Şimdi Ara

SPOR ARABA TERCİHİ? TT & RCZ... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
17.783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Details

quote:

Orijinalden alıntı: Öklid

Evet Cayenne değil 911 diyecektim.

Ama RCZ motorunu BMW üretiyor diye TT'den daha iyi demek TT'ye haksızlık olur. Zaten motor olarak kağıt üstünde her şey ortada.

Rcz, Mini Cooper S, Citroen DS serilerinde kullanılan 1.6 litre hacimli aşırı beslemeli motorların tasarımı PSA'ya aittir, yeni mini cooper ve cooper S'te BMW üst kapak tasarımına müdahale etmiştir. Hem VAG hem de PSA küresel sermayeli dev şirketlerdir, Audi ile Peugeot'un kıyaslanması da haksızlık değildir, iki firma da dilediği kalitede araç üretebilir, ki zaten RCZ ve 308 kardeş tasarımlı otomobiller gibi görülseler de RCZ'nin şasi burulma direnci artırılmış, mekanik ön düzen, kaporta ve yürüyen aksam güçlendirilmiştir.

Arkadaş "BMW'nin vay haline" dediği için motorunu BMW üretiyormuş gibi cevap verdim.

Aslında bilmiyordum kimin ürettiğini.

• bunun cevabını verdim ben..
  • quote:

Orijinalden alıntı: spacecake

böyle bir başlığı ne ben gördüm ne sen yazdın audi kalitesi ile pejo yu kıyaslıyorsun hata 1 tt gibi coupe ve cabrio spor araç segmentinde ilah ve ikon olmuş bir cihazı mutasyona uğraşmış çernobil enkazı xware vs neyse artık pejo ile kıyas hata 2 değil pejonun motoru bmw ortaklığı ile yapılması uçaklara motor üreten rolls royce el atsa pinco eyteni kimse kurtaramaz yani pejoyu hata 3 kaldı ki motor'da motorun kimyasını çözmüş ve yalayıp yutmuş alman mühendisleri pejoya ne kadar bildiklerini ve kıdemini aktarmıştır soru işareti hata 4 tt'nin kıyase edileceği 350z mini cooper kalitesinde ve gücünde ki coupe spor araçlar olmalı buda hata 5...

Hiç bir şey aktarmamışlardır. Zaten THP berbat bir motor iyi olsa Bmw bu motoru Mini modellerinde ve kendi modellerinde kullanırdı (!)

• TT daha sağlam olabilir.
  • dostum r8'ler cidden güzel makinalar hem sürüş bakımından çok zevkli hem performans bakımından..akabinde 1300cc'lik motoru +200hp de takdire şayan..zaten dünyada bu yazılımı bilen 3 kişi var fakat bu araçlarda ciddi problemler var..öncelik olarak aracı yüksek devirlerde sürmek gerek..istanbul gibi trafiği olan bir yerde bunu yapabilmek biraz güç ikincisi çok yağ yakıyor bu araçlar ve son olarakda motor arıza-problemleri ileriye dönük kaçınılmaz bir problem olarak karşımıza çıkıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: osencag

quote:

böyle bir başlığı ne ben gördüm ne sen yazdın audi kalitesi ile pejo yu kıyaslıyorsun hata 1 tt gibi coupe ve cabrio spor araç segmentinde ilah ve ikon olmuş bir cihazı mutasyona uğraşmış çernobil enkazı xware vs neyse artık pejo ile kıyas hata 2 değil pejonun motoru bmw ortaklığı ile yapılması uçaklara motor üreten rolls royce el atsa pinco eyteni kimse kurtaramaz yani pejoyu hata 3 kaldı ki motor'da motorun kimyasını çözmüş ve yalayıp yutmuş alman mühendisleri pejoya ne kadar bildiklerini ve kıdemini aktarmıştır soru işareti hata 4 tt'nin kıyase edileceği 350z mini cooper kalitesinde ve gücünde ki coupe spor araçlar olmalı buda hata 5...

