Şimdi Ara

Sozlesme iptali

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar ben denizlide ogrenci evinde kaliyorum.
    Uydunetin 3 ay bedava olan 24 aylik kampanyasina basvurduk. Ama biz onumuzdeki sene hazirana kadar kullanacagiz. Haziran ayinda benim ikematgahim gebzede oldugu icin iptal basvurusunda bulunsam ceza odermiyim.

Not modem ve teledunya cihazi almadim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hazirana kadar kullanıp yeni adrese nakil isteyebilirsiniz. Eğer yeni adreste uydunet yoksa sizden cayma ücreti isteyemezler ancak modem ve cihaz parasında durum nedir bilmiyorum. Şuan hala aktif olmadıysa hiçbir ücret istemeden iptal etmeleri lazım.
  • Yeni adreste altyapı yoksa ödemesiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Boone

Yeni adreste altyapı yoksa ödemesiniz

Hocam gpondan hipernetw geciste de gecerli mi bu? Eski adresimde gpon kullaniyordum yeni evse fiber yokmus hipernete cevirdiler. Bu durumda iptal edebilir miyim cayma bedeli odemeden?

• Zeevac kullanıcısına yanıt
    Gpon olmadığı sürece iptal edersiniz. Gpon ile dsl bir olur mu hiç

• quote:

Gpon olmadığı sürece iptal edersiniz. Gpon ile dsl bir olur mu hiç

Hocam ama iptal etmek istedigimde bana cayma bedeli cikartiyorlar suan

• Bir senelik taahhut yapin o zaman

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Üyelik iptali
    5 yıl önce açıldı
    Abonelik iptal
    12 ay önce açıldı
    Vodafone Net TAAHHÜT İPTALİ
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
    Sizin saglayici turk telekom galiba, bahsettiginiz durumda "Abonelik Sozlesmeleri Yonetmeligine" aykiri davranmis oluyorlar:

Taahhütlü aboneliğin süresinden önce feshi

MADDE 16 – (1) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin süresinden önce taahhütlü aboneliğini sonlandırması halinde, satıcı veya sağlayıcının talep edeceği bedel, tüketicinin taahhüdüne son verdiği tarihe kadar tüketiciye sağlanan indirim, cihaz veya diğer faydaların bedellerinin tahsil edilmemiş kısmının toplamı ile sınırlı kalmak zorundadır. Ancak, tüketiciden taahhüt kapsamında tahsil edileceği belirlenen bedellerin henüz tahakkuk etmemiş kısmının toplamının, bu tutardan düşük olması halinde sınır değeri olarak tüketici lehine olan tutarın esas alınması zorunludur.

(2) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin yerleşim yerinin değişmesi ve taahhüt konusu hizmetin tüketiciye yeni yerleşim yerinde aynı nitelikte sunulmasının fiilen imkansız olması durumunda, tüketici birinci fıkrada belirtilen tutarları veya herhangi bir bedeli ödemeksizin taahhütlü aboneliğini feshedebilir.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/01/20150124-2.htm

Dsl olarak geçiş yapmadan iptal etseydiniz hiçbir şekilde alamazlardı ama geçiş yaptıktan sonra durum ne olur bilgim yok, hakem heyetine sormak lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: .:DONANIMHABER:.

Sizin saglayici turk telekom galiba, bahsettiginiz durumda "Abonelik Sozlesmeleri Yonetmeligine" aykiri davranmis oluyorlar:

Taahhütlü aboneliğin süresinden önce feshi

MADDE 16 – (1) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin süresinden önce taahhütlü aboneliğini sonlandırması halinde, satıcı veya sağlayıcının talep edeceği bedel, tüketicinin taahhüdüne son verdiği tarihe kadar tüketiciye sağlanan indirim, cihaz veya diğer faydaların bedellerinin tahsil edilmemiş kısmının toplamı ile sınırlı kalmak zorundadır. Ancak, tüketiciden taahhüt kapsamında tahsil edileceği belirlenen bedellerin henüz tahakkuk etmemiş kısmının toplamının, bu tutardan düşük olması halinde sınır değeri olarak tüketici lehine olan tutarın esas alınması zorunludur.

(2) Taahhütlü aboneliklerde tüketicinin yerleşim yerinin değişmesi ve taahhüt konusu hizmetin tüketiciye yeni yerleşim yerinde aynı nitelikte sunulmasının fiilen imkansız olması durumunda, tüketici birinci fıkrada belirtilen tutarları veya herhangi bir bedeli ödemeksizin taahhütlü aboneliğini feshedebilir.

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2015/01/20150124-2.htm

Hocam peki hatti dondurduktan sonra tahattut suresi uzuyor donduruldugu kadar. Bu surede normal tarife fiyati uzerinden faturalandiriliyorum ben. Bunun icin yasal bir durum var mi?

