Şimdi Ara

spdif işin içinden çıkamadım... (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
185
Cevap
1
Favori
22.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ön panele kulaklığı taktığın zaman arka panelde ki ses kesilir.kesilmesi lazım. her zamn kesilecek diye kaide yok bazan tv.nin kulaklık çıkışana cak soksan dahili hop.rün sesi kesilir bazılarında kesilmez.onun detayı da şimdi aklıma gelmedi. hem kesilmesin bir zararı yok.arkada kilere hop. bağlı ise onların susmasını istiyorsan bazan tam oturmamsı da problem esas cak girişinin orada ufak bir şey vardı uzun zamn önce aklımdaydı ne idi ki.dur bakalım.
  • arkadaşlar böldüm özür dleierim...bende bi kablo arıyorummm....iki tarafıda bilgisayarın ses kartına giren uçtan olacak...inş anlatabildim....
  • quote:

Orjinalden alıntı: yorgunrap_17

arkadaşlar böldüm özür dleierim...bende bi kablo arıyorummm....iki tarafıda bilgisayarın ses kartına giren uçtan olacak...inş anlatabildim....

halt ettin bi zahmet azcıkta okusaydın.sorduğunu kendin bile yapabilirsin.
  • Arkadaşlar, bölümü baştan sona okudum. Kendimce bişeyler anladım ama emin olmak için sormak istedim. Anakartım Gigabyte 965p-ds3 ve üstündeki ses giriş cıkışlarının resmi:

spdif işin içinden çıkamadım...

5+1 ses sistemim ise lg-w9656 ev sinema sistemi ve dvdplayer'ın arka bağlantılarının resmi:

spdif işin içinden çıkamadım...

Sonuç olarak,, anladığım kadarıyla optik ara bağlantı kablosuyla bağlayabileceğimi düşünüyorum. Örneğin aşağıdaki linkteki kablo:

http://www.photo.thomson.com.pl/products/Accessories/Home%20cinema%20cables/KHC008.JPG

Eğer hatalıysam nasıl bir bağlantı yapmam gerektiğini de söylerseniz memnun olurum. Teşekkürler.

• Gigabyte 965p-ds3 anakartımdaki çıkışların birinin koaksiyel (kırmızı kutu ile işaretlenmiş olan) ve diğerinin toslink (sarı kutu ile işaretlenmiş olan) olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım. Ancak Dvdplayerdaki girişin tipini bulabilmiş değilim. Ne olduğu yada nasıl anlayabileceğim yönünde fikri olan var mı ? Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fundarella -- 2 Ağustos 2007; 16:28:44 >
  • dvd player dediğin LG ses sistemin arkasında ki dijital girişin TOS/Link Optik (optical in) dijital giriştir. net olmayan resimden gördüğüm ve işaretlendiği kadarıyla optical. Bu girişe S/PDIF dijital girişi bağlayamazsın ama aynı görevi gören optical in e TOS/Link kablo ile -thompson kablo linkin çalışmıyor- bağlantı yapabilirsin.
    ek olarak S/PDIF dijital sinyali Analog sinyal taşıyabilen L And R gibi stereo sinyali taşımak için kullanılan kabloyu S/PDIF dijital sinyali taşıma için kullanılabilir. ama S/PDIF IN girişinde olmalıdır. S/Pdif sinyali herhangi bir kablo ile taşıyıp optical girişe bağlayamazsınız veya şöyle yazalım sinyal aktarımı yapamazsınız. yalnız şöyle bir çözüm var S/PDIF sinyali Optical sinyale çevirebilen üzerinde özel devresi olan bir kablo veya aparat ile bağlantı yapabilirsiniz.böyle bir kablonun; dönüştürücünün de fiyatı aşağı yukarı standart bir 5.1 ses sistemi fiyatına denk geldiğini görürsünüz. örnek olarak oehlbach böyle bir kablosu var 100kusur € civarında olduğu.daha ucuz yöntemler çıkarsa ala. LG ses sistemlerinin bazılarında hem Optical in hem S/Pdif dijital girişlerine rastlamıştım.

