Şimdi Ara

SÖZEL Tartisma-Toplanma-Tercih Konusu (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
11
Favori
3.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    katılıyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Görsel İletişim Tasarımı / İletişim Tasarımı yazacak arkadaşlar, hangi okulları yazacak ? Sıralamayla belirtbilirse güzel olur. Herhangi birimiz açıkta kalmayalım sonra
  • kuulkullanıcı kullanıcısına yanıt
    Onumuzdekilerin %50+ non-sozeldir merak etmeyin. Sozelden atiyorum 10k yapacak bir ea varsa zaten tyt de iyi mat tr ayt de yine iyo edb yapmistir. Bir kere sinava giren butun tm'cilerin ts puani hesaplandi merak etmeyin. Bu sene mf 400k tm 700k sozel 900k kisinin puani hesaplanmis.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hedeflys.17

Bu kötü oldu bence bölümlerin sıralamaları da yükselecek

Alıntıları Göster
    hocam o dediğiniz şeyin olması imkansız matematiksel olarak zaten. Mesela ben 25200 sıralama yaptım ve aynı sıralamaya sahip benden başka kişilerin çıkması çok saçma olur. Puan aralığında yığılma olabilir ama sıralamalarda yığılma olması çok düşük bir ihtimal özellikle de sözel için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bürküt -- 2 Ağustos 2018; 14:42:15 >
  • Tahminen önünde 7000 tm ci var mıdır?

• quote:

Orijinalden alıntı: ibryct

Tahminen önünde 7000 tm ci var mıdır?
    Kim bilir ama tahminimce max. 5 bin tm vardır.
  • Bem de tmciler in sonuçlarına baktığımda geçen senelere gçre tmci çok olmayacak gibi. Ben önğmfen 5bin siliyorum 22bin e geliyor. 2k vakıf ve odtü boum gibi fen edebiyatlar, 10k ilahiyat , 6k okul öncesi, 3k özel eğitim. Sonrada türkçe gelir.

• ibryct İ kullanıcısına yanıt
    Sınav açıklanmadan önce bir tahminde bulunmuştum ben. "Kısmen az netlerle iyi sıralamalar gelecek" gerçekten de bu öngörüm tuttu. Şimdi ise alan kayması çok olan bir sınav var önümüzde 3 saatlik sınav içerisinde neredeyse sayısalcılar bile sözel çözdü bu yüzden geri sıralardaki arkadaşların epey morali bozuldu. Ama 20k altında 5 bin alan dışı varsa eğer 200k altında en az 50-60 bin alan dışı vardır diye tahmin ediyorum.

Son olarak alan kaymasını ortadan kaldırırsa ÖSYM, hem öğrenci tarafı hem de öğretmen tarafı bir nebze olsun rahatlayacak. Çünkü dönem başında sayısal olarak başlayan çocuk dönem ortalarında eşit ağırlık oluyor veya dönem başında eşit ağırlıkçı adam dönem ortasında sözelci oluyor. Bunların hepsi de öğrencinin başarısını ve okuyacağı üniversitedeki kararlılığını düşürüyor.

Sınav sistemini at yarışı gibi gördüğümüz için zaten sınav sonuçları açıklandığında öğrenci yıkılıyor.

• ibryct İ kullanıcısına yanıt
    Sınav açıklanmadan önce bir tahminde bulunmuştum ben. "Kısmen az netlerle iyi sıralamalar gelecek" gerçekten de bu öngörüm tuttu. Şimdi ise alan kayması çok olan bir sınav var önümüzde 3 saatlik sınav içerisinde neredeyse sayısalcılar bile sözel çözdü bu yüzden geri sıralardaki arkadaşların epey morali bozuldu. Ama 20k altında 5 bin alan dışı varsa eğer 200k altında en az 50-60 bin alan dışı vardır diye tahmin ediyorum.

