Şimdi Ara

SÖZELDE İLK 1000 Nasıl yaptım? Nereyi tercih ettim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
2.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk öncelikle foruma yeni katıldım. Bunun üzerinden sebepsiz yere bana çullananlar olavaktır amacım sözellere nasıl bir tercih dönemi geçirdiğimi ve üniversite seçerken nelere dikkat ettiğimi anlatarak onlara bir nebze olsun yardımcı olabilmektir. Tercih dönemime bakıcak olursam ben geçen sene ilk senemde TS1 883, TS2 608. oldum arkadaşlar. Sene başından beri aklımda herkesin işsizlik bölümü olarak andığı tarih vardı ve boğaziçi tabii ki. Sonuçlar açıklandıktan sonra dünyalar benim olmuştu artık hayallerim olan boğaziçi ne gidebilirdim. Ama etrafda da tarih bölümü seçilmez işsiz kalırsın tavsiyelerini duymaya başlamıştım, aslında haksız da sayılmazlardı, ama ben küçüklüğümden beri tarih kitapları okuyan, tarih makaleleri ve videoları araştıran bir kişiydim, bu bölüm benim hayalimdi. TM puanım da kötü sayılmazdı TM3 24BİN di yani anadolu da hukuk tutuyordu herkes hukuk dururken ne tarihi diyordu bana ama ben hukuk da mutsuz olacağımı biliyordum. Sözel den de bazı bölümler arasında gel gitler yaşadım özel öğretim bölümü gibi. Ama sonunda yine tarih bölümünde karar kıldım, işsiz kalsam bile babamın yanında çalışırım diye düşündüm. Artık bölüm kesin tarih di ama bu sefer de internette dolaşırken gördüğüm bir ünv aklımı çelmişti. İbn Haldun ünv adlı bu üniversite daha önce bir kez gördüğüm ve heralde kıytırıktan yeni açılan istinye tarzı ticarethane kafasında bir ünv dir diyerek geçmiştim ama bu sefer ayrıntılarıyla karşılaştım reklam filminde. Ünv nin ilk yılıydı ve bütün bölümler için ayrılan kontenjan sadece 150 kişiydi. Benim bölümüm için kontenjan 10 kişiydi beş kişi de yabancı kontenjanı vardı. Ünv uluslararası öğrenci oranı olarak yüzde 35 gibi iyi bir yüzdelik belirlemişti. Bunun üzerine 10 kişilik ingilizce hazırlık sınıfları ve Oxford Harvard gibi ünv lerden mezun okutmanlar vardı. Bölümümn hocaları arasında Halil berktay ve Suraiya Frouqhi gibi dünyaca ünlü tarihçiler vardı bu kontenjanla onlarla birebir iletişimi rahatça kurabileceğimizi düşündüm. Ayrıca hazırlık eğitiminden sonra ünv 150 ögrenciyi yurtdışına öğrencilerin başarılarına göre 3 ülkeye götürmeyi vaadediyordu: ABD Birleşik Krallık ve Malezya. En önemlisi de bu üniversite diğerlerinden farklı bir vizyon sunuyordu sadece sosyal bilimler üzerine yoğunlaşmış ve öğrencilerin aktif olduğu bir ünv hayatı ve imkanı veriyordu. Burs olarak da yabana atılamayacak imkanlar verği için Boğaziçi yanında bu ünv benim bocalamama yetmişti. Dedim bunlar reklamdır bir de ünvyi ziyaret edeyim ona göre kaara vereyim ibn haldun a gittim çok güzel ilgilendiler vizyonlarını etkili biçimde aktardılar. Ben de bütün bunlara güvenerek bu üniversiteyi tercih ettim. Aradan neredeyse 1 sene geçti pişman mıyım hayır. Çünkü vaadettiklerini fazlasıyla yaptılar hatta hazırlığı 2 sene içinde geçen 150 Türk öğrencinin hepsini ABD ye gönderme kararı aldılar. Benden bu kadar sorularını varsa alabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yazının özeti:Boğaziçi çöp yaşasın ibn haldun
  • Bu yazının ilk 1000 ile ne ilgisi var?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adam devşirmeye çalışıyor yemezler :D

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ama güzel yöntem bizim zamanımızda en fazla denemeyi fulledim diye konu açıyoduk :D
  • hocam tyt 64 ayt 60 obp 60 kaç k gelir sence
  • Tahminlerim kötüdür kardeş kusura bakma :((

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Up.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.