Şimdi Ara

(Ss'li) Türkler Dünyadaki en Tembel Millet Çıktı (Egzersiz) (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
570
Cevap
15
Favori
20.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
60 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _A_L_İ_

Yav tuturmuşsunuz bir istatistik. Türkiyede kaç fenerbahçeli var deseniz belli kaç galatasaraylı var deseniz belli kaç obez var kaç kitap okuyan var vs. hepsi belli maşallah. Ama bir kişi de çıkıp veriler toplanırken size soruldu mu dese soruldu demeyecek burda. Çünkü sorulmadı. Geçenlerde de kadınların iş gücüne katkısı diye saçma sapan bir anket ve makale tarzı bişey okudum. Topuklu ayakkabısını giyip bir evrağı ordan oraya götüren kadının mı iş gücüne katkısı var ? Tarlada 10 saat sıcakta soğukta yağmurda çalışan kadının mı iş gücüne katkısı var ? Topuklu ayakkabısını giyen kadın SGK lı veya rahat bir işte çalıştığı için TÜİK teki adam da aynı rahatlıkta olduğu için birbirilerini bulup bi çay kahve içip veri oluşturuyor olabilir. Tarladaki esas iş gücüne katkıda bulunan kadını gelip kim saydı ? O yüzden yok TÜİK miş ıvırmış zıvırmış hikaye anlatmayın. Çevrenizde gördüğünüz insanlarda bilimsel veri için yeterli değildir.

Konuyu açan arkadaşı 8-9-10-11-12 saat periyotlarındaki işlerde özellikle geri hizmette bir işte çalıştırıp yaşamını analiz etmedikçe siz de kendisine birşey anlatamazsınız o da bize birşey anlatamaz.

Toplumda önce refah seviyesi yükselecek. Önce kapitalist sisteme savaş açacaksın. Kapitalist sisteme savaşı arge ile bilim ile açacaksın diyorlar düşüneceksin kas gücü gerektiren işleri makine ile yapacaksın diyorlar yapalım iyi güzel de kardeşim önce refah olacak.Zihin rahat olacak. Üniversiteler arge ile bilim ile kapitalist sistemle savaş vermek için en ideal ortamlar. Ama öğrenci neyin derdin de ? Ay sonu nasıl gelir ? Otobüste sıra yemekhanede sıra vs. Sen üniversite olarak yeni fakülte ve bölüm açma derdinde olup daha az öğrenciye daha çok refah yerine daha çok öğrenciye daha az refah düşünürsen 1 adım atamazsın. Akademisyenlerde ego mastrurbasyonu peşinde olduğu sürece saçma sapan mahkeme kararı ile ''Akademisyenlere mesai saati uygulanamaz'' diye karar alırsan daha çoooook istatistik yaparsın.24 saat ülkedeki tüm üniversitelerde kütüphaneler açık olacak. Üniversite için de kapalı yüzme havuzu ve spor salonlarısadece üniversite öğrencilerine ve ücretsiz şekilde verilecek sayı yetmiyorsa yeni fakülte ve bölüm açmak yerine bunlardan açacaksın. Kütüphanelerde içerikler bölümlere göre olacak örneğin elektrik elektronik mühendisliği bölümü öğrencileri için koca bir bölüm açıp kitapla dolduracaksın.Akademisyenlere de bilim nasıl yapılır en küçük adımından başlayarak öğrencilere seminerler oryantasyonlar ile öğrettireceksin. Öğrencilere reçete yazacaksın. Mesela elektrik elektronik müh. 1.sınıf öğrencisi neleri bilmeli hangi dersi niye alıyor bu dersler niye konulmuş üst sınıftaki derslerle bağlantısı ne ? Gerçek hayatla ilişkisi var mı ? Varsa örnekleri ne ? Mesela geçenlerde celal şengör isimli bilim adamı habertürk kanalında coğrafi keşifler konusunu öyle güzel anlattıki hiç ilgim olmamasına rağmen konu ve mevzu bende iştah uyandırdı. Bu arada celal şengör demişken hayatına bakınız hiç zorluk görmüş mü ? :) Hayır görmedi kafası rahat şekilde kendisini geliştirmiş hep ve sonuç ortada türkiyedeki ender bilim adamlarından biri.

