Şimdi Ara

sprintbooster taktıranlar (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
2
Favori
57.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bbasci06 -- 2 Eylül 2011; 17:39:49 >
  • Cevaben yazılmış olan mesajımı kendi sayfasına taşıdım..

Öncelikle herkese tekrar selamlar..
    Tatilde olduğum ve internetin nispeten kısıtlı olmasından dolayı fazla uzun yazamayacağım..
    Öncelikle paanther arkadaşımızın verdiği linklerde yazılı bulunan görüşlerimi okuyabilir ve adı geçen her iki cihaz hakkındaki yorumlarımı görebilirsiniz..
    Daha önceden şunu söylemek isterimki; parasal boyutu bir yana bence en önemlisi karşınızda muhattap alacağınız kişiyi iyi seçmelisiniz.Linklerde de yazılı olduğu gibi cihaz ile ilgili yetkili servislerin (özellikle altını çizmek istedim) olup olmadığını kesinlikle araştırıp sorun..Ben sprintbooster`ı Ankara`daki yetkili servisinde taktırdım ve 10 gün sonra tatile çıktım.Yola çıkmadan önce tatil güzergahımın üzerinde gerek aracım gerekse kişisel olarak ihtiyaç duyabileceğim ve acil olarak müdahalede bulunabilecekleri ve gidebileceğim güvenilir yerleri yani hastane,eczane,yetkili servis vb. gibi yerlerin bir listesini yaparak yola çıkarım herzaman.İyikide yapmışım böyle bir liste çünkü seyir halindeyken aracın motor arıza ikaz lambası yanmaya başladı.Doğal olarak hemen güvenli bir yere aracı aldıktan sonra kendi tecrübelerim ve deneyimlerimle neden olabilir soruna cevap aradım sağa-sola bakarak..Gördüğüm ve duyduğum kadarıyla motorda herhangi bir sorun yoktu.Aklıma sprintbooster geldi..Aracı stop edip cihazı devre dışı bıraktım.Kapıları kilitleyip 4-5 dakika sistemin hatayı silmesini bekledim.Kapıları tekrar açıp motoru çalıştırdım ve arıza ikaz lambası sönmüştü..Nasıl olabilir bu diyerek motoru tekrar stop edip cihazı aktif hale getirdim. İkaz lambası gene yanmaya başladı..Demekki sorun sprintbooster`daydı..Yani cihaz arıza yapmıştı ve cihaz açıkken fazla gaz yemiyordu motor..Bu durum elbetteki uzun yoldayken çok ciddi bir sorundu..Tekrar aynı işlemleri yaparak cihazı devre dışı bıraktım ve aracı normal olarak kullanarak otele giriş yaptık. Hani dedim ya acil durum listesi yaptım diye..Bu cihazın Antalya`daki yetkili servisine durumu telefonla bildirdim.Aracı getirin bi bakalım dediler ertesi günü Havaalanı karşısındaki servisine gittim.Cihazı hemen söküp test ettiler ve arızalı olduğu sonucuna varıldı..Ankara`daki servisi ile görüşüp Antalya`da cihaz ücretsiz olarak değişimi sağlandı..

Uzun lafın kısası..

Aynı durum sizlerinde başınaza gelebilir..
    Türkiye genelinde ciddi bir yetkili servis ağının olması + kazançtır..
    Dünyada tasarım ödülü almış ve milyonlarca kullanıcısı olan bir ürün olması + kazançtır..
    Adınıza fatura kesilmesi ve yeri geldiğinde hakkınızı aramanız + kazançtır..
    Karşınızda ciddi, işini bilen, profesyonel insanlara aracınızı emanet etmeniz ve muhattap olmanız + kazançtır..
    Diğer abidik-gubidik ürünler ile fiyat mukayesesi bakımından elbetteki pahalı olması bir dezavantaj..
    Ammaa..Aracın karakterini, hızlanmasını, ivmelenmesini okadar değiştiriyorki..bunu yaşadıkça sadece cruze`da değil başka hangi araçta olursa olsun kesinlikle kullanmak isterim ve herkesede şiddetle tavsiye ederim..
    Kalın sağlıcakla..

