Şimdi Ara

Splash Pro Player (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
406
Cevap
4
Favori
53.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sonuç mükemmel, hele 4 çekirdek altı işlemcilere Ultra 1080 p açmaları çok iyi olmuş. iMotion'a çamur atmayın yaklaşık hiç bir programda görüntü yumuşatan teknoloji yok ve ben 25 fps görüntüyü 60 fps de izlemekten(belli sorunlar olsa da) çok mutluluk duyuyorum. Duymayanları Gom MPC konusuna alalım. PowerDVD'deki yumuşatma özelliği bunun yanında hiç kalır.
    1080p izlediğim sistem: E8200 biraz overclock - HD3870 biraz overclock - 4 GB Ram 800 Mhz (2 gb iken de farketmiyordu.)
    ve işte SS:

Splash Pro Player

• arkadaşlar bende laptopta kullanıyorum gayet de güzel ancak kardeşimin masaüstüne kurdum. ama oynatma ayarları pasif. normal ayarlardan motion2 falan açık ancak pencerede iken oynatma ayarları falan yapılamıyor. driver kaynaklı olabilir mi? aradım ancak bulamadım. donanım hızlandırması olarak ekran kartını görüyor. tüm ayarları laptop daki gibi yaptım ancak bir türlü oynatma ayarları yapamıyorum.

not: pro ex 1.11 olan versiyon kurulu her iki bilgisayarda da. ve ilaç-lı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: alprkrkmz

arkadaşlar bende laptopta kullanıyorum gayet de güzel ancak kardeşimin masaüstüne kurdum. ama oynatma ayarları pasif. normal ayarlardan motion2 falan açık ancak pencerede iken oynatma ayarları falan yapılamıyor. driver kaynaklı olabilir mi? aradım ancak bulamadım. donanım hızlandırması olarak ekran kartını görüyor. tüm ayarları laptop daki gibi yaptım ancak bir türlü oynatma ayarları yapamıyorum.

Daha detay ver.Desktobun özellikleri ne?Benimde desktop var ve hiç bir problem yok. (GPU=8800GT 512MB,CPU=Q8400 Quad,RAM=4GB)...
  • quote:

Orijinalden alıntı: brev

quote:

arkadaşlar bende laptopta kullanıyorum gayet de güzel ancak kardeşimin masaüstüne kurdum. ama oynatma ayarları pasif. normal ayarlardan motion2 falan açık ancak pencerede iken oynatma ayarları falan yapılamıyor. driver kaynaklı olabilir mi? aradım ancak bulamadım. donanım hızlandırması olarak ekran kartını görüyor. tüm ayarları laptop daki gibi yaptım ancak bir türlü oynatma ayarları yapamıyorum.

Daha detay ver.Desktobun özellikleri ne?Benimde desktop var ve hiç bir problem yok. (GPU=8800GT 512MB,CPU=Q8400 Quad,RAM=4GB)...

amd athlon 5600 2.8... ati x1950 pro 512... 4gb 800mhz ram.. bu masaüstü..

laptop: t9600 2.8... 1gb gt240m.. 4gb 800 mhz ram...

ekran kartı desem hani belki driver sorunudur masaüstündeki. ati desteği kesti malum. ama splash kartı tanıyor. avivo video olaraktı sanırım görüyor...

• quote:

amd athlon 5600 2.8... ati x1950 pro 512... 4gb 800mhz ram.. bu masaüstü..

laptop: t9600 2.8... 1gb gt240m.. 4gb 800 mhz ram...

ekran kartı desem hani belki driver sorunudur masaüstündeki. ati desteği kesti malum. ama splash kartı tanıyor. avivo video olaraktı sanırım görüyor...

Laptobun güncel ve yeni.Malesef desktop demode kalmış.Daha doğrusu EKRAN KARTIN.Benzeri bir problem benim eski Nvidia 6600GT kartımda oluyordu.GPU olarak PureVideo bulmasına rağmen yeteri kadar donanım hızlandırmasından faydalanamıyordu...(En son PureVideo HD çıktı...)

