Şimdi Ara

Squid Game (2021) | Netflix (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
265
Cevap
14
Favori
10.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Squid Game'in 2. sezon posteri yayınlandı.

Squid Game (2021) | Netflix
  • 2. sezon daha iyi olacakmış gibi hissediyorum. beklenti büyük.

• ermes_unuy kullanıcısına yanıt
    Sineğin yağını süzmece olur genelde böyle sezonlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • glumerna G kullanıcısına yanıt

umarım diğer diziler gibi olmaz tabii ki.

ama bu korelilerin bir süpriz yapıp iyi bir devam filmi yaptıklarına inanmak istiyorum.

• S2B1

Başladım. Özlemişim yeminle. Hiç sıkmadı bu bölüm.

Puanım 10/8.3

S2B2

Gayet güzel gidiyor.

Puanım 10/8.0

S2B3

Mükemmel devam.

Puanım 10/8.1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackGhost12 -- 26 Aralık 2024; 23:11:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu defa ki yarışmacılar daha renkli, ilk sezondan güzel olacak gibi duruyor 4. bölüme kadar gayet güzeldi.

• İlk bölüm beklediğimden iyiydi, umarım bozmadan devam eder.

• 4. bölümdeyim. Hiç fena değil.

Netflix, Türkçe dublajda bütçe daraltmaya mı gitti bilmiyorum ama Türkçe dublaj berbat bu sefer. Sürekli "lan"lı lunlu diyaloglar çok rahatsız edici. Gıcık edici bir yerelleştirme var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 27 Aralık 2024; 6:4:12 >
  • 2. sezonu bitirdim,

Öncelikle spoilersiz yorum yapalım, beklediğimden çok daha iyi çıktı.

Bu tür serilerde herkesin tahmin ettiği gibi 2. sezon genelde çok tırt, çok zorlama olur o yüzden başlarken çok büyük bir umudum yoktu fakat ilk sezon kalitesinde, kendini çok saran, tek oturuşta izlediğim bir sezon oldu.

Yeni karakterler de son derece hoş, sağlam bir cast kurulmuş. Bi Thanos aşırı cringe geldi, ilk sezondaki o mafya kötü adam yerini dolduramamış kesinlikle ama onun harici güzel dinamikleri olan, 10-12 kişilik sağlam bir ekip kurmuşlar.

Yine serinin pacing'den çok memnun kaldım, açıkçası başlarken izleyici kitlesini tatmin etmek amacıyla hemen absürt bi şekilde oyunlara dalarlar anında diye bekliyordum ama yavaş yavaş, sindire sindire gitmişler bu da hoş olmuş. Heralde kötü diyebileceğim tek şey çoğu sahnenin, karakterin biraz fazla tahmin edilebilir olması. Yani izlerken bazı karakterlere bir şey olmayacağı aşırı malum, haliyle dizinin vermeye çalıştığı "ölüm kalım" gerilimini hissetmiyorsun.

Ama özetle ilk sezonu seven herkesin seve seve izleyeceğine eminim, gönül rahatlığıyla ve hevesle başlayabilirsiniz aynı tad aynı kalitede bir sezon sizi bekliyor.

• Spoiler'li yoruma gelirsek:

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Öncelikle dediğim gibi sezona başlarken düzgün bağlayamayacaklar, hemen seyircileri tatmin etmek adına ilk bölümün ortasında oyunlara dalacağız gibi bir korkum mevcuttu. Onun yerine pacing'i yavaştan alıp, ilk 2 hatta 3 bölümü ana karakterimizin nasıl tekrar oyuna döndüğünü yedirerek anlatmaları çok hoşuma gitti. Tabi bu bölümlerde biraz cringe olan, abartı ve hatta mantıksız yerler de yok değil ama genel anlamda akıcı ve sürükleyici olmuş.
    Karakter cast hoş, Thanos harici yeni karakterlerin hepsi gayet güzel. Thanos da aslında çok fena değil ama biraz fazla cringe ve ilk sezondaki "kötü adam" rolünü üstelenememiş. İlk sezondaki bu mafya karakteri daha bi "tehdit" hissettiriyordu, her an ana karakter veya ekibine zarar verecek potansiyele sahipti ama Thanos ondan ziyade şaklaban rolünde gibi olmuş. Hatta ne yalan söyleyeyim ilk gördüğümde "Bu seriye de bi şekilde illa trans karakteri sokmuşlar" diye düşünmüştüm ama izlerken o kadar rahatsız etmedi. Ha tüm arkadaşlarını sallayıp oyuna devam oyu kullandıktan sonra "Ama ben transım diye herkes bana arkasını döndü :(" dramı yersiz ve abartıydı ama o kadarı göz ardı edilebilir, onun harici rahatsız edici bir durumu olmadı.
    Bunlar harici başarısız gördüğüm tek konu biraz fazla "tahmin edilebilir" olması oldu bu sezon heralde. Hangi karakter ölecek, hangi karakter ölmeyecek, kime ne olacak çok çok rahat tahmin edebiliyorsunuz izlerken. Dedektifin taş kağıt makas yaparken kendini feda edecek olmasından tut, 2. oyunda kimsenin ölmeyeceğine, 3. oyunda sadece o güçsüz kızın öleceğine kadar (oyun öncesi ölmek istemiyorum diye hüngür hüngür ağlamasından ve trans karaktere devam oyu verdiği için pişmanlık yaşatmak isteyecekleri çok bariz belliydi) her şey apaçık ortadaydı. Hatta 3.-4. bölümdü sanırım sezon sonunda ana karakterin en yakın arkadaşı da kesin ölecek diye tahmin etmiştim. Bu kısımlarda bazı "flag" veya ipuçları diyeyim verirken daha dikkatli olsalar, veya arada seyirciyi şaşırtsalar çok daha makbule geçerdi.
    Sonu da tadında bitti, zaten tüm hikayeyi bu sezon bitirmeye çalışsalar aşırı zorlama ve ucu açık kalacaktı bence gayet güzel bi noktada ara verdiler. Özellikle 3. sezonda bol miktarda ana karakterin kendini suçladığı sahneler olmasını bekliyorum, Nitekim oyundan gitmeyi isteyenlere destek olup en azından oradaki 100 kişiyi kurtarabilme ihtimali varken şimdi herkesin kaderini mühürlemiş oldu, zaten bu noktadan sonra ana ekipteki karakterlerin hepsi de tek tek ölecektir.

Özetle keyifli, ilk sezona 8 vermiş biri olarak ikinci sezonu da gayet 8 verilebilir buldum ben. Zaten 3. sezonun çekimler de tamamen bitmiş anladığım kadarıyla 2025'de çıkacakmış, bunu 2. sezon / 3. sezon olarak değil de 2. sezon 1. part - 2. sezon 2. part gibi düşünebilirsiniz. Serinin son parçasını heycanla bekliyoruz bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burnaldinho -- 27 Aralık 2024; 9:35:50 >

• Son olarak bir de şunu not düşmek istedim çok önemli veya spoilere koyulacak bi mevzu değil ama, para hesabı / miktarı konusunda biraz fazla sıkmış seri Squid Game (2021) | Netflix Yani elin gariban manavının oğlu yaklaşık 600 bin dolarlık parayı nasıl bulmuş da kumarda yemiş, öyle tefeciden aldım borç aldım diye geçiştiriyorlar da çulsuz hiç birşeyi olmayan adama kim veriyor 600 bin dolar borç Squid Game (2021) | Netflix Sadece bir karakter de değil sözde ordaki karakterlerin hepsi ortalama 2-3 milyar won borcu var, demek ki korede bi tefeciye gidip bana bir milyon dolar lazım dediğinde adam çıkarıp koyuyor şak diye önüne kimsin necisin diye sormadan

1. sezonu unuttum ben
  • burnaldinho B kullanıcısına yanıt

Izleyen seyirci

Spoiler,

"bunlar niye parayi alip gitmiyo"

demesin diye cok ugrasmislar gercekten :)

İlk iki bölümü izledim biraz tempo düşüktü fakat oldboy filmi gibiydi,başrol abinin vücut yapması ve oyunculuğu fena olmayışı bizim dizilerden farkını ortaya koyuyor.Daha tüm sezonu izlemedim fakat senaryo olarak özgün ve iyi işler çıkarması korelerinin tesadüf değil.Webtoon ve Lightnovel sektöründe kendilerini geliştirdiler bilmiyorum okuyor musunuz ?Solo Leveling ten sonra çizim kaliteleride arttı,Ellerinde kullanabilecekleri kaynak,senaryo diyolog oldukça fazla bu sektörlerden kaynaklı.Webtoon,lightnovel diyip geçmemek lazım sağlam işleri var ve uluslar arası boyuta gelmek üzereler.

