Şimdi Ara

SÖZEL Tartisma-Toplanma-Tercih Konusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
11
Favori
3.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Edit: Konunun kapsamini güncelledim. Sozelciler olarak burada toplanip tercih sureci icin de birbirimize destek olalım yoksa forumda pek fazla sallanmiyoruz. Sözelci arkadaşları etiketleyin.

Arkadaşlar kendimi kiyaslayacak kimseyi bulamıyorum. Hedefime ne kadar uzagım yakınım kestiremiyorum. Sözelciler zaten forumda göz ardı ediliyor. Herkes yazabilir mi kendimizi karşılaştıralım burada.

Tyt 70/Ayt 60 net yapıyorum şu an.

Tyt hedefimi tutturuyorum 75 olsa süper olur zaten, ayt icin en az 70 hedefliyorum. Sıralama 2k olsa kurtarır obp 59 daha iyisini zaten yapsam bile geriye atar.

Siz de yazın, son bir hafta kala kim ne yapıyor görmüş olalım. Ayrıca merak ediyorum var mı şöyle her denemede +70 yapıyorum, 75 altına düşmüyorum falan diyen bir babayiğit ?? 70 net çok iyi bence ya 60 nete 40-50k sıralama yazanları gördükçe deliriyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sozelcidonanimhaber -- 1 Temmuz 2018; 17:56:56 >

• TYT 70'lerde. Gün gece, yaklaşık 7 saat önce :d, 345 TYT 3'ü çözmüştüm, nasıl oldu bilmiyorum ama 81.25 geldi. AYT de Limit, 345 denemelerde 60, 62 küsür falan. 3k 4k gelse yeter.
  • hzbilalkeskn kullanıcısına yanıt
    345 tyt gi ben de aldim dün. 3. Denemeyi çözeyim bakalim kaç yapacağım :) ayt denemesi de oldugunu bilmiyordum onu da alayım mı, nasıl buldun denemeyi ?
  • AYT'si de fena değil hocam, benim hoşuma gitti. Bunu ve Limit denemelerini çözüp bitiririm. Sınava da çok bir şey kalmadı zaten, başka bir deneme almam. Kenarda köşede kalmışlara idare ederim.
  • tyt 60-64 arası gidip geliyor fene biraz daha ağırlık verip 65e sabitlemek istiyorum
    ayt son denemede 65i gördüm bakalım sınava kadar ne kadar arttırabileceğim istediğim bölüm geçen sene 70kdan almış inşallah girerim obp de düşük zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cclareon1302 -- 23 Haziran 2018; 10:2:50 >
  • Beyler ben tmciyim de sınavda vakit kalırsa ki kalır sosyal2 de çözmeyi düşünüyorum.Sıralamalar falan nasıl oluyor sözelde hiçbir fikrim yok şunu sormak istiyorum size:

tytm iyi sayılır 105 tyt ve edeb.sos1 30-35 yapsam mesela sos kısmında kaç yapsam ilk 100 olur sizce bir de tm bilgimle ne kadar çözebilirim sizce ?
  • 25 net yaparsan sos 2 de ve obp de iyiyse olabilir. Bu sene sıralamalar muamma ama söyle bir sey diyebiliriz ki ts de ilk 1000 in 800 u sozel disidir muhtemelen. Kaldi ki tm bilginle 25 net yapabilirsin hayli hayli :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sozelcidonanimhaber

25 net yaparsan sos 2 de ve obp de iyiyse olabilir. Bu sene sıralamalar muamma ama söyle bir sey diyebiliriz ki ts de ilk 1000 in 800 u sozel disidir muhtemelen. Kaldi ki tm bilginle 25 net yapabilirsin hayli hayli :)
    hocam senin tahminine göre 60 obp ile 50k yapmak için kaç net gerekir tyt ayt
  • Tyt den genelde 105-110 arası yapıyorum

Ayt değişiyor ama genelde 68-75 arası geliyor (zorluğa göre)

Mesela 345 Ayt 3. Denemeyi çözdüm geçen zor geldi baya (bana) 66,25 geldi gerçek sınavda edebiyat matematik ve sosyal çözeceğim(ayt) hedefim tsde ilk 100 ayt 60 net gerçek sınavda ilk 2k yapar hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: king_darius

Tyt den genelde 105-110 arası yapıyorum

Ayt değişiyor ama genelde 68-75 arası geliyor (zorluğa göre)

Mesela 345 Ayt 3. Denemeyi çözdüm geçen zor geldi baya (bana) 66,25 geldi gerçek sınavda edebiyat matematik ve sosyal çözeceğim(ayt) hedefim tsde ilk 100 ayt 60 net gerçek sınavda ilk 2k yapar hocam
    hocam 65 tyt 60 ayt 2k mı yapar yani
  • cclareon1302 C kullanıcısına yanıt
    Zorluğa bağlı tyt yi 75 olarak düşündüm ben
  • cclareon1302 C kullanıcısına yanıt
    Bazı çok basit islemlerle sana cevap vereyim. Ben gecen sene 131,5 netle 8k oldum. Hedefledigim bolum 2,5 k ile kapatti lys icin ortalama net 135 gosteriyor. (Fakat benim ygs kisminda 25 net eksiğim vardi) Simdi hadi ygs kisminda eksigim yok diyelim ve tyt ayt hesaplamasini yapmaya baslayalim.

