Şimdi Ara

spdif işin içinden çıkamadım... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
185
Cevap
1
Favori
22.327
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ewet haklsın diğer yazılanalra baktımda coaxial kablo ile olmaz. dediğin gibi çevirici lazım. bende teşekkür ederim bilgilendirdiğin için
  • yok canım ben bu konuda fazla bilgili dilim
    burda arkadasların yazdıklarından faydalanıyoruz iste
    sanada tesekkur
    coaxiel/optik cevirici turkiyede yok sanırım goren duyan varmı acaba
  • ben de coaxiel - optik dönüştürücü görmedim duymadım. şu spdif aparatı bile istanbula geldiğimde aldım düşün yani. bulabileceğini sanmıyorum . yurtdışında varsa sipariş edebilirsin.
  • arkdaşlar optic i spdifi e dönüştürücü küçük bir plug zaten, yazıcıoğlu işhanında 1. katta var. ve de ps3 üme takıp yaptım. . dts ve de dolby digital sinyal aldım. . zaten spdif plugun amacı kırmızı ışığı içeriye girmesini sağlamak. .

bugün, co axiali digitale çeviren küçük bir kutu dönüştürüceler varmış onu araştırıcam.
  • merhaba arkadaşlar

zannedersem böyle birşey arıyorsunuz arkadaşlar ben kullandım ve çok faydalı bir alet

http://www.futureshop.co.uk/maudio-co2-coaxialoptical-bidirectional-converter-p-891.html
  • quote:

Orjinalden alıntı: shadowofthecolossus

merhaba arkadaşlar

zannedersem böyle birşey arıyorsunuz arkadaşlar ben kullandım ve çok faydalı bir alet

http://www.futureshop.co.uk/maudio-co2-coaxialoptical-bidirectional-converter-p-891.html

peki nerden aldın? biz nasıl temin edebiliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ancumah -- 28 Ocak 2008; 21:35:03 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: shadowofthecolossus
    merhaba arkadaşlar....

Shadowofthecolossus,
    İmzanda Denon AVR 3808 görünüyor...
    Nereden ve ne kadara aldın ve de ses kalitesi ve de görüntü iyileştirmesi konusunda tespitlerini yazarsa sevinirim,
    Selamlar...
  • aynen linkteki adresten aldım fakat dolaylı yoldan baldızım ingilteredeydi linki ona forward ettim oda getirmişti fakat şimdi başka bir arkadaşıma verdim o kullanıyor,fakat o linkten sipariş verirsen gönderiyorlar ama o kadar küçük bir parça için gümrük işlemi falan olurmu onu garanti edemem.fiyatı 100 euro altında olduğu için herhalde normal yollada gelir.
    Kolay gelsin
  • Evet kürşad 75
    Arkadaşım sana da şöyle özetliyeyim bazılarınız veya hepiniz gibi internetten onlarca alışveriş yaptım kredi kartımla ve hiç bir sorun yaşamadım (tabi güvenli sitelerden)(http://www.amazon.co.uk/Denon-AVR-3808-silber-3808-Silver/dp/B000VJ6H66/ref=pd_bbs_sr_1?ie=UTF8&s=gateway&qid=1201601916&sr=8-1)
    Ben buradan aldım ve inanırmısın 5 ocakta sipariş verdim 10 ocakta geldi Adamlar DHL ile yolladılar ve tertemiz bir sevkiyat oldu başka öğrenmek istediğin olursa anlatırım.

Şimdi gelelim cihaza Kürşad kardeş BU 3 üncü denon cihazım onkyoda kullandım pioneer de sony 'de ama benim şahsi fikrim denon bir başka .Zaten elden çıkardığım 4306 modelide çok iyiydi bunu Hdmi 1.3 ve yeni ses formtlarını destekliyor diya aldım.GUI arayüzü eklemişler inanılmaz güzel olmuş .Çok güzel setup yapabiliyorsun 8 farklı kişinin otuma pozisyona kadar hoparlör ayarı yapabiliyor otomatik olarak.Eternet bağlantısıyla bilgisayarı bağlayınca evinde ps3 ,harici hard disk, ne varsa hepsini birbirine bağlıyor media connect ve windows media player aracılığıyla.İnternet radyosu zaten 1000 lerce istasyon var .

Benim merakım sinema olduğu için direkt ps3 yoluyla blu-ray izledim gerçekten ekranda hemen 1080p/24p logosu çıktı ayrıca dvd leride çık başarılı olarak 1080p ye çıkarıyor ve gerçekten belirgin bir iyileştirme var.

Yani özetle çok memnunum arkadaşlar burdaki fiyatı ne olur bilmem ama forumda diğer arkadaşların onkyo pioneer yamaha yorumlarını okuyorum bence uygun olursa bu markayı ve modeli düşünün derim.

