Şimdi Ara

SÖZEL Tartisma-Toplanma-Tercih Konusu (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
11
Favori
3.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: #Ramazan

ÖSYM'nin bugün yayınladığı detaylı istatistik dosyasını inceledim. Son girdiğim 2013 LYS puan-sıralamalarına benzer bir durum oluşmuş. TS1 337 ham puanla 17 bin, TS2 351 puanla 16 bindeydim o yıl.

Son yayınlanan yığınsal tabloya göre 337 ham puan alan bir aday 18k sıralamadaymış. Puan türlerinin birleştirildiğini de göz önünde bulundurursak bi gıdım daha iyi gelmiş sıralamalar. Ama en benzer yıl yine 2013 olmuş.

Tercih yaparken;

5 bindeki adaylar 2-10 arası

10 bindekiler 5-15 arası

15 bin 8-22 arası

20 bin 12- 30 arası

30 bindeki adaylar 15 bin ile 50 arası

50 bindeki adaylar 30-70 bin arası

tercih yapabilir.

Bölümlerin kontenjan değişimlerini de mutlaka göz önünde bulundurun.

Son olarak sakın gitmeyeceğiniz bölümü-şehri tercih listenize yazmayın. Sıralamanız istediğiniz gibi olmayabilir. Gayet doğal bir şey bu. Ancak neresi olursa olsun yeter ki gideyim mantığıyla tercih eklemeyin. Bir bölümü tercih listenize eklerken acaba yerleşirsem gider miyim şeklinde ciddi olarak düşünmeniz gerekiyor. Eğer mutsuz olacağınız bir yeri eklerseniz ve o tercih gelirse muhtemelen kendinize küfür ede ede o bölümü okuyacaksanız veya yerleşip gitmeyeceğiniz için bir sonraki yıl puanınız kırılacak. Sağlığınıza, paranıza, zamanınıza yazık yani. Bu arada muhtemelen üniversite hayatınız güzel geçecek ancak hayat mezun olduktan sonra başlıyor maalesef. Üniversite hayatınızda başarılar diliyorum hepinize.
    84 bindeyim ilahiyat ağırlıklı yazacağım kaç k dan başlamalıyım ve kaç k nin gelme ihtimali var ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• camel paketindeki camel kullanıcısına yanıt
    2.'si hocam. İlk tercihinizde üniversitenin olanakları önemli. 2. tercih en azından, söylediklerinize göre konuşuyorum, sizin için daha kolay ve avantajlı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Boğaziçi Tarih mi yoksa Boğaziçi Okul Öncesi mi arkadaşlar?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tunaykr kullanıcısına yanıt
    Hocam senin yazdıklarını gördüm, bence okul öncesi. Şahsen ben 1014 ile girebilir miyim bilmiyorum ve sen "Sınav öncesi okul öncesi düşünüyorum." demiştin. Bence okul öncesi yaz hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: oguzhan932

sözel 59k nereden başlamalı ?
    tahminen nereye girer?
    ?
  • camel paketindeki camel kullanıcısına yanıt
    Hocam üniversite bittikteb sonra lise diploması bir işe yaramıyor bende hemşire çıkışlıyım bu sene atanmak için elimden geleni yapıcam

• İletişim ve Tasarım adlı bölümde dersler nasıl ?

Daha doğrusu bu bölüm hakkında biraz bilgi verir misiniz ?
  • 180 binle geçen sene 110 binle kapatmış yer gelme ihtimali varmı yada 145 bin
  • hacettepe türkce ogretmenligi iyimidir

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.