ATI Avivo
    During capturing, ATI Avivo amplifies the source, automatically adjust its brightness and contrast. ATI Avivo implements 12-bit transform to reduce data loss during conversion; it also utilizes motion adaptive 3D comb filter, automatic color control, automatic gain control, hardware noise reduction and edge enhancement technologies for better video playback quality.
    In decoding, the GPU core supports hardware decoding of H.264, VC-1, WMV9, and MPEG-2 videos to lower CPU utilization (the bitstream processing/entropy decoding still requires CPU processing). ATI Avivo supports vector adaptive de-interlacing and video scaling to reduce jaggies, and spatial/temporal dithering, enabling 10-bit color quality on 8-bit and 6-bit displays during process stage.
    [edit]

ATI Avivo HD
    See also: Unified Video Decoder
    The successor of ATI Avivo is the ATI Avivo HD, which consists of several parts: integrated 5.1 surround sound HDMI audio controller, dual integrated HDCP encryption key for each DVI port (to reduce license costs), the Theater 200[dead link] chip for VIVO capabilities, the Xilleon chip for TV overscan and underscan correction, the Theater 200[dead link] chip as well as the originally-presented ATI Avivo Video Converter.
    However, most of the important hardware decoding functions of ATI Avivo HD are provided by the accompanied Unified Video Decoder (UVD) and the Advanced Video Processor (AVP) which supports hardware decoding of H.264/AVC and VC-1 videos (and included bitstream processing/entropy decoding which was absent in last generation ATI Avivo). For MPEG-1, MPEG-2, and MPEG-4/DivX videos, motion compensation and iDCT (inverse discrete cosine transform) will be done instead.
    The AVP retrieves the video from memory; handles scaling, de-interlacing and colour correction; and writes it back to memory. The AVP also uses 12-bit transform to reduce data loss during conversion, same as previous generation ATI Avivo.
    HDMI supports the transfer of video together with 8-channel 96 kHz 24-bit digital audio (and optionally Dolby TrueHD and DTS-HD Master Audio streams for external decoding by AV receivers, since HDMI 1.3). Integration of an audio controller in the GPU core capable of surround sound output eliminates the need for S/PDIF connection from motherboard or sound card to the video card, for synchronous video and audio output via HDMI cable.
    The Radeon HD 2900 series lacked the UVD feature, but still was given the ATI Avivo HD label.

• The X1950 Pro was released on October 17, 2006. Eskimiş...5 yıl bilg. dünyasında uzun bir süre...
  • quote:

The X1950 Pro was released on October 17, 2006. Eskimiş...5 yıl bilg. dünyasında uzun bir süre...

yo tabiki haklısınız. hani ben ilk açılışta kartı görüyor ve de ayarlar kısmında motion2 falan seçiliyor olduğu için sordum. hani desteklemese bunları niye seçebiliyorum? desteklemese en başta bana ayarlardan motion2 seçtirmez diye tereddüte düştüğüm için sordum..

teşekkürler
  • quote:

yo tabiki haklısınız. hani ben ilk açılışta kartı görüyor ve de ayarlar kısmında motion2 falan seçiliyor olduğu için sordum. hani desteklemese bunları niye seçebiliyorum? desteklemese en başta bana ayarlardan motion2 seçtirmez diye tereddüte düştüğüm için sordum..

teşekkürler

Sorabilirsin tabiiki.Kızmıyoruz kimseye.Ben bu grafik kartı olayına baya kafa yordum.Bazen özellikler var gibi görünüyor.Ama version farkından bile bazı özellikler var gözüktüğü halde yeteri kadar faydalanılamıyor.Yada yarım yamalak faydalanılabiliyor.Genede driver upgrade'i ile şansını dene istersen...Sen bilirsin.Eğer fiyat sorun ise benim tavsiyem ucuza satılan güncel bir kart almandır...Veya piyasadaki güçlü kartlardan birini satın alabilirsin.Ben öyle yaptım.Şu an problemsiz kullanıyorum splash Pro'yu.

• quote:

quote:

teşekkürler

Sorabilirsin tabiiki.Kızmıyoruz kimseye.Ben bu grafik kartı olayına baya kafa yordum.Bazen özellikler var gibi görünüyor.Ama version farkından bile bazı özellikler var gözüktüğü halde yeteri kadar faydalanılamıyor.Yada yarım yamalak faydalanılabiliyor.Genede driver upgrade'i ile şansını dene istersen...Sen bilirsin.Eğer fiyat sorun ise benim tavsiyem ucuza satılan güncel bir kart almandır...Veya piyasadaki güçlü kartlardan birini satın alabilirsin.Ben öyle yaptım.Şu an problemsiz kullanıyorum splash Pro'yu.

