Şimdi Ara

ss

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa_unax -- 7 Ağustos 2012; 4:18:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mustafa_unax

Arkadaşlar ben genelde takipçiyim forumlarda pek yazı yazmam fakat şu soruma koca internet aleminde cevap bulamıyorum. Ben hepatit c taşıyıcısıyım. Daha uzman kişiler okursa şöyle söyliyeyim hcv-rna (negatif), hcv (pozitif) şeklinde. Hep eski yazılar buldum internette ve yakında askerlik olayıyla münasebetim olacak ve merak ediyorum alacaklarmı. Kimisi alır demiş kimisi almaz demiş ama hep eski yazılar. TSK sağlık yeteneği yönetmeliğinde bir şey buldum ve 2010 7. ay'a ait. Ama yazıyı tam anlayamadım biraz hukuk ve doktorluk harmanlanmış çünkü. Lütfen tecrübe hcv ile askerlik arasında birşey bilen ve yazının ne demek istediğini bilen kişiler cevaplasın. Teşekkürler...

MADDE 11 – Aynı Yönetmeliğin eki Hastalık ve Arızalar Listesinin 52 nci maddesinin B diliminin (2) numaralı fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
    “2. Hepatit B ve C virüsleri ile diğer kronikleşme özelliğindeki primer ve sekonder hepatotrop virüslerin neden olduğu serolojik olarak kanıtlanmış, biyokimyasal bozukluğu sürekli (Hepatit C için biyokimyasal bozukluk şartı aranmaz.), histopatolojik olarak aktivitesi ileri derecede olmayan kronik hepatitler.”

mustafa bey bu askerlik olayı gerçekten çok anaforda bir konu. mesela bir kuzenım hbv taşıyıcısı o askerliğini yaptı diğer kuzenımde hbv taşıyıcısı ama o yapmadı. ama yapmayan kuzenım zamanında hbv atağı geçirmişti sanırım onu gösterek yapmadı. sizinde rnanızın - hcv nızın+ olması sessiz taşıyıcı olduğunuzu gösterir birşeydir ki sizin askerlik yapmanız işten bile değildir. ama rnanız+ da oslayd muhtemelen karaciğer hasarına bağlı semptomlarınız olacağı için cok buyuk ıhtımal yapmazdınız.

• Aslında doğru bilgiyi burdan alman pek mümkün değil fakat mantıken yapabilir.Çünkü hepatit c bildiğim kadarıyla sadece kanla bulaşan bir hastalık.Yani tükürük,idrar veya dokunma ile bulaşmıyor diye biliyorum?Doğru mudur?
    Durum böyle ise yani okuduğum kaynaklara göre hepatit c hastası bir kişiye iğne batsa sonra normal birine batsa bile geçme ihtimali %5 diye okumuştum.Yani bulaşma ihtimali pek yok denilebilir.Ama yinede askeriyenin ne gibi kurallar koyduğunu bilemiyoruz.Hastalık size nasıl bulaştı acaba?Kan transferi diyicem ama 93 den bu yana ameliyat vs lerde kontrol edildiğini okudum,doğumda olabilir belki ve bir ihtimal diş vs yaptırırken.Geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mk4Ever.

Aslında doğru bilgiyi burdan alman pek mümkün değil fakat mantıken yapabilir.Çünkü hepatit c bildiğim kadarıyla sadece kanla bulaşan bir hastalık.Yani tükürük,idrar veya dokunma ile bulaşmıyor diye biliyorum?Doğru mudur?
    Durum böyle ise yani okuduğum kaynaklara göre hepatit c hastası bir kişiye iğne batsa sonra normal birine batsa bile geçme ihtimali %5 diye okumuştum.Yani bulaşma ihtimali pek yok denilebilir.Ama yinede askeriyenin ne gibi kurallar koyduğunu bilemiyoruz.Hastalık size nasıl bulaştı acaba?Kan transferi diyicem ama 93 den bu yana ameliyat vs lerde kontrol edildiğini okudum,doğumda olabilir belki ve bir ihtimal diş vs yaptırırken.Geçmiş olsun.

hepatit c de kanla bulama ihtimali yuzde 3 hepatit b de bu oran yuzde 30a cıkar. ama olay başkasına bulaştırmadan ote hastanın askerlığe elverişli olup olmamasıyla alakalıdır.

• tamamen sans isi buyuk bir ihtimal ile yaparsin askerde curuk raporu verirler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.