Şimdi Ara

sprintbooster taktıranlar (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
2
Favori
57.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: bbasci06

quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

bu tip ürünleri kullanıp da memnun olanların mesaj sayısı tek haneli oluyor nedense.

elektronik gaz g
    kelebeği zaten pedala yapılan basınca göre işliyor, en muallim arabada bile yeteri kadar sert basarsanız bu cihazın yapacağı işi yapar.

yok ben gaza yumuşak basıyım ama araba sert basmış gibi davransın derseniz iş görür.

aktarım organlarının ömründen de yemiş olursuznuz tabii.

desene ozaman bu cihazı sonradan alıp kullanlar, hatta volvo,subaru,bmw gibi bazı araçlarda standart donanım olarak sunulan ve bu araçları alanlarda fena kazık yemiş oluyor öylemi? kazık demeyelim de..kendisini kandırmış oluyor diyelim..yada kandırılmış..
    öyle ya "gaz pedalına gidecek sinyali 0,8 saniyeden 0,2 saniyeye bu cihazı kullanarak bu süreyi indirmek yerine, gaz pedalını döşemeye yapıştırmışsın"
    sonuçta ikisine aynı şey.Öyle değilmi?
    Yukarıda saydığım araçları yapan mühendislerde doğal olarak düşünememişlerdir tabi bu cihazın aktarma organlarının ömürlerini kısalttığını..

bu yazdığımdan bunu çıkarıyorsanız sizin bileceğiniz iş,

0.8 saniyeden 0.2 saniyeyi düşme olayı için bkz:küsüratlı sayı vereyim de salladığım anlaşılmasın

pedal ile gaz kelebeği arası mesafe yaklaşık bir metre, elektriğin hızı saniyede 300 bin km, sinyal 2 uydu dolaşıp japonyaya gidip gelse anca 0.8 saniye sürer.

zaten bu dediğiniz doğru olsa her vites değişiminde 0.6 saniyeden 100'e çıkmak 1.8 saniye kısalacak demektir, yani bu nesneyi takan 110 hplik araç 150 lik araçlarla kapışabilir, vay be.

• Senin yazdığından çıkartılacak bişey olsa onu çıkartır yazardım..
    Ben sadece bi kullanıcı olarak cihazın hangi amaca hizmet ettiğini söylüyorum..
    Bu değerleride ben değil üretici firma vermektedir..
    Sen bu değerlere inanmıyorsan, kullandığın aracın ki varmı belli değil varsa şayet onunda fabrika verilerine veya bir başkasınınkine de inanmıyorsun demektir..
    Pedala bastığın andan itibaren potansiyometre tarafından kelebeğe 0,8 sn. sonra sinyal gidiyor..Ve bu sistem 2000`li yılların başından beri böyle..
    Bunu ister kabul et ister etme..Bu bir çok arabada bu şekilde çalışıyor..Gaz teli olanlar hariç tabiki..
    0,8`den 0,2`ye inen süre içerisinde 0-100 hızlanma testinde 12,5 sn.`lik süresi olan araç, bu cihaz ile 11,8 sn.`yeye düşmekte..
    Gene bunu ben değil üretici firmalar söylemektedir..
    Ayrıca kalkıpta 150 hp.`lik araç ile bu cihazı kullanan 110 hp.`lik araç kapışabilsin diyecek kadar kimse cahil değildir herhalde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bbasci06 -- 12 Kasım 2011; 21:35:58 >

• Sprint boosteri elestirenler videolarini izlesin ve mantigini kavramaya calissin. Adamlar acikca herseyi yazmis. 500-600 tl fiyatini karsilayabilecek herkes alsin.