Sonuç olarak sistem , sistem kurucuları ve sistem yöneticileri önce adımı kendi atacak sonra halktan bekleyecek.

Ben de mesela eğitim ile ilgili platformlarda yönetim görevindeyim. ÖSYM ve YÖK'ün birçok sorununa kafa patlatıyorum. Çözüm üretiyorum. Bu işlerden 5 kuruş alıyor muyum hayır. Bu işlerden para kazananlar, sorunlara çözüm üretme selahiyet'i olanlar ne yapıyor ? Örneğin DGS (Dikey Geçiş Sınavı) oluşumuna ve tarihine bakın bu sınav nerden nereye geldi ? Kimin sayesinde oldu ? Belki bulamazsınız ben yazayım Sorunlar forumda tartışıldı fikirler toplandı birkaç kişinin sürekli Ankara'ya gidip baskı uygulaması slyatlarla işinm doğrusunu olması gerekeni anlatması sonucu şimdiki halini aldı. Böyle mi olması gerekiyordu ? Bu sistemleri kuranların kendi aklı fikri yok mu hiç olumlu adım atacak ? Sisteme kafa yorması gereken ilk kimdir ?

Çok güzel yazmışsınız ama yazdıklarınız es geçilecek veya saçma sapan cevaplar verilecek. O istatistiklerin bilimselliğini önemseyip sorduğumda bir cevap alamadım, inanç olduğunu ortaya koydum ama bilimsel olduğunu gösterememişti. Yani ordan burdan bulunan bilimsel ve doğru olduğu belli olmayan istatistiklerle karalama kampanyası yapılıyor.

Ha istatistikler diyelim ki güvenilir. O zaman hayat şartları(ekonomik,psikolojik,toplumsal, kültürel, zihniyet, adalet, ailesel vb) ile birlikte ele alınıp önce hayat şartlarının düzeltilmesi lazım, ardından ikincil ve üçüncül şeyler düzeltilebilir. Ama bunlardan bağımsız ele alıp insanları suçlamak bilimsel bir yaklaşım değil, insanları mevcut ortam ve koşuldan yalıtmak subjektif bir yöntem ve bu yöntemle karalamaya çalışmak da bilimle uzaktan yakından alakası yok. Yani önce sistemin sorunları ne, hayat şartları ne diye onları düzeltmek lazım, ha bunlar düzeldikten sonra insanlar yine bu aktiviteleri yapmıyorsa o zaman insanların hatalı olduğu söylenebilir. Ha falanca kişi şu zorlukta bunu başarmış, yok şu afrika ülkesi kitap okuyormuş gibi abuk subuk istatistiklerle cevap verecektir, onlar farklı biz farklıyız. Kendi koşullarımız içerisinde değerlendirip koşulları düzeltmek gerekir.

• Ya bu Avrupalılar metroya binerken hafif tempolu yürüyolar onu egzersizden sayıyolar arkadaşlar kanmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vespucci

Gören de ülkenin %90'ı 12 saat çalışıyor sanacak. Yahu sırf çevrenizden bakıp da genelleme yapmayın. Dışarıda kafeler, alışveriş merkezleri tıklım tıklım dolu. Zamanı olmayan insan mı gidiyor buralara? Spor yapmak isteyen adam işini bahane etmeyip iş çıkışı sporunu yapıyor zaten. Bizim millet sever kendisi dışında her şeye mazeret bulmayı.

