Şimdi Ara

SÖZEL Tartisma-Toplanma-Tercih Konusu (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
11
Favori
3.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, bu bölum gecen sene ciddi düşüş yaşamiş. Aynı şekilde bu sene 42,5 seviyesinde olacak diye tahmin ediyorum. Biraz zorlasa 45k olur. Kontenjan artışı olsaydı belki derdik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/sozel-icin-atis-tahtasi-sen-sor-ben-soyleyeyim--134252258#134264526 Arkadaşlar su konuyu sadece tahmin yapmak icin actim. Oradan sorabilirsiniz.

• Beyler benim sıralamam 148K, batıdan üniversitelerle, hangi bölümleri yazayım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BorulceReceli -- 5 Ağustos 2018; 19:33:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedeflys.17

2 katı çözmüş nerdeyse inşallah önümüzde çok tm vardır dicem de 1 edebiyat yapan sayısalcı da önümüzde ve bu iyi bisey tercihlerde aslında düşebilir

Alıntıları Göster
    hocam mesela istediğim bölümler ilk defa lys'den alım yaptılar daha önce ygs'den alım yapıyorlardı. O yüzden okul öncesi ve özel eğitimde neredeyse tahmin yürütemiyorum. Ama diğer bölümlerde oynama olacak mı sorusuna olabilir diyebilirim.
  • 5 bine nereler yazılır beyler ya?
  • Ieaael kullanıcısına yanıt
    Ilgi ve alakana gelecek beklentine gore degisir. letisim bolumleri okumasi zevkli ama ilgi ve yetenek gerektiren cogunlugu issiz olan mezun veren bolumler oluyor mesela.

• quote:

Orijinalden alıntı: sozelcidonanimhaber

Ilgi ve alakana gelecek beklentine gore degisir. letisim bolumleri okumasi zevkli ama ilgi ve yetenek gerektiren cogunlugu issiz olan mezun veren bolumler oluyor mesela.
    zihni açan bilgiler veren her bölümü zevkle okurum aga. tarih olsun, tm olmasa psikoloji olsun. hafif zihni açsın, bilgi birikimi versin. ne okuduğumun hiç önemi yok kültür kazandırsın. ben girerim kalıbına.
  • SerKrc kullanıcısına yanıt
    tm 57k. hukuk istiyordum zaten sadece sözel sıralamamın böyle gelmesi kafamı karıştırdı
  • Hocam siz bilirsiniz ama tm sıralamanız çok iyi önünüzde en az 15-20k sayısal olduğunu varsayarsak devlette hukuk gelme olasılığı yüksek

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 125k sıralamma var bazı nedenlerden dolayı istanbulda okumam gerekiyor hangi bölüm tutar kaç k dan itibaren yazmalıyım
  • SerKrc kullanıcısına yanıt
    Önümde 20k dan fazla sayısal olduğunu düşünüyorum hocam ama yine de devlette hukuktan ümidimi kestim ben.

• Hocam bence umudunuzu kesmeyin 24 tercih hakkı var ona göre ilk sıralarınızı 25-30k dan başlatarak hukuk yazabilirsiniz.

• ÖSYM'nin bugün yayınladığı detaylı istatistik dosyasını inceledim. Son girdiğim 2013 LYS puan-sıralamalarına benzer bir durum oluşmuş. TS1 337 ham puanla 17 bin, TS2 351 puanla 16 bindeydim o yıl.

Son yayınlanan yığınsal tabloya göre 337 ham puan alan bir aday 18k sıralamadaymış. Puan türlerinin birleştirildiğini de göz önünde bulundurursak bi gıdım daha iyi gelmiş sıralamalar. Ama en benzer yıl yine 2013 olmuş.

Tercih yaparken;

5 bindeki adaylar 2-10 arası

10 bindekiler 5-15 arası

15 bin 8-22 arası

20 bin 12- 30 arası

30 bindeki adaylar 15 bin ile 50 arası

50 bindeki adaylar 30-70 bin arası

tercih yapabilir.

Bölümlerin kontenjan değişimlerini de mutlaka göz önünde bulundurun.