• http://www.sprintboostersales.com/whyitworks.cfm

Kullanıcı yorumlarını bekliyoruz.
  • Bir sorum olacak. Ürün anladığım kadar ile süreyi kısaltıyor ve hızlanma sırasında aceleci davrananlara yardımcı olup daha az gaza basmalarına sebep olarak o miktarda tasarruf sağlıyor. Sorum tepki süresini kısaltmasımı yoksa biz az gaz versekte o daha fazla gaz verilmesini mi sağlıyor?
  • Gaz tepkime süresini kısaltıyor..
    Gaz teli olmayan araçlarda gaz pedalına basınca 0.8 sn kadar sonra boğaza iletiliyor.
    Sprintbooster bu süreyi 0.2 sn.`ye düşürüyor..
    Herkes tarafından bilinen bir yanlış var..
    O`da diyorlar ya "ha bu cihazı kullanmışsın ha gaz pedalını diplemişsin" diye..Öyle değil işte olay..
    http://www.youtube.com/watch?v=Nbf6IdLdyjQ bu video nedemek istediğimi gayet iyi anlatmaktadır..
    Her iki arabada kalkış için gaz pedalını döşemeye yapıştırır..
    Ama sprintbooster takılı olan araç fazla gaz pedalına yüklenmeden hafif bir dokunuşla ileriye doğru atılır..
    Çok çabuk hızlanır ve bir okadar da vites yükselir.A/T`ler için inanılmaz zevkli bir cihaz..
    Yukarıda da yorumlarımı okuyabilirsin..
    Özellikle sakin kullanımda ki bizzat denedim.Bir depo gaz ile agresif kullanım ile sakin kullanım arasında toplamda 40 küsür km. farketti..
    Konu ile ilgili hesaplama cetvelini de bir önceki sayfada bulabilirsin..
    Ssağlıcakla..

• Teşekkür ederim. Acaba bu cihazın garantiye etkisi varmı. Elektronik cihaz olarak diğer parçaları dolaylı olarak zararı olurmu (Normalde almaz ama be sorayım dedim)

Gaz tepkime süresini kısaltması bence şöyle iyi eğer hızlı kalkış yapmak istersek bir an önce hızlanmak için gaza daha fazla basacağız ama sprintbooster sayesinde daha önceden tepki vereceğinden gaza fazla basmaya gerek kalmayacak tabi isteyen daha fazla basabilir. Sakin kullanmıda bu cihaz belki fazla işe yaramaz ama seri kullanımda yarar. Fiyatı yüksek bence 200 Tl normal. Çinliler mutlaka çakmasını yapar 50 tl ye satar.:D
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaptansss

Acaba bu cihazın garantiye etkisi varmı. Elektronik cihaz olarak diğer parçaları dolaylı olarak zararı olurmu..

Motora herhangi bir müdahale olmadığından aracın garanti dışı kalması sözkonusu değildir..
    Elektronik olarak diğer cihazlara veya yazılıma zararı da bildiğim kadarıyla söz konusu değildir..
    Tek farkı özelliği gaz açma süresini 0,8 sn.`den 0,2 sn.`ye ye düşürmesi..
    Bu da zaten arıcı özellikle kalkışlarda veya ani hızlandırma gerektiren durumlarda kaplan gibi ileri atılmasına yol açıyor okadar..
    1 haftalık deneme süresi olan bir cihaz..
    Kulaktan dolma söylemler yerine gidin deneyin ve eski aracınız ile yenisi arasındaki farkı ve ayrıcalığı yaşayın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bbasci06

quote:

Acaba bu cihazın garantiye etkisi varmı. Elektronik cihaz olarak diğer parçaları dolaylı olarak zararı olurmu..

Motora herhangi bir müdahale olmadığından aracın garanti dışı kalması sözkonusu değildir..
    Elektronik olarak diğer cihazlara veya yazılıma zararı da bildiğim kadarıyla söz konusu değildir..
    Tek farkı özelliği gaz açma süresini 0,8 sn.`den 0,2 sn.`ye ye düşürmesi..
    Bu da zaten arıcı özellikle kalkışlarda veya ani hızlandırma gerektiren durumlarda kaplan gibi ileri atılmasına yol açıyor okadar..
    1 haftalık deneme süresi olan bir cihaz..
    Kulaktan dolma söylemler yerine gidin deneyin ve eski aracınız ile yenisi arasındaki farkı ve ayrıcalığı yaşayın..

Teşekkürler.

• Merhaba arkdaslar,

Sprint Boosterin sitesinde açıkca yazmış adamlar

• Sprint Booster does not increase Horsepower. (aracın beygir gücünü arttırmaz)

• Sprint Booster does not reduce your 0-60mph times. (0-100 hızlanma süresini azaltmaz)

• Sprint Booster DOES make your car 'FEEL' faster. (aracınızın daha hızlı olduğu "Hissini" verir.)