Bir insan art arda 2 cümle ile kendisi ile nasıl çelişir. Hem çevrenize bakmayın diyorsun hem çevrendeki kafeleri gösteriyorsun.Kafanı kaldırıp bir de fabrikaları gez istersen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _A_L_İ_ -- 3 Şubat 2018; 18:14:40 >
  • bu adama tapan varlıklardan da bu adamdan da nefret ediyorum
  • kendisi "ilahiyat" okuyup trende sevişmeyi düşünen birisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Madnessisme -- 3 Şubat 2018; 18:30:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IsmailAkdag

O değilde neredeyse her gün konu açıp sürekli forumda aktif bir adamsın. İşte cep telefonlarının, bilgisayarın, sürekli oturmanın zararlarından falan bahsediyorsun. Konuları da bisiklet sürerken falan açıyorsun herhalde?

Şimdi yazamıyorum mesela fabrikadayım...

Yoksa ortalık mesaj doldu, özel mesajlara bile dönemiyorum...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bordo klavyeliler konuyu terkedin hadi bakalım survivor konusuna

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çalisma saatleri çok fazla adam 9 6:30 haftada 6 gún calisiyor eve gidince aksam 8 oluyor zaten

• yemin ederim konuya girmeden konuyu kimin açtığını tahmin ettim ve yanılmadım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bir eğitim sistemi olunca neyi bekliyorsunuz ki? Çalışkan mı olacaktı? Adam matematik yapamıyor diye doktor avukat olamıyor bende olsam salardim kendimi

• Türklerden acısı var demek ki. Neyse biz yerini de buldurmasını biliriz.Türklerin intikam konusunda profesyonel olduğunu ekle de ona göre davransınlar.

İyi şeylere gelince Türkiye milletleri kötü şeye gelince Türkler.

Hadi beyler çimlere oturalım yemek haneden yemek yiyelim bisiklet sürelim de teonun içi soğusun.

• Ne kadar çok sığ insan var bu konudan anlayabilirsiniz. Adam farkındalık yaratmaya çalışıyor ama sığ insan sürüsü gelmiş Türk milletine hakaret ediliyor diyor.

Evet kardeşim sana tembelsin,egzersiz yapmıyorsun diyor ama aslında sen herşeyin en iyisini yapıyorsun Dünyada her konuda 1 numarasın konu sahibide seni dibe çekmeye çalışıyor.

• ahahaha, bazen ilahiyatçı olmak istemediği halde ikinci kez ilahiyat okuduğu için türbanlı fantezisi var diye düşündürmüyor değil bana
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dracos

ahahaha, bazen ilahiyatçı olmak istemediği halde ikinci kez ilahiyat okuduğu için türbanlı fantezisi var diye düşündürmüyor değil bana

bir arkadaşının daha türbanlı fantezisi var
  • quote:

Orijinalden alıntı: _A_L_İ_

quote:

Orijinalden alıntı: Vespucci

Gören de ülkenin %90'ı 12 saat çalışıyor sanacak. Yahu sırf çevrenizden bakıp da genelleme yapmayın. Dışarıda kafeler, alışveriş merkezleri tıklım tıklım dolu. Zamanı olmayan insan mı gidiyor buralara? Spor yapmak isteyen adam işini bahane etmeyip iş çıkışı sporunu yapıyor zaten. Bizim millet sever kendisi dışında her şeye mazeret bulmayı.

Bir insan art arda 2 cümle ile kendisi ile nasıl çelişir. Hem çevrenize bakmayın diyorsun hem çevrendeki kafeleri gösteriyorsun.Kafanı kaldırıp bir de fabrikaları gez istersen.

Böyle bir yorum geleceğini biliyordum. İkisinin oluşturduğu yoğunluğu karşılaştırırsak hangisinin üstün geleceği tartışmasız.

• alın bunu buradan.

• Başlıkta dünya diyor istatistiklerde avrupa verilmiş.

Hadi koysanıza Bangladeş'i,Kenya'yı,Meksika'yı...

Hani başlıkta bütün dünyanın en tembeliymişiz ya o nedenle söylüyorum.

Ayrıca, avrupa dünyanın ekonomik olarak en refah yeri. Elbette adamlar sağlığına daha çok dikkat edecekler.

Pirinç ile beslenen ülkeler de egzersiz yapsın mı?

