere sızıntı vermes sonucda sony kendi kararlarını kendisi verebilecek durumda.Doğru bile olsa bunu Sonyden duymak isterim açikcası.

• quote:

Orijinalden alıntı: digimon52

Geoff denilen adamin sitesine bakin gametrailers bir çok kişi bilir bu siteyi
    Site başdan sona xbox reklamı sonucda xboxun partneri. Hatta xbox one icin özel videolar ve reportajlar bile hazirlamişdır kendisi. Sony bu satilmiş haberçiye yada askere sızıntı vermes sonucda sony kendi kararlarını kendisi verebilecek durumda.Doğru bile olsa bunu Sonyden duymak isterim açikcası.

Sony Başkanı zaten yaptı açıklama PS4 duyurusundan sonra arkadaşım için rahat olsun :) Ayrıca Sony CEO'su Jack Tretton'da bu konuda çok geniş bir açıklama yapmış ve 2. el oyunu desteğini kesmenin tamamen karşısında olduğunu söylemişti. Sony bulmuş Microsoft'u bu halde gelişine voleyi yapıştırır ve reklam olarak kullanır bunu E3'de görürsün :D Rahat olması lazım insanların. Çünkü Xbox One duyurusundan beri çok olumsuz haber geliyor Microsoft ile ilgili oyunculara, bunu biraz kırıp dikkati başka yöne çekmek için Geoff denen Xbox habercilerinden birinin yaydığı bir söylenti. Jack Tretton sağlam adamdır SONY BAŞKANINDAN bile sağlam emin ol o adam boşa konuşmaz.

Link'i heryerde değişik kaynaklar ile bulabilirsiniz. Ben bir tane sizin için buraya ekliyorum.Jack Tretton 2. el açıklaması TIKLA!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GamerHand -- 27 Mayıs 2013; 6:21:38 >

• @GamerHand @digimon52 Sizler'de Sony Türkiye yetkilileri siniz herhalde beyler ? :D Açıklama üstüne açıklama yapıyorsunuz da..

• @ghostliving

Napalım bu siteye tekelik:) bu günde uyku tutmadi koffein bombardımanı yaşıyorum şu an. Sony Türkiye yanımısda halt etmiş XD(ilk günden kovulurdum o ayrı) .habere tekrar odaklanacak olursan
    El ağızı yol ağızı sony'i bekliçem )

• quote:

Orijinalden alıntı: ghostliving

@GamerHand @digimon52 Sizler'de Sony Türkiye yetkilileri siniz herhalde beyler ? :D Açıklama üstüne açıklama yapıyorsunuz da..

Yok kardeş. Biz kaynaklara bakıyoruz kaynağa göre şerbet veriyoruz. Ortalık karıştırmak yerine insanlara biraz daha yardımcı olmaya çalışıyoruz hepsi bu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yok Sony Ms kadar kafayı yediğini hiç zannetmiyorum. çıkıpta açıklama yaptılar adamlar vede heralde eşşek değillerdir rakiplerine oyunculardan gelen büyük bir tepkiyi görüyolardır. Sony bu saatten sonra böyle birşe yaparsa ben aklından şüphe ederim. yani beyinsiz olmak gerekiyo.
  • Sony, Microsoft'un aldığı tepkiyi gördükten sonra böyle bir hataya düşeceğini sanmıyorum.

• Sony de Microsoft da bu nesili de Nintendo'ya teslim etmeye niyetli gibi gözüküyor.

• Bu Microsoft karari degil . Yapimcilarin firmalarin ortak kararidir . Sony de boyle bir sisteme uyacacaktir . Online Pass Code neden iki sistemde de var . Bunu hic sorgulamigorsunuz .
    Bu sistem her neyse her iki urundede ayni olacaktir .

• quote:

Orijinalden alıntı: xYaKuBux

Bu Microsoft karari degil . Yapimcilarin firmalarin ortak kararidir . Sony de boyle bir sisteme uyacacaktir . Online Pass Code neden iki sistemde de var . Bunu hic sorgulamigorsunuz .

microsoft neden ikinci elden paysahibi oluyor peki ? en azindan pass´a 20 verecek olsak ikinci ele 80 verilecek bu durumda.
    20 mi ? 80 mi ?
    bu durum akil Kári degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi digimon52 -- 27 Mayıs 2013; 9:10:01 >
  • Xbox cephesinden gelen söylentiler bunlar.
    ha aynısını sony de yaptırıyor,olacak böyle şeyler tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GamerHand

quote:

Geoff denilen adamin sitesine bakin gametrailers bir çok kişi bilir bu siteyi

Sony Başkanı zaten yaptı açıklama PS4 duyurusundan sonra arkadaşım için rahat olsun :) Ayrıca Sony CEO'su Jack Tretton'da bu konuda çok geniş bir açıklama yapmış ve 2. el oyunu desteğini kesmenin tamamen karşısında olduğunu söylemişti. Sony bulmuş Microsoft'u bu halde gelişine voleyi yapıştırır ve reklam olarak kullanır bunu E3'de görürsün :D Rahat olması lazım insanların. Çünkü Xbox One duyurusundan beri çok olumsuz haber geliyor Microsoft ile ilgili oyunculara, bunu biraz kırıp dikkati başka yöne çekmek için Geoff denen Xbox habercilerinden birinin yaydığı bir söylenti. Jack Tretton sağlam adamdır SONY BAŞKANINDAN bile sağlam emin ol o adam boşa konuşmaz.

