Şimdi Ara

SpaceX, yörüngedeki Roadster'ın içinden canlı yayın yapıyor! Buradan izleyin (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
1
Favori
3.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İnsan topraktan yaratılmışmiydi buda çok hızlı değişiyor yetişemiyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Proprietor P kullanıcısına yanıt
    Her türlü canlının yaşam kaynağının su olduğu bilimsel bir gerçek. Suyun yaşam kaynağı olması gerçeğini daha bilimsel çalışmalar ortada yok iken Allah'ın bildirmesi başlı başına inanç için yeterken, maalesef bunun yüzlercesi gerçeğine rağmen bazılarının hala kafası karışabiliyor.

Canlıya besin sağlayan şekillenmesine ön ayak olan da toprak. Toprak insan vücudundaki mineral ve elementlerin kaynağı. Bu yönüyle insana hem topraktan hemde sudan yaratılmış denilmesi neden sizde bir kafa karışıklığı yaptı anlayamadım.

Ayrıca Ayette su bizim evrenimizde ki tüm canlılar için yaşam kaynağı olarak belirtilmiş. Bugün bilim insanları uzayda canlı ararken ilk önce su belirtisi ararlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ccguven

Her türlü canlının yaşam kaynağının su olduğu bilimsel bir gerçek. Suyun yaşam kaynağı olması gerçeğini daha bilimsel çalışmalar ortada yok iken Allah'ın bildirmesi başlı başına inanç için yeterken, maalesef bunun yüzlercesi gerçeğine rağmen bazılarının hala kafası karışabiliyor.

Canlıya besin sağlayan şekillenmesine ön ayak olan da toprak. Toprak insan vücudundaki mineral ve elementlerin kaynağı. Bu yönüyle insana hem topraktan hemde sudan yaratılmış denilmesi neden sizde bir kafa karışıklığı yaptı anlayamadım.

Ayrıca Ayette su bizim evrenimizde ki tüm canlılar için yaşam kaynağı olarak belirtilmiş. Bugün bilim insanları uzayda canlı ararken ilk önce su belirtisi ararlar.

Hala daha utamadan, arlanmadan dogaüstü güclerin sihirbazligina inanan bir zihniyetin var olmasi, degil Marsa baska bir galaksiye bile gitsek bu terör sevicilerinden kurtulmanin cok zor olacagini gösterir.

• Nasanın yaptığını kısa sürede yapacak bu herif gıpta ile izledim kısa zaman dahada ilerisini yapsınlar galaksinin dışına çıkılsın dünya benzeri gezegenlere iniş yapılsın kara deliklere girilsin çok güzel gelişmeler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elon Musk ana iticinin üç motorundan sadece bir tanesinin tekrar ateşlenebilmesi sonucunda iticinin iniş platformundan 100 metre uzağa yaklaşık 500km hızla okyanusa çakıldığını duyurmuş. Planlanan inişi gerçekleştirse dahi zaten tekrar kullanılmayacaktı diye eklemiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eric Cartman.

Gıpta ile izledim doğrusu. Keşke diyorum, ah keşke benim memleketimde de böyle şeyler yapabilen birileri olsa... Keşke "Sol elle yemek günah." gibi cümleleri duymak yerine, böyle başarılara imza atabilsek... Ah keşke... Keşkeler bitmiyor, bitemiyor maalesef.

Apayrı bir medeniyet, helal olsun.

Yeter la papağan gibi baydınız artık, sol elle yemek günahtır diyenlerden farkın kalmadı

• pspoor P kullanıcısına yanıt
    "Ben sana çağdaş olamadığımdan müteessirim, Ya Muhammed! Öğreticisi ve nâşiri olduğun bu Kitap, senin değildir. O, İlâhî'dir, O'nun ilâhî olduğunu inkar etmek, mevzu ilimlerin batıl olduklarını iddia etmek kadar gülünçtür. Bunun için insanlık senin gibi mümtaz bir kudreti bir defa görmüş, bundan sonra görmeyecektir. Ben sevgi dolu huzurunda derin bir hürmetle eğilirim.''