Ek olarak soru bu sprintbooster tek modelmi yoksa her arac icin ayrimi sahibinden.com dan 2. El almayi planliyorum ucuza denk getirirsem

Sprintbooster gaza dokundugunuz anda arabanin tepki vermesini sagliyor o kadar. Arabanizin gaz tepkileri iyilesiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 12 Kasım 2011; 21:54:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.Kahriman

Ek olarak soru bu sprintbooster tek modelmi yoksa her arac icin ayrimi sahibinden.com dan 2. El almayi planliyorum ucuza denk getirirsem

Sprintbooster tek model değildir..
    Aracının marka ve modeline hatta vitesine göre farklı modellerde satılmaktadır..
    Benim cruze`da kullandığımı; toyota auris`te veya Mercedes C180`de kullanamazsın..
    İlgili firma ile irtibate geçip, ellerinde yoksa bile 1-2 gün içerisinde getirtiyorlar..
    İkinci el olarak almayı planlıyorsan mutlaka aracın ile aynı marka ve model olmalıdır..
    Ve mutlaka ödeme yapmadan önce test etmen gerekir..
  • quote:

quote:

Aracının marka ve modeline hatta vitesine göre farklı modellerde satılmaktadır..
    Benim cruze`da kullandığımı; toyota auris`te veya Mercedes C180`de kullanamazsın..
    İlgili firma ile irtibate geçip, ellerinde yoksa bile 1-2 gün içerisinde getirtiyorlar..
    İkinci el olarak almayı planlıyorsan mutlaka aracın ile aynı marka ve model olmalıdır..

Tesekkurler ayiptir sormasi siz ne kadara ve nereden aldiniz ?

• Sormak, öğrenmek, paylaşmak..Rica ederim bunlar ayıp şeyler değil..
    Ayıp olan cahilliktir..
    Sormadan, öğrenmeden, paylaşmadan yorum yapıp atıp tutanlar ayıp ediyorlar..
    Ben Ankara`da ikamet ettiğimden buradaki yetkili satıcısından aldım..
    FM Tuning Garage firmasından Erinç Bey..
    Nakit 500 TL..
    Tam tarihini hatırlamıyorum ama gene bu sayfada görüşlerim mevcuttur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bbasci06 -- 12 Kasım 2011; 22:00:27 >
  • quote:

quote:

arabayı satarsan Sprintbooster'a talibim. ama kazık fiyat olmazsa

• quote:

Orijinalden alıntı: paanther

arabayı satarsan Sprintbooster'a talibim. ama kazık fiyat olmazsa

Rica ederim nedemek..
    Dostlar arasında paranın lafı bile olmaz..
  • quote:

Sormak, öğrenmek, paylaşmak..Rica ederim bunlar ayıp şeyler değil..
    Ayıp olan cahilliktir..
    Sormadan, öğrenmeden, paylaşmadan yorum yapıp atıp tutanlar ayıp ediyorlar..
    Ben Ankara`da ikamet ettiğimden buradaki yetkili satıcısından aldım..
    FM Tuning Garage firmasından Erinç Bey..
    Nakit 500 TL..
    Tam tarihini hatırlamıyorum ama gene bu sayfada görüşlerim mevcuttur..

Merhaba bizde bizim Cruze a alıp takmayı düşünüyoruz acaba sizinle telefonda görüşme imkanımız varmi Cruze a taktiran birisini bulmuşken bir kac bisey sormak isterim .) telefon numaranızı özel mesaj olarak atabilirseniz arayabilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: `bELa

Merhaba bizde bizim Cruze a alıp takmayı düşünüyoruz acaba sizinle telefonda görüşme imkanımız varmi Cruze a taktiran birisini bulmuşken bir kac bisey sormak isterim .) telefon numaranızı özel mesaj olarak atabilirseniz arayabilirim

Sormak istediğiniz ne varsa özelden mesaj yazarsanız, seve seve cevaplarım..
    Ancak telefon numaramı istemeyin benden..
    Anlayışınız için teşekkürler..
  • quote:

