Şimdi Ara

spdif işin içinden çıkamadım... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
1
Favori
22.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Millet o kadar izah etmiş, ama anlamadıktan sonra BOŞ. Ben bu konuyu ilk okuduğumda acaba ben mi yanlış biliyorum diye araştırdım ve öyle yazdım. Sana tavsiyem yazmadan önce sen de bi zahmet araştır da bilgisi olmayan insanları yanlış bilgilendirmeyelim.
  • neyi yanlış bilgilendirdim? hatam varsa öğrenmekten gocunmam ki. kim neyi ne kadar izah etmiş. ben mi yanlış biliyorum dedin bilgine saygım olur lütfen aydılatmaktan kaçınma.
  • okuyorum okuyorum okuyorum.... sadece şunu söylemek isterim ben bir laborantım normal bir insanı laboratuvara soksam ve anlatmaya başlasam sanırım şuan benim yaşadıklarımı yaşar, benim söylemek istediğim her kafadan ayrı ses çıkmış ve her kafa ayrı soru yöneltmiş. üşenmeyip cevap yazan arkadaşlardan Allah razı olsun. ben sanırım yanlış yolda olduğumu anladım. tüm yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara binlerce teşekkür!!! the_cantan ve diğer arkadaşlar kolay gele...
  • az kalsın unutuyordum.benim hatam the_cantan kardeşimin dediği gibi (benim
    bu forumda anlatmak istediğim şeyleri sıralarsak;

S/PDIF dijital sinyal koaksiyal kablo ile taşınabilir.

s/pdif dijital sinyali koaksiyal kablo ile taşınıp optik giriş olan yuvaya takılmaz.takılamaz.

s/pdif sinyali mecburiyet varsa optitical in olan yere bağlayabilmek için mutlaka S/PDIF to Optical dönüşümü gerçekleşetiren basit bir devre RF Demodulator ihtiyacınız var. bu tip dönüştürücüler Türkiye piyasasına yeni girdi. ör. Oehlbach üzerinde devresi olan böyle bir kablosu var fiyatı 100€; beğenirseniz.veya Dekoder almanız icap eder.

koaksiyal kablo ile taşınan s/pdif sinyalin aynı kablo ile optiğe dönüşmesini boşuna beklersiniz) BUNU OKUMADAN YIRTINMAM:
    uzun lafın kısası sanırım bu doğru ben yırtındım avcumu yaladım......

• quote:

Orjinalden alıntı: inferno28
    koaksiyal kablo ile taşınan s/pdif sinyalin aynı kablo ile optiğe dönüşmesini boşuna beklersiniz) BUNU OKUMADAN YIRTINMAM:
    uzun lafın kısası sanırım bu doğru ben yırtındım avcumu yaladım......

Özel bir kablo değilse! durum bu. koaksiyal kablora takılan çeşitli tiplerde ki konektörlerin 3.5mm vs türevleri, RCA types, DIN types gibi cakların yaptığı uyumlaştırma, sinyali paralel bölme işlemleri insanlarda s/pdif'i optiğe dönüştürebilecek basit aparatla hallolacağını izlenimi yaratıyor.nah hallolur.

• arkadaşlar benim sorunumda şöyle diz üstü bilgisayarımda spdif çıkışı yok .. ben onu dijital ses çıkışı ile anfiye bağlamak istiyorum. anfide coaxiyonel giriş var ..ses kartımı almalıyım alırsam onu anfiye bağlayabiliyormuyuz..teşekkürler
  • evet ses kartı alacaksın ucuz diye creative'in usb ses kartını alma lx mydi neydi digital aktarım yapmıyor

pcmcia olanı alacaksın
  •  spdif işin içinden çıkamadım...

spdif işin içinden çıkamadım...

umarım resimler daha açıklayıcı olmuştur. gördüğünüz aparat sayesinde s/pdif çıkıştan dijital sesi alarak receiverima optik digital ses girişi yapıyorum. bu sayede bilgisayarımdaki dolby digital kayıtlı divxleri , dvd leri 5.1 olarak dinleyebiliyorum. ayrıca ses kalitesinin de arttığını söylemeliyim. daha duru. bunu öylesine söylemiyorum. eq ayarına yeri geldiğinde 2 saat ayıran biriyim.

sorulması muhtemel tüm soruları cevaplamış olmak adına; bu aparata teknosadan optik digital ses kablosu ve 3,5 mm aparatı ile birlikte hama marka kabloyu 19,90 ytl ye satın alarak ulaştım.