Alman devletinin kurucusu Otto von Bismarck

----------------------------

Gülünçsünüz.
  • medeniyet ne güzel
    gavur yeni gezegene gider

biz ise
    SpaceX, yörüngedeki Roadster'ın içinden canlı yayın yapıyor! Buradan izleyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeyKalDa -- 7 Şubat 2018; 13:8:38 >
  • ccguven kullanıcısına yanıt
    Big Bang ile sudan yaratma nasil bir alaka? Ayrica diger arkadasin dedigi gibi insanlar topraktan yaratilmadi mi?

Kuran sadece bir yaratici oldugunu, ona sorgusuz sualsiz itaat etmesi gereken insanlar ve meleklerin oldugunu, sayisiz yildiz ve gunes sisteminin bos oldugunu ve sadece insanlarin oldugunu soylemiyor mu?

Bende kitap yazayim o zaman magaraya gidip? Yer gok herseyi ben yarattim tapin bana diye dip not duseyim her duanin altina?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bunun yapıldığı ve fırlatıldığı bölgeyi ve içeriyi gezmek ne keyifli olurdu, ömrü hayatında görülmeyecek bir şey

• Geçenlerde sıcak fırsatlarda yabancı markalı bir botun fiyatının uygun olduğunu bildiren bir konu vardı. O konunun altına bir arkadaş yerli malı bir bot markası yazarak tavsiyede bulundu. Müstehzi insanların adama bir küfretmedikleri kaldı, nasıl olur da ikisini mukayese edersin diye. Yine başka bir konuda yerli malı Jenga tarzında bir oyun için de aynısı yapıldı. Yahu arkadaş bir şans ver. Belki yerliyi tercih etsen adam kendini geliştirecek, dünya çapında bir marka olacak. Belki de diğer yabancı marka daha ucuza satmak zorunda kalacak... Ama yok, bu ülkenin insanları alın teri akıttı mı hiçbir değeri olmuyor bazı aklıevveller için.

Önceden veya şu anda ülkede bir şeyler üretmeye çalışılırken birileri garip bir şekilde ortaya çıkıyor ve etmedik hakaret bırakmıyor verilen emeğe, üretilen ürüne vesair. Adama beğendiremiyorsun yahu! Sanki kendisi bu ülke için kılını kıpırdatmış da ona engel olunmuş gibi.

Yıllarca bize beceriksiz olduğumuz, tembel olduğumuz, bizden bir halt olmayacağı hisleri aşılandı birileri tarafından. Bunu iliklerine kadar benimsemiş güruh hiçbir şeyi beğenmiyor, her fırsatta ülkesine çakıyor; biz yaparsak kaka, Batı yaparsa álâ fikriyle bir de ah çekiyor. Hayır, bu zihniyetle galaksiler arası yolculuk yapmayı mı düşünüyordun ki? Sen zaten kabullenmişsin senden, benden, bizden bir halt olmayacağını. Neyin mavalını okuyorsun burda bana? Değişimin, gelişimin en büyük engeli kafa yapın zaten. Boşu boşuna başkalarını suçlama.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bismarck dediyse dogrudur ya, o zaman tamam.
    Evet biz gülüncüz, teröre tapanlar, yalani bas taci edenler, asagiliklik, pislik ve zihinsel hastaliklar icinde yüzenler degil. Sapik bir yalanin müridleri degil, terörün elcileri degil.
  • Herşeyin yoktan var edildiğini söyleyen ayeti yazdım, arkadaşlarının laf atmalarıyla lafı çevirme hemen ,

1-Big Bangdan önce evrenin bir hiçlik olduğu zaten bilimsel bir şey.

2-İnsanın %70i su gerisi element mineral(Toprak). Birşey yemeden 40 gün, Birşey içmeden 3 gün yaşayamazsın.

3-Evet sadece bir yaratıcının olduğunu söylüyor. Bunu bugün bilimde böyle bakıyor bu yüzden Ateistler hızla deizme geçiş yaptı. Ateizm bilim dünyasında çöktü. Evrenin her bir köşesinde her maddenin aynı şekilde aynı fizik kurallarına tabi olduğunu kabul eden her bilim insanı Ateistliği komik bulur.