Bir yanlışınız var hocam. 1.11 versiyonu var bende ama öncekinlerde (1.11'de denemedim) donanım hızlandırma sadece videoyu oynatmada yük azaltıyor. iMotion ve Ultra HD gibi özellikler direk CPU'ya biniyor.
    1.11 EX'de deniyeyim ve ss atayım :
    HD3870 @ 1 GHz pencil mode var ekran kartı yeni modelleri bilmem. E8200 de işlemci.
    Önce imotionsuz.

Splash Pro Player

Ultra HD kapalı:
     Splash Pro Player

Ultra HD açık:
     Splash Pro Player

Sonuç : iMotionu'un ekran kartıyla(PEK) ilgili olmadığı. vede ultra imotion seçeneğinde 4 çekirdekli işlemciniz yoksa önermiyoruz demesi de bir kanıtı.

• quote:

Orijinalden alıntı: FilozofTR

Bir yanlışınız var hocam. 1.11 versiyonu var bende ama öncekinlerde (1.11'de denemedim) donanım hızlandırma sadece videoyu oynatmada yük azaltıyor. iMotion ve Ultra HD gibi özellikler direk CPU'ya biniyor.
    HD3870 @ 1 GHz pencil mode var ekran kartı yeni modelleri bilmem. E8200 de işlemci.

Sonuç : iMotionu'un ekran kartıyla(PEK) ilgili olmadığı. vede ultra imotion seçeneğinde 4 çekirdekli işlemciniz yoksa önermiyoruz demesi de bir kanıtı.

Sadece videoyu hızlandırıyor diye birşey yok.Eğer video hızlanıyorsa geriye kullanılmayan bir CPU alanı kalır.Geriye kalan bu cpu gücü ile diğer ekstra efektleri sağlarsın.Eğer video hızlandırma eksik olursa eksik kısımları cpu üstlenir.Bazı durumlarda ekstra efektlere yeterli cpu gücü kalmayabilir.Bazen CPU'lar çok güçlü olduğu durumlarda GPU hızlandırmaya gerek duyulmaz mesela.Bazende düşük bir işlemciyi güçlü bir GPU kurtarabilir.Örnek vermek gerekirse benim PentiumD820 2.8GHZ sistemde 1080p videolar takılma olmadan oynatılamazken veya %95 işlemci gücü ile oynatılabilirken.Güçlü bir ekran kartı(8800GT ) taktığımda işlemci kullanımı %25'lere kadar düşmektedir.Geriye kalan cpu gücü ekstra efektlerde kullanılabilir...

AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5600+ CPUScore (1540)
    Intel Core2 Duo E8200 @ 2.66GHz CPUScore (1949)

Sizin işlemcileriniz performans olarak denk sayılır.Sizinki gibi denk sistemlerde Ekran kartı daha öne çıkar...iMotion'un ekran kartıyla tamamen ilgisiz demen yanlıştır.HD 1080p gibi filmlerde hem ekran kartın hemde işlemcin güçlü olmak zorunda (Splashpro gibi programların bütün özelliklerini kullanmak istiyorsan.).

Özetlersek Tango gibi bazı danslar her iki partnerinde kusursuz uyumu ile mümkün olabilmektedir...

• quote:

quote:

Sadece videoyu hızlandırıyor diye birşey yok.Eğer video hızlanıyorsa geriye kullanılmayan bir CPU alanı kalır.Geriye kalan bu cpu gücü ile diğer ekstra efektleri sağlarsın.Eğer video hızlandırma eksik olursa eksik kısımları cpu üstlenir.Bazı durumlarda ekstra efektlere yeterli cpu gücü kalmayabilir.Bazen CPU'lar çok güçlü olduğu durumlarda GPU hızlandırmaya gerek duyulmaz mesela.Bazende düşük bir işlemciyi güçlü bir GPU kurtarabilir.Örnek vermek gerekirse benim PentiumD820 2.8GHZ sistemde 1080p videolar takılma olmadan oynatılamazken veya %95 işlemci gücü ile oynatılabilirken.Güçlü bir ekran kartı(8800GT ) taktığımda işlemci kullanımı %25'lere kadar düşmektedir.Geriye kalan cpu gücü ekstra efektlerde kullanılabilir...

AMD Athlon 64 X2 Dual Core 5600+ CPUScore (1540)
    Intel Core2 Duo E8200 @ 2.66GHz CPUScore (1949)

Sizin işlemcileriniz performans olarak denk sayılır.Sizinki gibi denk sistemlerde Ekran kartı daha öne çıkar...iMotion'un ekran kartıyla tamamen ilgisiz demen yanlıştır.HD 1080p gibi filmlerde hem ekran kartın hemde işlemcin güçlü olmak zorunda (Splashpro gibi programların bütün özelliklerini kullanmak istiyorsan.).