• Sprint Booster is not for everyone. (Bütün araçlar için uygun değildir)

Ama burda kullanan arkadasların yorumlarına baktıgımda hissedilen farkın biraz piskolojik oldugunu düşüüyorum. Ben mercedes c180 için değerlendirdim ama fiyatı sadece bu özellikler için düşündüğümde pahalı geldi. Özellikle yakıt vs ile ilgili bir geliştirme olsaydı kesinlikle yazarlardı diye düşünüyorum.
  • 1-Beygir arttırmaz..doğrudur..
    2-0-100 süresini azaltmaz..katılmıyorum..
    3-aracın daha hızlı olduğu "hissi" ni verir..katılmıyorum..
    4-bütün araçlar için uygun değildir..doğrudur..

Görüşlerinize katılmadığım hususları biraz açıklayım bi sprintbooster kullanıcısı olarak..
    0-100 süresini azaltmaz deniliyor yaa..
    Gaz tepkime süresini 0,8 sn.`den 0,2 sn.`ye ye indirmesi 0-100 hızlanmasını etkilemezmi?
    Elbetteki etkiler basit bi hesapla bunu ortaya çıkartırız..
    0,8 sn - 0,2 sn=0,6 sn. kazanıyorsunuz..
    Cruze`da fabrika verisi 0-100 için 12,5 sn. olarak verilmiş standart olarak..Yani araba saniyede 8 metre yol alıyor..
    Dedik ya gaz tepkime süresini 0,8 sn.`den 0,2 sn.`ye ye indiriyor..Demekki gaz tepkime süresini % 25 azaltıyor..
    Bunu da; 12,5 sn.`den % 25 çıkartırsan 9,38 sn.`ye indirmiş oluyorsunuz 0-100 km. hızlanma süresini..Hadi hadi sizde deyinki 10 sn..

Diğer bir konu verdiği hızlanma "hissi"..
    Aslında bi bakıma doğrudur..Hızlanma hissini yaşıyorsunuz ama araba zaten çabucak hızlandığı için yaşattığı bu "his" aslında gerçek olmuş oluyor..
    Psikolojik değil yani..

Bu arada sakin kullanımlarda kendi aracım için söylüyorum, bir depo gaz ile fazladan 40 küsür km. yol yaptım..
    Bununda hesaplamasını ve değerlendirmesini forum içerisinde ilgili konu sayfasında okuyabilirsiniz..

Size tavsiyem gidin BTG Maslak merkezine ki TC distribütörüdür bu firma..
    1 hafta boyunca denemek istediğinizi söyleyin ve taktırın cihazı..
    Ozaman size ne anlatmak istediğimi açık bir şekilde yaşamış olursunuz..
    Aracımın beygiride artsın derseniz chip yapmalısınız..
    Haa benim beygirim yeter ama biraz daha seri kalkış yapayım düşük devirlerde ani şekilde ivmelenmesi olsun derseniz..
    Şiddetle tavsiyem sprintbooster olacaktır size..
    Sağlıcakla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bbasci06 -- 15 Eylül 2011; 9:54:12 >

• Denemek mantıklı tabiki, yolum düşerse o tarafa denemek isterim.

Ama şu enteresan firmanın kesinlikle 0-100 hızılanma sürenizi azaltmaz dediği yerde siz nası %25 gibi bir iyileştirme hesaplıyorsunuz.%25 değil %10 iyileştirme sağlasa onu bangır bangır ilan ederler diye düşünüyorum.

Diyer bir taraftan bencede kendi verilerine göre 0.8 - 0.2 ye inen tepkime süresi 0-100 e yansır ama sadece 0.6 saniye fark olarak. Normalde arabanın gazı köklediğinizi anlaması 0.8 saniye sürerken artık 0.2 saniye sürecek. Sprintboosterin bundan başka bir görevi yok. 12,5 saniye olur 11,9. Ama adamların kendisi bu bile olmaz diyor :)
  • Yaptığım hesap oldukça kaba bir hesaptır elbette..
    0-100 km hızın 10 sn.`nin altına inmesi elbetteki muhteşem bir durum olacaktır..
    Ancak işe sadece gaz tepkime süresi olarak bakmamak lazım..
    Tamam 0,2 saniyeye indiriyor ama bunun yanında da devire bağlı olarak vites geçişleride çabuklaşıp hızlanıyor..
    Diyorlar ya "ha gazı köklemişsin ha bunu kullanmışsın" diye..Hiç alakası yok..
    Çünkü cihazsız olarak gaza bastığın anda zaten 0,6 sn. kaybın oluyor en başında..
    Ondan sonra vites geçişleri sırasındaki kayıplarıda işin içine katacak olursak aradaki fark açılıyor..
    Tabi ben bütün bunları A/T`ler için konuşuyorum..Çünkü aracım A/T..
    Manuelde iş nasıl oluyor bilemem.
    Aradaki % 25`lik oranında hesabı çok basit aslında..
    0,2 sn.`ye inen tepkime süresini, 0,8 sn.`ye olan standart tepkime süresine bölüyoruz sonuç % 25 çıkıyor..
    Demekki Gaz tepkime süresini % 25 kısaltıp aynı oran üzerinden de 0-100 km. süresi olan 12,5 sn.`den düşünce de 9,38 sn. ye ulaşıyoruz..