Ülkesinde iç savaş olan ülkelerin insanları da egzersiz yapsın mı?

Açlıkla savaşan ülkeler de egzersiz yapsın mı?

Demekki neymiş ülke refahı ile egzersizin alakası varmış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Save The Day

quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Genç Düşünür

Neye dayanarak oluşturulmuş bu grafik?

Türkiye'deki her bireyi özel olarak gözlemlemedilerse geçerliliği düşüktür.

Doğru değildir demiyorum, dikkat edin, geçerliliği düşüktür diyorum.

İstatistik bilimine göre...

Burada kalem kalem nasıl hesaplandığını görebilirsiniz...

http://appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/show.do?query=BOOKMARK_DS-735692_QID_796CBFFB_UID_-3F171EB0&layout=DURATION,L,X,0;GEO,L,Y,0;UNIT,L,Z,0;TIME,C,Z,1;ISCED11,L,Z,2;SEX,L,Z,3;AGE,L,Z,4;INDICATORS,C,Z,5;&zSelection=DS-735692SEX,T;DS-735692TIME,2014;DS-735692AGE,TOTAL;DS-735692INDICATORS,OBS_FLAG;DS-735692ISCED11,TOTAL;DS-735692UNIT,PC;&rankName1=TIME_1_0_-1_2&rankName2=ISCED11_1_2_-1_2&rankName3=UNIT_1_2_-1_2&rankName4=AGE_1_2_-1_2&rankName5=INDICATORS_1_2_-1_2&rankName6=SEX_1_2_-1_2&rankName7=DURATION_1_2_0_0&rankName8=GEO_1_2_0_1&rStp=&cStp=&rDCh=&cDCh=&rDM=true&cDM=true&footnes=false&empty=false&wai=false&time_mode=ROLLING&time_most_recent=true&lang=EN&cfo=%23%23%23%2C%23%23%23.%23%23%23

Tahmin bunlar

İstatistik bir tahmin değil bilimdir.

İstatistik alanını demiyorum, yapılan bu taslağa tahmin diyorum. Ayrıca bu taslak neye göre yapılıyor ve neye göre yanlışlanacak? Yanlışlanamıyorsa bilim değil inançtır

Taslak değil bu, veri...

İstatisksel araştırma sonuçları...

Tıpkı enflasyon, tüfe, açlık sınırı gibi verilerin toplanıldığı gibi toplanıyor.

Türkiye'ye gelip anket yaparak veri mi toplamışlar yani? Böyle rakamlar falan çok hoş ve kesin gibi duruyor, ama yanlışlanamadığından inançtır.

Bilime de güven kalmadı artık, çaresi olmayan bir sürü hastalık var. Çareyi bırak daha tanı koyamayan doktorlar var, hatta birçok problemimle ilgili doktorlar tanı koyamadı, koyanlar da başka noktalarda çok yetersiz kaldılar. Yani böyle bir durum varken rakamlarla göz boyamak yanlış. Bilim adamı diye geçinenlerin bakkaldan farkı yok, her şey para oldu artık

Ayrıca vatanımızı kötülemek amaçlı veri adı altında böyle rakamlar hazırlamadıkları ne malum, nasıl güveniyorsunuz? Yanlışlama, test etme olanağı bile yok, sadece inanıyorsunuz taslağa. O zaman ben de diyorum ki garajımda ejder var buyrun inanın, aynı şey

hacamat mı yaptırmalıyız dersin hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: WhoiS_AttaCK

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Genç Düşünür

Neye dayanarak oluşturulmuş bu grafik?

Türkiye'deki her bireyi özel olarak gözlemlemedilerse geçerliliği düşüktür.

Doğru değildir demiyorum, dikkat edin, geçerliliği düşüktür diyorum.

İstatistik bilimine göre...

