Şimdi Ara

Sözlük sitesi kurmayı düşünüyorum (Telif hakkı konusunda yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yabancı dil sözlük sitesi açmayı düşünüyorum. Fakat telif hakkı ihlali konusunda tereddütlerim var. Ben siteyi bir kaç sözlükten kopya alarak açmayı düşünüyorum. Yani bir sözlüğün birebir aynısı olmayacak fakat bazı kelimelerin girdisi aynı olacak. Bu şekilde bazı sözlüklerden yararlansam telif hakkını ihlal etmiş olur muyum? Veya kullandığım sözlükleri kaynak olarak belirtsem gene ihlal etmiş olur muyum? Bir tane sözlüğü incelediğimde 7-8 sözlüğün kaynak olarak gösterildiğini görmüştüm. Fakat bu sözlüklerin sahipleriyle iletişime geçilmiş mi onu bilmiyorum.

Bu konuda görüşlerinizi bekliyorum. İyi günler!

• arkadaşlar yok mu bu işin yolunu yordamını bilen?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben anlamadim zaten ingilizce sozluk diyorsun ingilizce kelimenin anlamini baska site hi=merhaba yazdi diye sen hi kelimesine baska bir anlam mi yukliyceksin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu hakkında bilgim yok ama seslisozluk.com telif hakkından dolayı kapatılmıştı bir ara
  • Dediğin gibi hi: merhaba olcak fakat örnek cümleler vs hepsini sözlüklerdekinin aynılarını yazacağım. ayrıca bir kelimenin bazen 5-6 anlamı olabiliyor. bu gibi kelimelerin bütün anlamlarını ve örnek cümleleri sözlükten alıp yazınca illaki ordan kopyaladığım anlaşılır. bu tür durumlar telif hakkını ihlal mi olur?
  • Konu eski ancak bu knouyu araştıranlar olabilir.

Sözlük sitesi hazırlarken bir sözlüğü aynen kopyalamak problem olabilir.

Eğer bir kelimenin karşılığı sadece birer kelimeden ibaret karşılıklar ihtiva ediyorsa mesela mountain: dağ, cebel, kûh. Bu şekilde karşılıkları sözlüğe aldığınızda bir problemle karşılaşmanız zayıf bir ihtimaldir.

Fakat diyelim ki bir sözcüğün Türkçede tam karşılığı olan sözctk bulunmuyor. O zaman sözlüğe bir tanım yazma durumu ortaya çıkablir. Bu tanımı başka bir sözlükten alacaksanız ya o sözlüğü kaynak olarak göstererek tanımı kopyalayabilirsiniz ya da tanımı farklı kelimelerle açıklayabiilrsiniz.

Sözlükte her kelime için tek tek kaynak gösterilebileceği gibi bunun yerine bir sayfada sözlüğü hazırlarken kullandığınız bütün kaynakları topluca da verebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.