Şimdi Ara

SQL Taşımak Yardım Rica Ediyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim kendime ait wordpress blogum var. Bunu kendime ait bir domain ve sunucuyla yayınlıyorum. Hakat maddi daralma yüzünden bir süre buna para ayıramayacağım.

İşin özüne gelirsek sitemi ücretsiz bir alana taşıdım. Dosyalarımı taşıdım. Veri tabanınıda bir aksilikle karşılaşmadan taşıdım. Ancak karşıma şöyle bir sorun çıktı:

Yeni ücretsiz domainim ile siteye giriyorum hiçbir sorun yok. Fakat rasgele bir linke tıkladığımda öbür ücretli alanımdaki konumuna gidiyor. Yani blogumdaki bütün bağlantı yolları öbür adresi açıyor.

Mesela:

www.ücretsiz.domain.com giriyorum harita bölümüne girmek için HARİTA linkine tıklıyorum açılan sayfa:
    www.eskidomain.com/mmtlwp/harita oluyor. Öbür adrese gidiyor.
    Ben el ile adres satırımdan şu şekilde yazarsam şimdiki konumundan açıyor örnek:
    www.ücretsiz.domain.com/mmtlwp/harita gibi.

Veri tabanları hakkında çok detaylı bilgim yok. Bunun neden böyle olduğunu pek anlayamadım ve nasıl düzelteceğimi de bilmiyorum.

Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Kolay gelsin...

• hiç WP kullanmadım ama sanırım veritanabında root adres olarak eski domain kayıtlı kalmış olabilir WP'nin ayar ekranından ayarlayabilmen gerekir.
  • Evet, doğru söylüyorsunuz. Ben onu akıl edememiştim. Taşımadan önce ayarlarından değiştirmem gerekiyordu. Neyse, şimdi veri tananında aratarak kayıt yerini buldum değiştirdim. Düzeldi. Şimdilik sorun yok gibi.

Teşekkürler..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.