Şimdi Ara

SpaceX, yörüngedeki Roadster'ın içinden canlı yayın yapıyor! Buradan izleyin (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
1
Favori
3.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Eric Cartman.

Gıpta ile izledim doğrusu. Keşke diyorum, ah keşke benim memleketimde de böyle şeyler yapabilen birileri olsa... Keşke "Sol elle yemek günah." gibi cümleleri duymak yerine, böyle başarılara imza atabilsek... Ah keşke... Keşkeler bitmiyor, bitemiyor maalesef.

Apayrı bir medeniyet, helal olsun.

her mesajda illa bi dine laf söylüyeceksiniz dimi. Sonra felan parti felan zihniyet dinsiz diyince, sen nasıl böyle dersin olur.
  • Mars’a roket fırlattıysa sızı ne ilgilendiriyor?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnşallah insan yollerken de görürüz 10 sene içinde

• İzlediğim belgesellerde uzuyda güneşli tarafın 400derece, güneşin olmadığı taraf (karanlık taraf) -270dediklerini hatırlıyorum. Bu araç 400derece görüyorsa neden hala yanmadı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Stradale

quote:

Gıpta ile izledim doğrusu. Keşke diyorum, ah keşke benim memleketimde de böyle şeyler yapabilen birileri olsa... Keşke "Sol elle yemek günah." gibi cümleleri duymak yerine, böyle başarılara imza atabilsek... Ah keşke... Keşkeler bitmiyor, bitemiyor maalesef.

Sen uzaya çıktın da sol elle yemek günah diyen mi engelledi seni.

Sol elle yemek günah diyenlere ayrılan bütçeyle çıkıyor adamlar uzaya
  • Şimdi biz uzay mekiği yapsak kalkiş butonunu sol elle kullansak ne olur acaba Diyanete soruyorum ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende dünya düz diyordum Canli yayini izledim meğerse yuvarlakmiş.Ama kesin montaj yapmişlardir.Hatta bu roketi Marsa atmamamişlardir.Hollyvud studyosunda ayarlamişlar.

Neyse ben sağ elle kahvalti yapayim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Red-army

Bende dünya düz diyordum Canli yayini izledim meğerse yuvarlakmiş.Ama kesin montaj yapmişlardir.Hatta bu roketi Marsa atmamamişlardir.Hollyvud studyosunda ayarlamişlar.

Şu muhabbeti hatırlatmayın hocam.

Hala daha bedava iskenderleri bekliyorum.
  • https://youtu.be/KORTP545vAc

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sniper23

quote:

Orijinalden alıntı: Red-army

Bende dünya düz diyordum Canli yayini izledim meğerse yuvarlakmiş.Ama kesin montaj yapmişlardir.Hatta bu roketi Marsa atmamamişlardir.Hollyvud studyosunda ayarlamişlar.

Şu muhabbeti hatırlatmayın hocam.

Hala daha bedava iskenderleri bekliyorum.

• bu araba dünyaya geri gelecek mi? şimmdi bu arabayı dünya ya geri getirseler uzaya çıkan ilk araba,Elon Musk un şahsi arabası diye koleksiyonculara asronomik fiyattan satılır.
    şimdiden 500 milyon dolar ederi olmuştur. Mars yörüngesine gidip oradan dünyaya tekrar getirseler fiyatı iyice katlanır.
    şuan uzayda bir servet yatıyor, hadi Türk girişimciler kolları sıvayın o arabayı dünyaya geri getirek.

• Uzay alanında keşke tekrar bir ABD-Rusya rekabeti görebilsek. Uzay alanında ki bir çok ilk hep o rekabetin olduğu yıllarda gerçekleştirilmişti. Sovyetlerin Ay Programı başarılı olsaydı belki de Ruslar bugün bu yarıştan geri kalmazdı.
  • Büyük roket sağlam inemedi herhalde, hala ortaya çıkmadı görüntüler.

Şu konuda da işi dine diyanete getiren arkadaşlar var.

Neymiş diyenetin bütçesiyle bu proje yapılırmış.

Sizin 90 senede cumhuriyet kutlamalarına harcadığınız fuzuli paralarla marsa köprü yapılırdı sanırım 4 gidiş 4 geliş.

Sizin gibilere böyle cevap verilir anca.

• Ya bu veletlere bu işler ne kadar çok kolay geliyor. Hayret ediyorum.

Öyle basayım 10 milyar doları ertesi ay uzaya gideyim. Yok öyle bir şey.

Uzay yarışında olman için öncelikle elinde uzun menzilli füze teknolojisi olması gerek.

Şimdi bu teknolojiyi Dünya'da kimse parayla satmaz.

(Zaten MTCR antlaşması gereği üye ülkeler 300km + menzilli füze teknolojisinin teknoloji transferini yasaklıyor.)

Türkiye'de kısa menzilli balistik füze çalışmaları ne zaman başladı biliyor musunuz ? 90'ların sonunda.

Rusya'nın uzaya ilk sondasını bırakmasından , ABD'nin Ay'a ayak basmasından 40-50 yıl sonra. YARIM ASIR SONRA!!!!!