Hiç bir şey aktarmamışlardır. Zaten THP berbat bir motor iyi olsa Bmw bu motoru Mini modellerinde ve kendi modellerinde kullanırdı (!)

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: joz

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

yani bu yaramaz, aynı cümlede kurmam,bu 2 si asla kıyaslanamaz gibi slogan tarzı cümlelere itibar etmiyorum.edenide görmedim.peugeot tabiki audi nin makenaik kaporta anlamında gerisinde (yoksa 5 yaşındaki tt ile sıfır km rcz aynı fiyatlrada olurmuydu)
    ama rcz motorları bmw ortak motorlarıdr.. çocuksu yorumlar yerine gerçek nedenlere inelim, kulanıcılar yok mu mesela hiç?

Burayı gene fanatikler basmış, hiçbir fikir vermeyenBen bir alfistiyim defalarca turlara katıldım,çokça arkadaşım olduorda bile şu vw cileri görmedim( ki alfanın motor devir sesiyle vw nin efendi araçlarını kıyaslamam subjektif bir his,hiçbir bilimsek dayanağı yok)
    audiyi seviyorum (henüz bir audim olmamasına rağmen) peugeot uda çok daha ucuza aynı segmentte bir araç yarattığı için geçmişte 406 coupe, 206 gti gibi başarılı otomobillere sahip olmamı sağladığı için
    2-3 audi tt buldum gidip bakacağım, içime sinmezse rcz ye yatıracağım parayı

Alfistiysen alfanın gt modeline neden bakmıyorsun dostum merak ettim?

uzun süre baktım dostum alfa romeo gt lere 45000-50000 e 1-2 araç buldum zaten sayıları az biliyorsun, ekspertizde hep sorun çıktı..bende alternatiflere yöneldim

Evet gt lere bir süre daha bakmalıyım...
    20bin km de 1 araç var şu an ankarada,bildiğim bir alfa,2009 model 2.0 165 hp 48000 lira istiyormış 44-45 e biter diyorlar.araç resimdekiyle aynı..temsili olarak attım..yarın gidip bir bakayım diyorum

SPOR ARABA TERCİHİ? TT & RCZ...

Gt yerine Brera'ya bakmanızı öneririm. GT'den çok daha iyi görünüyor.

• bulursan tt havada karada
  • quote:

yeni çıkan modelleri hiç söylemiyorum tam allahlıklar

Yeni Peugeot modellerinin sorunlarından kötü yanlarından ve eksiklerinden bahseder misin?
  • walla hocam tork olarak rezalet araba hiç taşıyamıyor kendini haliyle yakıt sarfiyatıda inanılmaz her şekil 7-8lt yiyordu..yani adam bir düşünüyor 1.6 dizel..pejo..0-100 allah kerim bu ne iş die...bende 3.35 ci vardı 2008 sakin kullanımda 10lt harcıyordu 6-7 ay önce sattım..öle uzayım gideyim dersen 15-17lt gözden çıkarmak lazım..3.20 cabrio var 2011 model dizel 2000cc 184hp tork muazzam yakıt sarfiyatı cidden her insanı memnun edecek şekilde..hem gaza dokunduğunda gidiyor hem altınızda bmw prestiji hemde çok komik ölçülerde yakıt sarfıyatı bmw'i her daim ayakta alkışlatıyor yine...fakat bu pejo evin 2-3.aracı sağ sola gitmek gelmek için öle bi ara nerden sunulduysa alındı işte kaç pejo kullanan adam varsada aynı rezellikden müzdarip..akabinde firma-şirket sahibi arkadaşlarda pejo boxer fln satın almışlar aynı sıkıntıları onlarda yaşıyor gitmiyor çekmiyor sorunlar çıkarıyor..yani velhasıl kelam para verip alıncak bi araba değil..araba fransızın işi değil zaten onun işi şarap-peynir-kozmetik ve güzel kadınlar..bu fransızlarda bi kalite aralarında yine en iyi renault taşıyor..citröen'de aynı şeyin laciverti...şahsen kullanmadığım araba nadir piyasada ama böylede dışı bişeye benzeyip abuk subuk bi araba görmedim..vites değişimleri fln kafasına göre hiç bi uyum yok..sollama muhabbeti fln aman hee..bilmem benmi alıştım yüksek tork-hp makinalara ama..1.2-1.3 arabalarda sürdüm böyle enkaz değillerdi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Santino Santorelli -- 30 Mart 2012; 22:26:35 >