Başka sorusu olan arkadaşlara yardımcı olmak isterim Hoşcakalın..

• quote:

Orjinalden alıntı: shagg

ARKADAŞLAR ARTIK BU TOPİCİ KAPATSAK İİ OLUR. İŞTE SİZE BAŞINDAN BAHSETTİĞİM KABLONUN FOTOLARI. 3,5 MM JACK UCUNA DİKKAT. OPTİK GÖZÜ GÖRÜCEKSİNİZ .

spdif işin içinden çıkamadım...

/>

bende aynı seyı dıyecektım sımdı

arkadasın laptopundakı s/pdıf değil bıldığımız optık cıkısdır soruyu olkuyunca anladım yanlıs yazmıs dıye

dostum sen bı tane optık kablo al yalnız alırken bak ucuna takılan uzatma aparatlı olanlardan olsun alacağın kablo resımdekı gıbı

sonra laptoba gırecek olan uca aparatı tak dığer tarafıda normal bağla

olay bundan ıbarettır

• yyaaaa arkadaşlar vatandaşlar beni kimse ceavaplamıyor yauu s.a öncelikle herkese merhabalar benim sorunum daha doğrusu bilgilenmek istediğim konu gayet net benim sound blaster audigy value 7.1 ses kartım var aynı zaman da birde sony dz-260 ses sistemim var ii güzel bunlar var ama ben şunu anlayamadım bu ses kartında dz-260 optik bağlayacağım bir çıkış varmı kartta s/pdif var deniyor ama ben aktifleştirdiğim halde kırmızı bi ışık göremedim biri bana söyleyebilrse sevinirim ben şimdi 1 ucu 3.5mm adaptörlü bi optik kablo alsam bu meret bize 5.1 ses verirmi yoksa o delikten kırmızı ışık hiç çıkmıyormu herkes heryerde kendini pazarlıyo ama -ben onu biliyorummm eeeee teknik olarak alabiliyosun fakat alamıyosun ya arkadaşım bana cevap ver reklam yapma bende bu yüzdden cevapları engüzel çıkaran donanım habere başvuruyorum burda cevaplar çok iç açıcı şu kırmızı optik ışıkla bide beni aydıntın bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: butterflv

yyaaaa arkadaşlar vatandaşlar beni kimse ceavaplamıyor yauu s.a öncelikle herkese merhabalar benim sorunum daha doğrusu bilgilenmek istediğim konu gayet net benim sound blaster audigy value 7.1 ses kartım var aynı zaman da birde sony dz-260 ses sistemim var ii güzel bunlar var ama ben şunu anlayamadım bu ses kartında dz-260 optik bağlayacağım bir çıkış varmı kartta s/pdif var deniyor ama ben aktifleştirdiğim halde kırmızı bi ışık göremedim biri bana söyleyebilrse sevinirim ben şimdi 1 ucu 3.5mm adaptörlü bi optik kablo alsam bu meret bize 5.1 ses verirmi yoksa o delikten kırmızı ışık hiç çıkmıyormu herkes heryerde kendini pazarlıyo ama -ben onu biliyorummm eeeee teknik olarak alabiliyosun fakat alamıyosun ya arkadaşım bana cevap ver reklam yapma bende bu yüzdden cevapları engüzel çıkaran donanım habere başvuruyorum burda cevaplar çok iç açıcı şu kırmızı optik ışıkla bide beni aydıntın bakalım

ses kartınızda optik çıkış var ses sisteminizdede optik giriş var size gerekli olan birtane optik kablo bağlantıyı yaptıktan sonra menüden ses çıkışını s/pdif olarak seçin kullanacağınız programında tabi evet optik kablolarda çalışırken ışık gözükür baktığınızda neyse sorun yok yani rahatlıkla bağlantı yapabilirsiniz hatta 5.1 bir sesi denemek içinde bir dvd film ile denerseniz daha ii olur kısaca menü ayarlarını doğru yapın birde opti kablo bu iş tamamdır

• Yanlış bilgilendirme olmasın, kartınızda dijital çıkış mevcut ancak koaksiyel olarak. Yani koaksiyel digital çıkış var. Ses sisteminizde de hem optik hem koaksiyel giriş mevcut. Bu durumda sisteminize koaksiyel kablo aracılığı ile dijital bağlantı yaparak 5.1 ses almanız mümkün. Tabiki 5.1 bir film oynattığınız sürece.

saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ayhifi -- 12 Kasım 2009; 15:43:26 >
  • cevaplanacağını düşünmüştüm ama bu kadar çabuk değil seni şu an görsen salya sümük öperdim valla çok teşekkür ediyorum yüzbaşım emrinize amadeyim yani şimdi bizim sound blaster audigy value 7.1 ses kartı ışık veriyor yanlış anlamadım demi birde 3.5mm adaptörlü bir kablo aldım sadece eve gitmeyi bekliyorum bağlamak için bi aradaş deliğe çubuk falan sok ışığı görürsün dedi deliğe sokmadığım çomak kalmadı ışık çıkmadı ama bilgilendirdiğin için minnettarım çok teşekkür ediyorum tekrar allah razı olsun birde standart bir mp3 dinlerken 2.1 mi 5.1 dinleyeceğiz oyunlar içinde geçerli bu soru neden sordum çünkü dedin ya ayarları doğru yapılırsa oyunlarda 5.1 için geçerli ayar bulunmuyor genelde tekrar teşekkür ediyorum fazlada meşgul etmek istemiyorum çalışmalarının devanı dilerim saygılar hoşçakal
  • hımm diğer komutanımızda soğolsun bi cevap yollamış üstad soruyu kısa soracam ben şimdi 65 lira verip bi optik kablo aldım 3.5mm adaptörüde mevcut bu şekilde bağlarım dedim kimseden yorum gelmeyince yani bizim para şimdi boşamı gitti
  • biraz sakin çok aceleci gözüküyosunuz acele ederseniz yanlışa düşersiniz düşmüşsünüzde zaten neyse düzeltilmiyecek birşey yok öncelikle 65 tl verip optik kablo alınırmı bu iş için? okadar para vermenize hiç mi hiç gerek yoktu 20 yada 30 deseniz ok de 65 bu işi için çok fazla benim anlatmak istediğim şu! çok basitce tekrar anlatıyorum sisteminizde optik çıkış varsa optik o bahsettiğiniz ışık gözükür yoksa coaxial sa coaxial kablo almanız gerekirdi onda ışık falan olmaz ikisde aynı işi görür ikiside dıgıtal kablodur arkadaş demiş optik yok karta coax var sistemdede varmış ozaman size coaxial kablo lazım ki onuda 5-10 tl ye almanız mümkün bu bağlantı tamamen ses içindir bu şekilde bağlantıyı yaptıktan sonra ses sisteminize ve pc dende gerekli menü ayarlarını yaptıktan sonra ses çıkışını s/pdif olarak ayarlıyacaksınız dvd izleken 5.1 ses müzik dinlerkende 2.0 gelcek ama setten onu dd pro logic2 ye çevirerek sanal 5.1 ses elde etmeniz mümkün kumandada a.f.d olarak gözükür genelde sony lerde deliğede öle sürekli olur olmadık çomak falanda sokmayın

• ya arkadaş ne karışıkmış bu iş yaa s/pdif nee toslink ne optik ne harbiden kafam ambar oldu ben evdeki aletlerin alayını kırarım şimdi
  • arkadaşlar s.a yine ben merhabalar tekrar yardımınıza ihtiyacım var bu sefer ki konu coaxial ile ilgili tavsiyelerinizden dolayı coaxial e de el attım fakat başaramadım hayal kırıklığı sorunun adı şu coaxial için aldığım altın ucları oehlbach marka ii kablo ile çiftleştirip kaliteli bi kablo elde ettim aynı zaman da birde 3.5mm + 6.5mm bir mono adaptör oluşturdum faket bu birleşimlerimin sonucun da pc den ses alamadım s/pdif i aktifleştirdiğim halde birde şu var elimde 1080p lost serisi mevcut gom player a sürüklediğim de sinema sistemide dolby işareti beliriyo ve ses... muhteşem 5+1 eksiksiz işin ilginç tarafı bir ara pc den coaxial ile ses aldım winamp 2+1 şeklinde windows sesleri normal fakat bir süre çalıştıktan sonra aşırı bi cızırtı çıkarmaya başaladı yeniden başlattım geçti gitti sonra restart lar başladı kendi kendine ardı ardına ses kartı driver i ni kaldırıp yeniden kurdum şimdi lost haricinde ses yok.... yardım elinizi bi uzatıverin lütfen.. teşekkür ediyorum saygılar ...

• Şimdi arkadaşlar benim durumum şöyle. Benim bir gitar prosesörüm var tone lab diye, arkasında spdif optik cıkıs mevcut, iki ucu spdif olan potic bir kablo aldım, prosesorumden ananakartımın arkasında olan spdif optik cıkısa giridm, ama pc görmedi, ses falan alamadım gitardan, sizce ne yapmalıyım sorun nedir? anakartım gigabyte 785gmt ud2h

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IlkerCagatay -- 5 Eylül 2010; 23:06:04 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.