Son olarak alan kaymasını ortadan kaldırırsa ÖSYM, hem öğrenci tarafı hem de öğretmen tarafı bir nebze olsun rahatlayacak. Çünkü dönem başında sayısal olarak başlayan çocuk dönem ortalarında eşit ağırlık oluyor veya dönem başında eşit ağırlıkçı adam dönem ortasında sözelci oluyor. Bunların hepsi de öğrencinin başarısını ve okuyacağı üniversitedeki kararlılığını düşürüyor.

Sınav sistemini at yarışı gibi gördüğümüz için zaten sınav sonuçları açıklandığında öğrenci yıkılıyor.

• Sözelde sıralama konusunda çok iyimser değilim. Sözelde bizim bandımızda olanların 25 27k yani geçen seneye 23k kapatan ytü yıldız teknik hayal gibi. Şöyle söylemek gerekirse geçen senenin 35-40k ts 2 lisiyle aynıyız gibi

• 21 k sıralamaya geçen yıl 23.7k yıldız türkçe öğretmenliğinin gelmeme ihtimali var mı sizce ? tüm alanlar iyimser düşünüyor ama sözelde farklı olan nedir anlamadım .
  • quakeU Q kullanıcısına yanıt
    Kardeşim çok rahat gelir sen buradakilere bakma bunlar hep böyle bu sene sözelcilerin önünde hem tm hem mf var ve sınav gayet zordu sıralamalar gerileyecek.

• Beyler geçen sene Akdeniz Üni. Türkçe Öğretmenliği 38K ile kapatmış bu sene 48k ile alır mı

ve sizce Ege veya Dokuz Eylül'de Türk Dili ve Edebiyatı okumak mantıklı mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuulkullanıcı

Kardeşim çok rahat gelir sen buradakilere bakma bunlar hep böyle bu sene sözelcilerin önünde hem tm hem mf var ve sınav gayet zordu sıralamalar gerileyecek.
    hocam 20k sıralama ile 8klık khas reklamın gelme ihtimali nedir ? 448 puan 8kdan almış geçen sene fakat bu sene 448 puan 1kya denk geliyor fikriniz nedir
  • burada önemli olan mevzu tercih skalasını iyi yapmak. eğer sağlam öngörülerle tercih yaparsanız sıkıntı kalmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bürküt -- 2 Ağustos 2018; 16:31:40 >
  • cclareon1302 C kullanıcısına yanıt
    Khas yeni medya son 3 senede 2-3k bandindan alirken 2017'de 15k olmus. Biraz cesur olup boyle tercihler yazmak lazim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sozelcidonanimhaber

Khas yeni medya son 3 senede 2-3k bandindan alirken 2017'de 15k olmus. Biraz cesur olup boyle tercihler yazmak lazim.
    yazıcam hocam khas reklamı 1.sıraya
  • Salim Hoca'nın sıralamasına bakın bence

O kadar olmasa da yarısı kadar düşer bence

• sözel sıralamam 79K,66K olan yer gelir mi?

• Ksprschmcl K kullanıcısına yanıt
    Salim hocanin siralamasi sozel icin gayet makul olmus. Ben 3k'lik fazladan bir sapma daha bekliyorum. Mesela 2k olan bolumu 4k yazmis ama bence en az 7k olur. Ilk 5k icerisinde fazla oynama yapmamis ondan sonra 15k ya kdar ciddi sekilde 3-5k gerileme var her bolumde. 15 k sonrasindaysa 40 bine kadar 10bin 20-bin civarinda gerileme var. 45 bin sonrasi ciddi sekilde 80-90bine gerileyen bolumler var. Tum bolumlerin puanlarini da en az 45-50 k assagiya cekmis olmasi gerektigi gibi. Bu sene taban puanlar olarak en ciddi gerileme ve dususleri gorecegiz burasi kesin. Bunun siralamaya yansimasini kestirmek cok zor. Puan olarak 14-15 yillarndan 20-30 puan daha assagiya dusecektir. Mesela 2014'te 400 puanla kapatmis bolum (15-16-17 puanlari sirasiyla 410-440-425 civari olacaltir) 375 puan seviyesine gerileyecektir kacinilmaz olarak.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.