Son olarak ilk iki bölümde polis biraz kasıntı geldi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Lanaya- kullanıcısına yanıt

Kesinlikle. Bu sezon değişiklik yapıp

Spoiler,

İlk sezonun aksine parayı alıp gidebilmeyi koymuşlar, fena da olmamış aslında

Ama işte bu da para miktarını bol bol sallamaları gerektirmiş nitekim "Borç batağında" olan sıradan bir insan için 200 300 bin dolar çok çok büyük, hayatını sıfırdan kurabileceği bi para. Ama maşallah bizim karakterlerin borçlarının yarısına yetmiyor sözde

İlk sezonda

Spoiler,

Ya hep ya hiç olmasına rağmen ilk oylamada millet gitmeyi seçmişti ölüm korkusundan, haliyle burada 300 bin doları alıp gidelim'i bile kabul etmemeleri kasıntı geliyor. Yazarlar bunu astronomik borçlar yazarak çözmeyi düşünmüş ama çok kasıntı olmuş bu da

• tırt.

para için uzatmışlarda uzatmışlar..

bir tane trans koymuşlar sanarsın dünyanın en iyi komandosu elinden her iş geliyor multifonksiyonel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Winter Is Coming -- 27 Aralık 2024; 20:4:51 >
  •  2025'te yayınlanacak üçüncü sezonun aynı zaman da final sezonu olacakmış.

Faiz tefeci faizi diye birşey var elini versen kolun gider.

• 1.sezonu unutöuşuz yaw :(

• 2. sezonda daha ilk bölümlerden neden bölüm sayısı azaltılmış diye tam kızacakken meğerse 3. sezonun da çoktan hazır olduğunu öğrendim. Zaten özellikle giriş kısmını yaya yaya uzatarak vermelerinden belliydi bir planları oldukları. Bu belki kimine göre sıkıcı gelebilir ama ben beğendim.

O zaman bu 2. sezonu bir ara sezon olarak düşünebiliriz. Çünkü sezon direkt yarım kaldı, bitirilmedi.

Velhasıl kelam 2. sezon tempo olarak (ilk 3-4 bölüm özellikle) 1. sezona göre daha düşük bunu bilerek izleyin. Son bölüm tempolu bir tek.

Bana göre normal sezon olarak bile 2. sezon gayet iyiydi bu arada. Kesinlikle beklentimin üzerindeydi.

Oyunlardaki gerilimi daha düşük tutup daha çok diğer olaylara yönelmişler. Oyun faslı hızlı geçilmiş. Karakterlerin o ortamda büründükleri psikoloji, yaşama içgüdüsü, verdikleri kararlar ve sonuçlarına odaklanılmış.

Bence en iyi yaptığı şey devam sezonu olarak dizi kendini tekrar etmiyor. Bu açıdan takidiri hak ediyor.

Spoiler,

Oylama sahneleri hariç

Olumsuz anlamda eleştirlecek yanları yine yok mu var. Mesela:

Spoiler,

- Yaşlı teyze tokasına bıçak gizleyip sokarken ana karakterimizin dişindeki çipi alıyorlar.Tamam çipi balıkçıdan öğrendiler (onun da en başından beri bir şeyler çevirdiği çok tahmin edilebilirdi) de balıkçıya kim söyledi çip mevzusunu? Balıkçının nereden öğrendiği kısmı açık kalmamalıydı.
    - Ana karakterimiz o kadar intikam hırsına giriyor ama hiçbir planı olmadan elçiyle gidip rus ruleti oynuyor. Hani silahta hiç mermi olmasa diyeceğim ki klasik olarak silahın ağırlığından falan boş olduğnu anladı diyeceğim ama o da yok. Saçma sapan riskler alıyor. Ölmeyeceğini biliyoruz.
    - Keza elçinin de sırf ana karakterimize karşı gurur yapması yüzünden kendini vurması saçmaydı o kadar senedir bu işi neden niçin yaptığı kısımları havada kaldı, o kadar gizemli gözüken adam bir hiç uğruna kendini feda etti. Elçi ölmeden de ana karakterimiz oyuna girebilirdi. Boş yere ölmesi saçma oldu. Ne kattı senaryoya?
    - 001'in de tekne kaptanı gibi en başından beri şüpheli olduğu tahmin edilebilirdi. Ana karakterimizin 1. sezondan ders alıp yanına adam yerleştirilmesinden şüphelenmesi lazımdı. Keza bu sefer adamlara sizi bitireceğim diyerek tekrar oraya gitmişken...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 28 Aralık 2024; 6:20:36 >

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.