Dediğim gibi hesap çok kabadır.Benimde kafam bu kadarına basıyor..Fazlasını bilen yada hesaplayan varsa forum herkese açıktır..
    Sağlıcakla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bbasci06 -- 15 Eylül 2011; 16:19:55 >

• Benzine tüketimine katkısı oluyor mu ? Gözle görülür biçimdemi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: M`Shinoda

Benzine tüketimine katkısı oluyor mu ? Gözle görülür biçimdemi ?

Benzinde kullanmadım aracım LPG`li..
    Ama tüketimim sprintbooster dan önce neyse sonrasıda aynı..
    Sadece 1 kere çok sakin kullandım diğer kullanım mesafesine göre 40 küsür km. fazla yol yaptım..
    Detaylı hesaplamayı önceki sayfada okuyabilirsin..
    Ama LPG de bir depoda 40 küsür km farkediyorsa sakin kullanım, benzinde de oldukça farkedecektir..
    Ama sürekli agresif kullanırsan diyecek bi şey yok süper oluyor..
  • 1. Acaba fabrikalar niye tepkime süresini düşürmüyor?

2. Acaba başka illere denemek maksadıyla parçayı gönderirlermi?
  • quote:

1. Acaba fabrikalar niye tepkime süresini düşürmüyor?

2. Acaba başka illere denemek maksadıyla parçayı gönderirlermi?

1- O meseleyi fabrikalara sormak lazım..

2- Parçayı satın alır denersin..Beğenmezsen iade eder paranı gelir alırsın..Ürünü almak istediğin yerle görüşmek lazım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: bbasci06

Yaptığım hesap oldukça kaba bir hesaptır elbette..
    0-100 km hızın 10 sn.`nin altına inmesi elbetteki muhteşem bir durum olacaktır..
    Ancak işe sadece gaz tepkime süresi olarak bakmamak lazım..
    Tamam 0,2 saniyeye indiriyor ama bunun yanında da devire bağlı olarak vites geçişleride çabuklaşıp hızlanıyor..
    Diyorlar ya "ha gazı köklemişsin ha bunu kullanmışsın" diye..Hiç alakası yok..
    Çünkü cihazsız olarak gaza bastığın anda zaten 0,6 sn. kaybın oluyor en başında..
    Ondan sonra vites geçişleri sırasındaki kayıplarıda işin içine katacak olursak aradaki fark açılıyor..
    Tabi ben bütün bunları A/T`ler için konuşuyorum..Çünkü aracım A/T..
    Manuelde iş nasıl oluyor bilemem.
    Aradaki % 25`lik oranında hesabı çok basit aslında..
    0,2 sn.`ye inen tepkime süresini, 0,8 sn.`ye olan standart tepkime süresine bölüyoruz sonuç % 25 çıkıyor..
    Demekki Gaz tepkime süresini % 25 kısaltıp aynı oran üzerinden de 0-100 km. süresi olan 12,5 sn.`den düşünce de 9,38 sn. ye ulaşıyoruz..

Dediğim gibi hesap çok kabadır.Benimde kafam bu kadarına basıyor..Fazlasını bilen yada hesaplayan varsa forum herkese açıktır..
    Sağlıcakla..

Hocam yanlış anlama ama bayaa bir "kaba" hesap yapmışsın

Sistemin çalışma mantığı belli, seninde dediğin gibi tepki süresini kısaltıyor, sen a/t aracı nasıl kullanıyorsun bilmiyorum ama 0-100 hızlanmalarda gazdan ayağımızı çekmeyiz.

