|
Spdif-Opti-coaxial kablo nedir?
-
-
S/PDIF (Sony/Philips Digital Interface Format), Sony ve Philips firmalarının öncülüğünde oluşmuş bir bağlantı tipidir. Kablo tipi değildir.
Bu bağlantı tipini kullanan iki cihaz optik kablo veya coaxial kablo ile birbirine bağlanabilir. Her iki kablo tipi de bu bağlantı tipini desteklemektedir.
Optik kablonun uçlarında TOSLINK soket kullanılırken, coaxial kablonun uçlarında RCA soket kullanılır. Kablo üzeirnden aktarılan veri dijitaldir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aeronics -- 2 Ekim 2017; 21:45:6 > -
quote:
Orijinalden alıntı: aeronics
S/PDIF (Sony/Philips Digital Interface Format), Sony ve Philips firmalarının öncülüğünde oluşmuş bir bağlantı tipidir. Kablo tipi değildir.
Bu bağlantı tipini kullanan iki cihaz optik kablo veya coaxial kablo ile birbirine bağlanabilir. Her iki kablo tipi de bu bağlantı tipini desteklemektedir.
Optik kablonun uçlarında TOSLINK soket kullanılırken, coaxial kablonun uçlarında RCA soket kullanılır. Kablo üzeirnden aktarılan veri dijitaldir.
teşekkür ederim desteğin için :) teşekkür yazmayı unutmusum ilk okuduğumda şimdi farkettim affola :)) -
Rica ederim. Lafı bile olmaz -
-
Televizyonunuz çok da eski sayılmaz. Belki ARC özelliği vardır. Böylece HDMI kablo ile bağlarsınız dertsiz bir şekilde.
ARC özelliği yok ise araya çevirici bir devre girmesi gerekiyor.
-
Işte o çevirici ne olmalı onu ariyorum araştırma yaptım açıkçası kafam karıştı teknik olarakta zayıfım buyuzden sizlerden bilgi almaya çalıştım ayrica arc tvimde yok arc olayını da nedemek oldugunu öğrenmiş oldum -
TV'nizin modeli nedir?
Aşağıdaki linkteki ürün işinizi görecektir. Performansı için birşey söyleyemem çünkü denemedim. Bu adaptörü veya muadilini alırken dikkat etmemiz gereken şey co-ax (televizyonunuzdaki soket) in, optik olan (soundbarınızda olan) out olan versiyonunu almanız. Tam ters yönlü olanlarda mevcut.
https://www.amazon.com/C2G-40018-Coaxial-Converter-Compliant/dp/B0002J2MV4
-
Tam da kafam oran karışıyor zaten tvim vestel kulaklık çıkışı var optik çıkışı da var ama spdif olarak var -
quote:
Orijinalden alıntı: aeronicsTV'nizin modeli nedir?
Aşağıdaki linkteki ürün işinizi görecektir. Performansı için birşey söyleyemem çünkü denemedim. Bu adaptörü veya muadilini alırken dikkat etmemiz gereken şey co-ax (televizyonunuzdaki soket) in, optik olan (soundbarınızda olan) out olan versiyonunu almanız. Tam ters yönlü olanlarda mevcut.
https://www.amazon.com/C2G-40018-Coaxial-Converter-Compliant/dp/B0002J2MV4
-
SP/DIF veri iletim protokolüdür. ışıkla (optic) veya elektriksel iletim sağlanabilir. İki farklı iletim şekli için iki farklı tip kablo ve soket kullanılır. Işıkla yani optik iletimde TOSLINK soketler ve fiberoptik kablo kullanılırken, elektriksel iletimde koaksiyel kablo ve RCA soket kullanılır. TOSLINK soketler çalışırken içlerinden kırmızı bir ışık çıktığını görürsünüz. Sizin televizyonunuzdaki soket RCA soket. İşte RCA soketteki elektriksel iletimi optik iletime çevirecek olan adaptöre ihtiyacınız var.
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X