Şimdi Ara

Spor salonuna dönüş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 3 ay boyunca spor salonuna gittim ve haftada üç kez bir kişisel antrenörle çalıştım. Bu seanslar dışında, tek başıma pek gitmedim. Yanlış hatırlamıyorsam, günlük olarak yaklaşık 110-120 gram protein tüketiyordum. Yemek planımı paylaşmam faydalı olur mu bilmiyorum.

Yaklaşık 2-3 aylık bir aradan sonra, verdiğim kiloları geri aldım. Gittiğim spor salonu biraz eskiydi ve programdan pek memnun kalmadım—aslında spor rutinleri hakkında çok fazla bilgim yok. Vücut yağ oranım bu 3 ay içinde %24’ten %20’ye düştü, ancak bunun iyi bir ilerleme olup olmadığından emin değilim.

Özellikle, kilo aldıktan sonra göğsüm ve karnım önemli ölçüde büyüdü. Artık tişört giyemiyorum ve bu durum bana çok stres yaratıyor.

Sizce aynı kişisel antrenörle devam etmeli miyim, yoksa kendi programımı mı oluşturmaya çalışmalıyım? Ayrıca, gittiğim spor salonu modern ekipmanlar konusunda yeterli değil.

Şimdiden teşekkürler!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Kilo vermek istiyorsan diyetisyene gitmelisin. Hatta sana online diyetisyen önerebilirim. Ama asıl soru şu? Önceliğin hangisi ? Kilo mu vermek istiyorsun yoksa kas mı kazanmak istiyorsun. Kısa vadede hızlıca yağ eritmek istiyorum dersen salona gitme. Diyet yap. Kilondan kurtul. Sonra yine salona gitmek istiyorsan git.

Ama ikisini bir götürmek gerçek irade ister. Çünkü kas kütlesi kazandıkça daha çabuk acıkacaksın. Eğer kalori hesabı yapmazsan ve içgüdüsel yersen yağlanma ihtimalinde olur. Ve sporu bırakmayacaksın. Eğer spora ara verirsen ve aynı şekilde yemeye devam edersen, bu sefer kalori harcamadığın için kalori fazlan ortaya çıkacak ve hızlıca kilo alacaksın. Şu anda yaşadığın gibi.

Pt konusuna gelirsek. Önce diyetisyene paranı harca. Ve spor kısmını kendin araştır. İnternet denen birşey var artık. Herşey youtubeda var. İnternetten bir program bulup başlayabilirsin.

• Update: Arada diyet bozmalarımla beraber 4ayda %27yağdan %16yağ oranına 89dan 75e düştüm

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fitness ve hergün kardiyo
    5 ay önce açıldı
    Eve Spor Salonu Kurma Rehberi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.