Burada kalem kalem nasıl hesaplandığını görebilirsiniz...

http://appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/show.do?query=BOOKMARK_DS-735692_QID_796CBFFB_UID_-3F171EB0&layout=DURATION,L,X,0;GEO,L,Y,0;UNIT,L,Z,0;TIME,C,Z,1;ISCED11,L,Z,2;SEX,L,Z,3;AGE,L,Z,4;INDICATORS,C,Z,5;&zSelection=DS-735692SEX,T;DS-735692TIME,2014;DS-735692AGE,TOTAL;DS-735692INDICATORS,OBS_FLAG;DS-735692ISCED11,TOTAL;DS-735692UNIT,PC;&rankName1=TIME_1_0_-1_2&rankName2=ISCED11_1_2_-1_2&rankName3=UNIT_1_2_-1_2&rankName4=AGE_1_2_-1_2&rankName5=INDICATORS_1_2_-1_2&rankName6=SEX_1_2_-1_2&rankName7=DURATION_1_2_0_0&rankName8=GEO_1_2_0_1&rStp=&cStp=&rDCh=&cDCh=&rDM=true&cDM=true&footnes=false&empty=false&wai=false&time_mode=ROLLING&time_most_recent=true&lang=EN&cfo=%23%23%23%2C%23%23%23.%23%23%23

Tahmin bunlar

İstatistik bir tahmin değil bilimdir.

İstatistik alanını demiyorum, yapılan bu taslağa tahmin diyorum. Ayrıca bu taslak neye göre yapılıyor ve neye göre yanlışlanacak? Yanlışlanamıyorsa bilim değil inançtır

Taslak değil bu, veri...

İstatisksel araştırma sonuçları...

Tıpkı enflasyon, tüfe, açlık sınırı gibi verilerin toplanıldığı gibi toplanıyor.

Türkiye'ye gelip anket yaparak veri mi toplamışlar yani? Böyle rakamlar falan çok hoş ve kesin gibi duruyor, ama yanlışlanamadığından inançtır.

Bilime de güven kalmadı artık, çaresi olmayan bir sürü hastalık var. Çareyi bırak daha tanı koyamayan doktorlar var, hatta birçok problemimle ilgili doktorlar tanı koyamadı, koyanlar da başka noktalarda çok yetersiz kaldılar. Yani böyle bir durum varken rakamlarla göz boyamak yanlış. Bilim adamı diye geçinenlerin bakkaldan farkı yok, her şey para oldu artık

Ayrıca vatanımızı kötülemek amaçlı veri adı altında böyle rakamlar hazırlamadıkları ne malum, nasıl güveniyorsunuz? Yanlışlama, test etme olanağı bile yok, sadece inanıyorsunuz taslağa. O zaman ben de diyorum ki garajımda ejder var buyrun inanın, aynı şey

hacamat mı yaptırmalıyız dersin hocam

alternatif tıpı da iyi bir araştırmak lazım, modern tıp diye pazarlanan şeyler çok para ediyor ve güven olmuyor. pek para etmeyip ama sağlıklı olan muhakkak şeyler vardır, doğal bitkiler ve doğal şeylere de bakmak lazım, alternatif tıpa ve değişik şeylere de bakmak lazım. ama internette bir sürü makale var, ingilizce olarak onları okumak çok fayda sağlar, doktorun bilemediklerini öğrenirsiniz. ama özellikle tıptaki farklı fikirler ve pek para etmeyen şeyler önemli. para için insanın sağlığını bile tehlikeye atarlar. sadece para değil, doktorların yetersiz kalışını da çok gördüm, kendiniz araştırın mutlaka. ama doktora gitmeyin de diyemem, en azından hastanede tahlil ve testler yaptırılıyor ama kendiniz de araştırıp doktora olası ihtimallerden bahsedin, bir sürü soru sorup kendi durumunuzu öğrenin, tedavilerden bahsedin vs

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Bence türklüğü yanlış anlamışsın şahsen ben rep için konu yukarda kalsın diye hayatta böyle bir konu açmam.

Türk milleti tembel değildir türk öğün çalış güven müdür

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ECDAD_OSMANLI -- 3 Şubat 2018; 22:24:32 >
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.