Senin yazdığından çıkartılacak bişey olsa onu çıkartır yazardım..
    Ben sadece bi kullanıcı olarak cihazın hangi amaca hizmet ettiğini söylüyorum..
    Bu değerleride ben değil üretici firma vermektedir..
    Sen bu değerlere inanmıyorsan, kullandığın aracın ki varmı belli değil varsa şayet onunda fabrika verilerine veya bir başkasınınkine de inanmıyorsun demektir..
    Pedala bastığın andan itibaren potansiyometre tarafından kelebeğe 0,8 sn. sonra sinyal gidiyor..Ve bu sistem 2000`li yılların başından beri böyle..
    Bunu ister kabul et ister etme..Bu bir çok arabada bu şekilde çalışıyor..Gaz teli olanlar hariç tabiki..
    0,8`den 0,2`ye inen süre içerisinde 0-100 hızlanma testinde 12,5 sn.`lik süresi olan araç, bu cihaz ile 11,8 sn.`yeye düşmekte..
    Gene bunu ben değil üretici firmalar söylemektedir..
    Ayrıca kalkıpta 150 hp.`lik araç ile bu cihazı kullanan 110 hp.`lik araç kapışabilsin diyecek kadar kimse cahil değildir herhalde..

3 kuruşluk firmaların bi taraflarından uydurdukları verilerle milyar dolarlık firmaların denetlenen verilerini bir tutmayacak kadar akıl sağlığı sahibiyim çok şükür,

piyasa da onlarca firma var %30 tasarruf %30 performans verileri veren , üretici firma veriyi veriyor diye hemen koşup ona da inanalım. Ne de olsa firma

bak yukarıda ilkokul çacuğunun bile anlayacağı bir şey yazdım; sinyalin gitme süresini 0.6 saniye kısaltığına ve vites değiştirirken gazdan ayağımızı çektiğimize göre 3. viteste 100'ü görebilen bir aracın 0-100'ünü 1.2 saniye kısaltır demektir.

Sence bu mümkün mü?

Kazıklananların sayısı arttıkça kazıklanmanın acısı azalsa da gerçekliği yok olmaz.

• yazık yahuuuu
  • quote:

quote:

Sormak istediğiniz ne varsa özelden mesaj yazarsanız, seve seve cevaplarım..
    Ancak telefon numaramı istemeyin benden..
    Anlayışınız için teşekkürler..

peki burdan sorayım

simdi bu aleti taktıgımız zaman gaz tepkime süresi azalıyor, bu konuda tam bilgiye sahibim bir sıkıntım yok fakat şu konularda sıkıntı olur mu

gaza cok az dokunsak bile araba hemen atılır mı, veya eski alıskanlıklarımızla gaza kalkışta biraz fazla yüklensek, tepkiyi çok alıp patinaj vs. yapar mı

digeri ise 2 mod var sanırım, en iyi modda degil de orta modda kullanıldıgında gerçekten cok bir fark olmuyomu

yani aldım diyelim taktım cok hızlı geldi dokundummu gaza aniden cok tepki veriyor begenmedim, ortaya aldım bu sefer de pek fark olmadı diyelim. böyle bir durum olur mu

• quote:

Kazıklananların sayısı arttıkça kazıklanmanın acısı azalsa da gerçekliği yok olmaz.

Sen Çorum lusun sanırım..
    Bi şey soracam sana..
    Sen bu cihazı kullandın mı?
    Lütfen fazla kasmadan EVET KULLANDIM veya HAYIR KULLANMADIM şekilde cevap verir misin?
    Şimdiden teşekkürler..
  • quote:

peki burdan sorayım
    simdi bu aleti taktıgımız zaman gaz tepkime süresi azalıyor, bu konuda tam bilgiye sahibim bir sıkıntım yok fakat şu konularda sıkıntı olur mu
    gaza cok az dokunsak bile araba hemen atılır mı, veya eski alıskanlıklarımızla gaza kalkışta biraz fazla yüklensek, tepkiyi çok alıp patinaj vs. yapar mı
    digeri ise 2 mod var sanırım, en iyi modda degil de orta modda kullanıldıgında gerçekten cok bir fark olmuyomu
    yani aldım diyelim taktım cok hızlı geldi dokundummu gaza aniden cok tepki veriyor begenmedim, ortaya aldım bu sefer de pek fark olmadı diyelim. böyle bir durum olur mu