Dolayısıyla sadece dediğin 0.6 kazancımız kalır. Gerisini aracın elektronik kontrol ünitesi ayarlar. Vitesi yükselteceği zaman ateşlemeyi düşürür, a/t görevini yapar ve tekrar ateşlemeyi açar. Elektronik gaz kelebeğiyse kelebeğide kapatır-açar.(Farklı a/t sistemleri mevcut fakat HİÇBİRİ gaz pozisyon sensörünü kapatıp tekrar açmadığı için birşey değişmeyecektir). Zaten elektronik olmayan yani eski tip telli sistemlerde kullanılamaz bu sprintbooster.
    Bu cihazın a/t araçlarda vites geçiş süresini kısalttığını bana kim söylerse onunla kesin bilgiler eşliğinde tartışabiliriz. Manuel'de fark daha belirgin olur 0.6 daha da artabilir deseydin doğru olurdu çünkü vites geçişlerinde gazdan ayağını çekiyorsun ve tekrar basıyorsun,az da olsa fark olacaktır, Cruize'un şanzıman oranlarını bilmiyorum ancak 3. viteste 100km/h görüyordur bu hesapla 2 kez daha 0.6 kazancınız olur sonuçta sen tekrar gaza bastığında geçen zaman kısalıyor. Yine de 0.6+0.6+0.6=1.8sn gibi bir hesapla yapılacağını sanmıyorum Ki sen 3 sn kazanç sağlayabilir diyorsun. 3 sn fark yaratmak için standart hacimli bir arabaya ciddi paralar harcamak lazım ama konu bu değil tuninge çekmyelim

Yanlış anlamayın bu başlığa youtube'daki videolarda gördüğüm sistem hakkında bilgi almak için girdim, yanlışı düzeltmek istedim. İnsanlar telefonlarına gelen "tebrikler hediye kazandınız" mesajlarına bile inanarak kart numaralarını veriyorlar, eminim o hesaptan etkilenerek 500lira verecek biri çıkar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metakip -- 30 Eylül 2011; 17:56:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkip2

Hocam yanlış anlama ama bayaa bir "kaba" hesap yapmışsın

Sistemin çalışma mantığı belli, seninde dediğin gibi tepki süresini kısaltıyor, sen a/t aracı nasıl kullanıyorsun bilmiyorum ama 0-100 hızlanmalarda gazdan ayağımızı çekmeyiz.

Dolayısıyla sadece dediğin 0.6 kazancımız kalır. Gerisini aracın elektronik kontrol ünitesi ayarlar. Vitesi yükselteceği zaman ateşlemeyi düşürür, a/t görevini yapar ve tekrar ateşlemeyi açar. Elektronik gaz kelebeğiyse kelebeğide kapatır-açar.(Farklı a/t sistemleri mevcut fakat HİÇBİRİ gaz pozisyon sensörünü kapatıp tekrar açmadığı için birşey değişmeyecektir). Zaten elektronik olmayan yani eski tip telli sistemlerde kullanılamaz bu sprintbooster.
    Bu cihazın a/t araçlarda vites geçiş süresini kısalttığını bana kim söylerse onunla kesin bilgiler eşliğinde tartışabiliriz. Manuel'de fark daha belirgin olur 0.6 daha da artabilir deseydin doğru olurdu çünkü vites geçişlerinde gazdan ayağını çekiyorsun ve tekrar basıyorsun,az da olsa fark olacaktır, Cruize'un şanzıman oranlarını bilmiyorum ancak 3. viteste 100km/h görüyordur bu hesapla 2 kez daha 0.6 kazancınız olur sonuçta sen tekrar gaza bastığında geçen zaman kısalıyor. Yine de 0.6+0.6+0.6=1.8sn gibi bir hesapla yapılacağını sanmıyorum Ki sen 3 sn kazanç sağlayabilir diyorsun. 3 sn fark yaratmak için standart hacimli bir arabaya ciddi paralar harcamak lazım ama konu bu değil tuninge çekmyelim

Yanlış anlamayın bu başlığa youtube'daki videolarda gördüğüm sistem hakkında bilgi almak için girdim, yanlışı düzeltmek istedim. İnsanlar telefonlarına gelen "tebrikler hediye kazandınız" mesajlarına bile inanarak kart numaralarını veriyorlar, eminim o hesaptan etkilenerek 500lira verecek biri çıkar

Altına imzamı atabilir miyim?

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkip2

eminim o hesaptan etkilenerek 500lira verecek biri çıkar

Başında da dediğim gibi..
    Ben sadece kullanıcısıyım..
    Buyurun gidin deneyin..Web sayfasından bulunduğunuz yerde mutlaka bi satıcısı vardır..
    İster alın ister almayın..
    Sonuçta benim cebime girecek değil ya vereceğiniz para..
    Ben sadece kendi fikrimi ve düşüncemi belirttim..
    Başkaları gibi kimseyi kandırarak ürün satmaya çalışan tiplerden değilim..
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.