Son olarak sakın gitmeyeceğiniz bölümü-şehri tercih listenize yazmayın. Sıralamanız istediğiniz gibi olmayabilir. Gayet doğal bir şey bu. Ancak neresi olursa olsun yeter ki gideyim mantığıyla tercih eklemeyin. Bir bölümü tercih listenize eklerken acaba yerleşirsem gider miyim şeklinde ciddi olarak düşünmeniz gerekiyor. Eğer mutsuz olacağınız bir yeri eklerseniz ve o tercih gelirse muhtemelen kendinize küfür ede ede o bölümü okuyacaksanız veya yerleşip gitmeyeceğiniz için bir sonraki yıl puanınız kırılacak. Sağlığınıza, paranıza, zamanınıza yazık yani. Bu arada muhtemelen üniversite hayatınız güzel geçecek ancak hayat mezun olduktan sonra başlıyor maalesef. Üniversite hayatınızda başarılar diliyorum hepinize.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• #Ramazan kullanıcısına yanıt
    Analiz icin tesekkurler ama yanlis yila bakmissin. 2014 yili 2018'e en benzer yil olmus. Hem puam siralama iliskisi hem sinav zorlugu olarak 2014 baz alinmali. Bunun icin ciddi bir calisma yaptim. 2014'te hangi puan hangi siralamaya karsilik gelmekte ve 2017'deki bir bolumun 2018 taban puan siralamasi ne olurla ilgili cok basit bir hesap yapilarak bulunabilir. Ama benim hazirladigim tabloya ihtiyac var. Yarın paylasirim bu tabloyu. Bir kac gundur deneme yapiyordum tahmin isteyen arkadslar uzerinden. Osym'nin bugun yayinladigi yiginsal ise bana sorulan puan siralama ne olur cevaplarima cok yakim cikti. Bir bakima osym yiginsali da benim calismami garantilemis oldu. Yarin paylasacagim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sozelcidonanimhaber

Yukselme olur mutlka gecen sene ygs'den sozele gecen yeni ve populer bolumlerde olur. Sozelin eski top bolumleri gerileyecektir. Ben oldukca kararinda buldum bu tahminleri.
    Sözel 86 bindeyim 70 bile ya da 65 binle kapatan türkçe gelir mi sence tercih yapamıyorum ne yazacagimi bilmiyorum

• Hocam nedir bunun durumu ? Bir de Medeniyet'leri nereye yazmaliyim ya da yazmamali miyim ? Bosta da kalmamam lazim.

Ha bu arada sunu da sorayim. Ben ozel ogretim istiyorum tercih sıralamasını henuz belirleyemedim. Nasil olmali ?
    Sıralama: 19.871

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barisk182 -- 7 Ağustos 2018; 22:19:18 >
  • barisk182 B kullanıcısına yanıt
    Hocam sıralamanız kaçtı

• obscureharima kullanıcısına yanıt
    19.871 hocam.
  • sözel 59k nereden başlamalı ?
    tahminen nereye girer?
  • bir fikir verin çıldırıcam 2 meslek arasında kaldım 2 mesleğide severek aşkla yapacağım bölümler
    radyo tv sinema (Samsun 19 Mayıs):bu bölümde üniversitenin fazla önemi yok diye biliyorum samsun olması staj imkanınıda zorluyor ama bu sektöre girsem köle gibi çalışmaya bile razıyım ortaya çıkacak sonuç için
    2-)Sosyal Bilgiler(Yıldız teknik,Marmara):Bu bölümün yeri bende ayrı. İş imkanı olara özel okullarda çalışan tanıdıklarım vasıtasıyla öğrendiğim kadarıyla devlet olmasa bile istanbul da okursan iş imkanının en azından aç bırakmayacak şekilde olduğunu öğrendim devlet ataması ise mağlum 2000 küsür kişi başvuruyor 500 kişi atanıyor ne ayrıcalığım varda o 500 ün içinde olayım
    iki meslekte hayalim ama sizin de fikrinizi almak istedim Sinema korkutuyor iş olarak iş ilanlarına bakıyorsan alakalı bir tane bile ilan yok ama bir şekilde piyasaya girersen milyoner olma ihtimalin bile var öğretmenlik ise iyi kötü dershaneler özel okullar filan sitelerde iş ilanları her gün güncelleniyor
    2 bölümden birini seçip işsiz kalırsam meslek liseli mezunu olmanın avantajını kullanıp esas mesleğim olan web tasarıma devam ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi camel paketindeki camel -- 7 Ağustos 2018; 22:30:24 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.