4-Sayısız yıldızın boş olduğunu söyleyen bir ayet bul bana. Aksine sana şunu yazim:

Eğer yeryüzündeki ağaçlar kalem, deniz de mürekkep olsa, arkasından yedi deniz daha ona katılsa, Allah’ın sözleri (yazmakla) yine de tükenmez. Şüphesiz Allah mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.(Lokman 27)

Demek ki neymiş, her şey insan ve melekten ibaret değilmiş. Yazdıklarımı oku da biraz bilgilen.

4-O kitabı yazamazsın,

“Bu Kur’an Allah’tan başkası tarafından uydurulmuş bir şey değildir. Ancak kendinden önceki kitabı doğrulayan ve o kitabı açıklayandır. Onda şüphe yoktur. O âlemlerin rabbin-dendir. Yoksa “onu Muhammed uydurdu mu diyorlar? De ki: eğer sizler doğru iseniz, Allah’tan başka, gücünüzün yettiklerini çağırın da hep beraber onun benzeri bir sure getirin” (Yunus: 37-38)

“Yoksa onu kendisi mi uydurdu diyorlar? De ki: Eğer bu davada sadık iseniz Allah’tan başka güvendiklerinizden, çağı-rabildiklerinizi çağırın da Kur’an’ın misli on süre getirin. Velev ki haberleri uydurulmuş olsun, sadece belagatine benzer olsun” ( Hud: 13)

“De ki: Andolsun ki, bu Kur’an’ın bir benzerini ortaya koymak üzere insanlar ve cinler bir araya toplansa, birbirine destek de olsalar, onun benzerini ortaya getiremezler” (İsra: 88)

“Eğer kulumuza indirdiğimiz Kur’an’dan herhangi bir şüpheniz varsa ve iddianızda sadıklar iseniz. Allah’tan başka bütün şahitlerinizi çağırın da haydi onun benzeri bir sure getirin. Eğer bunu yapamazsanız, Kur’an’da ki bir sureye benzer bir sure getiremezseniz ki bunu asla yapamayacaksınız, o halde odunu insanlar ve taşlar olan ateşten sakının. Çünkü o, kafirler için hazırlanmıştır”( Bakara: 23-24)

Hadi getir aynı bir söz, getir bakalım 1400 sene sonra bilimce doğrulanan, hiç bir sözü çürütülemeyen bir kitap yaz. Hadi yaz. Sen daha bana cevap yazamazsın bu bilgiyle.

• Beyler her yerde Marsın yörüngesine oturacak diye haberler vardi.Hesaplanan orbit te Marsı es geçerek Mars ile Dünya arasında bir yörüngeye oturuyor. Bu planlanan bir şey miydi yoksa aksaklık sonucu oluşan orbit mi?
  • pspoor P kullanıcısına yanıt
    İşin gücün bir terör olmuş, 1.5 milyar müslüman içinde 5, 10k anca nüfuzlu teröristleri tüm Müslümanlığa mal edip komik duruma düşme. Ancak bunu ileri sürersin çünkü başka savunacak birşeyiniz yok, hitlerde müslümandı zaten o yüzden milyonlarca insan öldü din uğruna. Şunu anla şiddet için dine gerek yok. Kin ve nefret yeter.

Din de 3 günden fazla küs durmak haramdır. Küslük kin ve düşmanlığın başıdır.

Dinde yalan haramdır. Haram olan birşeyi yapanları göstererek kendini kanıtlama peşine düşme rezil olma.

Yalana, teröre bulaşanlardan sizden daha fazla nefret ediyoruz merak etme çünkü sizin için çalışıp didiniyorlar artık nereden besleniyorlarsa.
  • Aracın hızı saatte 27bin kilometre diye okudum müthiş. Dünden beri çok duygulandım he insanlığın başarıları için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 7 Şubat 2018; 14:4:54 >
  • 1080 ti 4way SLİ nvisdia tesla ne bileyim yada daha iyi kartlar ile bu görüntüler renderlanabilirmi renderlanamaz mı uzayda dönen araba bariz render kokuyor aynı şekilde roketin geri iniş anıda cgi gibi duruyor gravity fimini izledinizmi tamamına yakını CGI olan film zor değil bu işler o kadar demek ki o yüzden şüphe ile bakıyorum ama adam güzel reklam yaptı param olsa sipariş geçmiştim bi tane tesla roadster:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xamaximax -- 7 Şubat 2018; 14:16:55 >
    Her gosterdigin ayet ayni seye cikiyor. Bir yaraticinin oldugunu ve herkesin ona tapmasi gerektigini, onun ne kadar kudretli oldugunu soyluyor. Ama bunu her ayette belirtme ihtiyaci duyuyor.

