Şimdi Ara

SQM destekli modem tavsiye.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, evimdeki modem girişte ve ev içerisinde de ethernet kablosu tesisatı yok. Doğal olarak odadan odaya wifi gücü çok değişken ve çok fazla bufferbloat var +300 ms civarında bunu oyunlarda hissedebiliyorum, kablo ve wifi arasında geçiş yaptığımda.

Bilgisayarı wi-fi ile internete bağlamak zorundayım.

Ayrı bi router alıp evde her yeri cihaza boğmak istemiyorum.

Hem SQM desteği olan ve tercihen Open wtr yükleyebileceğim maks 1500tl civarında önerebileceğiniz modem var mı ? Daha uygun fiyatlı da olabilir, hız önemli değil bufferbloat yememem önemli.

• bufferbloatsız düşük ping istemek ile wifi kullanmak birbirine çok ters cümleler.

ben çatıdan delik açıp kablo çektirdim çünkü ihtiyacım vardı, sizin de var. ya modeminizi taşıyacaksınız, ya da kablo çekeceksiniz ki sqm destekli bir router takınca faydası dokunsun.

• loiloyse kullanıcısına yanıt

Haklısın hocam doğrusun ama onu yapamıyorum maalesef, wifi kullanmak zorundayım. Evet wifi ile +1ms bufferbloat imkansız ama en azından bir tık daha iyileştirebilirim diye düşünüyorum. En azından ping dalgalanmaları yaşamam doğru muyum ?

• Tface T kullanıcısına yanıt

şu tarz elektrik hattı üzerinden internet veren ürünler daha stabildir.

amazon
    TP-Link AV1000 Gigabit Powerline ac Wi-Fi Kit, TL-WPA7517 KIT, Gigabit Ethernet, 750 Mbps
    https://www.amazon.com.tr/dp/B08R6H6931?ref=emc_s_m_5_i_atc
  • modemden kabloyu süpürgeliklerin içinden yürütün görüntü kirliiliği olmaz.

• zortak Z kullanıcısına yanıt

Hocam onları araştırdım pek stabil değiller maalesef

• Tface T kullanıcısına yanıt

Ben stabil diye biliyorum Amazon'dan alıp sorun olursa iade edin, denemeden zarar gelmez.

Kablo internetle wifi'nin hiç bir ilgisi yok, kablo olunca problem tamamen ortadan kalkıyor, 3 katlı evimin her odasına Cat6 çektirmiştim, 10 yıldır sorunum yok.

• zortak Z kullanıcısına yanıt

Sonradan mevcut elektrik tesisatı içerisinden cat6 çekebilirler mi hocam ? Eğer yapılabilirse en mantıklısı

• Her odada telefon hattı vardı onun içinden çektiler anten girişi vs. varsa oradan da belki olabilir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.