Özetlersek Tango gibi bazı danslar her iki partnerinde kusursuz uyumu ile mümkün olabilmektedir...

Güzel hocam da birincisi eklemeyi unuttum E8200 2.66 GHz den 4 GHz de kullanmaktayım. 2.cisi peki neden hardware acceleration kapattığımda işlemci kullanımı önceki iMotion 60p ile kalıyor. mirillise mail atıp bu soruyu soracağım çünkü pek inanmıyorum iMotion'un ekran kartıyla ilgili olduğuna. Ha arkada videoyu oynattırıyorsa bilmiyorum fakat iMotion olarak etkisi yok gibi. Ayrıca zaten yazdığım şeydeki (PEK) ifadesi dogruluyor.
    Sonuç : iMotionu'un ekran kartıyla(PEK) ilgili olmadığı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Armin van Buuren* -- 29 Ağustos 2011; 16:42:46 >

• quote:

Güzel hocam da birincisi eklemeyi unuttum E8200 2.66 GHz den 4 GHz de kullanmaktayım. 2.cisi peki neden hardware acceleration kapattığımda işlemci kullanımı önceki iMotion 60p ile kalıyor. mirillise mail atıp bu soruyu soracağım çünkü pek inanmıyorum iMotion'un ekran kartıyla ilgili olduğuna. Ha arkada videoyu oynattırıyorsa bilmiyorum fakat iMotion olarak etkisi yok gibi. Ayrıca zaten yazdığım şeydeki (PEK) ifadesi dogruluyor.
    Sonuç : iMotionu'un ekran kartıyla(PEK) ilgili olmadığı.

Yazımı tekrar en başından okumanı tavsiye ederim.Bazı kavramları anlamamışsın.OVERCLOCK olayına gelince ben standartlar üzerinden konuşuyorum.Overclock olayına kimse garanti vermez.Veya mukayese kriteri olarak kullanılamaz.O senin ile işlemcin arasındaki mevzudur.Athlon işlemcisinide uygun soğutucular ile overclock yapıp senin işlemcine denk pozisyona getirebiliriz.Overclock'un konumuzla hiç alakası yok.Yazımı iyice okursan en başından imotion'ın GPU hızlandırma ile ilişkili olduğunu anlarsın.

• up
  • Son ve en iyi versiyon kaç arkadaşlar?
  • ?????????
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gary_2550

Son ve en iyi versiyon kaç arkadaşlar?

11/08/2011 Splash PRO 1.11.0
    bunu dene...
  • detail boost felan ne kadar olmali sizin memnun kaldiginiz ayarlar var mi arkadaslar?

belki yanlis olabilir ama sanki mkv lerde yada yuksek cozunurluklu filmlerde cok iyi.siradan bi divx de cok kaliteli gelmedi bana
  • iyimiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: turgay26

arkadaşlar optik çıkışı kullanıp sorun yaşayan var mı bu proda, pro ex 1.11.0.0 kullanıyorum, dolby seslerde sürekli gidip geliyor ses codec olarak core avc + k-lite yüklü..Amfi resmen kafayı yiyor dts'de tık yok zaten :) program çok hoşuma gitti ancak bu sorundan dolayı kullanamıyorum :))

aynı sorun bende de var çözümü bilen var mı :=(bende z5500 çözdüremiyorum spdıf seçili olmasına rağmen:=((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MC.CYBER_ -- 14 Eylül 2011; 4:05:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MC.CYBER_

quote:

Orijinalden alıntı: turgay26

arkadaşlar optik çıkışı kullanıp sorun yaşayan var mı bu proda, pro ex 1.11.0.0 kullanıyorum, dolby seslerde sürekli gidip geliyor ses codec olarak core avc + k-lite yüklü..Amfi resmen kafayı yiyor dts'de tık yok zaten :) program çok hoşuma gitti ancak bu sorundan dolayı kullanamıyorum :))

aynı sorun bende de var çözümü bilen var mı :=(bende z5500 çözdüremiyorum spdıf seçili olmasına rağmen:=((

Coreavc'yi ve k-lite codekleri sistemden kaldırıp bir daha deneyin,belki çakışıyordur.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.