• Sonuç olarak, ben ses kartı ile lg dvdplayer'ı hiçbir şekilde dijital olarak bağlayamıyor muyum? Yoksa sizi yanlış mı anladım? Ses kartının koaksiyel çıkışını falan da kullansak olmaz mı acaba? Şansımı çok mu zorluyorum Teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fundarella -- 2 Ağustos 2007; 21:44:03 >
  • Galiba şansımı çok zorluyorum. Koaksiyel çıkış ile optik zaten bağlanmaz. Bir an dalgınlık olmuş. Bu arada sizin dediğiniz "S/pdif ile optik hiç bir şekilde bağlanmaz". Bu durumda tek çözüm olarak, optik çıkışı olan bir ses kartı almak kalıyor galiba. Eğer haklıysam böyle bir ses kartı önerisi olan var mı ?
  • Yukarıda ki mesajımı bi kez daha okursan faydalı olur.

LG setine optical dijital bağlantı yapabilirsin.ses kartında sarı çizgiyle belirttiğin Tos/link Optical connector'dur.

quote:

Orjinalden alıntı: fundarella
    Bu arada sizin dediğiniz "S/pdif ile optik hiç bir şekilde bağlanmaz".

bu doğru lakin imkansız da olmadığını belirttim.
  • İmkansız olmadığını belirttiniz ama mantıksız yani gereksiz masraflı olur dediniz. Evet ben her şeyi ikişer üçer kere daha okudum ve anlamaya başladım. Kavramları tam bilmediğimden başlarda anlama güçlüğü çektim galiba. Sonuç olarak toslink-toslink bir kablo işimi görecek galiba. Örneğin aşağıdaki kablo değilmi ?

http://www.teknosa.com.tr/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110270654&CS_Category=_SBA_697_1992_711_2406&CS_Catalog=_SES_VE_GORUNTU&T_Category=_KABLOLAR697

Yardımların için tekrar teşekkürler...

• Aynen öyle.

bu topikte ki mesele de optik çıkışı koaksiyal kablo ile taşınabileceğini sanmalarıdr.olmaz öyle.
  • Her yerde spdif'in digital ses sinyallerini taşımak için sony ve philips tarafından geliştrilen bir protokol, toslink'in ise toshiba tarafından geliştrilen bir bağlantı şekli yani konnektör olduğu ve spdif protokölüne sahip sinyallerin çıkışın türüne göre RCA/3.5mm konnectörlere sahip coaksiyel veya toslink konnektöre (bir ucu yerine göre 3.5mm adaptöre sahip olabilir) sahip optik kablolarla taşınabileceği söyleniyor. Bu durumda tüm bu söylenenler yanlış mı oluyor.
  • her yerde nerede söyleniyor?_ her yerde yazdık ama...
    quote:

Orjinalden alıntı: hugosan_tr

Her yerde spdif'in digital ses sinyallerini taşımak için sony ve philips tarafından geliştrilen bir protokol,

Doğru...

quote:

toslink'in ise toshiba tarafından geliştrilen bir bağlantı şekli yani konnektör olduğu .

Doğru
    quote:

ve spdif protokölüne sahip sinyallerin çıkışın türüne göre RCA/3.5mm konnectörlere sahip coaksiyel veya toslink konnektöre (bir ucu yerine göre 3.5mm adaptöre sahip olabilir) sahip optik kablolarla taşınabileceği söyleniyor. Bu durumda tüm bu söylenenler yanlış mı oluyor.

S/Pdif protokol ama bir şeyle karıştırıyorsunuz. başka bir protokol var oda Compact Disk mucitleri sony ve philips in red book ta CD için belirlenen sinyal sampling oranını belirteren protokol dur. ta ki bu protokol bitti -tarihini unuttum; SACD çıkışına denk gelir.- o vakit yeniden işleme (-up-over) tekonolojisi çıktı. bunu n haricinde diyeceğimiz S/pDIF dijital veri ne içeriyorsa onun içeriğini farklı fiziksel yolla TOS/LİNK Optical taşıyor. bu yüzden hemen koaksiyal kabloya atlamayın.
    Laptoplar için geliştirilen tümleşik aynı anda S/pDIF sinyali ileten 3.5mm cak ve cak a entegre optik ışığını taşıyabilen tos/link birliktedir. Lap top çıkışında s/pdif ve optik beraber çıkar.çıkabilir desek dha doğru tek caktan hepsini veren yok.

bu yüzden iyi okusaydınız söylenenlerin yanlış olmadığını anlardınız.

• quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

her yerde nerede söyleniyor?_ her yerde yazdık ama...

http://searchsmb.techtarget.com/sDefinition/0,,sid44_gci213474,00.html
    The most common connector used with an S/PDIF interface is the RCA connector, the same one used for consumer audio products. An optical connector is also sometimes used.

http://en.wikipedia.org/wiki/S/PDIF
    S/PDIF was developed from a standard used in the professional audio field, known as AES/EBU which is commonly used to interconnect professional audio equipment. S/PDIF remained identical at the protocol level, but changed the physical connectors from XLR to either electrical coaxial cable (with RCA jacks) or optical fiber (TOSLINK, i.e., EIAJ Optical), both of which cost less and are easier to use.

http://www.epanorama.net/documents/audio/spdif.html
    There also an optical version of S/PDIF interface which is usually called Toslink, because uses Toslink optical components.

Bunlar google'da ilk sayfada rastladığım yazılar. Bu konuyu detaylı araştırma yapmadan hi-fi uzmanı geçinip fanatik bir üslupla tüm dünyayı karşınıza almanıza gerek yok. Sadece biraz açık fikirli olmanız yeterli.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: the_cantan

her yerde nerede söyleniyor?_ her yerde yazdık ama...

http://searchsmb.techtarget.com/sDefinition/0,,sid44_gci213474,00.html
    The most common connector used with an S/PDIF interface is the RCA connector, the same one used for consumer audio products. An optical connector is also sometimes used.

http://en.wikipedia.org/wiki/S/PDIF
    S/PDIF was developed from a standard used in the professional audio field, known as AES/EBU which is commonly used to interconnect professional audio equipment. S/PDIF remained identical at the protocol level, but changed the physical connectors from XLR to either electrical coaxial cable (with RCA jacks) or optical fiber (TOSLINK, i.e., EIAJ Optical), both of which cost less and are easier to use.

http://www.epanorama.net/documents/audio/spdif.html
    There also an optical version of S/PDIF interface which is usually called Toslink, because uses Toslink optical components.

Bunlar google'da ilk sayfada rastladığım yazılar. Bu konuyu detaylı araştırma yapmadan hi-fi uzmanı geçinip fanatik bir üslupla tüm dünyayı karşınıza almanıza gerek yok. Sadece biraz açık fikirli olmanız yeterli.

bunları karşıma getirdiler tekrar çıkınca kızdım fanatiklikle ilgisi yok.zaten yazınızın karakterinden neden alınır gibi olduğunu anlamam zor olmadı.önemli değil hatamız da var ;benim merakım tüm yazılanlar doğru mu deyince anlamadım. hem alıntı yaptığın yazılar beni doğrular nitelikte dikkatinizi çekerim.
    derken cuma günü alelaceleyle yazdığım mesajımı okuduğum da pekte fanatiklik sezemedim. hele bana açık fikirli olun denmemesi lazımdır.

• yok böyle bişey kardeşim

ister mini olsun, ister rca, ister çıplak iki telli kablo; s/p dif sinyalini optiğe dönüştürüp de optik girişe bağlayamazsınız.

ha s/pdif girişi ve optik çıkışı olan bir cihaz bulursanız, 3,5mm to rca kabloyla cihaza spdif giriş ve optik kabloyla cihazdan optik çıkışla dediğiniz türden bağlantı olur. ama bu da astarı yüzünden pahalıya gelir.

The_Cantan dostum, senin de elini öpmek lazım. bayaa sabırlı adammışsın. bu kadar saçmalamanın içinde soğukkanlılığını koruyup anlatmaya devam etmişsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qzwxec -- 9 Ağustos 2007; 13:40:06 >
  • spdif sinyalin kendisi zaten optik de olabiliyor. arada çeviriciye gerek yok.. anlamak istemediğiniz spdif sinyalin, spdif çıkışın türüne göre ya bakır kabloyla ya da optik kablo ile taşınabileceği. Tabii ki optik çıkış yoksa çevirici olmadan optik kablo kullanamazsın. Bir şeyden iyice emin olmadan insanları yanlış bilgilendirmeyin. Unutmayın ki çok bilen çok yanılır..
  • quote:

spdif sinyalin kendisi zaten optik de olabiliyor. arada çeviriciye gerek yok.. anlamak istemediğiniz spdif sinyalin, spdif çıkışın türüne göre ya bakır kabloyla ya da optik kablo ile taşınabileceği. Tabii ki optik çıkış yoksa çevirici olmadan optik kablo kullanamazsın. Bir şeyden iyice emin olmadan insanları yanlış bilgilendirmeyin. Unutmayın ki çok bilen çok yanılır..