Link'i heryerde değişik kaynaklar ile bulabilirsiniz. Ben bir tane sizin için buraya ekliyorum.Jack Tretton 2. el açıklaması TIKLA!

Verdiğin linkteki yazıyı komple okudun mu, yoksa sadece ilk paragrafını mı okudun? Açıkçası ben senin söylediğin şeyi savunsaydım herhalde kaynak olarak en son bu linki gösterirdim.

Ayrıca umarım PS4'te böyle birşey olmaz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: xYaKuBux

Bu Microsoft karari degil . Yapimcilarin firmalarin ortak kararidir . Sony de boyle bir sisteme uyacacaktir . Online Pass Code neden iki sistemde de var . Bunu hic sorgulamigorsunuz .

microsoft neden ikinci elden paysahibi oluyor peki ? en azindan pass´a 20 verecek olsak ikinci ele 80 verilecek bu durumda.
    20 mi ? 80 mi ?
    bu durum akil Kári degil

Tamamen korsana yönelik hareket bunlar . Kendi içlerinde tabiki haklıdırlar.
    İndir-Oyna döneminin sonudur ayrıca .
    20-80 içn bir fikir yürütmek zor şu an için . Miktarlar net belli değil. Beklemedeyiz .

• Geoff'u ve GT'yi tanıyoruz... Zamanında sizler Ms'nin kuklasısınız diyen siteyi Xbox yanlılığı ile suçlayan kullanıclarını ışık hızı ile banlamaları, yorumlarını silmeleri ile meşhurdurlar. Zamanında durum ile baş edemeyince bu alışkanlıklarından vazgeçtiler. Her oyunlarını Xbox da incelerler... İGN, Gametrailers gibi sitelerin yanlılıkları meşhurdur. Bu konu üzerindeki objektiflik bakımından NeoGaf'ın forumları bir numaradır...
  • Konsol dünyasında ikinci el önemli bir yer tutuyor.Dolayısıyla bunun engellerlerse oyuncular ciddi anlamda zarar eder.

• gamerhand

verdiğin linki okumamıssın kendi ayagına sıkmıssın

Tretton's support of used games seems somewhat hollow, however, given that Sony is currently pushing the PSN Pass system, which requires second hand game owners to buy codes to use their games online. He did qualify his statements by adding that Japanese Sony executives may not see eye to eye with him on the matter.

bu olsa bile , ms 2. el sistemınden çok daha iyidir...

• quote:

Orijinalden alıntı: stun

gamerhand

verdiğin linki okumamıssın kendi ayagına sıkmıssın

Tretton's support of used games seems somewhat hollow, however, given that Sony is currently pushing the PSN Pass system, which requires second hand game owners to buy codes to use their games online. He did qualify his statements by adding that Japanese Sony executives may not see eye to eye with him on the matter.

bu olsa bile , ms 2. el sistemınden çok daha iyidir...

Zaten Microsoft bu sistemi bir şekilde yumuşatmak zorunda yoksa cidden başı çok ağrıyacak.
  • Link'in sonunu okumadan SAZAN gibi atlamışım olaya nasıl ama :D :D :D Ben 2. el oyuna örnek 20 dolar verip sonra gidipte 5-10 dolar verip oyun aktif edeceksem SONY PS4'de çok fena söverim. Satma o zaman 2. el oyun neden satıyorsun. Para verip dükkandan aldığın disk'i eve getirip birde evde online para ödemek! Bu ne saçma şeydir arkadaş olmaz öyle şey kabul edeceğim bişey değil.

Son olarakta böyle bir sistem için online yani DRM denen illetin standart olması gerekmiyor mu? Sony PS4'de bu olayın olmayacağı açıklandı. Bu yönden bakarsak bu sistemin PS4'de "internet olmadan oyun oynama" felsefesine ters düştüğü göze batmaz mı? Ben PS4'de böyle bir sistem olacağını zannetmiyorum. Heleki şu an insanların twit ve facebook sayfalarından olsun Sony'e özel mail olarak ulaşmak olsun saldırdıklarının haberi çıkmışken Sony'nin böyle bişey yapacağına emin değilim.

Ama EA firmasının online pass sistemini genel olarak kaldırması ve bunun sadece Xbox ile sınırlımı yoksa genel olarak PS4 içinde geçerli olacağına dair açıklama gelmediği sürecede emin olamayız. Şuda bir gerçek böyle birşey varsa bile Xbox One için bu kadar OLUMSUZ tepkiden sonra kesinlikle Sony bunu rafa kaldırmıştır. Eğer aksini yaparsa piyasada ilk sıraya oynayacakken yine Xbox'un arkasına düşmesine şahit olabiliriz emin olun.
    Çünkü ne oyun ne sistem gücü umrunda değil kimsenin tek derdi insanların ucuza oyun oynamak şu anda.

Not: Bu arada arkadaşlar affetin arada bir böyle sazanlık durumları için :D :D :D Yarım saat güldüm kendi mesajıma :D :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GamerHand -- 27 Mayıs 2013; 10:18:38 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.