Şimdi Ara

sql server dbo sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Forumda arastirdim ancak sql ile alakali bir konu bulamadigim icin konuyu buraya actim.Minik de olsa her seyi etkileyen bir sorunum var.Dun bir dedicated kiraladim ve icerisine mssql server 2005 express kurdum.Veritabanini sql e import ederken tablelerin basina dbo. geldi.

Ozetle misal table ismi "yazarlar" ise artik table ismi "dbo.yazarlar" halini aldi.Kodumuzda satir "select from yazarlar" seklinde oldugu icin de verileri cekemiyor dogal olarak.

Sorum su;

dbo. harflerini tableden nasil silip tablenin ismini olmasi gerektigi gibi yaparim.yani dbo.yazarlar yerine table ismi sadece yazarlar olmali.Rename olarak denedim ama olmuyor.Bir fikri olup yardimci olabilecek kimse varsa cok sevinirim.

Simdiden tesekkurler.

• gerçekten ilginç bir durum. 13 yıldır bılgısayar sektorundayım ama boylesını gormemıustım cevabı bulursan benı haberdar et olurmu?
  • cevabi buldugumda muhakkak buraya yazarim.Keske bu forumdan bilen birileri olsa da yardim edebilse.Net bir gundur bu soruna cozum ariyorum ama henuz bulamadim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: independence

cevabi buldugumda muhakkak buraya yazarim.Keske bu forumdan bilen birileri olsa da yardim edebilse.Net bir gundur bu soruna cozum ariyorum ama henuz bulamadim.

• aklıma şöyle bir yontem geldi
    ama yıne kodlamalarda ugrasman gerekecek

<%

tablo="uyeler" ' dbo. değerlerinden sonrakını alıcak
    tabloismi=left((tablo),4)
    set uye=db.execute ("select * from "& tabloismi &" order by id desc")

%>

gibi
    bilmem işine yarar mı ?

veya
    sql de tablo adı degıstırme kodunu kullanıcan

EXEC SP_RENAME ’dbo.uyeler’, ’uyeler’

aklıma gelenler bunlar
  • Bende sql server 2005 kullanıyorum benim tablolarımın ismi de dbo.tabloismi şeklinde ama sadece tabloismi yazmam yetiyor başına dbo falan koymuyorum :S
  • CREATE TABLE [dbo].[KULLANICI] parantez kullanımından kaynaklanıyor olabilir mi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sql yardım
    2 yıl önce açıldı
    GAMERANGER RESPONSE SERVER HATASI
    13 yıl önce açıldı
    Mysql Database Şişme
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • EXEC sp_table_privileges 'tablo ismi'

bunu çalıştırın tablonun sahibi olarak hangi haklarınız var bakın tablo sahibi sizseniz 4 hakda olmalı yoksa islem yapamazsınız haklarınızı yeniden dbo ya alırsanız sorun kalmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.