• quote:

uzun süre baktım dostum alfa romeo gt lere 45000-50000 e 1-2 araç buldum zaten sayıları az biliyorsun, ekspertizde hep sorun çıktı..bende alternatiflere yöneldim

alternatife yönelmiş paşam.
    Alfisti adam temizini bulur mis gibi alfaya biner.
    Zaten alfanın karizması rönodan kat be kat yüksek,TT ile de hemen hemen aynı seviye.
    Üstelik dizelini de bulma şansın var.
    Çiplettinmi al sana 40 50 beygir.
    Bir canavara binersin.
    Bide fiyatı uygun.
    Rabbinden başka istediğin var mı senin?
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-q2-dizel-kazasiz-boyasiz-servis-kayitli-ozenle-kullanilmis-78638542/detay
    İşte sana bir alternatif daha.
    48-50 verilir,mis gibi alınır.Zaten araba spor kasa ondan oynamaya gerek yok.
    Alfa rulaz

• Sportiflik bakımından kesinlikle rcz
  • quote:

walla hocam tork olarak rezalet araba hiç taşıyamıyor kendini haliyle yakıt sarfiyatıda inanılmaz her şekil 7-8lt yiyordu..yani adam bir düşünüyor 1.6 dizel..pejo..0-100 allah kerim bu ne iş die...bende 3.35 ci vardı 2008 sakin kullanımda 10lt harcıyordu 6-7 ay önce sattım..öle uzayım gideyim dersen 15-17lt gözden çıkarmak lazım..3.20 cabrio var 2011 model dizel 2000cc 184hp tork muazzam yakıt sarfiyatı cidden her insanı memnun edecek şekilde..hem gaza dokunduğunda gidiyor hem altınızda bmw prestiji hemde çok komik ölçülerde yakıt sarfıyatı bmw'i her daim ayakta alkışlatıyor yine...fakat bu pejo evin 2-3.aracı sağ sola gitmek gelmek için öle bi ara nerden sunulduysa alındı işte kaç pejo kullanan adam varsada aynı rezellikden müzdarip..akabinde firma-şirket sahibi arkadaşlarda pejo boxer fln satın almışlar aynı sıkıntıları onlarda yaşıyor gitmiyor çekmiyor sorunlar çıkarıyor..yani velhasıl kelam para verip alıncak bi araba değil..araba fransızın işi değil zaten onun işi şarap-peynir-kozmetik ve güzel kadınlar..bu fransızlarda bi kalite aralarında yine en iyi renault taşıyor..citröen'de aynı şeyin laciverti...şahsen kullanmadığım araba nadir piyasada ama böylede dışı bişeye benzeyip abuk subuk bi araba görmedim..vites değişimleri fln kafasına göre hiç bi uyum yok..sollama muhabbeti fln aman hee..bilmem benmi alıştım yüksek tork-hp makinalara ama..1.2-1.3 arabalarda sürdüm böyle enkaz değillerdi..

İmzamdaki araç 1.6 hdi 90 hp 0-100 ü 11.5 saniye ve bu rakam çoğu 1.6 dizellerden daha iyi. Bu güne kadar hiç bir çekiş problemi yaşamadım. Torku gayet iyi çoğu zaman devir düştüğünde vites küçültmeme gerek kalmıyor. Kaldı ki HDI kendini kanıtlamış bir ünite. Ford ve Volvo'da da kullanılıyor. Aracımı performanslı kullanılıyorum ve ortalamam 6.5-7.5 litre arasinda. Sakin kullanimda 5 litreyi gördüğüm oldu.