Sırasıyla yardımcı olmaya çalışayım..
    1-Doğrudur cihaz gaz tepkime hızını azaltmaktadır..
    2-Gaz pedalına az dokunsan bile araç hemen atılmaz..Çünkü aracın motoru ve beygiri bellidir..Bunun 100`lerce örneği youtube`dan seyrebilebilir..
    Zaman içerisinde pedala ayağın alıştığı zaman, zaten kalkış hızını kendin ayarlıyorsun..
    3-Cruze`da T/C açık olduğu zaman patinaj yaptıramazsın araca..Ben sürekli açık kullanıyorumki kalkışlarda cayır cayır lastik yakmayım :D
    4-Evet cihazın 2 kademesi var..Birinci kademesi yeşil ışıklı..İkinci kademesi kırmızı..4-5 gün ikinci kademede kullandıktan sonra cihazı kapatıp kullanırsan, aynadan arkaya bakarsın birisimi tutuyor arabayı diye.Kesinlikle abartmıyorum araba resmen gitmiyor sanki yerinde sayıyor dersin..Yeşil yani birinci kademesi de kapalı konumdakinden hallicesi diyebilirim ama genede hızlı..
    5-Cihazı alıp kullandıktan sonra benim gibi sürekli ikinci kademede kullanmaya devam edersin..Bunu garanti ederim..Ani hızlanma, kalkışlardaki ileriye doğru aracın atılması çok çok zevkli oluyor..

http://www.btgmaslak.com/urunlerimiz/sprintbooster linkteki video ne demek istediğimi anlatmaktadır..

• quote:

quote:

Sen Çorum lusun sanırım..
    Bi şey soracam sana..
    Sen bu cihazı kullandın mı?
    Lütfen fazla kasmadan EVET KULLANDIM veya HAYIR KULLANMADIM şekilde cevap verir misin?
    Şimdiden teşekkürler..

çorumlu falan değilim, doğma büyüme istanbulluyum,

cevap veriyorum, hayır kullanmadım.

Bak ben işe yaramaz demiyorum, aracın daha responsive olmasını sağlar,

çünkü gaza daha düşük bir basınçla basıldığında daha yüksek bir basınçla basılmış gibi tepki vermesini sağlıyor bu da sürüş zevkini arttırır, daha kuvvetli bir araç kullanıyormuş hissi yaratır.

örneğin gaz teli , biraz da devirlenen bir motoru olan eski corsa jazz gibi araçlar çok kötü performansa sahip olsalar bile düşük hızlarda çok seri hissettirir, 50-60 ile giderken gaza dokunarak önünü aşağı yukarı oynatabilirsin,

ama reaksiyon süresini 0.8 saniyeden 0.2 saniyeye indiriyor o sayede performansı yükseltiyor denirse, iş o noktada dolandırıcılığa kayar.

ayrıca arabanın aktarma organlarına daha çok yük bineceği de aşikar, nasıl sürekli dip gaz kalkanla normal kalkanın arabaları eşit yıpranmayacaksa, bunu kullananla kullanmayanınki de eşit yıpranmaz

BEN SORUNA CEVAP VERDİM, SEN DE BUNA CEVAP VER LÜTFEN;

"Sinyalin gitme süresini 0.6 saniye kısaltığına ve vites değiştirirken gazdan ayağımızı çektiğimize göre 3. viteste 100'ü görebilen bir aracın 0-100'ünü 1.2 saniye kısaltır demektir.

Sence bu mümkün mü? "

• @bbasci06
    Hocam arabaya aragazi veriliyor mu gercekten merak ediyorum.

