Şimdi Ara

spor yapınca akciğerden gelen ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
2
Favori
52.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar size bir soru sormak istiyorum demin kendimi sağa sola esnetirken bir anda ağzımdan hava basar gibi ses gelmeye başladı acaba sebebi ne olabilir.yani sağa doğru esniyorum ağzımdan (akciğerden doğru nefes sesi gibi) ses geliyor ola dönüyorum yine geliyor korktum aca ne olabilir

• Yapay Zekanın Yanıtı

Hareket Ederken Akciğerlerden Gelen Ses

Spor yaparken, sağa sola dönerken veya esnerken akciğerlerden ses gelmesi yaygın bir durumdur. Bu sesler genellikle zararsızdır ve herhangi bir sağlık sorununa işaret etmezler.

Hareket Ederken Akciğerlerden Gelen Seslerin Nedenleri:

• Hava Hareketi: Nefes alıp verdikçe hava, akciğerlerdeki hava kesecikleri (alveoller) üzerinden geçer. Hareket ederken, bu hava kesecikleri birbirine sürtünerek hışırtılı bir ses çıkarabilir.
    • Bronkospazm: Bazı durumlarda hareket, akciğerlere giden hava yollarının geçici olarak daralmasına (bronkospazm) neden olabilir. Bu daralma, hırıltılı bir ses çıkarabilir.
    • Müzikostaz: Müzikostaz, akciğer zarları arasında oluşan bir sestir. Akciğerler nefes alıp verirken, bu zarlar birbirine sürtünebilir ve bir hışırtı veya çıtırtı sesi çıkarabilir.

Tedavi:

Hareket ederken akciğerlerden gelen sesler genellikle tedavi gerektirmez. Ancak sesler rahatsız ediciyse veya başka belirtilerle birlikte ortaya çıkıyorsa, bir sağlık uzmanına danışmalısın.

Diğer Nedenler:

Bazı durumlarda, hareket ederken akciğerlerden gelen sesler altta yatan bir sağlık sorununa işaret edebilir. Bunlar şunları içerir:

• Astım: Astım, akciğerlere giden hava yollarının daralmasına neden olan kronik bir solunum yolu hastalığıdır. Astım belirtileri arasında hırıltılı solunum, öksürük ve göğüs sıkışması bulunur.
    • Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH): KOAH, hava yollarının ve akciğerlerin daralmasıyla karakterize kronik bir akciğer hastalığıdır. KOAH belirtileri arasında hırıltılı solunum, nefes darlığı ve kronik öksürük bulunur.
    • Pnömotoraks: Pnömotoraks, akciğerler ile göğüs duvarı arasındaki boşlukta hava toplanması durumudur. Pnömotoraks belirtileri arasında göğüs ağrısı, nefes darlığı ve akciğerlerden gelen sesler bulunur.

Hareket ederken akciğerlerinden gelen sesler hakkında endişelerin varsa, doğru teşhis ve tedavi için bir sağlık uzmanına danışmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up
  • quote:

Orijinalden alıntı: Auckland

up

Oha yıllardır insanlara sorupta anlatamadığım şey hep dalga konusudur umarım okursun aynı bende de var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boks kursuna gidiyorum ,oradakilerin yarısında yumruk anında bahsettiğin sesi duyuyorum. pek mühim bir şey değil galiba
  • beyler aylar oldu ama ne doktora ne bişeye gittim takmıyorum önemli bir şey değil sanırım
  • quote:

beyler aylar oldu ama ne doktora ne bişeye gittim takmıyorum önemli bir şey değil sanırım

Dostum bir doktora git akciger tehlkeli bölge. Bir doktora git tatil nasılsa git röntgen filan çeksinler devlet hastantesi zaten ücretsiz ssk sgk filan varsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: MoonDeath

quote:

beyler aylar oldu ama ne doktora ne bişeye gittim takmıyorum önemli bir şey değil sanırım

Dostum bir doktora git akciger tehlkeli bölge. Bir doktora git tatil nasılsa git röntgen filan çeksinler devlet hastantesi zaten ücretsiz ssk sgk filan varsa

doğru söylüyorsun dostum ihmale gelmez en kısa zamanda gideceğim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Aynısı bende de oluyor fizksel özelliklerini yaşı bi yazar mısın hocam?

mekik çekerken içerden birisi nefes alırmış gibi bir ses geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mentollü Kurşun

quote:

yaş 17 boy 1.72 falan kilo 60 belim ince
  • quote:

quote:

quote:

Fiziksel olarak benzemiyoruz bence normal bir şey bu spor yapılmadığından kaynaklı ciğerler alışmamış yüklenince oluyor sanırım

yaş 15 boy 178 kilo 80 (sadece hafif göbek var onun dışında kilolu göstermiyorum )

• quote:

quote:

quote:

quote:

Fiziksel olarak benzemiyoruz bence normal bir şey bu spor yapılmadığından kaynaklı ciğerler alışmamış yüklenince oluyor sanırım

yaş 15 boy 178 kilo 80 (sadece hafif göbek var onun dışında kilolu göstermiyorum )

yinede bir doktora göstermekte fayda var aslında doktora bi gideceğim buraya gelişmeleri yazarım

• Hocam ayni durum bende de var sizinki devam ediyormu?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

yinede bir doktora göstermekte fayda var aslında doktora bi gideceğim buraya gelişmeleri yazarım

Bahsettiğin şey herkeste var korkulacak birşey yok. GÖğüs kafesinin şekline göre akciğerin boşalıyor hepsi bu..

• Biraz hort olacak ama aynı sorun bende de var sağa sola esnerken garip bir ses geliyor.

Doktora gittiniz mi acaba kötü birşey çıktı mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: -Joker Face-

Biraz hort olacak ama aynı sorun bende de var sağa sola esnerken garip bir ses geliyor.

Doktora gittiniz mi acaba kötü birşey çıktı mı?

gitmedim :D
  • Nefes nefese kaldığım yorulduğum zaman bendede öyle bir ses oluyordu düzenli spor yapmayan birisi iseniz normaldir bir süre sonra geçti çünkü.
  • Ayni sorun bendede var spor yaparken saga sola esnerken farkettim. Acaba daha once varmiydi yenimi oldu anlamis degilim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blutarm -- 31 Mayıs 2015; 1:49:54 >
  • Aynı sorun bendede bugün oldu yaklaşık bi hafta on gündür kendimi sağ-sol tarafa doğru eğiyorum ayakta iken yanlız bu gece ilk defa böyle bişey oldu dedim en başta Tişört falan sürtüyor yok sonra atleti çıkardım en sonunda hala aynı ses gelmeye devam ediyor. Endişelenecek bir şey var mı acaba ?

• Beyler egzersiz yapıldığında gerken enerjinin büyük kısmı oksijenden sağlanr ( yani kalori yakımı) . Bunun sonucunda oluşan atıklar da hava yoluyla ciğerlerimizden atılır. Bu olayın sebebi bu durum olabilir.Demek istediğim şey şu;
    Yağ yakım işlemş oksijenle yapılır ve iş bitince atıklar yine hava yoluyla atılır. Spor yapınca nefes nefese kalmamızın sebebi budur. Solunum enerji açığa çıkarmak için vardır

• havayla şişmiş olan ciğerlerin basınçla boşalması .
    Kalp masajı misali....
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.