Kalite konusuna gelirsek PSA nın kalitesiyle Renault nun kalitesini mukayese etmem bile. Mini modelleri ve A1 dışında 207 malzeme kalitesi olarak sınıfındaki en iyi 3 araçtan bir tanesi. C4 yalıtım konusunda Golf'le birlikte sınıfının en iyisi. Tabi haklısınız Renault 'nun sert plastikten konsolları Peugeot ve Citroën'den daha kaliteli.

Son olarak ya en son bindiğin Peugeot modeli J9 ya da işkembeden atma işini çok iyi beceriyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orhansencag -- 31 Mart 2012; 10:47:42 >

• imzandaki arabada araba olsa.............böyle saçma sapan konuşacaksan hiç bişey sorma daha iyi..ömründe bindiğin araçların fiyatı 80 milyarı geçmemiş hatta düşüncem 50-60'da 20-30 milyarda ben koydum...kalkmışsın burda alt sınıf arabaların bana bilakis bindiğin tenekenin forsunu atmaya çalışıyorsun..ben sana araç bana göre değil dedim sende ağzınla yada gözünle değilde başka yerlerinden mi? anladın vede yorum yazdın galiba...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Santino Santorelli -- 31 Mart 2012; 17:36:01 >
  • Version Adı : AUDI RS5 4.2 FSI quattro S-tronic Araç Sınıfı : E Yakıt Tipi : Benzinli Motor Hacmi : 4163 cc Silindir Sayısı : 8 Motor Gücü : 450 HP Maksimum güç devri : 8250 d/d Tork : 430 Nm Maksimum tork devri : 6000 d/d 0-100 km/s hızlanma : 4.6 s Son hız : 250 km/s Şehir içi yakıt tüketimi : 14.9 lt Şehir dışı yakıt tüketimi : 8.5 lt Karma yakıt tüketimi : 10.8 lt Kapı Sayısı : 2 Gövde Şekli : Coupe/2 Uzunluk : 4649 mm Genişlik : 2020 mm Yükseklik : 1366 mm Aks aralığı : 2751 cm Boş ağırlık : 1725 kg Taşıma kapasitesi: 500 kg Yüklü ağırlık : 2225 kg Ön Lastik : 265/35 R 19 Arka Lastik : 265/35 R 19 Yakıt deposu : 64 lt Bagaj Hacmi : 455 lt Vites : Otomatik (S7) Çekiş : 4 çeker Koltuk Sayısı : 4
  • quote:

imzandaki arabada araba olsa.............böyle saçma sapan konuşacaksan hiç bişey sorma daha iyi..ömründe bindiğin araçların fiyatı 80 milyarı geçmemiş hatta düşüncem 50-60'da 20-30 milyarda ben koydum...kalkmışsın burda alt sınıf arabaların bana bilakis bindiğin tenekenin forsunu atmaya çalışıyorsun..ben sana araç bana göre değil dedim sende ağzınla yada gözünle değilde başka yerlerinden mi? anladın vede yorum yazdın galiba...

Sana belki bildiğin bir şey vardır da bizimle paylaşırsın ben de ona göre bir şeyler söylerim diye bir cevap verdim ve anladım ki hiç bir şey bilmiyorsun. M3 e de bindim Scirocco ya da bindim kaldı ki bir insanın otomobil bilgisini bindiği araçların fiyatına bağlamak cahilliktir görgüsüzlütür. Hangi alt sınıf araçla üst sınıf aracı kıyaslamışım söyler misin ? Yukardaki yazdıklarımdan hava atmaya çalıştığımi çıkarmak da gerçekten büyük başarı. Şayet çok sey biliyorsan bu işin okulunu okuyan şahsımı otomobil konusunda aydınlatırsan sevinirim. Aracima gelicek olursak senin gibi insanların bilgisini bindiği otomobillere bağlayan bir görgüsüz olmaktansa ömrüm boyunca imzamdaki ''TENEKE'' ye binmeyi tercih ederim.