Türkiye'de füze çalışmaları da kendi özgün çalışmaları ile başlamadı. O zaman ÇİN'in Ukrayna'dan satın aldığı Var-yag uçak gemisinin boğazlardan geçisi karşılığı alınan kısa menzilli füze teknolojisi (know-how) transferi ile YILDIRIM programı ile başladı.

90'ların sonundan itibaren J600T Yıldırım 1-2-3(?) ardından en son tanıtılan BORA füzesi ile Türkiye uzun menzilli füze teknolojisinde geriden geliyor.

SpaceX, yörüngedeki Roadster'ın içinden canlı yayın yapıyor! Buradan izleyin

Şu an Türkiye'nin 1000 km + menzile ulaşan çalışmaları olduğu söyleniyor.

Bu na mükabil 2023 yılında kadar 2500 km+ menzile çıkmayı hedefliyor.

Tüm bu çalışmalara paralel Roketsan'ın paralel olarak geliştirmeye devam ettiği UFA ( Uydu Fırlatma aracı) projesi Türkiye'nin uydu fırlatma da dışa bağımlılığını ortadan kaldırmayı hedefliyor.

SpaceX, yörüngedeki Roadster'ın içinden canlı yayın yapıyor! Buradan izleyin

Bu işler üzerine kata kata büyür. Dünya'da kimse de parayla satmaz. Kendin çalışacaksın , kendin geliştireceksin.

Türkiye her şeyde olduğu bu iştede geç kaldı. Ama ne demişler geç olsun güç olmasın!!

Recep Tayyip Erdoğan : “Ülkemizde tasarlanabilecek, üretilebilecek, geliştirilebilecek hiçbir ürünü, yazılımı, sistemi acil durumlar haricinde dışarıdan hazır olarak almayacağız"

• Memleket "sol elle yemek günah" tavsiyesiyle bilimin birbiriyle ilgisiz konular olduğunu ayıracak dimağlar yetiştiği zaman bu seviyeye ulaşabilir. Adam Dini kural/tavsiyelerin varlığıyla Uzaya roket gönderilmesi arasında bağlantı kuruyor.

• Zır yobaz olduğun nasıl da belli, elbette Kuran da bakmasını bilene herşey yazar. Ama her türden yobazların bunu anlaması güç. Big bang hikaye? öyle mi? Seni bilgisiz

“O inkâr edenler görmüyorlar mı ki (başlangıçta) göklerle yer birbiriyle bitişikken, biz onları ayırdık ve her canlı şeyi sudan yarattık. Yine de onlar inanmayacaklar mı?” (Enbiya Suresi, 30).

“Biz göğü 'büyük bir kudretle' bina ettik ve şüphesiz Biz, (onu) genişleticiyiz“ (Zariyat Suresi, 47).

"O (Allah) gökleri ve yeri yoktan var edendir" (Enam Suresi, 101).

Ayetler yetmediyse, Einstein'ın hiçlik kuramına göz atabilirsin. Dinime küfreden bari müslüman olsa. Bilgileri yok fikirleri var.

• quote:

Orijinalden alıntı: MustafaC53

quote:

her mesajda illa bi dine laf söylüyeceksiniz dimi. Sonra felan parti felan zihniyet dinsiz diyince, sen nasıl böyle dersin olur.

Zihnini şöyle güzel bir temizle ve tekrar oku bakalım. Elhamdülillah Müslümanım. Ben o mesajımda tövbe haşa dini değil, kurumları eleştirdim. İlk emir "Oku" ama; doğru düzgün okuyun be kardeşim.

• Nevfel kullanıcısına yanıt
    bunu bile köprüye yola bağladıysan durumumuz vahim.. cumhuriyetse kutlanacak tabi. 23 nisanı da kaldırırsın senin gibi zihniyet olduktan sonra. hepsini geçtim, madem kutlamalara söyleniyorsun, bari verdiğin örnek yerinde olsaydı. marsa köprü değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kratos44

quote:

Orijinalden alıntı: Stradale

quote:

Sen uzaya çıktın da sol elle yemek günah diyen mi engelledi seni.

Sol elle yemek günah diyenlere ayrılan bütçeyle çıkıyor adamlar uzaya

Elon Musk kabaca Heavy için yarım milyar dolar dedi.Muhtemelen daha fazla diye de düzeltti.

Tamam imam hatibe 500 milyon ,fen lisesine 100 küsür milyon bütçe koydunuz 2018 için anladık. O zaman CERN de çalışan İtalyan fizikçi papaz gibi bir grup yetiştirin anlarım.
    Ama öbür taraftan çocuğuna başka türlü eğitim vermek isteyen ve bir ev parası bir çocuğuna harcayan anne babalar da bu birikimi alan adamı yurt dışına yollarsa şaşırmamak lazım.

• trojannn kullanıcısına yanıt
    İşte tam bahsettiğim zihniyete örnek bir cevap.

Sizin zihniyete anca böyle cevap verilir ile kastettiğim işte tam da buydu.

Marsa köprüye takılmış, Fesübhanallah.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.