• Dr. Boone kullanıcısına yanıt
    Bu arkadasin durumunda sorun ne anlamadim zaten, iss hipernette de ayni hizi saglayabildiyse sorun ne, tek magduriyet roket kullanamamak olur diye dusunuyorum.

bu kismi anlamadim ben. fiber den hiper e ayni sartlarda gecmediniz mi zaten, paket icerigi olarak yani, fiber den hiper e gecildiyse paket hizi da degismediyse, onceki paketinizden fiyatlandirma yapilmistir zaten. hatti dondurduysaniz da hizmet almadiginiza gore faturalandirma zaten olmaz.

• quote:

bu kismi anlamadim ben. fiber den hiper e ayni sartlarda gecmediniz mi zaten, paket icerigi olarak yani, fiber den hiper e gecildiyse paket hizi da degismediyse, onceki paketinizden fiyatlandirma yapilmistir zaten. hatti dondurduysaniz da hizmet almadiginiza gore faturalandirma zaten olmaz.

Hocam benim tahattutum eylulun sonunda bitiyordu ama haziran ayinda hatti 3 ay sure ile dondurdum. Bu yuzden tahattutum ocak ayina kadar uzadi. Ama bu kalan 3 ay boyunca tahattutlu tarife fiyatindan degilde normal fiyattan faturalandirilcakmisim. Yani normalde 65 veriyorum simdi 105 civari falan olcak faturam.

taahhut uzuyor, indirim uzamiyor, sacmaliga bak.

ama bu durumu onceden beyan etmisler, dolayisiyla yapabileceginiz bir sey yok maalesef.

quote:

Kampanyalı aboneyim, indirim dönemindeyim ve hat dondurma işleminden yaralanabilir miyim?

Kampanyalı aboneliklerde indirim döneminde hat dondurma yapılabilmektedir. Ancak, bu durumda hat dondurma işlemi yapmış abonelerin taahhüdünün sona erme tarihine, abonenin hattını dondurduğu süre kadar ekleme yapılır. Ekleme yapılan bu dönemde, abone indirimli ücretten değil, yürürlükteki tarifeden ücretlendirilecektir.

Örneğin, kampanyası 01 Ocak 2014'de bitecek bir abonenin, indirim döneminde 60 gün hat dondurma işlemi yapmış olması halinde, taahhüt sona erme tarihi 01 Mart'a ertelenecektir. Hat dondurmada ay değil, gün hesabı yapılmaktadır.

• quote:

taahhut uzuyor, indirim uzamiyor, sacmaliga bak.

ama bu durumu onceden beyan etmisler, dolayisiyla yapabileceginiz bir sey yok maalesef.

quote:

Kampanyalı aboneyim, indirim dönemindeyim ve hat dondurma işleminden yaralanabilir miyim?

Kampanyalı aboneliklerde indirim döneminde hat dondurma yapılabilmektedir. Ancak, bu durumda hat dondurma işlemi yapmış abonelerin taahhüdünün sona erme tarihine, abonenin hattını dondurduğu süre kadar ekleme yapılır. Ekleme yapılan bu dönemde, abone indirimli ücretten değil, yürürlükteki tarifeden ücretlendirilecektir.

Örneğin, kampanyası 01 Ocak 2014'de bitecek bir abonenin, indirim döneminde 60 gün hat dondurma işlemi yapmış olması halinde, taahhüt sona erme tarihi 01 Mart'a ertelenecektir. Hat dondurmada ay değil, gün hesabı yapılmaktadır.

Hocam adalet neresinde bunun allah askian bildigin adamlar hatti dondurdugum icin cezalandiriyorlar beni.

• Simdide yeni adresimdw gpon yok diye gecirdikleri adsl tarifesinde hem hizimi 16mb yaptilar hem akkyi 50gbta indirdiler. Sebep olarak adslde fiberde kullandigim paket yokmus. Ne yapmam lazim?

Tüketici hakem heyetine bir danışın. Yürürlükteki yönetmeliğe göre aynı hizmeti taşındığınız yerde veremiyorsa cayma bedeli ortadan kalkar. Ama siz adsl'e geçiş yaptığınız için sonuç ne olur bilmiyorum.
  • quote:

Tüketici hakem heyetine bir danışın. Yürürlükteki yönetmeliğe göre aynı hizmeti taşındığınız yerde veremiyorsa cayma bedeli ortadan kalkar. Ama siz adsl'e geçiş yaptığınız için sonuç ne olur bilmiyorum.

Peki heyete giderken herhangi bir evrak götürmeme gerek var mı?
    Şu an sadece danşmak amaçlı gideceğiniz için gerek yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.