@19can84
    Arkadasim sende begenmediysen girme konuya bu makinayi yuz milyarlik araclarlar aliyor ve test edilmeden takilmiyor zaten adam begenmiski taktirmis ayrica videolari seyret

arabayi hizlandirmaz gaza bastimi aninda tepki verir ve arabayi kullanmaktan zevk alirsin yada guzel kalkayim diye gaza yariya kadar basarsin anca tepkilenir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.Kahriman -- 12 Kasım 2011; 23:54:06 >
  • quote:

çorumlu falan değilim, doğma büyüme istanbulluyum,

cevap veriyorum, hayır kullanmadım.

Bak ben işe yaramaz demiyorum, aracın daha responsive olmasını sağlar,

çünkü gaza daha düşük bir basınçla basıldığında daha yüksek bir basınçla basılmış gibi tepki vermesini sağlıyor bu da sürüş zevkini arttırır, daha kuvvetli bir araç kullanıyormuş hissi yaratır.

İsminde 19 olduğu için Çorumlu olabileceğini düşündüm o yüzden sormuştum..

Kullanmadığın bir cihaz hakkında nasıl oluyorda az öncesine kadar hiç bir işe yaramadığını, alan kullanan insanların kazıklandığını, hatta kullanan kişilerin buraya yazdıkları düşüncelerini de hiçe sayarak sanki yalan söylüyormuşuz gibi lanse etmeye çalışman, senin 3 kuruşluk firma dediğin tüm dünyada tasarım ödülü almış bir cihaz olarak ve de TÜV`den onaylı olmasına, bırak senin tabirinle 3 kuruşluk firmanın verilerini TÜV`ün yapmış olduğu testlerdeki sonuçları yazmamıza rağmen sanki makina,motor veya elektrik elektronik çok yüksek mühendisiymişsin gibi arkasındaki milyar dolarlık yatırımın geliştirilmesinde görevli mühendislere bile kafa tutacak hatta onlarıda yalancı çıkartarak 0,8den 0,2ye indirdiklerini bile dolandırıcılık ile bir tutan, kaldıki kıytırık cruze`u bırak BMW,VOLVO,SUBARU,MERCEDES,PORCHE gibi senin aklının alamayacağı kadar büyük milyar dolarlık firmalar senin aşağıladığın,teknik verileri kabullenmediğin,üreticileri ve bu cihazı icat edenleri dolandırıcılıkla, kullanıcıları ise yalancılıkla ihtam ettiğin bu cihazı, bu dev markalar araçlarında standart olarak kullanmaktadırlar..
    Ama şimdide kalkmış diyorsunki..; "Bak ben işe yaramaz demiyorum"..
    Peşine de ekliyorsun sanki cihazı kullanmışsın gibi..; "çünkü gaza daha düşük bir basınçla basıldığında daha yüksek bir basınçla basılmış gibi tepki vermesini sağlıyor bu da sürüş zevkini arttırır, daha kuvvetli bir araç kullanıyormuş hissi yaratır" ..
    ayıp..

• quote:

"Sinyalin gitme süresini 0.6 saniye kısaltığına ve vites değiştirirken gazdan ayağımızı çektiğimize göre 3. viteste 100'ü görebilen bir aracın 0-100'ünü 1.2 saniye kısaltır demektir.

Sence bu mümkün mü? "

verilen likteki firma açıklamasında;

"örneğin Mini Cooper S de 0-100 akselerasyonu 0.7-0.9 saniye gibi hızlandırmaktadır ve düşük hacimli veya otomatik vitesli araçlardaki
    alt devirlerdeki hantallığı %80 oranında serileştirmektedir." demekte....

anladığım; ilk tepki süresini azaltıyor, ayağımızı her gazdan çekip tekrar bastığımızda tepkime süresini kısaltıp üstüne eklenmiyor...
    zaten buna ihtiyaç duyan araçların sorunu ilk kalkış ve alt devirlerdeki hantallık veya ağırlık. üst devire çıktıkça bu aletin verdiği yarar azalıyordur.

yanlışım varsa düzeltin lütfen.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.