Nerede gorulmus bilim adamlarinin ateistlikten deistlige gecis yaptigi, ateistligi sacma buldugu? Inancini degistiren olabilir ama bu minimaldir.

Verdigin ayet bile gokyuzunu ve denizleri soyluyor. Hic gunes sistemi disi icin bir sey denmiyor. Benim de dedigim insanlar ve melekler harici bir yasamin olmadigini savunmasi. Tum evren sadece insanlar icin yaratilmis ve dunya disi varliklarin olmadigi yonunde soyleniyor hep.

Kitabin orjinal oldugunu iddia eden yine kitabin kendisi? Boyle bir celiski nasil olabilir?

Insan sudan yaratilmamistir, evren de sudan yaratilmamistir. Kuran insanin topraktan yaratildigini, hatta seytanin topraktan yaratilan insana iman etmek istemedigi icin cennetten kovuldugu yazmiyor mu? Ayetler bile kendi arasinda celisiyor demek.

Big Bang zaten hiclikten evrenin olustugunu soyler. Aksini iddia etmedimki? Soyle bir yazi var iyice aciklamis;

https://islamingercekleri.wordpress.com/2013/05/25/2-kuranda-dunya-ve-evrenin-yaratilis-asamalari/

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Earth, yer, toprak anlamlarında geçen dünyamız. Bizim için en elverişli ortamdır. Evet topraktan yarattı Allah, ama dünyada meydana gelebilmemiz için canlılığın sağlanması için insan bedenini yaradılan insan ruhuna en uygun zamana gelebilmesi için birçok evre geçirmiştir.

Bahsedilen ayetteki su da budur. Evrendeki canlılığın, dünyadaki insanın ham maddesi olarak hepsi sudan gelmedir. Ahiret de ise buna gerek yoktu, herhangi bir dünyanın oluşumunu bekleme gibi bir durum yok yani önce balıkların oluşması sonra kara canlıları vs vs derken buna gerek yok bu yüzden çelişki değil aksine doğrulayıcı bir yaklaşımdır yaratılış. Bedensel olarak nasılız ancak o zaman göreceğiz. Ama tamamen dünyadaki hal ve durumda olmayacağımız kesin.

Ayrıca bir not daha düşürmek isterim Kuranda Hz. İsa nın yaradılışı Hz. Ademin yaradılışı gibidir der. Tabi ki kendi açımdam konuşmak yanlış ama modern insan vücudu şekle geldiğinde Hz. Ademin ruhu da Hz. İsa gibi rahme koyulmuş olabilir. Yada toprak bir fanus de direk olarak da doğmuş olabilir bunu bilemem kahin değilim. Ahirette ki Hz. Adem ise tamamen dünyadaki insan figürünün prototipi gibi (Töbe töbe). Orayla burayı tamamen aynı gibi benzetmek yanlış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ccguven -- 7 Şubat 2018; 14:45:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Stradale

quote:

Orijinalden alıntı: Eric Cartman.

Gıpta ile izledim doğrusu. Keşke diyorum, ah keşke benim memleketimde de böyle şeyler yapabilen birileri olsa... Keşke "Sol elle yemek günah." gibi cümleleri duymak yerine, böyle başarılara imza atabilsek... Ah keşke... Keşkeler bitmiyor, bitemiyor maalesef.

Apayrı bir medeniyet, helal olsun.

Sen uzaya çıktın da sol elle yemek günah diyen mi engelledi seni.

Zihniyete bak iste sizin gibiler oldugu icin bu ulke gelismiyor. Kardesim bu zihniyete sahip insanlar bu ulke de onemli kademeler de ve kendi cikari olmayan hicbir olusumu desteklemiyorlar. Hep cikarci, yigici tayfa bunlar. O yuzden uzay muzay onemsiz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.