• kendi adıma teşekkür ediyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: barisyilmaz79

umarım resimler daha açıklayıcı olmuştur. gördüğünüz aparat sayesinde s/pdif çıkıştan dijital sesi alarak receiverima optik digital ses girişi yapıyorum. bu sayede bilgisayarımdaki dolby digital kayıtlı divxleri , dvd leri 5.1 olarak dinleyebiliyorum. ayrıca ses kalitesinin de arttığını söylemeliyim. daha duru. bunu öylesine söylemiyorum. eq ayarına yeri geldiğinde 2 saat ayıran biriyim.

sorulması muhtemel tüm soruları cevaplamış olmak adına; bu aparata teknosadan optik digital ses kablosu ve 3,5 mm aparatı ile birlikte hama marka kabloyu 19,90 ytl ye satın alarak ulaştım.

arkadaşım bende bu kabloyla packard bell noteboku harman karbon avr132 ses sistemine bağlıyorum ama ac3 codecli dosyaları bsplayer aracılığıyla çalıştırdığımda anfi üzerindeki hoparlörin sadece frontlar aktif gözüküyor acaba ac3 ayarı veya oynatıcıyımı değiştirmem lazım bir el atın o kadar para verdik stereo dinliyorum galiba :(

• Bu topikte bulunması gereken bilgidir diye düşündüm.
    Optik-koaksiyel ve koaksiyel-optik konvertör temini için;
    Amazon.com'dan aşağıya attığım linkten sipariş verilebilir.
    Selamlar...
    LİNK
  • elbette ac3 çıkışını spdif yapman lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: kursad_75

Bu topikte bulunması gereken bilgidir diye düşündüm.
    Optik-koaksiyel ve koaksiyel-optik konvertör temini için;
    Amazon.com'dan aşağıya attığım linkten sipariş verilebilir.
    Selamlar...
    LİNK

s-video.com dan posta dahil o fiyata aldık bir arkadaşa 10 günde geldi sorunsuz

• teşekkürler arkadaşlar benim kullandığım bsplayerin kullandığım versiyonu spdif çıkış veremiyormuş yeni sürümü denedim oldu :)
  • arkadaslar bende laptopumu ses sistemine baglamak istiyorum.
    konuyu bastan sona okumaya calıstım ama sanırım genelde optik cıkıs icin konusulmus.
    benim dvd li sistemde optik giris yok coaxiel digital in var
    burda yazılanlardan anladıgım kadarıyla laptopun kulaklık cıkısı aynı zamanda spdif oluyor(girise baktım kırmızı ısık var)
    bu donanımla laptoptan 5.1 ses almam mumkunmudur
    eger mumkunse nasıl bır kablo kullanmalıyım ve nereden temin edebilirim
    yardımıcı olusanız cok sevinirim
  • yardımcı olucak kimse yokmu arkadaslar
    kac gundur bi cevap veren olmamıs
    isin uzmanı arkadaslardan yardım bekliyorum
    tesekkurler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: blacklegend
    yardımcı olucak kimse yokmu arkadaslar
    kac gundur bi cevap veren olmamıs
    isin uzmanı arkadaslardan yardım bekliyorum
    tesekkurler...

Aşağıya attığım linke göz at,
    Selamlar...
    link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kursad_75 -- 25 Ocak 2008; 16:42:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: blacklegend

arkadaslar bende laptopumu ses sistemine baglamak istiyorum.
    konuyu bastan sona okumaya calıstım ama sanırım genelde optik cıkıs icin konusulmus.
    benim dvd li sistemde optik giris yok coaxiel digital in var
    burda yazılanlardan anladıgım kadarıyla laptopun kulaklık cıkısı aynı zamanda spdif oluyor(girise baktım kırmızı ısık var)
    bu donanımla laptoptan 5.1 ses almam mumkunmudur
    eger mumkunse nasıl bır kablo kullanmalıyım ve nereden temin edebilirim
    yardımıcı olusanız cok sevinirim

elbette mümkündür. bir ucu spdif (mini jack gibi ucu olan) laptopa , diğer ucu co axial sisteme bağlayarak , 5.1 sinyali alabilirsin.

sorun varsa alabilirim.

Ayrıca benimde şöyle bir sorunum ps3 ümün digital ses çıkışından, creative hq-2300d ye bağlantı yapacağım. ancak creative'in küçük anfisinde spdif girişi var. bana lazım olan bir ucu optik bir ucu spdif kablo. doğru mudur?

bide şöyle bir şey sorucam: giriş ve ya çıkış olması fark edir mi, yani alırken optik çıkış spdif giriş diye mi almak zorundayım. yoksa yön farkı olmaz dimi sonuçta sinyal. .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ancumah -- 25 Ocak 2008; 15:48:49 >

• bir ucu spdif bir ucuda coaxiel olan kablo bulamadım
    optik olan var ama coaxiel e hıc rastlamadım. varsa super olucak..
    sanırım kürsad arkadasın verdıgı lınkte gosterilen ceviriceden gerekiyor bana oda sanırım ancak yurtdısından temin ediliyo.
    cevap icin tesekkurler..
  • ayrıca senin soyledigin optik kablolar metro markette var
    hama ve thomson marka
    ceviricileriyle birlikte satılıyor
    yon farkı olucagınıda sanmıyorum
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.