Şimdi Ara

spindle motor kömürü kırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • spindle motor kömürü kırıldıspindle motor kömürü kırıldıspindle motor kömürü kırıldı

Güç kaynağı kısadevre yapmıştı tamire verdim yapığnı söyledi bende adım ama güç kaynağı çinden geldiği için sanırım elektirikçi arkadaş devre şemasını karıştırmış anlamadım nasıl olmuş akşam bağlantıyı bi taktım bi aydınlanma hemen birizden geri çektim =) güç kaynağı pert ama şöle bir sıkıntı oldu buseferde eski kullandığım güç kaynağını takınca eskiden olmayan bi ses geldiğini farkettim motorun içini açtım o da ne 2 ye ayrılmış kömürü(adını yanlışta biliyor olabilirim daha çok mekanikçiyim). Tavsiyeniz neidir o ufak parçayı aliexpreste buldum ama kendim alıp takabilirmiyimki yada bana maliyeti burda yaptırsam çok olurmu hiç bir fikrim yok bilen bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim.

• kömür değişimi, daha çok mekanik bir işlemdir. gerçekten mekanik konusunda bilgiliysen, zor bir şey değil. kömür ilk çalışmalarda, dairesel yüzeyle düz yüzey farkından dolayı biraz ark yapabilir. biraz eğeleyerek, yüzeyler birbirine uydurulabilir. diğer kömürüde kontrol etmeni öneririm. çok aşınmışsa onuda değiştir. kollektör dediğimiz bakır dilimli parçanın yüzeyini zımparalayıp, dilimler arasındaki kömür ve bakır talaşını, çakı veya falçata ile temizlersen,(bobin tellerine dikkat ederek) daha verimli çalışır. tabi mekanikçiyim dediğine güvenerek, bunları anlatıyorum. arada bir mekanik bir şeyler yaptığına dayanarak bunu söylüyorsan, işi bilen birisine gitmeni öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 18 Ağustos 2020; 12:58:28 >
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Yarın hem güç kaynağınıda göstermek için bi elektirikçi arkadaşın yanına gidicem onada anlattım durumu elimdeki numuneyle kömür alıcam biraz farklı kömür boyutu alıp takıcaz beraber, takma kısmında zaten slotu var rahat takılıyor çıkarma işleminide ben yaptım ama ben acaba bobin kısmına zarar verdimi ondan endişelendim onuda yarın test etmiş oluruz inşallah , taktıktan sonrada durmu paylaşırım. Cevap için teşekkürler
  • Bugün gittim fakat uygun boyutlarda ve uygun malzemde kömür bulamadık mecbur çinden sipariş vericem artık gelince takıcam güç kaynağının da çinliler biraz farklı yapmış elektirikçi oyüzden yanılmış ama sigortasını değiştirdik kurtardık onuda kömürü mecbur beklicez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Manyakmuz -- 19 Ağustos 2020; 16:17:38 >
  • Bunların zaten böyle konık olmaması gerekiyor ... BAzı bobinajcılar matkap türü el aleti tamiri yapanlar bu kömürleri de satıyor şehrinizdekileri bir gezin soruşturun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavi-kaplan -- 20 Ağustos 2020; 17:55:38 >
  • Yok şekli öyle yani orjinalide öyle 2 3 pasaj gezdim hatta 30 yıldır sırf bu kömürleri satan bi dükkana yönlendirdiler ordaki abide bunu bulamazsın çok zor bayisinden anca almanlazım dedi ki aliexprestende tam o şekilde buldum
    aliexpress.com
    US $1.84 8% OFF|1 takım/2 adet DC mil fırçaları, uygun için 300 w/500 w mili fırçası, motor Karbon Fırçalar|brush brush|brush dcbrush for - AliExpress
    https://tr.aliexpress.com/item/32627889984.html?spm=a2g0o.cart.0.0.3ac13c00OCn7Cg&mp=1

• Bugün kömürü taktım ve kontrol ettim çalışıyor fakat bi ses geliyor, ben rulmandan olduğunu sandım ama değiştirirken farkettim sorun kömürün temas ettiği sürttüğü bakır yerden geliyor sanırım kömür kırıldığı zaman aşındırmış yada takılmış, motor çalışıyor ama bana sıkıntı çıkarıcak gibi. Bir öneriniz varmı ince zımparayla yüzeyi zımparalasam acaba bi faydası olurmu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.