Şimdi Ara

SQL Ne işe yarar ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Arkadaşlarla konuşurken SQL ile ilgili bi konu açıldı bende böyle şeyleri çok merak ederim. SQL in işlevi hakkında konuşamadık daha doğrusu bi arkadaşın o işlerle ilgili bişeyler yapıyomuş sanırım. Bende öğrenmek istiyorum. Bu SQL tam olarak ne işe yarar. Netten biraz araştırdım fakat çok somut bişeyler bulamadım...

• Microsoft office access de kullanılan saçma sapan kodlar

örn : select * from personel_tbl

Tüm verileri ekrana getiren kod..Bi bu kalmış aklımda [personel_tbl artık ne diye kaydettiysen access dosyanı isim değişebilir]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XaVeN_3 -- 20 Şubat 2011; 17:42:39 >
  • SQL in açılımı Structured Query Language yani Yapılandırılmış Sorgu Dilidir. Veri tabanlari üzerinden komutlar çalıştırmak için kullandığınız bir dildir.
    Öncelikle bir veritabanı gereklidir. En basiti accestir. En ünlüleri ise ORACLE, MSSQL ve MYSQL dir. Bu dil sayesinde veritabanındaki tablolar ile ilgili herşeyi yapabilirsin. Veri tabanı sadece tablolardan ibaret de değildir.
    Kısacası araştırman gereken şey veritabanıdır.
  • teşekkür ederim. Peki bu olayı kavramak zormudur sizce ?
  • bu olayı kavramak senin yazılıma olan merakına göre değişir.nasılki java,c++,c# felan kodlama dillerinden birini öğrenmek gibi.İngilizcen iyiyse tavsiyem yabancı siteler yok türkçem iyiyse kitap almanı öneririm.internette türkçe içerik bulursun ama saçma sapan bölük pörçük şeylerde çıkabilir.kitap iyidir
  • anladım hocam saolasın
  • Merhabalar

Youtube da SQL derslerini takip edebilirsiniz . kanala abone olursanız yeni videolarıda takip etmiş olursunuz . İyi çalışmalar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.