bu ne peşin hüküm böyle.
    önceki mesajları okudun mu acaba? biraz merak ettim.haddinden fazla önyargı.başlayalım;

quote:

spdif sinyalin kendisi zaten optik de olabiliyor. arada çeviriciye gerek yok..

tutarsızlık 1.madde.
    bakın S/PDIF sinyal, optik sinyal de olabiliyor.zaten devre içinde sinyal s/pdif formunda ve CD örnekleme ile belirlenen sampling (Sony Philips RED BOOK) çevreçevesinde dolanıyor. ama S/pdif optiğe dönüşürken dönüştürücüye ihtiyaç. var burada yanlışsın.

quote:

anlamak istemediğiniz spdif sinyalin, spdif çıkışın türüne göre

burada ne anlatmak istiyorsun? çünkü az sonra göreceğin gibi aşağıda ki alıntı mesajınla çelişiyor? s/pdif çıkış türü nedir? in/out mu kastediyorsun? s/pdif sinyal Tos/link optical'e dönüştüğünde optik ile başka bir içeriğe(bilgiye) sinyal mi taşınıyor? neyin türü S/PDIF? s/pdif ile her türlü sinyali taşırsınız. o taşıdığınız her türlü sinyali fiziksel yapısı(ışık) değişitirlerek aynı sinyal optik ile taşınır.

quote:

spdif çıkışın türüne göre?????????????? ya bakır kabloyla ya da optik kablo ile taşınabileceği. Tabii ki optik çıkış yoksa çevirici olmadan optik kablo kullanamazsın. Bir şeyden iyice emin olmadan insanları yanlış bilgilendirmeyin. Unutmayın ki çok bilen çok yanılır..

koyu işaretlediğim yere dikkat. optik çıkış zaten lazım bunu geç, bu durumda vatandaş optik çıkışını s/pdif IN olan yere bağlantı yapmak isterse nasıl bağlayacak? s/pdif sinyal optiğe dönüşecek ki bunu basit bir koaksiyal kablo yapmaz.tutarsızlığa bakarmısın ilk cümlende dönüştürücüye gerek yok diyorsun. belki şöylede de demek isteyebilirsin empati yapıyorum sinyal kaynağında hem s/pdif dijital çıkış yanında bir de Tos/link Optical çıkış olabilir. ikisinden biri kullanılır. biraz attın durduk yerde bilmeden haksızlık yapıyorsun.

benim
    bu forumda anlatmak istediğim şeyleri sıralarsak;

S/PDIF dijital sinyal koaksiyal kablo ile taşınabilir.

s/pdif dijital sinyali koaksiyal kablo ile taşınıp optik giriş olan yuvaya takılmaz.takılamaz.

s/pdif sinyali mecburiyet varsa optitical in olan yere bağlayabilmek için mutlaka S/PDIF to Optical dönüşümü gerçekleşetiren basit bir devre RF Demodulator ihtiyacınız var. bu tip dönüştürücüler Türkiye piyasasına yeni girdi. ör. Oehlbach üzerinde devresi olan böyle bir kablosu var fiyatı 100€; beğenirseniz.veya Dekoder almanız icap eder.

koaksiyal kablo ile taşınan s/pdif sinyalin aynı kablo ile optiğe dönüşmesini boşuna beklersiniz.

Laptop gibi cihazlarda 3.5mm çıkış yuvası içine gizlenen Optik ve S/PDIF sinyali iki sinyali birlikte taşımak üzere dizayn edilmiş kablolar var. dikkatli bakarsanız en basitinden bir çeviriciye sahip olduğunu anlarsınız. ama laptop için dizayn edilmemiş kabloları kullanmamalısınız. yanlış değerlendirip hataya düşmeyin.

• Açık fikirli olamadığın için dediklerimi anlayamamışsın zaten. Hala aynı şeyi savunup duruyorsun. Ne yazsam boş.. Bu forumu okuyan arkadaşlara önerim ne sadece benim ne de sadece diğer arkadaşların yazdıklarıyla yetinmeyin ve başka yerlere de bakın..
  • ne yazsan niye boş olsun bi zahmet izah ediver.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.