Tr: 33,3

Sos 15,2

Mat, 20,5

Fen 2,65

Toplam 71,65 net tyt için.

Ayt icin ise şöyle bir hesaplama yapacağız. Ben bu bolum lysdeki toplam netini hesapladım. 135,2 yapıyor. Bu da 160'ın %84,5'i. Bu oranı ayt'ye 80'in %84,5'i olarak aynen uygulayınca 67,6 yapıyor. Yuvarlayalım 67,5 diyelim. 67,5 net geçen sene ayt olsaydı sizi 2,5 yapacaktı obp dahil sekilde. Ham sıralamayı hic hesaplamadım. Buradan yola çıkarsak 70 net 1,5k 75 falan ilk 500 e sokar diyebiliriz çok rahat.

Herkes bu hesaplamayı girmek istediği bölüme göre yapabilir mi bakalım ne kadar tutarlı, pratikte ise yarar mı?

• Beyler bilmiyorum da bana yüksekten uçuyoruz gibi geliyor. 75 TYT 60 AYT 81 OBP inşallah 5k 6k yapar diyorum ben.
  • Sanırım o kişi ben olabilirim

En son çözdüğüm 3-4-5'in 3. tyt denemesinde 86.5 net yaptım. Ayni yayının Ayt denemelerinde ise ortalama 62-66 arası net geldi.

Bugün çözdüğüm meb 3. ayt denemesinde 70 net yaptım, sınav kolay mıydı yoksa ben mi çok ciddiye alıp çözdüm emin değilim

Tekrar önemli tabi
  • quote:

Orijinalden alıntı: sozelcidonanimhaber

Bazı çok basit islemlerle sana cevap vereyim. Ben gecen sene 131,5 netle 8k oldum. Hedefledigim bolum 2,5 k ile kapatti lys icin ortalama net 135 gosteriyor. (Fakat benim ygs kisminda 25 net eksiğim vardi) Simdi hadi ygs kisminda eksigim yok diyelim ve tyt ayt hesaplamasini yapmaya baslayalim.

Tr: 33,3

Sos 15,2

Mat, 20,5

Fen 2,65

Toplam 71,65 net tyt için.

Ayt icin ise şöyle bir hesaplama yapacağız. Ben bu bolum lysdeki toplam netini hesapladım. 135,2 yapıyor. Bu da 160'ın %84,5'i. Bu oranı ayt'ye 80'in %84,5'i olarak aynen uygulayınca 67,6 yapıyor. Yuvarlayalım 67,5 diyelim. 67,5 net geçen sene ayt olsaydı sizi 2,5 yapacaktı obp dahil sekilde. Ham sıralamayı hic hesaplamadım. Buradan yola çıkarsak 70 net 1,5k 75 falan ilk 500 e sokar diyebiliriz çok rahat.

Herkes bu hesaplamayı girmek istediği bölüme göre yapabilir mi bakalım ne kadar tutarlı, pratikte ise yarar mı?
    hocam istediğim bölüme geçen sene girenlerin ygs lys ortalamalarını bulup tyt ve ayt'ye uyarladım bölüm 70kdan alıyor tyt 46 ayt 48 yapmışlar yani 70k = 46 tyt 48 ayt diyebiliriz eğer yığılma geçen sene gibi olursa

• cnby C kullanıcısına yanıt
    Hocam benim de TYT seviyesi 70'lerde dün gece onu çözdüm 81.5 geldi, bana pek güven vermedi nedense. Sanırım ben düşük görmeye çalışıyorum :d. AYT olarak aynı denemelerde ben de 62 falan yapıyorum. 81 OBP ile inşallah 5k 6k olur diyorum senin hedef daha uçta :d. İnşallah sen haklısındır. MEB denemelerini tavsiye eder misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hzbilalkeskn -- 23 Haziran 2018; 14:17:24 >
  • Ts 40-50k için kaç net gerekiyor ortlama bişi söylermisiniz
  • Yukarda hesaplama yaptigim gibi 50k olan bir bolum sec onun ortalama netlerine gore hesapla.
  • hzbilalkeskn kullanıcısına yanıt
    Çöz bence, hiç yoktan iyidir
  • quote:

Orijinalden alıntı: hzbilalkeskn

Hocam benim de TYT seviyesi 70'lerde dün gece onu çözdüm 81.5 geldi, bana pek güven vermedi nedense. Sanırım ben düşük görmeye çalışıyorum :d. AYT olarak aynı denemelerde ben de 62 falan yapıyorum. 81 OBP ile inşallah 5k 6k olur diyorum senin hedef daha uçta :d. İnşallah sen haklısındır. MEB denemelerini tavsiye eder misin?
    Birinciyi mi çözdünüz, onda da benim normalden Yüksek gelmişti

Önemli olan denemelerdeki eksikleri gidermek sınava kadar 1-2 net daha arttırılabilir.

Umarım istediğiniz hedefe ulaşırsınız

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.