• seçtiğin lafları dikkat ederek seçsen çok daha farklı yorum alışverişi olabilirdi..sen bu işin okulunu okuduysan bende okul üniformaları içerisinde 400-500 hp araçlar üzerinde geziyordum bir çok arabayı sürerek ve son sınırlarını zorlayarak deneyimlerim olmuştur yarabere alarak parçalayarak..bunları hava civa yada görgüsüzlük babında değil karşında ki insanı tanımadan ya en son J9'a binmişsin yada işkenmebeden atmayı çok iyi biliyorsuna bağlamana gerek yok..ordaki yorumlarımda yazdım 7/24 süperman gibi 6.3W12 araçlarla dolaşan adam değilim bir çok farklı markaların farklı alternatif motor hacimlerine sahip araçlarını sürdüm ama pejo kadar iğrenç ve rezil bi araba görmedim..şayet J9-207-3008 değilde aston martin'emi bindimde arabayı kötüledim..adamla alay geçer gibi varsa bir eksik gördüğünüz yanları paylaşırmısınız dedin bizde paylaştık..sanki pejonun ceo su eksiği varsa bildirin biz size yenisini vericez..bence araba bilgin olabilir mevzu bahsi geçen ve kötü gösterilen araba şuan kapında altındada olabilir fakat buna; bende var gayet iyi temiz sorunsuz ve sıkıntısız sürüyorum sizde böyle bişey neden oldu gibisinden bi yorum yapabilirsin.....

• quote:

seçtiğin lafları dikkat ederek seçsen çok daha farklı yorum alışverişi olabilirdi..sen bu işin okulunu okuduysan bende okul üniformaları içerisinde 400-500 hp araçlar üzerinde geziyordum bir çok arabayı sürerek ve son sınırlarını zorlayarak deneyimlerim olmuştur yarabere alarak parçalayarak..bunları hava civa yada görgüsüzlük babında değil karşında ki insanı tanımadan ya en son J9'a binmişsin yada işkenmebeden atmayı çok iyi biliyorsuna bağlamana gerek yok..ordaki yorumlarımda yazdım 7/24 süperman gibi 6.3W12 araçlarla dolaşan adam değilim bir çok farklı markaların farklı alternatif motor hacimlerine sahip araçlarını sürdüm ama pejo kadar iğrenç ve rezil bi araba görmedim..şayet J9-207-3008 değilde aston martin'emi bindimde arabayı kötüledim..adamla alay geçer gibi varsa bir eksik gördüğünüz yanları paylaşırmısınız dedin bizde paylaştık..sanki pejonun ceo su eksiği varsa bildirin biz size yenisini vericez..bence araba bilgin olabilir mevzu bahsi geçen ve kötü gösterilen araba şuan kapında altındada olabilir fakat buna; bende var gayet iyi temiz sorunsuz ve sıkıntısız sürüyorum sizde böyle bişey neden oldu gibisinden bi yorum yapabilirsin.....

Eğer mantıklı konuşmuş olsaydın ve üslubun düzgün olsaydı ben de senin konuşma tarzına göre cevap verirdim. Bir arabayı beğenmeye bilirsin fakat kötülerken kötülemek için değil gerçekten beğenmediğin bir yanını kötülemen gerekir. Senin tork olarak rezalet dediğin otomobilde bugüne kadar hiç bir çekiş problemi yaşamadım kaldı ki hiç bir 1.6 lt B sınıfı otmobilde böyle bir şeyin olacağını düşünmüyorum. Kalite konusunda yukarıda yazdıklarımı tekrarlamayacağım. Bir şeyi eleştiriyorsan tutarlı bir şekilde eleştir işkembeden sallayarak değil. Söylenecek laf çok ama sana başka cevap vermeyeceğim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.